Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοίγω ένα καινούριο θέμα σε συνέχεια αυτού για τη έχουν σπάσει τα νεύρα μου και αναζητώ λύσης.

Να πω την ιστορία από την αρχή για να καταλάβετε το πρόβλημα μου.

Είχα μια Sapphire HD 5850 και αγόρασα μια μεταχειρισμένη Sapphire HD 5850 με σκοπώ να κάνω crossfire εν αναμονή του Battlefield 3 (ήταν η ποιο οικονομική λύση).

Έβαλα λιπών την δεύτερη 5850 χωρείς κανένα πρόβλημα ενημερώθηκαν οι drivers αυτόματα ενεργοποίησα και το crossfire και όλα καλά με την εγκατάσταση.

Έτρεξα και Heaven Benchmark με αυτά τα αποτελέσματα και πάλη όλα καλά.

Χρειάστηκε ώμος να βγάλω την κάρτα (την μεταχειρισμένη)2-3 φορές για να καθαρίσω τον ανεμιστήρα για τη έκανε απίστευτη φασαρία ,την τελευταία φορά που την έβγαλα και την ξανά έβαλα και αφού είχε λυθεί το πρόβλημα με τον θόρυβο, ξαφνικά σε games η όταν τρέχω το Heaven Benchmark ενώ η πρώτη κάρτα δουλεύει 100% η δεύτερη είναι 0% στην καλύτερη 4%!!!

Φοβάμαι μήπως αυτό το βαλε βγάλε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα.

Η κάρτες δουλεύουν κανονικά και η δυο από μόνες τους.

Ξανά εγκατέστησα του drivers από την άρχει αλλά τίποτε.

Της άλλαξα θέση αλλά πάλη τίποτα.

Σκέφτομαι σαν τελευταία λύση να κάνω ένα clear cosmos την μητρική αλλά περιμένω την γνώμη σα πρώτα επί του θέματος..!!

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από PETERANOS
Δημοσ.

Ανοίγω ένα καινούριο θέμα σε συνέχεια αυτό για τη έχουν σπάσει τα νεύρα μου και αναζητώ λύσης.

Να πω την ιστορία από την αρχή για να καταλάβετε το πρόβλημα μου.

Είχα μια Sapphire HD 5850 και αγόρασα μια μεταχειρισμένη Sapphire HD 5850 με σκοπώ να κάνω crossfire εν αναμονή του Battlefield 3 (ήταν η ποιο οικονομική λύση).

Έβαλα λιπών την δεύτερη 5850 χωρείς κανένα πρόβλημα ενημερώθηκαν οι drivers αυτόματα ενεργοποίησα και το crossfire και όλα καλά με την εγκατάσταση.

Έτρεξα και Heaven Benchmark με αυτά τα αποτελέσματα και πάλη όλα καλά.

Χρειάστηκε ώμος να βγάλω την κάρτα (την μεταχειρισμένη)2-3 φορές για να καθαρίσω τον ανεμιστήρα για τη έκανε απίστευτη φασαρία ,την τελευταία φορά που την έβγαλα και την ξανά έβαλα και αφού είχε λυθεί το πρόβλημα με τον θόρυβο, ξαφνικά σε games η όταν τρέχω το Heaven Benchmark ενώ η πρώτη κάρτα δουλεύει 100% η δεύτερη είναι 0% στην καλύτερη 4%!!!

Φοβάμαι μήπως αυτό το βαλε βγάλε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα.

Η κάρτες δουλεύουν κανονικά και η δυο από μόνες τους.

Ξανά εγκατέστησα του drivers από την άρχει αλλά τίποτε.

Της άλλαξα θέση αλλά πάλη τίποτα.

Σκέφτομαι σαν τελευταία λύση να κάνω ένα clear cosmos την μητρική αλλά περιμένω την γνώμη σα πρώτα επί του θέματος..!!

Ευχαριστώ.

Όταν ανοίγεις το προγραμματάκι gpu-z σου αναγράφει στο πεδίο ATICrossfire > enabled 2 gpu's? Αν ναι τότε είναι ενεργοποιημένο το CF και θα ψάξουμε αλλού.

Αν όχι μπές στο CCC (Catalyst control center) και ενεργοποίησε το Crossfire μήπως δεν ενεργοποιήθηκε απο μόνο του με την επανεγκατάσταση των οδηγών.

Μπορείς επίσης να τσεκάρεις αν είναι ενεργοποιημένο το cf απο τον Υπολογιστή > ιδιότητες > διαχείριση συσκευών > προσαρμογείς οθόνης > θα πρέπει να σου δείχνει δύο ati radeon HD5000 series. Αν η μία εμφανίζεται με ερωτηματικό ή φαίνεται απενεργοποιημένη, ενεργοποίησέ την. :)

Δημοσ.

Δες αυτό που σου λεει ο Lionheart, αλλά φαντάζομαι ότι το ξέρεις ότι η ΑΤΙ είναι λίγο περίεργη με τους drivers, έτσι?

Καλό είναι όταν στήνεις CF, να κάνεις ένα καλό καθάρισμα τον driver και μετά ξανά εγκατάσταση, κι ας βάλεις την ίδια version. Είπες ότι δοκίμασες και αυτό, αλλά ας τα ξαναπώ:

- uninstall all ATI SW από το Control Panel

- Reboot σε Safe Mode

- Τρέχεις Driver Sweeper (ή άλλο παρόμοιο) τσεκάρεις το AMD-Display και clean (θα δεις ότι θα βρει πάρα πολλά entries, παρ' ότι έχεις κάνει ήδη uninstall)

- Reboot σε normal mode

- Install Driver

- Reboot σε normal mode και μόλις μπει στα Windows θα σου πει λογικά ότι βρήκε CF και ότι αν θέλεις να το ενεργοποιήσεις

Y.Γ. Φαντάζομαι με το βάλε-βγάλε-καθάριζε, δεν ξέχασες να βάλεις το bridge πίσω :)

Δημοσ.

Δες αυτό που σου λεει ο Lionheart, αλλά φαντάζομαι ότι το ξέρεις ότι η ΑΤΙ είναι λίγο περίεργη με τους drivers, έτσι?

Καλό είναι όταν στήνεις CF, να κάνεις ένα καλό καθάρισμα τον driver και μετά ξανά εγκατάσταση, κι ας βάλεις την ίδια version. Είπες ότι δοκίμασες και αυτό, αλλά ας τα ξαναπώ:

- uninstall all ATI SW από το Control Panel

- Reboot σε Safe Mode

- Τρέχεις Driver Sweeper (ή άλλο παρόμοιο) τσεκάρεις το AMD-Display και clean (θα δεις ότι θα βρει πάρα πολλά entries, παρ' ότι έχεις κάνει ήδη uninstall)

- Reboot σε normal mode

- Install Driver

- Reboot σε normal mode και μόλις μπει στα Windows θα σου πει λογικά ότι βρήκε CF και ότι αν θέλεις να το ενεργοποιήσεις

Y.Γ. Φαντάζομαι με το βάλε-βγάλε-καθάριζε, δεν ξέχασες να βάλεις το bridge πίσω :)

+1

Πιο αναλυτικά δεν γινόταν να γραφτούν. :)

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Όταν ανοίγεις το προγραμματάκι gpu-z σου αναγράφει στο πεδίο ATICrossfire > enabled 2 gpu's

19137895.jpg

Αν όχι μπές στο CCC και ενεργοποίησε το Crossfire μήπως δεν ενεργοποιήθηκε απο μόνο του με την επανεγκατάσταση των οδηγών.

80664542.jpg

Μπορείς επίσης να τσεκάρεις αν είναι ενεργοποιημένο το cf απο τον Υπολογιστή > ιδιότητες > διαχείριση συσκευών > προσαρμογείς οθόνης > θα πρέπει να σου δείχνει δύο ati radeon HD5000 series

10121813.jpg

Είναι όλα ενεργοποιημένα....

Θα κάνω μια εκκαθάριση τους drivers όπως είπε ο lionheart75...

Έκανα την εκκαθάριση τον driver με το Driver Sweeper αλλά δεν άλλαξε κάτι, έκανα την ίδια διαδικασία βγάζοντας την δεύτερη κάρτα ξαναβάζοντας την μετά αφού είχα βάλει τους drivers στην πρώτη, με την διάφορα ότι βάζοντας μετά την δεύτερη κάρτα δεν μου ζήτησε drivers για αυτήν όπως είχε συμβεί προχθές όταν την πρώτο έβαλα.

Τώρα δεν μου ανοίγει το AMD overdrive.

Δημοσ.

Έκανα την εκκαθάριση τον driver με το Driver Sweeper αλλά δεν άλλαξε κάτι, έκανα την ίδια διαδικασία βγάζοντας την δεύτερη κάρτα ξαναβάζοντας την μετά αφού είχα βάλει τους drivers στην πρώτη, με την διάφορα ότι βάζοντας μετά την δεύτερη κάρτα δεν μου ζήτησε drivers για αυτήν όπως είχε συμβεί προχθές όταν την πρώτο έβαλα.

Τώρα δεν μου ανοίγει το AMD overdrive.

Κάνε ακριβώς ότι σου είπα προηγουμένως με το uninstall/install του driver στο post#3, και με τις 2 κάρτες πάνω. Δεν θα την βάλεις μετά, από την αρχή θα την έχεις και την 2η.

Δημοσ.

Κάνε ακριβώς ότι σου είπα προηγουμένως με το uninstall/install του driver στο post#3, και με τις 2 κάρτες πάνω. Δεν θα την βάλεις μετά, από την αρχή θα την έχεις και την 2η.

Το έκανα ακριβός όπως μου το είπες με Safe Mode κ.τ.λ

Κάτσε να το ξανά κάνω μια φορά!!!

Δημοσ.

Κάνε μου μια χάρη και τρέξε το Furmark. Αν δουλεύει το CF, πάνω αριστερά που βγάζει ένα πινακάκι την ώρα που τρέχει το test θα βγάζει GPU1 & GPU2.

Δες τις δικές μου: http://img542.imageshack.us/img542/4577/unledilj.jpg

EDIT:

To load των καρτών από που το τσεκάρεις?

Δημοσ.

Κάνε μου μια χάρη και τρέξε το Furmark. Αν δουλεύει το CF, πάνω αριστερά που βγάζει ένα πινακάκι την ώρα που τρέχει το test θα βγάζει GPU1 & GPU2.

Δες τις δικές μου: http://img542.imageshack.us/img542/4577/unledilj.jpg

EDIT:

To load των καρτών από που το τσεκάρεις?

46876331.jpg 87481956.jpg

Δημοσ.

Μάλιστα, εδώ δείχνει την 2η να παίρνει 51% load μόνο. Έχεις 2ο bridge να δοκιμάσεις?

Edit: Τώρα είδα και το GPU-z screenshot. Κοίτα δεν γίνεται να μην δουλεύει το CF και να παίρνει load στο Furmark. Απλά μάλλον μαμιέται ο driver και δίνει ότι να 'ναι πληροφορίες. Κλασσικά... Δοκίμασε με τον 11.7. Μπορεί να κάτσει καλύτερα

Δημοσ.

Μάλιστα, εδώ δείχνει την 2η να παίρνει 51% load μόνο. Έχεις 2ο bridge να δοκιμάσεις?

Έχω ναι, το αλλάζω.

72403175.jpg

Δημοσ.

Παρόμοια θέματα αντιμετωπίζω κι εγώ με τις 6870, αν και όχι με το FurMark, αλλά με κάποια παιχνίδια, το MSI Kombustor κ.ά..

Λες να οφείλεται στη γέφυρα; Δύσκολο μου φαίνεται..

Δημοσ.

Ουτε εγώ το πολυπιστεύω, αλλά με την ATI όλα γίνονται :). Εγώ πάντως είμαι με 11.7 γιατί ο 11.8 μου έκανε κάτι κουλά. 11.9 δεν δοκίμασα.

Δημοσ.

Ουτε εγώ το πολυπιστεύω, αλλά με την ATI όλα γίνονται :). Εγώ πάντως είμαι με 11.7 γιατί ο 11.8 μου έκανε κάτι κουλά. 11.9 δεν δοκίμασα.

Να Βαλω 11.7?

Το θέμα είναι ότι λογικά κάποια στιγμή δούλεψε σωστά σύμφωνα με αυτό, βέβαια δεν τσέκαρα σε τι ποσοστά δούλευε η κάθε κάρτα, το σκορ αυτό δεν το ξανά είδα ώμος.

Στο GPU-Z και στο ATI Crossfire μου βγάζει enabled μόνο την μια κάρτα, πρέπει να είναι και στης δυο?

Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα τροφοδοτικού?

Επίσης οι δυο κάρτες έχουν διαφορετικό BIOS VERSION και Subvendor η μια ΜSI (1462) και η άλλη ΑΤΙ (1002)???

Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι τα διαφορετικά bios, μπορώ να γυρίσω από msi bios σε ati?

Δημοσ.

Να Βαλω 11.7?

Το θέμα είναι ότι λογικά κάποια στιγμή δούλεψε σωστά σύμφωνα με αυτό, βέβαια δεν τσέκαρα σε τι ποσοστά δούλευε η κάθε κάρτα, το σκορ αυτό δεν το ξανά είδα ώμος.

Στο GPU-Z και στο ATI Crossfire μου βγάζει enabled μόνο την μια κάρτα, πρέπει να είναι και στης δυο?

Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα τροφοδοτικού?

Επίσης οι δυο κάρτες έχουν διαφορετικό BIOS VERSION και Subvendor η μια ΜSI (1462) και η άλλη ΑΤΙ (1002)???

Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι τα διαφορετικά bios, μπορώ να γυρίσω από msi bios σε ati?

- Στο gpu-z πρέπει να γράφει enabled 2 GPUs, όπως και στα υπόλοιπα που σου είπα.

- Αν ήταν θέμα τροφοδοτικού θα κρασάριζε το σύστημα συνέχεια (απλά για την ιστορία πές μας και ποιό έχεις για να δούμε).

- Δεν παίζουν ρόλο τα bios και οι υλοποιήσεις / brands των καρτών. Αρκεί να είναι ίδια σειρά οι κάρτες.(Μπορείς επί παραδείγματι να κάνεις CF με 5850 + 5870 όχι μόνο αποκλειστικά με τις ίδιες κάρτες, αλλά σειρές.)

- Εγώ τελευταία που διατηρούσα CF με 5850 και 6950 είχα τους 11.4 και δεν είχα θέμα μη σωστής λειτουργίας και με τους προγενέστερους οδηγούς.

- Πιστεύω όπως και ο ninos30 ότι δεν έχουν κάτσει καλά οι οδηγοί με τα απανωτά βάλε - βγάλε. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ είχα παιδευτεί κάποιες φορές αλλά τελικά το θέμα λυνόταν.

- Εκτός απο τους οδηγούς να εγκαταστήσεις και τα ATI Catalyst Application Profiles απο την στιγμή ειδικά που έχεις CF. :)

Edit: κάτι τελευταίο που μου ήρθε τώρα. Οι 5850 έχουν 2 υποδοχές έκαστη για CF bridge (εκτός και αν έχεις κάποιες custom υλοποιήσεις με μία υποδοχή όπως π.χ η 5850 Xtreme). Δηλαδή μπορείς να βάλεις μία μόνο CF bridge στην πίσω ή μπροστά υποδοχή των καρτών και να τις συνδέσεις μεταξύ τους ή ακόμα και 2 CF bridge σε έκαστη υποδοχή των καρτών. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αν λοιπόν χρησιμοποιείς μία γέφυρα και όχι δύο, δοκίμασε να βάλεις την γέφυρα στην άλλη υποδοχή των καρτών απο αυτή που την έχεις τώρα (σε περίπτωση που κάποια υποδοχή έχει θέμα). Αν χρησιμοποιείς 2 γέφυρες, βγάλε την μία και παίξε εναλλάξ στις υποδοχές μπρός - πίσω. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...