The_Judas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Βασικά όλοι ρίχνουν την ευθύνη στους άλλους για την βοήθεια την απόρων. Αν έμενα μου περισσεύουν 50 ευρώ θα τα ξοδέψω σε ποτά... ο Αραβας όμως θα πρέπει υποχρεωτικά να τα δώσει στον άπορο. Υπάρχουν και φιλάνθρωποι πλούσιοι όπως ο ο Bill Gates που έχει δώσει την μισή περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αλλά ακόμη και γι' αυτόν ακούγονται αρνητικά σχόλια του τύπου "σιγά το πράγμα... έχει και άλλα". Οπότε καταλήγουμε, στο ότι είναι καθαρά προσωπικό το ζήτημα της ανθρωπιάς και μεγαλοψυχίας. Ο καθένας (αν θέλει) ας βοηθάει όσο μπορεί οποιονδήποτε συνάνθρωπο και ας μην ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι.
Ntinaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Και οι δυο ομως, δεν δωσατε ενα πιατο φαι στο διπλανο απορο, οποτε εν δυναμει ειστε ιδιοι, γιατι εστω οτι ο απορος την αλλη μερα πεθαινει απο ασιτια. Τα ποσα διαφορετικα, το αποτελεσμα το ιδιο. Αν θελουμε να το παιξουμε καλοι και ευαισθητοι δεν υπαρχει οριο στο ποσα σκορπαω. Τι σημαινει τα 50-100. Υπαρχει οριο ευαισθησιας, κατω απο το οποιο εισαι "ηθικα" ελευθερος να τα σκορπισεις; Ποιο ειναι αυτο και ποιος θα το καθορισει; ο αραβας ομως και ο καθε αραβας εχει τετοιους ανθρωπους για να δουλευουν με 1 ευρω τη μερα για να μπορει αυτος να εχει κοτερα και να αγοραζει παναθηναικους
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 ο αραβας ομως και ο καθε αραβας εχει τετοιους ανθρωπους για να δουλευουν με 1 ευρω τη μερα για να μπορει αυτος να εχει κοτερα και να αγοραζει παναθηναικους Κι εγω, και καθε "εγω", παιρνω στη δουλεψη μου τον καθε φοιτητακο με stage και 300 ευρω, τον τρεχω για 10-12 ωρες τη μερα, και τον απολυω πριν περασει ο καιρος και αναγκαστω να τον μονιμοποιησω. Οπως ακριβως τα λεει ο judas πιο πανω ειναι. Ακομη και το 90% της περιουσιας του να δωσει, παλι θα εχουμε να λεμε, οπως λεμε για τον Gates, τον Buffet κλπ. Ενω εμεις ειμαστε νομιμοποιημενοι, γιατι χαλαμε λιγοτερα.
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 θα σε καταγγειλω Οχι ρε, κανε την παπια και θα σου κοψω ποσοστο
thanocaster Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Οχι ρε, κανε την παπια και θα σου κοψω ποσοστο Η ελληνική πραγαμτικότητα μέσα σε 10 λέξεις!
FilipposMD Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Με αφορμή το πρώτο ποστ, καταλαβαίνεις φίλε topic starter ότι ο συμμαθητής σου που έχει ψυγείο, πηγαίνει σχολείο ή πανεπιστήμιο και μόλις λιποθυμάει έρχεται το ΕΚΑΒ να τον βοηθήσει ανήκει σε μια μικρή μειονότητα, που απολαμβάνει αυτά τα αγαθά; Συνήθως βλέπουμε την αδικία από την μεριά του αδύναμου/αδικημένου, αλλά μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε ότι είμαστε από τους πολύ τυχερούς του κόσμου. Για σένα φαίνεται άδικο να δυσκολεύεται η οικογένειά σου στα οικονομικά της, την ώρα που υπάρχουν πολυεκατομμυριούχοι. Είμαι βέβαιος όμως ότι δεν δίνεις την ίδια σημασία όταν ακούς τις ειδήσεις για τα 750 χιλιάδες άτομα που αναμένεται να πεθάνουν από πείνα φέτος στο κέρας της Αφρικής. Γιατί, αν έδινες, θα πουλούσες τον υπολογιστή σου και τα 32 από τα 35 μπλουζάκια σου, για να εξασφαλίσεις ότι μερικές δεκάδες παιδάκια δεν θα πεθάνουν από πείνα, σε χώρες που τα ψυγεία και τα ασθενοφόρα είναι ασύλληπτες πολυτέλειες. Με λίγα λόγια, λογικός ο προβληματισμός σου, αλλά θα ήταν πιο χρήσιμο να τον δεις από την αντίστροφη πλευρά. Όπως είπε και ο σοφός, όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας τον εαυτό του. Αφού λοιπόν δεν δωρίζουμε τους υπολογιστές μας εγώ κι εσύ, γιατί ο μεγιστάνας να δωρίσει το κότερό του;
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Υπάρχουν και φιλάνθρωποι πλούσιοι όπως ο ο Bill Gates που έχει δώσει την μισή περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τι συμπεραίνουμε από αυτό; Ότι τα προβλήματα λύνονται (όπως και δημιουργούνται άλλωστε) συλλογικά.
tsifotis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δε νομιζω οτι ειναι το συμπερασμα αυτο. Επισης δημιουργουνται και λυνονται και ατομικα. Ο μπιλ γκεητς στην περιπτωση ειναι ενας, δεν εχει επιτροπες δεν μαζευει υπογραφες.
KilliK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Και οι δυο ομως, δεν δωσατε ενα πιατο φαι στο διπλανο απορο speak for yourself mate.δεν ξερεις απολυτως τιποτα τι εχω κανει εγω στην ζωη μου. και η ουσια του προβληματος δεν ειναι τι κανω εγω η αραβας με τα λεφτα αλλα κατι αλλο : ζεις σε ενα κοσμο οπου κατι δεν παει καθολου καλα με την κατανομη του πλουτου.δεν ειναι δυνατον οι ΗΠΑ,μια χωρα με τους πιο πλουσιους ανθρωπους στον κοσμο,να κινδυνευει με χρεωκοπια. η στον μισο πλανητη να μην εχουν να φανε και στον αλλο μισο το προβλημα τους να ειναι ποσα likes εχουν στο facebook τους.κατι δεν παει καλα σε αυτον τον κοσμο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Το δίκαιο και το άδικο δεν είναι attributes της φύσης. Όπως δεν είναι ούτε το σωστό - λάθος, ούτε το καλό - κακό. Η φύση δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε άδικη, ούτε σωστή, ούτε λάθος, ούτε καλή αλλά ούτε και κακή. Όλα δαύτα είναι απλά το "όπλο" με το οποίο προίκισε η Φύση τον άνθρωπο, σε αντίθεση με οπλές, αυξημένες αισθήσεις, τρίχες, δύναμη, αντοχή σε αντίξοες συνθήκες κτλ, για να συμμετέχει στο παιχνίδι της εντροπίας του συστήματος. Nothing more, nothing less. Θα γράψω περισσότερα μετά γιατί πρέπει να φύγω τώρα.
Elric_The_Melnibonian Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Ποσώς με ενδιαφέρει αν έχει 220εκ ένας πρίγκηπας, αν πέθανε απο ασιτία ένα παιδί στη Συγγρού ή 2-3 εκκατομύρια παιδιά στη Τανζανία. Η Γη ήδη δεν μας αντέχει τοσοι που γίναμε άντε να φεύγουν μερικοί καλύτερα έτσι παρά με παγκόσμιο πόλεμο. Αρκετά καλή συνεισφορά στη κουβέντα OP ? (not trolling)
vagelis81 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Αφού λοιπόν δεν δωρίζουμε τους υπολογιστές μας εγώ κι εσύ, γιατί ο μεγιστάνας να δωρίσει το κότερό του; Γιατι πολυ απλα ο μεγιστανας εχει πολυ μεγαλυτερες ευκαιρειες να το κανει.Διαφορετικο ειναι να δωρισεις σε φιλανθρωπια 20 000 000 δολλαρια η ευρω οταν η συνολικη σου περιουσια ειναι 1 δισ δολλαρια και διαφορετικο να δωρισεις 50 ευρω η 50 δολλαρια οταν μετα απ αυτο θα εισαι αφραγκος (μιλαω για μενα τουλαχιστον) Σιγουρα ο καθενας μπορει να κανει κατι για να βοηθησει,εχετε απολυτο δικιο σ αυτο ,αλλα νομιζω οτι αυτο πρεπει να ξεκινησει απο αυτους που φανερα εχουν μεγαλυτερη δυναμη για να το κανουν.
FilipposMD Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Γιατι πολυ απλα ο μεγιστανας εχει πολυ μεγαλυτερες ευκαιρειες να το κανει.Διαφορετικο ειναι να δωρισεις σε φιλανθρωπια 20 000 000 δολλαρια η ευρω οταν η συνολικη σου περιουσια ειναι 1 δισ δολλαρια και διαφορετικο να δωρισεις 50 ευρω η 50 δολλαρια οταν μετα απ αυτο θα εισαι αφραγκος (μιλαω για μενα τουλαχιστον) Σιγουρα ο καθενας μπορει να κανει κατι για να βοηθησει,εχετε απολυτο δικιο σ αυτο ,αλλα νομιζω οτι αυτο πρεπει να ξεκινησει απο αυτους που φανερα εχουν μεγαλυτερη δυναμη για να το κανουν. Δεν πάει έτσι. Το να δώσω εγώ (για να μην μιλάω για άλλους) 50 ευρώ αυτόν τον μήνα σημαίνει για μένα ότι θα πρέπει να μιλήσω λιγότερο στο κινητό, να βγω ένα Σάββατο λιγότερο για φαγητό έξω, να φάω σαλάτα αντί για πίτσα βλέποντας το ματς και να πάρω το λεωφορείο, αντί για το αυτοκίνητο μια εβδομάδα. Για ένα χωριό στην Σομαλία, τα 50 ευρώ μπορεί να σημαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο για 2 παιδιά. Όπως κι αν το δεις, αν δεν τα δώσω, είμαι ένα εγωπαθές και αναίσθητο γαϊδούρι. Ακόμα κι αν ήμουν σε χειρότερη οικονομική κατάσταση και τα 50 ευρώ σήμαιναν ότι μια μέρα δεν θα έτρωγα καθόλου, πάλι η επιλογή είναι προφανής (αν μιλάμε με ανθρωπιστικά κριτήρια πάντα). Καλώς ή κακώς, ο κόσμος δεν λειτουργεί έτσι. Ο καθένας κρίνει τις ανάγκες του με βάση αυτά που έχει και θα ήθελε να έχει. Αυτό που φαίνεται σ'εσένα "άφραγκος" για άλλους λαούς σημαίνει ζάμπλουτος. Παρομοίως, ο Νορβηγός αστός μπορεί να θεωρεί ότι δεν τον παίρνει να δώσει σε φιλανθρωπίες, γιατί μετά δεν θα μπορεί να πληρώσει τον κηπουρό να του φτιάξει το γκαζόν, κάτι που θα ρίξει πολύ την ποιότητα ζωής του. Υποθέτω ότι αντίστοιχα σκέφτονται και οι ζάμπλουτοι. Προφανώς έχουν μεγαλύτερη δύναμη και έχετε δίκιο ότι μπορούν να κάνουν και τη διαφορά (πχ Bill Gates), αλλά για μένα, το θάρρος που χρειάζεται για να δώσεις από αυτά που έχεις είναι ίδιο, είτε είσαι πολύ πλούσιος είτε τη βγάζεις σχετικά δύσκολα. Κι αν δεν βρίσκω εγώ αρκετό θάρρος, δεν μπορώ να το απαιτήσω από άλλους.
vagelis81 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Διαφωνω μαζι σου αλλα δε θα το συνεχισω γιατι προφανως δε μπορω να σου αλλαξω γνωμη.Ουτε και συ εμενα ομως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα