Προς το περιεχόμενο

Στο αυτόφωρο για παράνομο υποτιτλισμό


Finn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Καμία εμμονή. Απλά, όταν διαβάζω ανακρίβιες, προσπαθώ να τις διορθώνω. Στο μέτρο που ο έτερος συνομιλητής θέλει και μπορεί να καταλάβει, φυσικά.

 

Συγκεκριμένα, ανακριβώς ανέφερες ότι η δίωξη ιστοτόπων που διακινούν υποτίτλους είναι "ελληνική πατέντα". Παρέθεσα, ενδεικτικά ένα σύνδεσμο.

 

Προφανώς χωρίς να διαβάσεις καν τι ανέφερε η είδηση, έμεινες στο "Πολωνία", φαντάστηκες πως αυτή ήταν βολική και την προσπέρασες βαφτίζοντάς την, παντελώς αυθαίρετα, "υπανάπτυκτη". Δυστυχώς, για σένα, σου ξέφυγε η λεπτομέρεια της Γερμανίας. Πάει περίπατο, λοιπόν, η θεωρία περί "υπαναπτύκτων". Περιμένω, όμως, με αγωνία να βρεις μισή αράδα που να τεκμηριώνει τις...υποψίες σου ότι, πίσω από μία συντονισμένη επιχείρηση των Γερμανικών και Πολωνικών αρχών, κρύβεται...Ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στην Πολωνία.

 

Επομένως, δίωξη ατόμων που διακινούν υλικό το οποίο προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων δεν συνιστά "πατέντα" της χώρας μας. "Πατέντα" της χώρας μας ενδεχομένως να συνιστούσε η προσπάθεια ορισμένων να διαχωρίσουν τον υποτιτλισμό από τη μετάφραση. Επ' αυτού αναφέρθηκα εκτενώς σε προηγούμενα μηνύματά μου και εξήγησα γιατί είναι λάθος αυτός ο τεχνητός διαχωρισμός.

 

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες για την τσέπη "μας" και τα "λεφτά", επίσης θα περιοριστώ στις εξής δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, δε με αφορούν, γιατί εδώ συμμετέχω εθελοντικά, ούτε λεφτά παίρνω, ούτε διαφημίσεις. Αυτό είναι επιχείρημα αναλόγου βαρύτητας με τον...ύποπτο δάκτυλο Ελληνικής εταιρίας στην...Πολωνία. Δεύτερον, το insomnia δε δημοσιεύει καμία είδηση χωρίς να παραθέτει σύνδεσμο προς την πηγή της είδησης, όπως πράττουν πλείστοι όσοι κόμβοι ενημέρωσης.

 

Άρα, το μόνο σχετικό εδώ, είναι η υπομονή μου να εξακολουθήσω να απαντώ σε λογικούς ισορροπισμούς (ηπιότερη έκφραση αδυνατώ να σκεφτώ) για Ελληνικές εταιρίες που βάζουν Πολωνούς και Γερμανούς να κυνηγάνε πολίτες τους επειδή κάποιος κύριος που γράφει εδώ αποφάνθηκε ότι η δίωξη αυτή είναι...Ελληνική πατέντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 174
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και στην Εσθονία αν θυμάμαι καλά υπήρξαν αντίστοιχες κινήσεις αλλά και στην Αμερική όπου εκεί κυνηγούσαν τους anime fansubbers όπου και πριν από μερικούς μήνες υπήρξε και εκεί ένα αντίστοιχο περιστατικό αλλά βλέποντας ποιο είναι το αποτέλεσμα τελικά χειρίστηκαν εξυπνότερα το θέμα: http://www.projectharuhi.net/?p=10548

 

Η ουσία πάντως είναι αυτή, το θέμα είναι ξεκάθαρα εμπορικό και αν οι υποτιτλιστές γνώριζαν ότι σίγουρα θα έρθουν οι σειρές και μάλιστα σχετικά σύντομα τότε δεν θα έμπαιναν στην λογική να αφιερώσουν συνολικά 8+ ώρες ανά επεισόδιο, όχι τουλάχιστον για αυτή την σειρά, θα ασχολούνταν με κάποια άλλη που τους άρεσε και που από εμπορικής απόψεως θα ήταν αδιάφορη για τις εταιρίες διανομής, αφού αν δεν αγοραστούν τα δικαιώματα τα Αμερικάνικα στούντιο και κανάλια αδιαφορούν για το τι βλέπουν οι Έλληνες/Πολωνοί/Ουγκανέζοι/Κογκολέζοι :lol:

 

Βέβαια υπάρχει και μία άποψη που θέλει την προσφορά δωρεάν πορτοκαλιών να μειώνει την πώληση μήλων, κατά τα άλλα λογικό είναι πολλοί να αντιδρούν όταν θίγονται άμεσα ή έμμεσα τα συμφέροντά τους, για φανταστείτε να δημιουργηθεί ένα κίνημα του στυλ καθαρίζω την πόλη μου ή βάφω τα κτήρια της πόλης μου, όπου οι ιδιοκτήτες θα παρέχουν τα υλικά (και την άδεια προφανώς) και οι εθελοντές αφιλοκερδώς την εργασία!!! ή για φανταστείτε να φτιάξουμε ένα site όπου σε αυτό θα γνωρίζονται όσοι κάνουν κάθε μέρα και ώρα τις ίδιες διαδρομές οπότε θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους γνωστούς τους με τους τελευταίους να πληρώνουν ένα μέρος των καυσίμων ή κάποιος που έχει μία καμαρούλα σε ένα νησί να την "νοικιάζει" σε φιλοξενούμενούς του όπως πχ γινόταν το περασμένο καλοκαίρι όπου τα νησιά έπηξαν από τον κόσμο αλλά τα τουριστικά καταλύματα ήταν άδεια!!! Όποιος λοιπόν χάνει λεφτά διαμαρτύρεται θεωρώντας λογικό όπου υπάρχει περιθώριο κέρδους να αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα αλλά όπου αυτό το περιθώριο κέρδους χάνεται τότε διεκδικούμε το "δίκιο" μας το οποίο και βέβαια έχουμε φροντίσει σαν συντεχνία να έχουμε νομιμοποιήσει.

 

Τότε το 2008 η ιστορία δεν είχε φτάσει στα δικαστήρια, τώρα που θα φτάσει θα δούμε κατά πόσο σαν διαδικασία είναι πράγματι παράνομη σε αντίθεση βέβαια με την αναδημοσίευση ειδήσεων όπως γίνεται πχ και εδώ στο insomnia: http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82_2121/93#.CE.86.CF.81.CE.B8.CF.81.CE.BF_25:_.CE.A7.CF.81.CE.AE.CF.83.CE.B7_.CE.B3.CE.B9.CE.B1_.CE.BB.CF.8C.CE.B3.CE.BF.CF.85.CF.82_.CE.B5.CE.BD.CE.B7.CE.BC.CE.AD.CF.81.CF.89.CF.83.CE.B7.CF.82

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτές τις μέρες παρακολουθώ τα debate Aubry - Hollande για την θέση του υποψήφιου των σοσιαλιστών στις προεδρικές του 2012 στη Γαλλία.

 

Εχθές σε μια συνέντευξη της Aubry θυμήθηκα την κουβέντα μας.

Αναφέρθηκε στην νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων το λεγόμενο HADOPI με απλά λόγια ο νόμος που απαγορεύει το κατέβασμα ταινιών από το διαδίκτυο.

Ο νόμος αυτός, μετά από 2 προειδοποιήσεις σου επιβάλει ένα πρόστιμο και διακοπή της σύνδεσης για 1 χρόνο.

 

Ο François Hollande δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα άρει την διακοπή της σύνδεσης αλλά τα υπόλοιπα θα μείνουν ως έχουν.

Η Martine Aubry δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα άρει τον νόμο εξ ολοκλήρου και θα εφαρμόσει μια νέα καθολική άδεια, την οποία θα πληρώνουν οι συνδρομητές του διαδικτύου 2€ το μήνα.

 

http://onewspaper.com/tech/download-martine-aubry-proposes-a-new-form-of-global-license-4133.html Αγγλικά

http://www.linformaticien.com/actualites/id/21506/licence-globale-martine-aubry-recidive.aspx Γαλλικά

 

Που θέλω να καταλήξω;

 

Πρόκειται για καθαρά πολιτικό θέμα :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Προφανώς και πρόκειται για πολιτικό θέμα: το χρίσμα των Σοσιαλιστών διεκδικούν, κάτι πρέπει να πουν προκειμένου α)να προσελκύσουν τους νέους και β)να "διαφοροποιηθούν" μεταξύ τους. Οκτώ ποσοστιαίες μονάδες υστερεί η κυρία Aubry, κάπου έπρεπε να πλειοδοτήσει, ώστε να έχει ελπίδες να κάνει ρελάνς.

 

Μιας και αναφέρθηκε η Γαλλική νομοθεσία, αν έλεγε κανείς στους Έλληνες (τουλάχιστον αυτούς που φαντάζονται πως η προάσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων είναι...Ελληνική πατέντα) πως στις τρεις στραβές θα τους έκαναν διακοπή σύνδεσης για ένα χρόνο, θα σου έλεγαν για Ελλαδιστάν, για τους πολιτικούς, για την υπανάπτυκτη Κολομβία και λοιπές ομορφιές. Χρήσιμη, λοιπόν, η αναφορά στη Γαλλία, ώστε να έχουμε μια εικόνα του τι συμβαίνει σε χώρες λιγότερο...αναπτυγμένες από εμάς.

 

Γενικά, πιο απογοητευτική και από τις λογικές σχοινοβασίες προκειμένου να διαχωριστεί ο υποτιτλισμός από τη μετάφραση ώστε να εφευρεθεί νομικό κενό, βρίσκω την ιδεοληψία που διέπει αρκετές τοποθετήσεις, σύμφωνα με την οποία "αυτά δε γίνονται πουθενά αλλού". Δείγμα του πόσο έχει κλειστεί ο νεοέλληνας στο μικρόκοσμό του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μόνη μου ένσταση είναι στο ότι γίνονται αναφορές σε Γαλλίες κλπ ως πιο αναπτυγμένες. Καλύτερα να συγκεκριμενοποιείται με τη λέξη "οικονομικά".

"Αναπτυγμένες οικονομικά" δηλαδή.

Σκέτο "αναπτυγμένες" παραπέμπει στο "πολιτισμένες".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...

 

Που θέλω να καταλήξω;

 

Πρόκειται για καθαρά πολιτικό θέμα :)

 

Ένα θέμα που αφορά τους πολίτες είναι δυνητικά πολιτικό. :-)

 

Το θέμα ή μάλλον το πρόβλημα είναι το πως αντιμετωπίζεται από τους πολιτικούς. :lol:

 

Βλέπετε προεκλογική περίοδος είναι, με κάτι πρέπει να ασχοληθούν και αυτοί που να αφορά άμεσα τους πολίτες ή μήπως όχι;

 

http://torrentfreak.com/60-french-isp-account-holders-on-their-third-strike-for-internet-piracy-111003/

 

Σε αυτό τον νόμο των τριών κτυπημάτων στην Γαλλία, 650,000 έλαβαν το πρώτο ράπισμα, από αυτούς 44,000 το δεύτερο για να καταλήξουν τελικά μόνο 60 να μην έχουν μάθει τι είναι τα vpn... :lol:

 

Η λύση προφανώς και μπορεί να έρθει από τους πολιτικούς, αν βρείτε παλαιότερα ποστ μου θα δείτε ότι σε αυτά ανέφερα ως λύση την καταβολή ενός ποσού που θα νομιμοποιούσε αποκλειστικά και μόνο για προσωπική χρήση το δίκτυο ως μέσο όπως γίνεται στα άγραφα μέσα και που ήδη πληρώνουμε εδώ και τόσες δεκαετίες.

 

Μία τέτοια λύση όμως δεν την θέλουν οι εταιρίες όταν ξέρουν ότι αν τρομοκρατηθεί ο κόσμος, αν τον πείσουν ότι το filesharing είναι παράνομο τότε θα βγάζουν πολύ περισσότερα από 2€ το μήνα οπότε και ξαναεπιστρέφουμε στην αρχή αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ως καθαρά εμπορικό.

 

Γενικά όμως θα συμφωνούσα ότι μία λύση στο θέμα των πατεντών και του copyright θα μπορούσε να δοθεί μόνο από τους πολιτικούς εφόσον υπολόγιζαν τι τελικά είναι καλό για το ευρύτερο σύνολο και τους δημιουργούς, οπότε εκεί θα έμπαινε ένα τέλος στην αποκλειστική χρήση ενός έργου ή μίας πατέντας, ο εφευρέτης/δημιουργός θα λάμβανε ένα ποσοστό της τιμής του τελικού προϊόντος και όλοι όσοι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το έργο/πατέντα θα είχαν το ελεύθερο οπότε και από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό θα έπεφταν οι τιμές οι οποίες θα οδηγούσαν προφανώς σε αύξηση των πωλήσεων οπότε για τον δημιουργό/εφευρέτη θα ερχόταν "η μία η άλλη" ενώ το ευρύτερο σύνολο θα έβρισκε το προϊόν που επιθυμούσε στην ποιότητα και την τιμή που ήθελε, οπότε και δεν θα χρειαζόταν να κάνει το ίδιο το ευρύτερο αυτό σύνολο της εκάστοτε κοινωνίας τα δικά του αντίγραφα, ούτε φυσικά να μπούμε σε μία ατέρμονη εμπορική διαμάχη σχετικά με το αν τα 2 ευρώ είναι αρκετά ή αν θα έπρεπε να είναι 2 για την ελάχιστη ταχύτητα πρόσβασης και κλιμακωτά να ανεβαίνει το ποσό ανάλογα με την ταχύτητα κλπ.

 

Αυτά όμως δεν μπορούν να παρθούν ως αποφάσεις ανά χώρα, άλλα να ισχύουν στην Ελλάδα και άλλα στην Ιταλία ή την Ισπανία, θα έπρεπε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να ξαναδούν το θέμα και λέω να ξαναδούν αφού με αυτά καταπιάστηκαν όταν γινόντουσαν κεκλεισμένων των θυρών οι διαβουλεύσεις για την διακρατική συμφωνία ACTA.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτους ποιος θα τους κυνηγησει; Που κατεβαζουν και παιζουν τα ριπ αυτων που αυτοι κυνηγουν;

erhe0g.jpg

 

Το θεμα ειναι απο εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=85912

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θυμάμαι καλά είναι παραγωγή της Tristar Pictures που επίσης αν θυμάμαι καλά ανήκει στην Sony Pictures οπότε και ίσως να άξιζε μία σχετική ενημέρωση του νομικού τους τμήματος όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να δούμε τι θα πει η πολυαγάπητή μας ΕΠΟΕ.

 

Αν άνηκε σε άλλη εταιρία θα το είχα στήλη ήδη το mail αλλά από τότε με το jailbreak του ps3 η sony έχει μπει στην black list μου οπότε και τρόπο τινά πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα... :lol:

 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, παλαιότερα στο Star είχαν χρησιμοποιηθεί ερασιτεχνικοί υπότιτλοι αλλά και στο Foxlife, απλά τώρα το πήγαν ένα βήμα παραπέρα προβάλλοντας rip p2p ομάδας!!! :lol:

 

Αλλά αν το καλοσκεφτούμε ίσως να είναι ένας φθηνός (ή ο μόνος) τρόπος για να έχουμε σειρές και ταινίες και μάλιστα υψηλής ανάλυσης ή έστω 480p BRRip που είναι από θέμα ποιότητας κλάσεις ανώτερα από τα dvd/dvdrips... :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμία εμμονή. Απλά, όταν διαβάζω ανακρίβιες, προσπαθώ να τις διορθώνω.

Διορθωσε πρωτα τις δικιες σου...

 

 

Πρόκειται για καθαρά πολιτικό θέμα :)

Προκειται για ενα καθαρα φασιστικο μετρο. Σημερα οποιος παιρνει παρανομα αρχεια να του κοβεται η συνδεση, αυριο οποιος στελνει πονηρα γραμματα να μην τον εξυπηρετουν τα ΕΛΤΑ, μεθαυριο επειδη εγω πουλαω καποτες να μη γαμαει κανενας αν δε δωσω αδεια και δε χρησιμοποιησει τη δικη μου μαρκα καποτες κοκ. Οποιος εχει λεφτα και λαδωνει πολιτικους να επιβαλει οτι παραλογο νομο θελει.

Νομοι υπαρχουν, αμα θελουν να τους χρησιμοποιησουν κυνηγωντας τα εκατομμυρια των χρηστων , να το κανουν. Καλη τυχη.

 

 

Αυτους ποιος θα τους κυνηγησει; Που κατεβαζουν και παιζουν τα ριπ αυτων που αυτοι κυνηγουν;

erhe0g.jpg

 

Το θεμα ειναι απο εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=85912

Εγραψες, μια εικονα χιλιες λεξεις...

 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, παλαιότερα στο Star είχαν χρησιμοποιηθεί ερασιτεχνικοί υπότιτλοι αλλά και στο Foxlife, απλά τώρα το πήγαν ένα βήμα παραπέρα προβάλλοντας rip p2p ομάδας!!! :lol:

Να μηνυσουν για το Star για κλοπιright :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτους ποιος θα τους κυνηγησει; Που κατεβαζουν και παιζουν τα ριπ αυτων που αυτοι κυνηγουν;

erhe0g.jpg

 

Το θεμα ειναι απο εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=85912

 

Για ποιο λογο να τους κυνηγησει καποιος αυτους; Που ακριβως υπαρχει η παρανομια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτους ποιος θα τους κυνηγησει; Που κατεβαζουν και παιζουν τα ριπ αυτων που αυτοι κυνηγουν;

erhe0g.jpg

 

Το θεμα ειναι απο εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=85912

 

συγγνωμη...αλλα αυτη η photo δεν πρεπει να φυγει σε email προς την αρμοδια αρχη; οχι τιποτα αλλο...να δουμε αν και πως θα αντιδρασει! γιατι ετσι ερχεται προ τετελεσμενου γεγονοτος/δικοπου μαχαιριου. αν δεν αντιδρασει οπως αντιδρα και για τους αυτονομους, δεν δινει πατημα για μηνυσεις για ανιση μεταχειριση κτλ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...