Προς το περιεχόμενο

παράξενες μεταβολές θερμοκρασίας....


fethry

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΜD 1800+ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ GIGABYTE 7VRXP KAI ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΑ GLOBALWIN CAK 32. EXEI 1 GB DDR/333 MIA GEFORCE2MX400, 4 HDD (80. 120. 120. 160), DVD (BTX 12x), KAI ENA RICOH CDRW.

 

TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ...ΟΤΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΗΝ ΨΥΚΤΡΑ ΣΤΗ CPU (ΜΕ ARCTIC SILVER 3) ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΕΙΝΑΙ (ΙDLE) 28 CPU 29 SYSTEM. ΣΕ FULL ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ 35-36 CPU KAI 36-37 SYSTEM. O ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 5200-5400 ΣΤΡΟΦΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ OVERCLOCKED ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 40-41

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΜΩΣ (Π.Χ. 2 ΜΗΝΕΣ) ΒΓΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (IDLE) 51-52 CPU 56-57 SYSTEM. ΣΕ FULL ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 68-69 CPU ΚΑΙ 71-72 SYSTEM.

AN TOTE ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΚΤΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙΣ ΝΕΑ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ARCTIC SILVER3, ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ...

 

ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχά! Λοιπόν, να τα πάρουμε με τη σειρά...

 

1. Μην γράφεις με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις (και μάλιστα ΠΑΡΑ πολύ δυνατά!).

 

2. System temp > CPU temp. Αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, μάλλον πάσχεις από εξαερισμό του κουτιού. Δε λέω, η διαφορά είναι μικρή, αλλά δεν δικαιολογείται. Πες μας πως πας από κουτί, πόσα και τι είδους ανεμιστήρια έχει και (κυρίως) που τα έχει.

 

3. Αν ισχύει το παραπάνω, η θερμοκρασία στον επεξεργαστή αυξάνει διότι δεν εξάγεται ο αέρας από το κουτί. Ο αέρας θερμαίνεται και αν εγλωβίζεται έχουμε το ακριβές ανάλογο του φαινομένου του θερμοκηπίου στο κουτί σου.

 

4. Για να βγάλεις την ψύκτρα ανοίγεις (υποχρεωτικά!) το κουτί. Τι γίνεται τότε; Το κουτί αναπνέει! Φεύγει ο θερμός αέρας και μειώνεται η θερμοκρασία όλων των parts. ʼρα και αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι είναι λάθος με τον εξαερισμό του κουτιού.

 

Βέβαια όσα γράφω μπορεί και να είναι μ@λ@κίες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Αν π.χ. η μητρική μέτραγε άλλα αντί άλλων δεν θα έβλεπες εκ νέου χαμηλές θερμοκρασίες με το άνοιγμα για αλλαγή αλοιφής. Όπως επίσης θα είχες πάντοτε υψηλότερη θερμοκρασία στον επεξεργαστή.

 

Οι υπόλοιποι γκουρού της ψύξης ας πουν τη γνώμη τους. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

salig οι θερμοκρασίες του αυξανονται σε διάστημα μερικών μηνών. Δεν νομίζω να κρατάει τόσο καιρό τον αέρα ζεστό το κουτί. <img src="http://www.insomnia.gr/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Όταν σβήνει το PC πρέπει μετά από λίγη ώρα να κατεβαίνει η θερμοκρασία.

 

Αφού μετά από καθάρισμα του Cooler επανέρχεται η θερμοκρασία, σίγουρα φταίει η σκόνη που μαζεύεται με τον καιρό.

 

Αα, και παρεπιπτόντως, αυτές οι motherboard δείχνουν ΠΑΝΤΑ ψηλά νούμερα στο System Temp...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

georgeadams δεν θα επιμείνω, αλλά δεν σου φαίνεται και σένα περίεργο το γεγονός πως έχει system temp πάντα μεγαλύτερη κατά 2-3 βαθμούς από τη CPU? Δηλαδή σταθερή διαφορά, ανεξάρτητα της απόλυτης τιμής. Εγώ από αυτό πιάστηκα και έγραψα κάποια συμπεράσματα...

 

Τεσπα, το ζήτημα είναι ο φίλος μας να λύσει το πρόβλημά του. Ας δούμε την απάντησή του και αναλόγως συμπεραίνουμε...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

isos to problima mou na exei sxesi me tin a/s. gnorizete mipos an meta apo kapoio xroniko diastima (px.2 mines) xreiazetai allagi giati mporei na xanei tis thermoagogimes ikanotites tis (koinos na meionetai i apodosi tis)? einai pantos kati pou den to exo ksanasinantisei...

kamia alli idea?

 

(sorry gia ta kefalaia)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Αλλαγή χρειάζεται μεν, αλλά εξαρτάται και από το 'φορτιο' που σηκώνει. Αν κάνεις έντονο overclock με πολλά volts, θέλει αλλαγή κάθε 2-3 μήνες. Αν όχι, και σε 6 μήνες είναι ΟΚ. Μάλλον η σκόνη φταίει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θυμάμαι καλά, μια βασική διαφορά της ArcticSilver3 από τις προηγούμενες είναι πως η "βάση" της δεν είναι από σιλικόνη για να μην αλλιώνεται με το χρόνο.

Φυσικά, δεν νομίζω να βλάπτει η περιοδική αλλαγή της κάθε μερικούς μήνες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

georgeadams: Προσωπικά, μια και βαράω αρκετά OC, αλοίωση έχω δει, αλλά όχι υπερβολική. Την αλλάζω για να μένει κορυφή σε απόδοση.

 

Σε μηχάνημα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, μετά από 9 μήνες είχα δει μικρότερη φθορά από ότι στο δικό μου σε 3 μήνες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...