Προς το περιεχόμενο

acronis drive monitor result: 49% - είναι ανησυχητικό;

deesnider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι γεια και χαρά.

Πριν από λίγες μέρες, εγκατέστησα και έτρεξα το πρόγραμμα του τίτλου.

Δεν έχω εμπειρία από προγράμματα αυτού του είδους, ούτε και ξέρω αν τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν είναι έγκυρα.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

acronisdrivemonitor.th.jpg

Σύμφωνα με ότι λέει το πρόγραμμα, το "όριο" κάτω από το οποίο ο δίσκος είναι επίφοβος, είναι το 70%

Εμένα μου επισημαίνει ως "critical" τα δύο σημεία που φαίνονται στο screenshot, αλλά δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν και πόσο σημαντικά θεωρούνται.

Τι γνώμη έχετε; Πρέπει να ξεκινήσω διαδικασία αντικατάστασης; (είμαι εντός εγγύησης και δεδομένα δεν έχω στο δίσκο αυτή τη στιγμή)

Γενικά η συμπεριφορά του δίσκου είναι φυσιολογική. Τόσο όσο αφορά στην ανάγνωση / εγγραφή, όσο και από πλευράς θερμοκρασίας και θορύβου. Παρ' όλα αυτά, έσωσα τα δεδομένα που περιείχε, έτρεξα το hdd regenerator (το οποίο δε βρήκε τίποτα να διορθώσει...) και έκανα format στο δίσκο (κανονικό, όχι quick) , αλλά το αποτέλεσμα του εν λόγω προγράμματος είναι το ίδιο.

Η πλάκα είναι ότι, για τον ίδιο δίσκο, το hd sentinel δίνει health level ...80% ! (άλλος ένας λόγος που με κάνει να αμφιβάλλω σχετικά με το ποιο απ' τα δύο λέει αλήθεια - αν λέει κάποιο...)

Δημοσ.

Aφ' ενός η Acronis είναι γενικά αξιόπιστη - αφ' ετέρου τα προγράμματα αυτά δεν κάνουν άλλο από το να παρουσιάζουν τα στοιχεία που παρέχει ο ίδιος ο δίσκος. Είναι ας πούμε τραγουδιστές, και όχι τραγουδοποιοί.

...πάντως, ενδέχεται μέχρι και ο ίδιος ο δίσκος να λέει αλλ' αντ' άλλων (...όπως και οκ, και τα προγράμματα έχουν καμμιά φορά bugs κι ενώ ας πούμε ο δίσκος τους μπορεί να τους λέει "γάματα", αυτά να καταλάβουν "γαμάτα". Υποθετικό το σενάριο, δεν μου έχει τύχει. Όχι ακριβώς anyway).

Το θέμα όμως είναι πως ΑΝ τα πράγματα ΕΙΝΑΙ όπως αναφέρεται, τότε παίζει να έχει ζόρια το μοτέρ (ως πιθανότερο), εξ' ου και η ένδειξη "critical" του SRC. Πράγμα που σημαίνει κίνδυνος κλαταρίσματος του μοτέρ απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Eίναι εσωτερικός δίσκος, σωστά;

Δεν ξέρω τί θα σου πουν στο σημείο αγοράς, πάντως δοκίμασε να τους "πιέσεις" γι' αλλαγή - αν και συνήθως μέχρι είτε να περάσει τις κρίσιμες τιμές S.M.A.R.T. τις από την εταιρία κατασκευής του ορισμένες, είτε να καταρρεύσει πρώτα, δύσκολα θα νοιαστούν για το επίφοβο του να χάσεις αρχεία στο σύντομο μέλλον. Κατέβασε το εργαλείο που παρέχει η Samsung και εξέτασέ τον με αυτό, να δεις τί λέει κι αυτό. (...επίσης, αν δεν είναι "αρκετά χαλασμένος" για να στον αλλάξουν, μπορείς να επισπεύσεις καταστάσεις, με τη βοήθεια μιας πετσέτας και φαντασίας...)

Όσο για το ακριβώς σημαίνουν οι κατηγορίες αξιολόγησης, Γκούγκλε και στο σάιτ της Άκρονις πχ ή και της Σάμσουνγκ. Εγώ ας πούμε, εντ-του-εντ έρορ κατηγορία, δε ματαξανάδα.

Πάντως τα προγράμματα που αναφέρουν "γενικά Health" (και δίνουν και τιμές γι' αυτήν - οίτοι "αξιολογούν" τα στοιχεία που παίρνουν απ' τον δίσκο), ενδέχομένως...εκφράζουν προσωπικές απόψεις. Εξ' ου και η διαφορά στις ποσοστώσεις που ανέφερες. Σίγουρα υπάρχουν κάποια γενικά στάνταρντς βάσει των οποίων κάνουν τη δηλωσάρα τους -δεν ξέρω ποιά και από ποιόν- αλλά μάλλον το καθ' ένα βγάζει και το δικό του "πόρισμα"/συμβουλή-διάγνωση/πρόγνωση, υπό την ταμπέλα "Health", και δεν συμφωνούνε απαραιτήτως. Κάτι σαν τα όρια μόλυνσης πχ : η μια εταιρία/υπηρεσία κτλ λέει έτσι, ενώ η άλλη λέει γιουβέτσι και η τρίτη κοκορέτσι κ.ο.κ. ...Και στην τελική, μπορεί ο δίσκος παρ' όλη την αυτο-αναφορά, και τις προειδοποιήσεις των προγραμμάτων, να τους θάψει κι όλους, ενίοτε...

Σε κάθε περίπτωση, πάντα backup απ' την 1η στιγμή είναι η απάντηση στα παραπάνω, γιατί όπως καταλαβαίνεις, σίγουρη άκρη δε βγαίνει.

...To HD Sentinel δεν αναφέρει κάτι άλλο στο "Overwiew"...; :huh:

Δεν ποστάρεις κι αυτούνου τις καρτέλες;

Δημοσ.

Τελικά μίλησα με το κατάστημα αγοράς και - κατά καλή μου τύχη, να το πω; - θα τον αλλάξουν, οπότε τους τον έστειλα. Όχι ότι αποκλείεται να εμφανιστούν μπερδέματα και στον καινούργιο, αλλά αφού έτσι κι αλλιώς τον είχα αδειάσει, why not; Θα δείξει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...