Προς το περιεχόμενο

Επαναστατική καινοτομία της Samsung υπόσχεται να μετατρέψει τα παράθυρα σε οθόνες


Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Samsung Electronics Co. ανακοίνωσε ότι ερευνητές της προχώρησαν σε ανακαλύψεις που θα επιτρέψουν την παραγωγή L.E.D. οθονών με συνηθισμένο γυαλί, όπως αυτό που χρησιμοποιείται στα παράθυρα των σπιτιών μας. Σε δέκα χρόνια τα παράθυρα θα χρησιμοποιούνται επίσης ως φωτιστικά αλλά και ως οθόνες είπε ερευνητής της Samsung που συμμετέχει στο πρότζεκτ.

 

Το Samsung Advanced Institute of Technology κατάφερε να κατασκευάσει σχεδόν μονούς κρυστάλλους νιτρίδιου του Γαλλίου σε άμορφα υποστρώματα γυαλιού, και αυτή είναι η καινοτομία που θα επιτρέψει την παραγωγή υπέρ-μεγεθών LED ανέφερε η Samsung.

 

combination2.jpg

 

Η βιομηχανία παραγωγής L.E.D. χρησιμοποιεί ευρέως υποστρώματα σαπφείρου αλλά τα υποστρώματα γυαλιού έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή σούπερ - μεγάλων προϊόντων, πιθανότατα ρίχνοντας κατά πολύ και το κόστος κατασκευής. Σε αντίθεση με τις σημερινές L.E.D. που χρησιμοποιούν νιτρίδιο του Γαλλίου και δεν ξεπερνάνε σε μέγεθος τις δύο ίντσες οι οθόνες που θα κατασκευαστούν με την τεχνολογία της θα είναι μέχρι και 400 φορές μεγαλύτερες σύμφωνα με τη Samsung η οποία προβλέπει ότι σε λίγα χρόνια οι L.E.D. με νιτρίδιο του Γαλλίου θα χρησιμοποιηθούν σε φωτιστικά σώματα μεγάλου μεγέθους αλλά και σε οθόνες. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε δέκα χρόνια ακόμα πριν δούμε αυτή την τεχνολογία στο εμπόριο.

 

Link.png Site: engadget

Link.png Site: Nature Photonics

Επεξ/σία από Skylined
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντί για την απέναντι γκρίζα πολυκατοικία θα διαλέγουμε ότι μας κάνει κέφι, κάτι σε βουνίσιο ρυάκι ή σε δακτυλίους του Κρόνου ίσως;

 

 

firewalker η δημοσίευση στο γνωστό επιστημονικό έντυπο nature που μπορείς να δεις κάτω από την είδηση αναφέρει "Published online 09 October 2011". Γνωρίζεις ότι η είδηση είχε δημοσιευτεί επίσης πριν από τρία χρόνια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η apple για να μην παραβιάσει την πατέντα της Samsung θα την εφαρμόζει αλλά σε πατομπούκαλα.

 

 

Δύο νέες λειτουργίες προστίθενται Samsung Galaxy S II, ύστερα από αναβάθμιση του λογισμικού η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη για τους κατόχους της συσκευής. Η πρώτη αλλαγή είναι το "Big Home" και αποτελεί κυρίως μια αισθητική παρέμβαση η οποία αυξάνει το μέγεθος των εικονιδίων των εφαρμογών κατά 30%. Με αυτό τον τρόπο στην οθόνη της συσκευής θα χωράνε μόλις 3 εφαρμογές ανά σειρά, αντί για τέσσερις. Η δεύτερη αφορά την προσθήκη του widget “System Update” το οποίο θα ενημερώνει άμεσα το χρήστη στα όταν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για το Galaxy S II.

 

gsmarena_001.jpg

 

Η πρώτη αλλαγή που μεγαλώνει το μέγεθος των εικονιδίων προκάλεσε αρνητικά σχόλια στους κατόχους του smartphone. Φαίνεται όμως ότι αποτελεί μονόδρομος για την εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε μια αντίστοιχη δικαστική διαμάχη με την Apple. Ύστερα από την εφαρμογή του update, η διαφορές με την επιφάνεια εργασίας του iPhone θα είναι περισσότερο εμφανείς, και δε θα υπάρχει λόγος συνέχισης της διαμάχης μεταξύ των δύο εταιρειών για τη συγκεκριμένη πατέντα που αξιώνει η Apple.

 

Link.png Site: gsmarena.com

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Skylined όχι πως έχει και ιδιαίτερη σημασία αλλά είναι αζωτούχο γάλλιο και όχι νιτρικό. Υπάρχει και νιτρικό αλλά αυτό χρησιμοποιείται αλλού και είναι και επιβλαβές για την υγεία.

 

Κατά τα άλλα αν δεν δείτε την μήνυση μην βιαστείτε να κρίνετε την μή ύπαρξη του iGlass... :lol: :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

an i for an i λέτε να το πάει η Apple και πάλι; πολλές οι καινοτομίες και όλα αυτά, αλλά εγώ ακόμα στο παραδοσιακο πατροπαράδοτο λάπτοπ γράφω αυτή τη στιγμή! πότε θα δούμε μιαν άσπρη μέρα τεχνολογικά κι εμείς στο Ελλάντα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...