Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άνοιγμα όλων των λογαριασμών των πολιτικών της τελευταίας τριακονταετίας, δημοσιοποίηση πόθεν έσχες αυτών, δήμευση περιουσίας εφόσον δεν συνάδει το πόθεν έσχες με τα περιουσιακά τους στοιχεία και δίκη με την κατηγορία της κατασπατάλησης και της κακοδιαχείρισης.

Αν γινόταν από εκεί η αρχή, μπορεί και να πλήρωνε όλη η Ελλάδα χαράτσια αδιαμαρτύρητα.

Βλέπεις καμία ισονομία στην ατιμωρησία ας πούμε και περιμένεις να δεις και δικαιότερο φορολογικό μέτρο;

ΝΑ προσθεσω και την εκκλησια (και ολα τα συνακολουθα της), η θα μπουμε σε αλλο τριπακι;

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Erwdios

Whatever, εκτός θέματος. Δεν είναι το topic που συζητάμε ποιος φταίει και ποιος τα έφαγε. Είναι το τόπικ για το συγκεκριμένο μέτρο που πάρθηκε.

Fact είναι ότι έχεις κάποιους ανθρώπους (τρόικα) που σου λένε ότι σε ένα μήνα θέλουμε τόσα δις ευρώ για να μη χρεωκοπήσετε σαν χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χρεωκοπία και οι εκλογες, σκότωμα της κυβέρνησης κλπ είναι ο σωστός δρόμος δεν νομίζω πως μπορούμε να συζητήσουμε. Η άποψη μου είναι ότι οποιαδήποτε μορφή χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή θα ήταν το τέλος της Ελλάδας.

Οπότε φτάνουμε στο σημείο που χρειάζονται αυτά τα δις ευρώ. Τι κάνεις?

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις φίλε Steven είναι ότι τελείς υπό χρεοκοπία και περιμένεις τέλος της εβδομάδος να στο πουν και επίσημα από την ΕΕ, γιατί το κούρεμα θεωρείται πιστωτικό γεγονός και απλώς θα συνεχίσεις να είσαι στο ευρώ ξεπουλώντας. Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον, είτε στο ευρώ, είτε στο λέβα και όπως βλέπεις δεν ευνοούν την ανάπτυξη αλλά την υποανάπτυξη.

Όποιος ενδιαφέρεται μάλιστα να δει τι συμβαίνει πραγματικά, ας ρίξει μια ματιά στο πόσα χρωστούσε η Ελλάδα και υπό ποιο καθεστώς την προΔΝΤ εποχή και πόσα χρωστάει και υπό ποιο καθεστώς σήμερα. Το σκάνδαλο τοι αιώνα λέμε...

Δημοσ.

Άνοιγμα όλων των λογαριασμών των πολιτικών της τελευταίας τριακονταετίας, δημοσιοποίηση πόθεν έσχες αυτών, δήμευση περιουσίας εφόσον δεν συνάδει το πόθεν έσχες με τα περιουσιακά τους στοιχεία και δίκη με την κατηγορία της κατασπατάλησης και της κακοδιαχείρισης.

Αν γινόταν από εκεί η αρχή, μπορεί και να πλήρωνε όλη η Ελλάδα χαράτσια αδιαμαρτύρητα.

Βλέπεις καμία ισονομία στην ατιμωρησία ας πούμε και περιμένεις να δεις και δικαιότερο φορολογικό μέτρο;

Μαζί σου! Είμαι ο πρώτος που θα έκανε κάτι τέτοιο. Το βλέπεις εφικτό?

Αλλά ας το παίξω δικηγόρος του διαβόλου. Βλέπεις πολλούς να καταδίδουν τέτοιου είδους παρανομίες? Εμφανέστατες έτσι? Σπίτια, σκάφη, αυτοκίνητα. Ο αγαπητός xxxxxx πολιτικός πχ επί πόσες σερί 4αετίες έβγαινε με κανονικότετες ψηφούς? Ή μήπως δεν ξέραμε ότι ήταν λαμόγιο? Για όσους άλλους ξέραμε και παρόλα αυτά άπλωναν τα κορμιά τους στις υπουργικές καρέκλες και έδρανα?

*Thanks Erwdios, ξεχάστηκα!

Δημοσ.

ΝΑ προσθεσω και την εκκλησια (και ολα τα συνακολουθα της), η θα μπουμε σε αλλο τριπακι;

Λαοπλάνοι είναι κι αυτοί, ρίξτους στο καζάνι :)

Δημοσ.

Και εγώ είμαι νόμιμος πολίτης και εγώ δεν χρωστάω τίποτα. Και εγώ μπορώ να πω χίλια "γιατί". Λύση δεν θα βρεθεί καμία.

Ο Γερμανός ρωτάει γιατί να πληρώσω εγώ, με τον τρόπο που πληρώνει τέλος πάντων.

Ο Αμερικάνος ρωτάει γιατί πληρώνω για να οργώνουμε τις ερήμους.

Ο Κινέζος ρωτάει γιατί δε μπορεί να εκφρέσει την άποψη του.

κλπ.

κλπ.

Θες ότι έχουμε την ατυχία να ζούμε σε αυτή τη χώρα? Θες ότι τους έχουμε ψηφίσει εμείς? Θες ότι ο λαός σαν ΣΥΝΟΛΟ είναι συνηπεύθυνος?

Οχι, δε θελω, διοτι δεν μπορω να συνδεσω την ατυχια με το οτι ο διπλα μου που ετυχε να ειναι πολιτικος, μεγαλογαιοκτημονας, εισοδηματιας, , βλακας που συνεχιζει να πιστευει στα ιδια κομματα, κολλητος η συγγενης πολιτικου, που πηρε την ταδε επιδοτηση, μελος της εκκλησιας και δεκαδες αλλα παραδειγματα, και να δεχστω οτι εγω εχω την ατυχια να ζω μαζι τους και αυτοι να ζουν μεσα στη χλιδα κι εγω να πηδιεμαι καθε μερα, οχι για τη χωρα μου, αλλα για να συνεχισουν να ζουν αυτοι μεσα στη χλιδα.

Πιστευεις οτι μπορεις να ζησεις με αυτη την ατυχια;

Δημοσ.

Δεν σας προλαβαίνω!

Επίσης συμφωνώ. Γιατί όμως κάτι μου λέει αν τα έβαζαν με την εκκλησία ο λαός θα ήταν υπερ της? Έστω μοιρασμένος. Ελπίζω να ξέρεις πόσο κολλημένοι είναι όλοι με την εκκλησία. Δεν είναι τυχαίο που δεν έχει αποσχιστεί από το κράτος ακόμη. Εδώ αν δεν κάνω λάθος, πάνε οι παπάδες ακόμα στη βουλή και κάνουνε παντού αγιασμούς και κολλάνε σταυρούς στα κατώφλια.

Το λεω γιατί παντού φωνάζουν όλοι ότι το κράτος δεν έχει πια εντολή του λαού.

Δημοσ.

Οχι, δε θελω, διοτι δεν μπορω να συνδεσω την ατυχια με το οτι ο διπλα μου που ετυχε να ειναι πολιτικος, μεγαλογαιοκτημονας, εισοδηματιας, , βλακας που συνεχιζει να πιστευει στα ιδια κομματα, κολλητος η συγγενης πολιτικου, που πηρε την ταδε επιδοτηση, μελος της εκκλησιας και δεκαδες αλλα παραδειγματα, και να δεχστω οτι εγω εχω την ατυχια να ζω μαζι τους και αυτοι να ζουν μεσα στη χλιδα κι εγω να πηδιεμαι καθε μερα, οχι για τη χωρα μου, αλλα για να συνεχισουν να ζουν αυτοι μεσα στη χλιδα.

Πιστευεις οτι μπορεις να ζησεις με αυτη την ατυχια;

Δεν ξέρω αν μπορώ ή όχι, αλλά αυτή δεν είναι η χώρα μας? Είτε το θέλουμε είτε όχι.

Μήπως τουλάχιστον αυτή η κατάσταση βοηθήσει κάποιοι να αναθεωρήσουν τουλάχιστον κάποια πράγματα και πράξεις τους?

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν ολοι αυτοί που αναφέρεις. Παντού υπάρχουν. Παντού θα υπάρχει λαμογιά, κλεψιά, φοροδιαφυγή. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα είναι πια τόσοι πολλοί, που αποφασίζουν!

Δημοσ.

Δεν σας προλαβαίνω!

Επίσης συμφωνώ. Γιατί όμως κάτι μου λέει αν τα έβαζαν με την εκκλησία ο λαός θα ήταν υπερ της? Έστω μοιρασμένος. Ελπίζω να ξέρεις πόσο κολλημένοι είναι όλοι με την εκκλησία. Δεν είναι τυχαίο που δεν έχει αποσχιστεί από το κράτος ακόμη. Εδώ αν δεν κάνω λάθος, πάνε οι παπάδες ακόμα στη βουλή και κάνουνε παντού αγιασμούς και κολλάνε σταυρούς στα κατώφλια.

Το λεω γιατί παντού φωνάζουν όλοι ότι το κράτος δεν έχει πια εντολή του λαού.

Και παλι δεν με ενδιαφερει, ενα παραδειγμα ηταν, το κρατος οπως σε δεκαδες αλλα πραγματα δεν με ρωτησε, ας μη με ρωτησει ουτε σε αυτο, αν για αυτο ψηφιστηκε, αν βλεπει οτι δεν τα βγαζει περα, να παρει απο εκει που βλεπει οτι υπαρχουν. Αυτα τα του λαου, ειναι καθαρα ψηφοθηρικα, και δεν πειραζονται για αυτον και μονο το λογο.

Το προβλημα μου (ηταν) και ειναι, το θεμα της εκτακτης εισφορας, το οποιο το θεωρω τραγικο οταν το βλεπω απο τοτε που ημουν πιτσιρικος να το πληρωνει ο πατερας μου, και φτασαμε να κοντευουμε να πεθανουμε κι εμεις και να συνεχιζουμε να πληρωνουμε κι εμεις εκτακτες εισφορες, που το μονο που δειχνουν ειναι οτι το κρατος ειναι αχρηστο ως προς τα οικονομικα του.

Δεν ξέρω αν μπορώ ή όχι, αλλά αυτή δεν είναι η χώρα μας? Είτε το θέλουμε είτε όχι.

Μήπως τουλάχιστον αυτή η κατάσταση βοηθήσει κάποιοι να αναθεωρήσουν τουλάχιστον κάποια πράγματα και πράξεις τους?

Για μενα, οχι, δεν ειναι η χωρα μας, ειναι η χωρα που μας εδωσαν οι γονεις μας, και δε μου αρεσει.

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι, σίγουρα πάντος μεγαλύτερος από μένα. Όπως και να έχει όμως η τελευταία δεκαετία ήταν ακριβώς το αντίθετο των έκτακτων εισφορών. Όλοι έδιναν. Πάαααρτε κόσμε. Έδιναν λεφτά από δάνεια.

Το ότι το κράτος είναι άχρηστο στα οικονομικά του δεν είναι μυστικό. Πιο προφανές δεν γίνεται να είναι. Από την άλλη αναρωτηθήκαμε ΓΙΑΤΙ είναι άχρηστο το κράτος στα οικονομικά του? Και το λεω επειδή δεν πρόκειται για μια σκάρτη τετραετία. Πρόκειται για 20 σκάρτα χρόνια με πολλές διαφορετικές κυβρνήσεις (2 κομμάτων βέβαια). Δεν είναι πια τυχαίο.

Και στις άλλες χώρες κάπως έτσι είναι τα πράγματα, δεν έχουν και το τρομερό σασπενς οι εκλογες. 2 αντε 3 κόμματα διεκδικούν τη νίκη. Δεν είναι όμως στη δική μας τη κατάσταση...

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι, σίγουρα πάντος μεγαλύτερος από μένα. Όπως και να έχει όμως η τελευταία δεκαετία ήταν ακριβώς το αντίθετο των έκτακτων εισφορών. Όλοι έδιναν. Πάαααρτε κόσμε. Έδιναν λεφτά από δάνεια.

Το ότι το κράτος είναι άχρηστο στα οικονομικά του δεν είναι μυστικό. Πιο προφανές δεν γίνεται να είναι. Από την άλλη αναρωτηθήκαμε ΓΙΑΤΙ είναι άχρηστο το κράτος στα οικονομικά του? Και το λεω επειδή δεν πρόκειται για μια σκάρτη τετραετία. Πρόκειται για 20 σκάρτα χρόνια με πολλές διαφορετικές κυβρνήσεις (2 κομμάτων βέβαια). Δεν είναι πια τυχαίο.

Και στις άλλες χώρες κάπως έτσι είναι τα πράγματα, δεν έχουν και το τρομερό σασπενς οι εκλογες. 2 αντε 3 κόμματα διεκδικούν τη νίκη. Δεν είναι όμως στη δική μας τη κατάσταση...

Εκτακτες εισφορες παντα υπηρχαν, γιατι τα λεφτα που δινοταν, ηταν απο την ΕΕ, και δεν μπορουσαν να περασουν στον κρατικο προυπολογισμο ωστε να κλεισουν οι τρυπες.

Απο κει και περα, αφου λοιπον ξερουμε οτι το κρατος ειναι αχρηστο οικονομικα, και σιγουρα ξερουμε οτι ακομη κι αυτη την εκτακτη εισφορα θπαλι με καποιο τροπο θα μας αναγκασουν να την πληρωσουμε, τουλαχιστον μην θεωρεις κακο το να αντιδρουμε σε αυτη. Σημερα ετυχε για το σπιτι μας, που πολλοι εφτυσαν αιμα για να αποκτησουν, αυριο θα ου ερθει η επομενη ως ενοικιαστη, εκει τι θα πεις; μεθαυριο θα ερθει η επομενη, ως χρηστη του ιντερνετ, η επομενη ως χρηστη νερου και παει λεγοντας.

Δημοσ.

Το ότι θα αναγκαστούν να την πληρώσουν όλοι είναι προφανές, μιας και χωρίς φορολογική ενημερότητα δεν μπορείς ούτε να κλάσεις στην Ελλάδα.

Μπορεί στο μέλλον να μπουν χίλιες εισφορές, δεν το γνωρίζω αυτό. Αυτό που λεω είναι ότι θεωρώ ότι η συγκεκριμένη είναι πολύ πιο δίκαιη από πολλές άλλες. Δεν λέω κάτι άλλο. Η άποψη μου είναι δηλαδή αυτή και ανέφερα και τα επιχειρήματα μου πιο πάνω.

Για παράδειγμα μια εισφορά στο ενοίκιο πιστεύω πως ΔΕΝ θα είναι δίκαιη γιατί εναντιώνεται στο δικαίωμα του να έχεις κάπου να μείνεις. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για ιδιόκτητο σπίτι βέβαια. Όπως είπα και πριν ΔΕΝ θεωρώ νορμάλ ούτε δεδομένο ούτε αναπόσπαστο δικαίωμα του καθενός να έχει από ένα σπίτι. Σε πάρα πολλές χώρες η ιδιοκτησία ενός σπιτιού προυποθέτει βιοτικό επίπεδο αρκετά πάνω του μετρίου. Ειδικά σε μεγαλουπόλεις.

Και όπως ανέφερα και πιο πάνω, αν έτυχε να έρθει στην κυριότητα σου ένα σπίτι και δεν μπορείς να το συντηρήσεις για οποιονδήποτε λόγο, μπορείς απλά να το πουλήσεις. Δεν βλέπω το κακό σε αυτό. Είναι καθαρά οικονομικό το θέμα. Βγαίνω ή δε βγαίνω. Το σπίτι που έχω με συμφέρει να μένω, να το νοικιάζω ή να το πουλήσω?

Αυτά. Και καπου εδω ήρθε η ώρα για ύπνο. Νασαι καλά για την παρέα και τη κουβέντα τις άγριες αυτές ώρες!

Δημοσ.

βασικά για τον steven (αν και δεν πιστεύω να αλλάξει το σκεπτικό του)

ο πατέρας μου τεχνίτης μουτζούρης έκανε τα πάντα για να μεγαλώσει 6μελή οικογένεια

η μάνα μου κουβαλούσε τα νερά από το πλυντήριο και τα έριχνε στον κήπο για να μην γεμίσει ο βόθρος και πληρώνουμε βυτίο.

υπήρχε ένα οικόπεδο με προπολεμικό σπίτι το οποίο κάποια στιγμή χτίστηκε κανονικό σπίτι όταν πριν 45 χρόνια κέρδισε ένα λαχείο. σε αυτό το σπίτι (75 τετραγωνικά) μεγάλωσε η οικογένειά μου. πριν κάποια χρόνια δόθηκε αντιπαροχή (μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα, που λεφτά για να χτίσεις το οικόπεδο πολυκατοικία με ιδια μέσα). πήραμε τα 4 αδέρφια από ένα διαμέρισμα (όχι ίδιου μεγέθους γιατί δεν έβγαινε). γονική παροχή που λένε. δεν ξέρω που θα έμενα αν δεν το είχα. μπορεί σε χαρτόκουτο από ψυγείο. αλλά κατά τη λογική σου, μια που έχω πρόβλημα να πληρώσω τα κερατιάτικα, πρέπει να το πουλήσω (που ειδικά αυτή την εποχή θα το πάρουν για ένα κομματι ψωμί ) και μετά να μείνω στο χαρτόκουτο.

σημειωτέον πως ότι και να λέει ευτραφής κύριος, προσωπικά δεν μασούλησα με κανένα παρέα. μισθωτός ιδιωτικού τομέα, το σπίτι δώρο όπως είπα, το αυτοκόνητο 25ετίας 1000άρι (οι τιμές του στην χρυσή ευκαιρία είναι στο...50άρικο) και το βιβλιάριο στην τράπεζα κενό.

πραγματικά steven ελπίζω να είσαι έλλην της γερμανίας ή της σκανδιναβίας, ένας απλός troller ή τουλάχιστον να είσαι (ή να φιλοδοξείς να γίνεις) πολιτικός ή τουλάχιστον τραπεζίτης.

αν δεν συμβαίνουν τίποτα απ' όλα αυτά και απλά είσαι ο γείτονας της διπλανής πόρτας, ε τότε την κάτσαμε. θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και θα λέμε και ευχαριστώ

Μπορεί στο μέλλον να μπουν χίλιες εισφορές, δεν το γνωρίζω αυτό. Αυτό που λεω είναι ότι θεωρώ ότι η συγκεκριμένη είναι πολύ πιο

αχ, συγνώμη, δεν το πρόσεξα αυτό. είσαι απλά ονειροπόλος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...