Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά μέσα από αυτό το θέμα βλέπουμε τα αποτελέσματα της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών.

μερικοί βλέπω έχουν ήδη ωφεληθεί.

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απίστευτο πώς γίνεται άνθρωπος μη-κομματόσκυλο να έχει αυτές τις απόψεις... ε ναι όσοι έχουμε σπίτια βασικά είμαστε πλούσιοι... α και όσοι δουλεύουν είναι και στον παράδεισο... άσχετο αν πρέπει να ζήσουν με 800 ευρώ δεν παίζει ρόλο... μη μιλάτε και μην αντιδράτε...ζείτε σαν βασιλιάδες...

Δημοσ.

Η άποψη του Steven είναι ίσης γραφικότητας με δηλώσεις "Συναντώ στον δρόμο ανθρώπους του μόχθου που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τον μισθό τους για να σωθεί η πατρίδα".

Ρε Steven μήπως είσαι ένας απο αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου ?

Τί και αν ο κώλος μου έγινε τάλιρο για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων.Τί και αν πλήρωσα και το τελευταίο € για γονικές παροχές,μεταβιβάσεις κτλ. Καλούμαι να ξαναπληρώσω γιατί έτσι.Σαν τιμωρία βρε αδερφέ που ήμουν συνεπής απέναντι στο κράτος και τις τράπεζες

Δημοσ.

πραγματικά steven ελπίζω να είσαι έλλην της γερμανίας ή της σκανδιναβίας, ένας απλός troller ή τουλάχιστον να είσαι (ή να φιλοδοξείς να γίνεις) πολιτικός ή τουλάχιστον τραπεζίτης.

αν δεν συμβαίνουν τίποτα απ' όλα αυτά και απλά είσαι ο γείτονας της διπλανής πόρτας, ε τότε την κάτσαμε. θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και θα λέμε και ευχαριστώ

Τίποτα από τα τα παραπάνω δεν είμαι. Πιθανότατα να μην βγάζω το δικό μου ψωμί στην Ελλάδα το απώτερο μέλλον. Όπως και ναχει δεν έχει μεγάλη διαφορά μιας και η οικογένεια μου και οι λιγοστές ιδιοκτησίες μας βρίσκονται στην Ελλάδα.

δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά μέσα από αυτό το θέμα βλέπουμε τα αποτελέσματα της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών.

μερικοί βλέπω έχουν ήδη ωφεληθεί.

Απίστευτο πώς γίνεται άνθρωπος μη-κομματόσκυλο να έχει αυτές τις απόψεις...

Μπράβο, τίποτα άλλο? Για τέτοιου επιπέδου συζητήσεις μπορείτε να πάτε σε άλλα φόρουμ. Δεν έχω όρεξη να απαντώ σε προσβολές.

Και προς ενημέρωση της δεύτερης, τα κομματόσκυλα τα σιχαίνομαι και αηδιάζω περισσότερο από κάθε άλλον. Ειδηκά αυτά στους πανεπιστιμιακούς χωρους. Ποτέ δεν ήμουν ούτε πρόκειται να γίνω. Ξέρω πέφτεις από τα σύννεφα!!

ε ναι όσοι έχουμε σπίτια βασικά είμαστε πλούσιοι... α και όσοι δουλεύουν είναι και στον παράδεισο... άσχετο αν πρέπει να ζήσουν με 800 ευρώ δεν παίζει ρόλο... μη μιλάτε και μην αντιδράτε...ζείτε σαν βασιλιάδες...

Μπορεί να μην είναι πλούσιος όποιος έχει σπίτια, αλλά δεν είναι φτωχός. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό λυπάμαι πολύ. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να μου λές ότι έχεις στην κατοχή σου κάτι αξίας 100-200-300 χιλιάδων ευρώ και να βάζεις τον εαυτό σου στη κατηγορία των φτωχών.

Έχεις την εντύπωση ότι είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που ζούνε με 800 ευρώ. Συγγνώμη που θα σου σκάσω τη φούσκα σου αλλά και εγώ με 800 ακριβώς ζω. Στην Ελλάδα πιστεύουν όλοι ότι πρέπει να πληρώνονται 5000 ευρώ το μήνα, ανεξαρτήτως γενικής κατάστασης, εργασίας κλπ. Δεν λέει κανείς οτι είναι δίκαιο, λεω ότι αυτή είναι η εργασιακή κατάσταση στην Ελλάδα! Όταν πληρώνονταν οι λεωφοριατζήδες και οι οδηγοί των τρένων 5 και 6 χιλιάδες ευρώ το μήνα τόσα χρόνια δε λέγατε τίποτα γιατί ήταν όλα καλά. Και στη Γερμανία, άμα πάω να βρω δουλειά θα ζητήσω 40.000 ευρώ το χρόνο (μικτά πάντα) και θα τα πάρω. Αν κάνω το ίδιο στην Ελλάδα θα πάρω τα 3 μου και για πολύ καλό λόγο. ΟΠΟΙΟΣ και να είμαι, ΟΣΟ καλός και να είμαι.Γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να πληρώσει κανείς αυτά τα χρήματα. Αμα βγω και παραπονιέμαι μετα θα είμαι το λιγότερο γραφικός και εκτός τόπου και χρόνου.

Η άποψη του Steven είναι ίσης γραφικότητας με δηλώσεις "Συναντώ στον δρόμο ανθρώπους του μόχθου που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τον μισθό τους για να σωθεί η πατρίδα".

Ρε Steven μήπως είσαι ένας απο αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου ?

Τί και αν ο κώλος μου έγινε τάλιρο για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων.Τί και αν πλήρωσα και το τελευταίο € για γονικές παροχές,μεταβιβάσεις κτλ. Καλούμαι να ξαναπληρώσω γιατί έτσι.Σαν τιμωρία βρε αδερφέ που ήμουν συνεπής απέναντι στο κράτος και τις τράπεζες

Ναι είμαι από τους ανθρώπους του μόχθου. Νομίζω έτσι λένε αυτούς που αρχίζουν χωρίς να έχουν ΤΙΠΟΤΑ και προσπαθούν για το καλύτερο. Αυτά που περιγράφεις μου θυμίζουν τα δικά μας δεινά. Δεν βλέπω κάτι το οποίο να μην έχουμε περάσει και εμείς. Το αποτέλεσμα ποιο είναι όμως?

Εγώ και εσύ ξέρουμε πως έχουμε δικαίωμα να εκνευριζόμαστε πολύ περισσότερο από πολλούς Έλληνες με την κατάσταση αυτή γιατί είμασταν νόμιμοι. Ελπίζω να μην είσαι τόσο αφελής και να νομίζεις ότι είναι όλοι έτσι. Το 50%, και λίγα λεω, αυτών που σκίζουν τα ιμάτια τους έχουν φοροδιαφύγει, και γλιτώσει με κάποιο τρόπο τα πολλαλπάσια. Αποτέλεσμα δεν βλέπω.

Γενικά εκνευρίζομαι για κάθε ευρώ που πάει σε φορολογία και πίστεψε με υπάρχουν χειρότερα από την Ελλάδα. Μέρη που δουλεύεις 4 ώρες για σένα και 4 για το κράτος. Αλλά τι θες να κάνουμε? Να πάμε να μείνουμε στην Ανταρκτική?

Δημοσ.

εξηγησε μου γιατι να πληρωσω Χ ευρω στο κρατος?

Θα ξαναπληρώσεις θέλεις να πεις.Και φέτος και του χρόνου και του παραχρόνου και ενδεχομένως για πολλά πολλά χρόνια γιατί πήρες το ρίσκο να αγοράσεις μία κατοικία μέσω στεγαστικών δανείων ή να αποδεχθείς μία κληρονομιά.Έπαιξες και έχασες my friend.

Δημοσ.

Kλασσική περίπτωση όπου όταν κάποιος είναι ρεαλιστής πέφτουν όλοι και τον πρσβάλλουν. Οι απόψεις του Steven με εκφράζουν απόλυτα και ας χτυπιούνται μερικοί...Και εκ των προτέρων λέω ότι σε προσβολές δεν απαντάω οπότε μπορείτε να τις λέτε μεταξύ σας για να αισθάνεστε καλύτερα.

Και εξηγούμαι. Το κράτος χρειάζεται λεφτά. Και χρειάζεται λεφτά ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ. Διαφωνεί κανείς; Αν διαφωνεί δεν έχει νόημα να πάει παρακάτω.

Το κράτος ξοδεύει παραπάνω από όσα βγάζει. Διαφωνεί κανείς; Αν διαφωνεί ας μη συνεχίσει να διαβάζει (στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα)

Όλα ωραία τα περί αναδιοργάνωσης δημοσίου, περί φοροδιαφυγής, περί βιομηχάνων κτλ κτλ κτλ Αλλά αυτά είναι για το μέλλον όσο και αν με/μας/σας πονάει. Δυστυχώς με αυτούς που κυβερνούσαν τόσα χρόνια εκτός από άκρατο λαϊκισμό, χαϊδέματα στα αφτια μερικών ακόμα και δειλία να εφαρμόσουν 5-10 τομές χορτάσαμε πια. Αλλά και αυτά είναι συζήτηση για το μέλλον.

Τι κάνουμε τώρα; Δυο πράγματα μπορώ να σκεφτώ με το μικρό το μυαλουδάκι μου. Κόβουμε δαπάνες ή μαζεύουμε περισσότερα λεφτά. Τι προτιμάτε; Εγώ προτιμάω το πρώτο αλλά οι κυβερνώντες ρίχνουν το βάρος τους στο δεύτερο. Ε κάπως πρέπει να τα πάρουν. Ε βρήκανε αυτό το γελοίο με την περιουσία. Ναι μεν είναι εν μέρει δίκαιο γιατί συνήθως αυτοί που έχουν λεφτά με τη σέσουλα, έχουν και πολλά ακίνητα αλλά δυστυχώς παίρνει και την μπάλα πολλούς που δεν είναι και πολύ πλούσιοι. Βάζω και τους δικούς μου μέσα που απόκτησαν σιγά σιγά 2-3 σπίτια που τα 2 είναι από την δεκαετία του 60 70 και δεν αξίζουν και πολλά. Και ΦΥΣΙΚΑ θα πληρώσουν.

Ούτε εμένα μου αρέσει (θα προτιμούσα να τα ξοδεύουν για μένα πχ) ούτε και στους γονείς μου αρέσει. Αλλά από τη στιγμή που κούτσα κούτσα τα έχουν θα τα πληρώσουν. Ευτυχώς δεν το παίζουν επαναστάτες του κώλου. Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε κάποιους που δεν έχουν και δεν μπορώ να ξέρω πόσοι είναι αυτοί (κάποιοι εδώ μέσα είμαι σίγουρος ότι θα λέγανε το 90% των Ελλήνων αλλά σόρρυ δεν το χάφτω)

Τέσπα δεν είναι το δικαιότερο, δεν είναι αυτό που εγώ προσωπικά θα ήθελα να γίνει (να κόψουν περισσότερες δαπάνες από όσες προσπαθούν να κόψουν)

Άντε και οι περισσότερο λόγω τσατίλας, αδικίας, επαναστατικότητας δεν πληρώνουν. Τι θα γίνει;;;; Τρία πράγματα μπορώ να σκεφτώ

Το κράτος θα προσπαθήσει να βρει άλλο τρόπο να τα πάρει

Να κόψει πιο πολλές δαπάνες

Χρεοκοπία

Εγώ θα ευχόμουν να γίνει το δεύτερο αν και πιστεύω έχει τις λιγότερες πιθανότητες με αυτούς που έχουν για κυβέρνηση.

Το πρώτο μας φέρνει στα ίδια με τώρα

Και ερχόμαστε στο τελευταίο. Το κρατος να πει τον άλλο μήνα, δεν έχω να πληρώσω κάντε ότι θέλετε. Πόσο δίκαιο το βρίσκετε αυτό; Πόσο δίκαιο είναι για τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδίως αυτούς που μπήκαν με το σπάθί τους και που σκίζονται και είναι καλοί; Όσο και αν δε θέλετε να το δείτε και σε αυτήν την περίπτωση οι πλούσιοι θα βγουν ακόμα πιο κερδισμένοι ενώ για άλλη μια φορά (δεν είναι η πρώτη) αυτή η επαναστατικότητα θα πλήξει περισσότερο τους φτωχούς (στο όνομα των οποίων φαντάζομαι θα γίνει)

Ξαναλέω, δεν μου αρέσει περισσότερο από εσάς, το βρίσκω άδικο θα προτιμούσα να πιάνανε αυτούς που παρκάρανε τα λεφτάκια προς Ελβετία μεριά, αλλά αυτό και να γίνει θέλει χρόνο (μήνες στην καλύτερη) ενώ τα λεφτά τα θέλουμε ... χθες.

Δημοσ.

και για ποιον λόγο να τους εμπιστευτείς; Με ψέματα έγιναν κυβέρνηση και συνεχίζουν το παραμύθι όλο αυτόν τον καιρό. Ποιος σου λέει ότι δε θα σου ζητήσουν να πληρώσεις ξανά και ξανά και ξανά; Έτσι όπως πάει δεν ξέρω αν θα χρεωκοπήσει η χώρα οι πολίτες θα χρεωκοπήσουν σίγουρα.

Δεν ξέρω αν ειναι ρεαλισμός να κάνεις ό,τι σου λένε και να υπακούς στους εκβιασμούς τους, αλλιώς το ερμηνεύω εγώ.

Δημοσ.

Το κράτος χρειάζεται λεφτά. Και χρειάζεται λεφτά ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.

(...)

Αλλά από τη στιγμή που κούτσα κούτσα τα έχουν θα τα πληρώσουν. Ευτυχώς δεν το παίζουν επαναστάτες του κώλου.

Αδερφέ αν καμιά φορά που είσαι βόλτα με την κοπέλα σου πετύχετε κανέναν που χρειάζεται να γαμήσει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, απ' τη στιγμή που την έχεις δίπλα σου, μη το παίξεις επαναστάτης του κώλου.

Δημοσ.

και για ποιον λόγο να τους εμπιστευτείς; Με ψέματα έγιναν κυβέρνηση και συνεχίζουν το παραμύθι όλο αυτόν τον καιρό. Ποιος σου λέει ότι δε θα σου ζητήσουν να πληρώσεις ξανά και ξανά και ξανά; Έτσι όπως πάει δεν ξέρω αν θα χρεωκοπήσει η χώρα οι πολίτες θα χρεωκοπήσουν σίγουρα.

Δεν ξέρω αν ειναι ρεαλισμός να κάνεις ό,τι σου λένε και να υπακούς στους εκβιασμούς τους, αλλιώς το ερμηνεύω εγώ.

ΟΚ σεβαστό. Είναι λάθος να νομίζεις ότι αυτός ο φόρος είναι έκτακτος επειδή μόνο και μόνο το λένε μερικοί λαϊκιστές πολιτικοί. Αυτός ο φόρος μπήκε για να αυξηθούν τα έσοδα. Απλά τον βαφτίσανε έκτακτο κλασσικά δείγμα της προχειρότητας του ελλημικού κράτους. Είναι απλά ένας ακόμα φόρος στην ιδιοκτησία. Και ιστορικά όταν το κράτος βάζει φόρους δύσκολα τους βγάζει ακόμα και όταν η ανάγκη για την οποία μπήκε ο φόρος δεν υπάρχει πια. Δεν είναι 'προνόμιο' της ελλάδας αυτό. Σκέψου πχ ότι στην αγαπημένη μας Γερμανία πληρώνουν ακόμα το φόρο ενοποίησης των δυο Γερμανιών

Ακόμα και να τον βγάλουν τον φόρο κάποτε θα βρουν από αλλού για να τα πάρουν, ή και αν δεν βρουν, θα κόψουν κάτι από τις παροχές / υπηρεσίες. Εκτός και αν είναι Ελλαδα του '90 που κανένας δεν ενδιαφερότανε για το πόσα μπαίνουν και πόσα βγαίνουν.

Το ότι διαφωνώ με το φόρο όμως (και διαφωνώ γιατί εγώ θέλω κόψιμο δαπανών, δε θέλω να πληρώνω πολλές άχρηστες υπηρεσίες του κράτους με φόρους) δε με νομιμοποιεί και να μην πληρώνω, γιατί γνωρίζω (θα έπρεπε να γνωρίζω) ότι αν κάνουν το ίδιο όλοι, θα έρθει το χάος και γνωρίζω ότι έχω πολλά περισσότερα να χάσω.

Φυσικά και η άποψή μου δεν αρέσει σε πολλούς (βλ Lucifer) και προσπαθεί με ανούσια ποστ να με εκνευρίσει φέρνοντας ένα άσχετο παράδειγμα (που μάλλον flame θα το έλεγα) και μη σχολιάζοντας επί της ουσίας. Τέσπα το προσπερνώ.

Εμένα αυτό που με πειράζει είναι ότι όλοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, ενώ θα έπρεπε βασικά να απαντούν στο ερώτημα. Τι θέλουμε, περισσότερους φόρους για να συντηρούμε το κράτος όπως είναι, ή μήπως να το μικρύνουμε για να μη μας τα παίρνει κάθε λίγο και λιγάκι;Και πίστεψέ με έχεις πολύ να κόψεις χωρίς να πειράξεις βασικές υπηρεσίες του κράτους.

Δε με χαλάει η άλλη γνώμη αλλά περιμένω από τους άλλους να απαντάνε όπως περίπου απαντάω και εγώ.

Δημοσ.

Και εξηγούμαι. Το κράτος χρειάζεται λεφτά. Και χρειάζεται λεφτά ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.

Κι εγώ χρειάζομαι λεφτά,ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, αλλιώς το κράτος θα μου κόψει το ρεύμα.Το σπίτι δεν είναι δικό μου,είναι της τράπεζας.Το χαράτσι όμως θέλουν να το πληρώσω εγώ.

Δημοσ.
Και εξηγούμαι. Το κράτος χρειάζεται λεφτά. Και χρειάζεται λεφτά ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.

1ον χεστηκα.

2ον στα @@ μου.

το κρατος αποτελειται απο ζωα(τα οποια ζουν αναμεσα μας,τα βλεπουμε καθε μερα πως συμπεριφερονται στη ζωη τους)

προτιμω να δωσω λεφτα στην greenpeace για την διασωση της τιρκουαζ αγελαδας του μαροκο.

Δημοσ.

και ποιος σου λέει ότι αν πληρώσεις δε θα έρθει το χάος ούτως ή άλλως; Ποιος σου λέει ότι αν δεν πληρώσεις δε θα αναγκαστούν να βρουν μια πιο "ρεαλιστική" λύση;

Και βέβαια νομιμοποιείσαι να μην πληρώσεις, ο καθένας έχει το δικαίωμα να προστατευσει τον εαυτό του και την περιουσία του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...