Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θα ρωτησω κατι για το οποιο ειμαι 99% σιγουρος, αλλα ρωταω μπας και το 1% της αβεβαιοτητας μου με οδηγησει σε τσαμπα μπελαδες.

27 Νοεμβρη νοικιασα ενα σπιτι. Συμφωνησα με την ιδιοκτητρια να της καταβαλλω καθε 1η του μηνα το ενοικιο. Ετσι 1η Δεκεμβρη κατεβαλλα τα 4/30 του ενοικιου του Νοεμβριου και απο εκει και περα κατεβαλλα κανονικα καθε 1η του μηνα το ενοικιο.

Καποια στιγμη αποφασιζω να αλλαξω σπιτι και της το λεω. Της αναφερω δηλαδη οτι ψαχνουμε σπιτι και μολις βρουμε θα φυγουμε. 15 Σεπτεμβριου βρισκω και την ιδια μερα την κανω απο το σπιτι. 1η Σεπτεμβριου ομως ειχα καταβαλλει ολοκληρο το ενοικιο. Ζηταω το μισο ενοικιο πισω λοιπον και μου πεταει το κουφο οτι "επειδη ειχαμε κανει συμβολαιο για 2 χρονια, κανονικα επρεπε να καταβαλλετε ενοικιο μεχρι να νοικιαστει το σπιτι αφου φυγατε νωριτερα"...

Εχω την εντυπωση οτι αυτο που μου ειπε ειναι τοσο ακυρο που τεινω να μην το πιστευω οτι το ειπε...

Για πειτε κι εσεις...βασει νομου πως πρεπει να κινηθω και ποσο δικιο εχω/εχει?

Δημοσ.

2 πραγματα.

-Υπογραφοντας το συμβολαιο δεν εδωσες προκαταβολη καθολου? Αν δεν εδωσες και παλι καλα να λες που σου κρατησε μονο μισο ενοικιο, θα μπορουσε να σου ειχε κρατησει εναμισι (την προκαταβολη+το μισο μηνιατικο του Σεπτεμβρη).

-Απτη στιγμη που το συμβολαιο ειναι δεσμευτικο και για τις 2 πλευρες, για να σπασει πρεπει να ερθετε σε συμβιβασμο. Δεν ξερω κατα ποσο δικαιοδοτειται βαση νομου να μη δεχθει καν να λυθει το 2ετες σας συμβολαιο, σε αυτο ας απαντησει καποιος νομικος. Εγω απλα θετω το point οτι το συμβολαιο δεσμευει και τους 2, οχι μονο τον ιδιοκτητη. Αρα, συνηθως υπαρχει τιμημα για αυτον που το σπαει.

Δημοσ.

από την στιγμή που έχεις κάνει συμβόλαιο για 2 χρόνια και φεύγεις νωρίτερα θα μπορούσε να σου πει " πλήρωσε το ενοίκιο μέχρι να το ξανανοικιάσω " ή θα έπρεπε να της βρεις εσύ ενοικιαστή... έχει δίκιο νομίζω η ιδιοκτήτρια...απλά ίσως και εσύ έπρεπε να της τονίσεις οτι θέλω να φύγω βάζω εγώ κάποια ενοικιαστήρια βάλε και εσύ ώστε και οι δύο να είσαστε χαρούμενοι και εσύ που φεύγεις και αυτή που δεν χάνει λεφτά...ώρες ώρες τα κάνουμε τα απλά τόσο σύνθετα ( δεν πάει επι προσωπικού )

Δημοσ.

Της ελεγα επι εναμιση μηνα οτι ψαχνω σπιτι, καποια στιγμη θα βρω και θα φυγω...αυτη το ηξερε δηλαδη οτι εγω ψαχνω να φυγω...καποια στιγμη κιολας μου λεει αφου θα φυγεις, μην το βαζεις το ενοικιο...ηθελα ομως να ειμαι σωστος και το εβαλα...

Το συμβολαιο ξερω οτι ειναι δεσμευτικο για τον ιδιοκτητη, οχι τοσο για τον ενοικιαστη...προκαταβολη ειχα δωσει και την επεστρεψε.

Δηλαδη απαξ και αυτη εκανε συμβολαιο, ειναι δεν ειναι καποιος μεσα, μπορει βασει νομου να εισπρατει απο εμενα το ενοικιο?Περιεργο μου ακουγεται...

Δημοσ.

προκαταβολη ειχα δωσει και την επεστρεψε.

Οκ, ουτε του παπα μην το πεις τοτε. Ουσιαστικα σου παρακρατησε την μιση προκαταβολη, ενω ο νομος της επετρεπε να στην κρατησει ολη. Και μεταξυ μας οταν η ειδοποιηση οτι αδειαζεις το σπιτι διδεται την μερα που το αδειαζεις, δικαιολογειται (ηθικα) να σου κρατησει ενοικιο μισου μηνα γιατι ας πουμε οτι τοσο θα της παρει να βρει καποιον αλλον.

Αnyway αν το δουμε εντελως τυπικα, το συμβολαιο δεσμευει και τους 2, γιαυτο εξαλλου το υπογραφουν και οι 2 πλευρες και οχι μονο ο ιδιοκτητης. Δικαιοδοτειτο να κρατησει ολη την προκαταβολη.

Απο κει και περα, δεν νομιζω να ειναι αρκετο ενα "θα φυγω/ψαχνω για αλλο σπιτι", για να ξεκινησει αυτη να ψαχνει νεο ενοικιαστη. Οταν δεν ξερει η γυναικα ποτε θα αδειασεις το σπιτι ακριβως, τι κινηση να κανει για να βρει αλλον?

Γενικα εγω δεν εχω τυχει ποτε στη θεση σου να μου επιστρεφουν προκαταβολη οταν θελω να φυγω νωριτερα. Δυο φορες το δοκιμασα και τις δυο αρνηθηκαν να μου δωσουν πισω προκαταβολη, αρα στη θεση σου θα ενιωθα αρκετα τυχερος και θα εκτιμουσα τη σταση της σπιτονοικοκυρας.

Δημοσ.

Οκ, ουτε του παπα μην το πεις τοτε. Ουσιαστικα σου παρακρατησε την μιση προκαταβολη, ενω ο νομος της επετρεπε να στην κρατησει ολη. Και μεταξυ μας οταν η ειδοποιηση οτι αδειαζεις το σπιτι διδεται την μερα που το αδειαζεις, δικαιολογειται (ηθικα) να σου κρατησει ενοικιο μισου μηνα γιατι ας πουμε οτι τοσο θα της παρει να βρει καποιον αλλον.

Αnyway αν το δουμε εντελως τυπικα, το συμβολαιο δεσμευει και τους 2, γιαυτο εξαλλου το υπογραφουν και οι 2 πλευρες και οχι μονο ο ιδιοκτητης. Δικαιοδοτειτο να κρατησει ολη την προκαταβολη.

Απο κει και περα, δεν νομιζω να ειναι αρκετο ενα "θα φυγω/ψαχνω για αλλο σπιτι", για να ξεκινησει αυτη να ψαχνει νεο ενοικιαστη. Οταν δεν ξερει η γυναικα ποτε θα αδειασεις το σπιτι ακριβως, τι κινηση να κανει για να βρει αλλον?

Γενικα εγω δεν εχω τυχει ποτε στη θεση σου να μου επιστρεφουν προκαταβολη οταν θελω να φυγω νωριτερα. Δυο φορες το δοκιμασα και τις δυο αρνηθηκαν να μου δωσουν πισω προκαταβολη, αρα στη θεση σου θα ενιωθα αρκετα τυχερος και θα εκτιμουσα τη σταση της σπιτονοικοκυρας.

Η προκαταβολη σε ολα τα συμβολαια που εχω υπογραψει αναφερει ξεκαθαρα οτι δεν μπορει να παρακρατηθει εναντι οφειλομενων ενοικιων. Κρατειται μονο σε περιπτωση που διαπιστωθουν ζημιες κατα την αποχωρηση.

Με την λογικη αυτη μπορει η ιδιοκτητρια να μην ασχοληθει καθολου για το υπολοιπο του συμβολαιου και να πληρωνω εγω μεχρι να ληξει το συμβολαιο και ας μην μενω μεσα...καπου δεν μου κολλαει...ή να μου πει αυτη οτι δεν βρηκε ενω εχει βρει...

Δημοσ.

Η προκαταβολη σε ολα τα συμβολαια που εχω υπογραψει αναφερει ξεκαθαρα οτι δεν μπορει να παρακρατηθει εναντι οφειλομενων ενοικιων. Κρατειται μονο σε περιπτωση που διαπιστωθουν ζημιες κατα την αποχωρηση.

Του οποιου συμβολαιου σπαει ενας ορος απτην πλευρα σου, αρα παυει να ισχυει, αρα ξεχναμε τους ορους του και μπαινουμε στην περιπτωση του συμβιβασμου των 2 πλευρων, ειτε δικαστικου, ειτε εξωδικαστικου. Η οποια πρακτικα επιλυεται με την παρακρατηση της προκαταβολης συνηθως. Ας απαντησει καποιος νομικος απο εκει και περα, εγω σου λεω τι εχω συναντησει ο ιδιος (και δεν εχω ενοικιασει λιγα σπιτια) και τι συναντω σε περιπτωσεις φιλων κλπ.

Αρα με βαση το τι συμβαινει εκει εξω, θα ημουν υπερευχαριστημενος στη θεση σου.

Τιp: Το να σου κρατησει την προκαταβολη στη περιτπωση που σπασει το συμβολαιο απτην πλευρα σου, δεν σημαινει "παρακρατηση οφειλομενου ενοικιου".

Το μονο που γνωριζω ειναι πως μπορεις να σπασεις το συμβολαιο και να διεκδικησεις πισω προκαταβολες κλπ σε περιπτωση που το καταγγειλεις (το συμβολαιο), δηλαδη το σπιτι να μην εχει τις ιδιοτητες που περιγραφονται σε αυτο. Αυτο ναι, υπαρχει και δεδικασμενο μαλιστα υπερ του ενοικιαστη.

Με την λογικη αυτη μπορει η ιδιοκτητρια να μην ασχοληθει καθολου για το υπολοιπο του συμβολαιου και να πληρωνω εγω μεχρι να ληξει το συμβολαιο και ας μην μενω μεσα...καπου δεν μου κολλαει...ή να μου πει αυτη οτι δεν βρηκε ενω εχει βρει...

Με ποια λογικη? Απτη στιγμη που συμβιβαζεστε/συνενοειστε και σπατε το συμβολαιο, παυει να ισχυει. Θα μπορουσε να σου πει, κυριε εχουμε συμβολαιο αλλο 1,5 χρονο, να εδω ειναι η υπογραφη σου, so δεν ξερω τι θα κανεις, αλλα εγω δεν εχω σκοπο να το σπασουμε, παρα μονο υπο τους ταδε ορους. Και απο κει και περα να μπλεξετε μεχρι να βρεθει η χρυση τομη.

Επαναλαμβανω το να πεις εσυ στον ιδιοκτητη οτι "ψαχνω για σπιτι" και μαλιστα οπως ειπες, επι εναμιση μηνα της το λεγες, τι ακριβως θες να κανει αυτη? Να μυρισει τα νυχια της για το ποτε εσυ θα φυγεις ωστε να βρει αλλον ενοικιαστη? Το "ψαχνω για αλλο σπιτι και οταν βρω θα φυγω" επι εναμιση μηνα, δεν διευκολυνει σε τιποτα τον ιδιοκτητη στο να βρει αλλον ενοικιαστη. Θα τον διευκολυνε ενα "σε 15 μερες αδειαζω το σπιτι". Αντιλαμβανεσαι την διαφορα?

Περα απτα νομικα/νομικιστικα, ηθικα ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν σου "την εκανε". Εισαι τυχερος, επεσες σε καλη περιπτωση σπιτονοικοκυρας και σε δυσκολους καιρους μαλιστα.

Δημοσ.

Τυχερός είσαι, μη το συζητάς. Φυσικά το συμβόλαιο είναι δεσμευτικό και για τα δύο μέρη, δεν ισχύει μόνο για τον ιδιοκτήτη. Μπορούσε άνετα να σου το παίξει τσαμπουκαλού και να σου ζητάει όλα τα ενοίκια του χρόνου, όπου εκεί μετά θα τρέχατε δικαστικώς.

Δημοσ.

Ρε αρχηγέ, μια χαρά σου φέρθηκε η γυναίκα, μέχρι και την εγγύηση πήρες. Ο λόγος που σου τη πέταξε έτσι είναι επειδή αυτό που είπες εσύ είναι λίγο μαλακία. Όταν κάτι πληρώνεται με το μήνα κι ο μήνας πληρωθεί, σιγά μη βγάλει κανά κομπιουτεράκι έτσι και φύγεις νωρίτερα και μετράει πόσες ημέρες/ώρες/λεπτά έφυγες νωρίτερα για να σου βγάλει ποσοστό. Δε ξέρω να συμβαίνει πουθενά τέτοιο πράγμα, πλήρωσες το μήνα-τελείωσε, θα μπορούσες να είχες φύγει αργότερα ή και στις 5 ημέρες. Όπου και να πας να πληρώσεις έτσι, δε σου επιστρέφουν τα χρήματα έτσι και διακόψεις νωρίτερα την όποια υπηρεσία. :-)

Μ'αρέσει που ήταν και στο 1% η αμφιβολία... :mrgreen:

Δημοσ.

Ρε αρχηγέ, μια χαρά σου φέρθηκε η γυναίκα, μέχρι και την εγγύηση πήρες. Ο λόγος που σου τη πέταξε έτσι είναι επειδή αυτό που είπες εσύ είναι λίγο μαλακία. Όταν κάτι πληρώνεται με το μήνα κι ο μήνας πληρωθεί, σιγά μη βγάλει κανά κομπιουτεράκι έτσι και φύγεις νωρίτερα και μετράει πόσες ημέρες/ώρες/λεπτά έφυγες νωρίτερα για να σου βγάλει ποσοστό. Δε ξέρω να συμβαίνει πουθενά τέτοιο πράγμα, πλήρωσες το μήνα-τελείωσε, θα μπορούσες να είχες φύγει αργότερα ή και στις 5 ημέρες. Όπου και να πας να πληρώσεις έτσι, δε σου επιστρέφουν τα χρήματα έτσι και διακόψεις νωρίτερα την όποια υπηρεσία. :-)

Μ'αρέσει που ήταν και στο 1% η αμφιβολία... :mrgreen:

Οταν μπηκα παντως, μου λεει θα πληρωσεις τα 4/30 του ενοικιου για τις 4 μερες του Νοεμβριου...αρα εβγαλε κομπιουτερακι...

Δηλαδη μιας και το συμβολαιο επισημως δεν εχει σπασει, δεν εχουμε υπογραψει καποια ακυρωση, μπορει να μου ζητησει ακομα τα ενοικια μεχρι σημερα...Και πχ να εχει κανει και 2ο συμβολαιο...και να μενει αλλος μεσα...

Σε σαιτ παντως διαβασα το παρακατω, γραμμενο απο δικηγορο-οπως ισχυριζεται-:

"O μισθωτής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση μισθώσεως οποτεδήποτε, εφόσον υπάρχει σοβαρος λόγος.Καμία οικονομική αξίωση δεν γεννάται εναντίον του, εφόσον αποδώσει το μίσθιο χωρίς ζημιές και κατα συνέπεια και το ποσό της εγγύησης θα πρέπει να επιστραφεί ακεραιο."

Δημοσ.

Σε σαιτ παντως διαβασα το παρακατω, γραμμενο απο δικηγορο-οπως ισχυριζεται-:

"O μισθωτής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση μισθώσεως οποτεδήποτε, εφόσον υπάρχει σοβαρος λόγος.Καμία οικονομική αξίωση δεν γεννάται εναντίον του, εφόσον αποδώσει το μίσθιο χωρίς ζημιές και κατα συνέπεια και το ποσό της εγγύησης θα πρέπει να επιστραφεί ακεραιο."

Το ανεφερα πιο πανω σε ποστ μου και υπαρχει και δεδικασμενο υπερ του ενοικιαστη. Το ζουμι ειναι στα bold. Εσυ ομως τι ακριβως σοβαρο λογο εχεις για να καταγγειλεις τη συμβαση και να διεκδικησεις πισω το μισο ενοικιο?

Με τα μεχρι στιγμης γραφομενα σου δεν καταλαβα οτι φευγεις με σκοπο να καταγγειλεις τη συμβαση επειδη σε ξεγελασε η ιδιοκτητρια δινοντας σου φυκια για μεταξωτες κορδελες. Αλλα οτι απλα φευγεις επειδη βρηκες καλυτερο/πιο συμφερον σπιτι, παρα το γεγονος οτι επισημως δεσμευεσαι με 1+ χρονο ακομα στο υφισταμενο. Και χωρις εγκαιρη ειδοποιηση προς την ιδιοκτητρια για το ποτε ακριβως θα ξενοικιασεις, ωστε να ξεκινησει κι αυτη το ψαξιμο μη της μεινει αδειο το σπιτι, επειδη εσυ εσπασες μονομερως το συμβολαιο σας.

Δημοσ.

Αν αυτης, της την βαραγε καποια στιγμη και πριν ληξει η διετια σε εδιωχνε,τι θα ελεγες μετα ???

Δεν θα εσκουζες??

Το οτι εισαι εσυ, αυτος που σπαει το συμβολαιο, πριν την ληξη τις διετιας,δεν δινει στον αλλον δικαιωματα???

Δημοσ.

Αν αυτης, της την βαραγε καποια στιγμη και πριν ληξει η διετια σε εδιωχνε,τι θα ελεγες μετα ???

Δεν θα εσκουζες??

Το οτι εισαι εσυ, αυτος που σπαει το συμβολαιο, πριν την ληξη τις διετιας,δεν δινει στον αλλον δικαιωματα???

Μα ειπε εξαρχης πως θεωρει οτι το συμβολαιο δεσμευει μονο τον ιδιοκτητη. Η τουλαχιστον αυτο θεωρουσε μεχρι προτινος, ισως να αλλαξε γνωμη, δεν ξερω.

Δημοσ.

Μα ειπε εξαρχης πως θεωρει οτι το συμβολαιο δεσμευει μονο τον ιδιοκτητη. Η τουλαχιστον αυτο θεωρουσε μεχρι προτινος, ισως να αλλαξε γνωμη, δεν ξερω.

Συμφωνω με αυτα που γραφεις.

Η απαντηση,δεν ηταν για εσενα,αλλα για τον Orgasmic.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...