Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως κάνεις 2 φορολογικές δηλώσεις. Μία στη χώρα κατοικίας και μία στην ελλάδα. Σίγουρα δεν πληρώνεις δύο φορές φόρο.

Αυτό με το μόνιμος εξωτερικού είναι νομικός όρος και τπάρχουν προυποθέσεισ για να φέρει κάποιοσ την ιδιότητα και σίγουρα δε θεωρείται κάποιος μόνιμος κάτοικος εξωτερικού επειδή κάποιος μετανάστευσε.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν θυμάμαι καλά, το ποσοστό φορολόγησης των ενοικίων μπορεί να φθάσει μέχρι και το 40% το μέγιστο. Αναλόγως πόσα χρήματα παίρνει κανείς απο ενοίκια.

Γενικά αν εισαι εισοδηματίας, έχεις το κράτος συνέταιρο.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως κάνεις 2 φορολογικές δηλώσεις. Μία στη χώρα κατοικίας και μία στην ελλάδα. Σίγουρα δεν πληρώνεις δύο φορές φόρο.

Αυτό με το μόνιμος εξωτερικού είναι νομικός όρος και τπάρχουν προυποθέσεισ για να φέρει κάποιοσ την ιδιότητα και σίγουρα δε θεωρείται κάποιος μόνιμος κάτοικος εξωτερικού επειδή κάποιος μετανάστευσε.

ΑΝ είσαι κάτοικος εξωτερικού, πρέπει να γραφτείς στη ΔΟΥ εξωτερικού. Στη χώρα κατοικίας πληρώνεις φόρο πάνω στο παγκόσμιο εισόδημα σου και στην ελλάδα μόνο ότι είναι από ελλάδα. Συνήθως παίρνεις ένα credit για το φόρο που πλήρωσες στην άλλη χώρα - δηλ εγώ που μένω ΗΠΑ, αν η ελλάδα με φορολογεί με 5% και οι ΗΠΑ με 30%, τότε πρέπει να πληρώσω τη διαφορά 25% στις ΗΠΑ. Στην πράξη, η ελλάδα συνήθως έχει μεγαλύτερους φόρους οπότε δεν χρωστάμε τίποτα..

Οι συντελεστές της ελληνικής φορολογίας είναι πιο δυσμενείς σε κατοίκους εξωτερικού... νομίζω ότι είσαι πάντα στον υψηλότερο συντελεστή.

Δημοσ.

@εισοδηματιες: γραψτε μου και μενα ενα σπιτι εστω και γκαραζ και θα σας πω πως να πληρωνετε πολυ λιγοτερα απο την λιστα...που δεν αναφερουν οι tax heaven:P

Δημοσ.

Γι'αυτό και όλοι κάνουν συμβόλαια 100€ και όχι του πραγματικού ενοικίου ;). Τώρα βέβαια με το 5.000 αφορολόγητο δεν βλέπω να το δέχεται κανένας ενοικιαστής.

Δημοσ.

Γι'αυτό και όλοι κάνουν συμβόλαια 100€ και όχι του πραγματικού ενοικίου ;). Τώρα βέβαια με το 5.000 αφορολόγητο δεν βλέπω να το δέχεται κανένας ενοικιαστής.

Μια χαρά θα το δεχτεί. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη και καλή πρόθεση μεταξύ ιδιοκτήτη - ενοικιαστή όλα γίνονται.

Έστω ότι το ενοίκιο είναι κανονικά 350 ευρώ.

Το συμφωνητικό γράφει 150 ευρώ, ο ενοικιαστής δίνει 250 ευρώ. Έτσι είναι όλοι κερδισμένοι.

Ο ιδιοκτήτης πληρώνει λιγότερο φόρο και ο ενοικιαστής απολαμβάνει στο full το φορολογικό όφελος, διότι εκπίπτει ένα ποσοστό από το ενοίκιο από max 1200 ευρώ το χρόνο. Άρα και 100 ευρώ να έγραφε το συμφωνητικό, ο ενοικιαστής θα ήταν ΟΚ. (100x12=1200)

voila.

Δημοσ.

Τους βλέπω ωστόσο να θεσπίζουν τεκμαρτό εισόδημα από τα ενοίκια ανά περιοχή/τετραγωνικά κλπ προκειμένου να "πιάσουν" όσους καταφεύγουν σε μεθόδους όπως η άνωθεν.

Βέβαια μετά μπορούμε να καταφύγουμε σε κολπάκια όπως "φιλοξενούμενος" με έκπτωση ενοικίου για τον ενοικιαστή και όλο το ενοίκιο δικό μας :devil:!!!

Δημοσ.

αν κάνεις όμως μισθωτήριο με μειωμένο ποσό, να δω πως θα βγάλεις άκρη άμα σταματήσει ο ενοικιαστής να σε πληρώνει..

από την άλλη, αυτό που κάνει ο έλληνας και αποφασίζει μόνος του ποια μέτρα είναι άδικα και βρίσκει τα αντίστοιχα παραθυράκια για να τα αποφύγει πρέπει να είναι αποκλειστικά δικό του προσόν.. και μετά λέμε ότι έχει άδικο ο χοντροπάγκαλος όταν λέει ότι μαζί τα φάγαμε..

Δημοσ.

αν κάνεις όμως μισθωτήριο με μειωμένο ποσό, να δω πως θα βγάλεις άκρη άμα σταματήσει ο ενοικιαστής να σε πληρώνει..

από την άλλη, αυτό που κάνει ο έλληνας και αποφασίζει μόνος του ποια μέτρα είναι άδικα και βρίσκει τα αντίστοιχα παραθυράκια για να τα αποφύγει πρέπει να είναι αποκλειστικά δικό του προσόν.. και μετά λέμε ότι έχει άδικο ο χοντροπάγκαλος όταν λέει ότι μαζί τα φάγαμε..

Απλά περνάς από κόσκινο τους υποψήφιους ενοικιαστές.

Είδαμε και όσοι ήμασταν νόμιμοι όλα αυτά τα χρόνια σε τι καλό μας βγήκε. Οι φόροι οφείλουν να είναι ανταποδοτικοί. Όταν δεις τα χρήματα να μας επιστρέφονται με την μορφή παροχών ειδοποίησε με για να αναθεωρήσω. Μέχρι τότε, κράτος τέρας των λιπόσαρκων υπουργών LE POUL!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

μα για να γίνει ανταποδοτικό και να επιστραφούν τα χρήματα, πρέπει πρώτα να δοθούν.. δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι όλοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους όπως πρέπει μέχρι τώρα; μόνο οι μισθωτοί ήταν εντάξει επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς..

όσο για την ανταποδοτικότητα που λες, μην τα καταργούμε όλα.. μερικά πράγματα λειτουργούν, όσο και αν μπορούν βέβαια να λειτουργούν ακόμα καλύτερα.. απλά έχουμε και το κακό συνήθειο να τα περιμένουμε όλα από το κράτος..

(π.χ. έλληνες μετανάστες της γερμανίας, γύρισαν ελλάδα γιατί το ασφαλιστικό ταμείο της γερμανίας δεν τους κάλυπτε τα συγκεκριμένα φάρμακα)

προφανώς φταίνε και οι πολιτικοί, αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί.. δεν εκλεγόντουσαν μόνοι τους.. δεν είναι λίγο εριστικό να κατηγορεί κανείς τους πολιτικούς όταν κλέβει και αυτός με όποιον τρόπο μπορεί; είναι σα να παραπονιέται όχι επειδή κλέβουν οι πολιτικοί, αλλά επειδή κλέβουν πιο πολύ από ότι μπορεί να κλέψει αυτός..

(δεν αναφέρομαι σε προσωπικό επίπεδο φίλε chill)

Δημοσ.

Δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να κάνουν αλλιώς όντας υπηρέτες συμφερόντων; Προφανής η απάντηση γι' αυτό και συνεχίζουν να πηδάνε τους μισθωτούς.

Στις έκτακτες εισφορές, πρέπει να σκύβω το κεφάλι και να πληρώνω τα κερατιλίκια τους; Τους τα χρωστάω με κάποιον τρόπο; Αν ήθελα νταβατζή πάνω στο κεφάλι μου θα κατέβαινα στην Συγγρού. Τους νταβάδες με το ζόρι στην ζωή και στην τσέπη μου προσωπικά δεν τους ανέχομαι.

Ποια πράγματα ακριβώς λειτουργούν από μεριάς κράτους; Είμαι πολύ περίεργος να ακούσω.....ειλικρινά. Ότι έχω δει να λειτουργεί, λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο μερικών ανθρώπων όχι λόγω κράτους.

Δεν εκλεγόντουσαν μόνοι τους οι πολιτικοί αλλά εγώ αρνούμαι να πληρώσω τις λάθος επιλογές των συμπολιτών μου. Ας κάνουν την ψήφο ονομαστική λοιπόν ώστε τα φορολογικά βάρη να επιβαρύνουν μόνο τα "θύματα".

Δημοσ.

Στις έκτακτες εισφορές, πρέπει να σκύβω το κεφάλι και να πληρώνω τα κερατιλίκια τους; Τους τα χρωστάω με κάποιον τρόπο; Αν ήθελα νταβατζή πάνω στο κεφάλι μου θα κατέβαινα στην Συγγρού. Τους νταβάδες με το ζόρι στην ζωή και στην τσέπη μου προσωπικά δεν τους ανέχομαι.

Δεν εκλεγόντουσαν μόνοι τους οι πολιτικοί αλλά εγώ αρνούμαι να πληρώσω τις λάθος επιλογές των συμπολιτών μου. Ας κάνουν την ψήφο ονομαστική λοιπόν ώστε τα φορολογικά βάρη να επιβαρύνουν μόνο τα "θύματα".

λάθος επιλογές των συμπολιτών σου, παρά το γεγονός ότι οι συμπολίτες σου αποτελούν την πλειοψηφία. δηλαδή αν οι συμπολίτες σου κάναν την σωστή επιλογή, σύμφωνα με τη γνώμη σου, τότε θα δεχόσουν τα φορολογικά βάρη;

Δημοσ.

λάθος επιλογές των συμπολιτών σου, παρά το γεγονός ότι οι συμπολίτες σου αποτελούν την πλειοψηφία. δηλαδή αν οι συμπολίτες σου κάναν την σωστή επιλογή, σύμφωνα με τη γνώμη σου, τότε θα δεχόσουν τα φορολογικά βάρη;

Ποια πλειοψηφία ακριβώς? Αφού ξέρεις ότι το εκλογικό σύστημα μας είναι σαθρό ελέω '89. Το 44% επέλεξε την σημερινή κυβέρνηση, το υπόλοιπο 56% ΟΧΙ!!! Όλοι οι Ευρωπαίοι είναι μαλάκες με τους κυβερνητικούς συνασπισμούς, μόνο η Ελλαδάρα είναι προχώ όπως πάντα με έναν μοναδικό δερβέναγα στην εξουσία. Αυτό το σύστημα ΔΕΝ το αναγνωρίζω και το ίδιο οφείλει να κάνει οποιοσδήποτε σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης. Προτιμώ το κράτος να μείνει ακέφαλο.......παρά η εξουσία να ασκείται από ένα καρκίνωμα το οποία έχει φτιάξει έτσι το σύνταγμα ώστε να μην λογοδοτεί πουθενά για τα εγκλήματα του.

Η σωστή επιλογή είναι αυτή που παίρνει από τους έχοντες και τα δίνει στους μη προνομιούχους. Αυτή που επιμερίζει κατάλληλα τα φορολογικά βάρη βάσει της τσέπης του καθενός. Ναι σε μια τέτοια περίπτωση θα δεχόμουν τις όποιες φορολογικές υποχρεώσεις.

Δημοσ.

Ποια πλειοψηφία ακριβώς? Αφού ξέρεις ότι το εκλογικό σύστημα μας είναι σαθρό ελέω '89. Το 44% επέλεξε την σημερινή κυβέρνηση, το υπόλοιπο 56% ΟΧΙ!!! Όλοι οι Ευρωπαίοι είναι μαλάκες με τους κυβερνητικούς συνασπισμούς, μόνο η Ελλαδάρα είναι προχώ όπως πάντα με έναν μοναδικό δερβέναγα στην εξουσία. Αυτό το σύστημα ΔΕΝ το αναγνωρίζω και το ίδιο οφείλει να κάνει οποιοσδήποτε σκεπτόμενος Έλληνας πολίτης. Προτιμώ το κράτος να μείνει ακέφαλο.......παρά η εξουσία να ασκείται από ένα καρκίνωμα το οποία έχει φτιάξει έτσι το σύνταγμα ώστε να μην λογοδοτεί πουθενά για τα εγκλήματα του.

Η σωστή επιλογή είναι αυτή που παίρνει από τους έχοντες και τα δίνει στους μη προνομιούχους. Αυτή που επιμερίζει κατάλληλα τα φορολογικά βάρη βάσει της τσέπης του καθενός. Ναι σε μια τέτοια περίπτωση θα δεχόμουν τις όποιες φορολογικές υποχρεώσεις.

κάνεις ένα λάθος.. το 56% δεν είπε όχι, είπε κάτι άλλο.. το να μείνει το κράτος ακέφαλο δεν το θεωρώ καν σαν ενδεχόμενο..

άρα πάμε στη λογική ότι δεν δέχεσαι το σύνταγμα..

πάμε παρακάτω. από τη μία λες ότι δεν θες κανέναν νταβατζή πάνω από κεφάλι σου, αλλά από την λες να τα παίρνει από τους έχοντες.. δηλαδή οι έχοντες πρέπει να έχουν νταβατζή πάνω από το κεφάλι τους;

και επιπλέον, σκεπτόμενος το ποσοστό των ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, μήπως εσύ που έχεις εκτός από σπίτι που μένεις και επιπλέον σπίτι για να το νοικιάζεις είσαι μέσα στους έχοντες;

και αν αντιδράς τώρα έτσι, που δεν θεωρείς ότι είσαι στους έχοντες, αν κάποια στιγμή, υποθετικά μιλώντας, γίνεις και εσύ ένας από τους έχοντες, τότε θα αλλάξει η νοοτροπία σου ή θα συνεχίζεις να αντιδράς έτσι;

Δημοσ.

Πλειοψηφία εγώ ξέρω πως είναι το 50+1%. Όταν το 44% λοιπόν παίρνει την βουλευτική πλειοψηφία (ο νόμος λέει κάτι για 50 έδρες καπέλο για το 1ο κόμμα αν δεν κάνω λάθος) επέτρεψε με μου να μην το βλέπω ως σωστό.

Ποιο σύνταγμα να δεχθώ; Αυτό που φτιάχνουν οι της βουλής για εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων;

Αν το κράτος λειτουργούσε νόμιμα και έπραττε ως όφειλε απέναντι στους πολίτες του προφανώς και δεν θα το χαρακτήριζα ως νταβατζή. Έχω επίγνωση ότι το κράτος χρειάζεται έσοδα για να λειτουργήσει και κατανοώ ότι οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν για την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας. Εδώ πληρώνουμε κάθε μέρα όλο και περισσότερα για ολοένα και λιγότερα.

Είπαμε πλέον οι έχοντες σπίτι(α) είναι ένοχοι. Δεν παραξενεύομαι καθόλου λοιπόν για το τέλος του επέβαλε ο λιπόσαρκος. Επιπλέον η κατοχή περιουσίας είναι καταδικαστέα και μέγιστο έγκλημα. Θεωρείς ότι οι φόροι θα πάνε για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών σου; Βλέπεις πουθενά γύρω σου κάποιο κοινωνικό κράτος;

Θα αντιδρώ πάντα εις βάρος κάθε μη νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης είτε ως έχων είτε ως μη έχων. Και άντε να δεχτώ ότι το σύνταγμα νομιμοποιεί τις κυβερνήσεις του 44% (το ίδιο σύνταγμα που περιέχει νομοθετήματα περί μη ευθύνης υπουργών και άλλα όμορφα και.....ελληνικά) θα δεχτώ και τις κυβερνήσεις που εκλέχτηκαν με ψέμματα παραπλανώντας τον μέσο ψηφοφόρο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...