papajo_r Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσετε την πλακα αλλα εγώ όντως θα κάνω την συγκεκριμένη ερώτηση στα σοβαρά Έχω αρχίσει τον τελευταίο καιρό λίγη γυμναστική για να ξεσκουριάσω λίγο... αυτό που παρατηρώ όμως και στα βάρη και στο μονόζυγο είναι ότι οι παλάμες μου και τα δάχτυλα μου είναι πολύ αδύναμα και ευαίσθητα (χρονια τεμπελιάς και ενασχόλησης σε δουλειές γραφείου ) δηλαδή ενώ μπορώ να σηκώσω κάποια βάρη (πχ φορώντας γάντια) σχετικά άνετα βγάζοντας τα γάντια κουράζεται και ερεθίζεται η παλάμη μου ειδικά στο μονόζυγο πιάνετε/τραβιέται κάπως το κρεατάκι(η περιοχή στις "ρίζες" των δακτύλων) και νιώθω πόνους από το σφίξιμο με αποτέλεσμα να μην αντέχω τις έλξεις (ενώ με γάντια όλα μια χαρά) .. το ίδιο συμβαίνει και με τις βαριές σακούλες σουπερμάρκετ (γιατί η πλαστική χειρολαβή από το βάρος τεντώνεται τόσο πολύ που γίνετε λεπτή σαν σκοινί και πιέζει το μαλακό δέρμα στις παλάμες μου) το ίδιο συμβαίνει και με κάποιες χειρολαβές από τσάντες... Υπάρχει κανένας τρόπος να βελτιώσω αυτή την κατάσταση? Τώρα θα με πάρετε ακόμη πιο πολύ στο ψιλό αλλα θυμάμαι μια εκπομπή όπου παίρνανε συνέντευξη στην αδερφή του ... πως τον λέγανε μωρέ>? έναν φαλακρό στο παλιό fame story που έβριζε τους πάντες και τον βγάλανε και στα "νέα του ψαροντούφεκου" -new york times- ? ε αυτή λοιπόν και έδειχνε στην τηλεόραση ότι ασκεί μια πολεμική τέχνη (δεν θυμάμαι πoια έχει χρονια αυτή η συνέντευξη) και ότι σκληραγωγεί τα χερια της χτυπώντας τα σε ένα μπρούτζινο σκεύασμα και ανά τακτά διαστήματα τα βουτούσε σε κάτι ελαια.. μήπως ξέρετε τι είναι αυτό? Ελπίζω πέρα από τις πλάκες να πει κανένας και κάτι χρήσιμο...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Πλύνε πιατα , μη βαζεις γαντια στο γυμναστηριο μεχρι να σκληρυνουν.Το δοκιμασμενο ειναι αν εχεις χωρο να παρεις γκασμα και να σκαβεις να δεις για ποτε θα σκληρύνουν.
Whiteyez Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Αν δεν πονέσεις δεν πρόκειται να σκληρύνουν, κάνε αυτό που κάνεις χωρίς γάντια, με τον καιρό θα έρθει το αποτέλεσμα που θές.
papajo_r Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Πλύνε πιατα , μη βαζεις γαντια στο γυμναστηριο μεχρι να σκληρυνουν.Το δοκιμασμενο ειναι αν εχεις χωρο να παρεις γκασμα και να σκαβεις να δεις για ποτε θα σκληρύνουν. Αυτό με τα πιάτα δεν το ήξερα ενδιαφέρον... όντως ξέρεις ότι ισχύει? δηλαδή το έκανες εσύ η κανένας γνωστός σου η απλά το έχεις ακουστά.. Για τον γκασμα εντάξει ακούγεται καλή ιδέα το φτυάρι όμως δεν ξέρω... μπορεί να ζητάω πολλά αλλα ψάχνω μια λύση με την οποια θα σκληρύνει μεν το χέρι μου χωρίς όμως να βγάλει ρόζους Αν δεν πονέσεις δεν πρόκειται να σκληρύνουν, κάνε αυτό που κάνεις χωρίς γάντια, με τον καιρό θα έρθει το αποτέλεσμα που θές. Ναι το γνωρίζω αυτό αλλα προσωπικά η δικη μου κατάσταση είναι λιγάκι τραγική στα χερια.. είναι τεραστια παραφωνία σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα (όχι ότι είμαι κανένας σωματαράς αλλα σίγουρα αντέχει το σώμα μου και σε πτώσεις και σκληροτράχηλες καταστάσεις δοκιμασμένα..) τα χερια μου όμως (μιλάω για την περιοχή του καρπού και πάνω) είναι αφράτα και μαλακα σαν ζυμάρι για να καταλάβεις αν σηκώσω έναν σάκο χωρίς γάντια με υφασμάτινη μαλακή χειρολαβή μέσα σε 2 λεπτά είμαι dead από τον πόνο/δυσφορία και πρέπει να αλλάξω χέρι.. γιατί τραβιέται το κρέας μου σαν.. πως να σου πω να καταλάβεις... σαν μάγουλο ας πούμε... μέχρι και τα δάχτυλα μου εχουν μικρά κρεατάκια που τραβιούνται από την πίεση σαν μαγουλάκια/μαξιλαράκια.. το τράβηγμα σε συνδυασμό με την απαλή επιδερμίδα είναι πρόβλημα.. γιατί ok με πείσμα αντέχω την δυσφορία.. αλλα όσο και να προσπαθώ είναι αναμφισβήτητο ότι με πάει πίσω τουλάχιστον με τους τρόπους που θέλω να γυμναστώ γιατί όταν αρχίζει να έρχεται η κούραση η δυσφορία γίνετε ακόμη πιο μεγάλη και σταματάω πολυ πιο γρήγορα απότι αν δεν ένιωθα τον πόνο στην παλάμη και τα δάχτυλα (πχ με γάντια)
CtrlFreak Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Βασικά κάνεις λάθος την λαβή, δεν θα έπρεπε όταν πιάνεσαι από το μονόζυγο να πιάνεις το δέρμα που είναι κάτω από τα δάχτυλα. Προσπάθησε να τα ξεχωρίσεις. Βέβαια με τον καιρό θα σκληρύνουν. Αααα μετά το πλύσιμο τον πιάτων ρίξε και ένα σφουγγάρισμα.
The_Judas Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ερεθίζονται τα χέρια σου λόγω τριβής. Το παράξενο θα ήταν να μην συνέβαινε αυτό. Σίγουρα παίζει ρόλο και ο τύπος του δέρματος, ίσως να είναι λίγο πιο ευαίσθητο από το κανονικό. Όσο περισσότερο γυμνάζεσαι τόσο περισσότερο θα συνηθίζεις τον πόνο από την τριβή. Δεν βλέπω τον λόγο να εκτραχύνεις με πιο γρήγορο τρόπο το δέρμα σου εφόσον δεν είσαι αθλητής.
Dimitris362 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 συνεχισε στο γυμναστηριο χωρις γαντια και μην ανυσηχεις, αν και τα χερια σου παντα θα πονανε στο γυμναστηριο εφοσον ανεβαινεις παντα σε κιλα, θα γινουν τοσο χαλια απο καλους και σκασιματα που στη ζωη σου δεν θα παθαίνουν τιποτα.
ikaruga24 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Ποιο γυμναστηριο και παπαριες ρε. Πιασε μια τσαπα και ξεκινα σκαψιμο. Εγγυηση οτι τα χερια σου σε λιγοτερο απο 2 μηνες θα μοιαζουν με αγροτη.
papajo_r Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δεν πηγαίνω γυμναστήριο γυμνάζομαι έξω και μέσα στο σπίτι ίσως ξεκινήσω γυμναστήριο αργότερα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παίδες.. πάντως θα ήθελα να μου δώσετε συμβουλές μέσα από την εμπειρία σας (δηλαδή αν θέλατε να πετύχετε κάτι αντίστοιχο και το καταφέρατε.. η ανεξάρτητα από το αν το θέλατε η όχι παρατηρήσατε ότι με μια συγκεκριμένη ενασχόληση αλλάξανε τα χερια σας σκληρύνανε δηλαδή) Γιατί ok δεν είμαι παιδάκι και εγώ σκέφτομαι τις περιπτώσεις της κοινής λογικής πχ τσάπα, σφικτήρες, υδραυλικά κτλ Σκοπός είναι να κάνω κάτι δοκιμασμένο χωρίς πολύ νταβαντούρι που να μπορεί να γίνετε συστηματικά έτσι ώστε να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω. Αυτό για παράδειγμα για τα πιάτα εγώ το πήρα ως πρόταση και όχι ως αστείο (μπορεί να σφίγγει το δέρμα η πολύ ώρα στο νερό βάζοντας δύναμη για να τρίψεις + τα χημικά) αν είναι αστείο ας μου το πει ο φίλος που το πρότεινε για να μην ταλαιπορουμε τζάμπα Y.Γ Όταν αναφέρομαι σε "χερια" μιλάω από τον καρπό και κάτω (παλάμη και δάχτυλα δηλαδή) το υπόλοιπο χέρι μου ευτυχώς δεν έχει κανένα θέμα και είναι ικανοποιητικά γυμνασμένο (βεβαια υπάρχει παρα πολυ χώρος για βελτίωση αλλα δεν με προβληματίζει και δεν ζητάω συμβουλές για αυτό το πράγμα εδώ.. μονο για την σκληραγώγηση του δέρματος και το σφίξιμο γενικά δαχτύλων και παλάμης)
LongTom Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Από τα πιάτα μην περιμένεις πολλά,7 μήνες τρελή λάτζα στον στρατό δεν σκλήρυναν καθόλου τα δικά μου. Αντίθετα με 1 εβδομάδα τσάπινγκ λόγω στρατηγικής επιθεώρησης έγιναν τσαρούχια.
papajo_r Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Βασικά κάνεις λάθος την λαβή, δεν θα έπρεπε όταν πιάνεσαι από το μονόζυγο να πιάνεις το δέρμα που είναι κάτω από τα δάχτυλα. Προσπάθησε να τα ξεχωρίσεις. Βέβαια με τον καιρό θα σκληρύνουν. Αααα μετά το πλύσιμο τον πιάτων ρίξε και ένα σφουγγάρισμα. Όχι δεν κάνω λάθος απλά αυτό είναι το πρόβλημα μου είναι αφράτο το χέρι μου και μαλακό είναι σαν λιπακια δηλαδή.. και είναι τόσο μαλακα που μετακινούνται πάνω κάτω ... θα βγάλω μια φωτό για να καταλάβετε
panagos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Στο μονόζυγο καλύτερα να αποφεύγεις να "κρέμεσαι" από το δέρμα των χεριών σου και να σφίγγεις όσο μπορείς την λαβή σου. Θα δεις ότι βοηθάει στο να βγάζεις περισσότερες έλξεις και δεν θα τραβιέται το δέρμα σου. Για conditioning και σκληραγώγηση χεριού, παλάμης, και όχι μόνο, προτείνω ένα makiwara. Πονάει αλλά κάνει δουλειά.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 η μέρα που κάποιοι θα πληρώνουν για να τσαπίζουν δεν είναι μακριά!
Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2011 ειχα και εγω το ιδιο προβλημα,αλλα το γραψα στα @@ μου. αποτελεσμα μετα απο κανα χρονο να μη χρειαζομαι σφουγγαρι για να πλενομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα