not87not Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 και σε εσενα αναφερομαι. το καταλαβαινεις και εσυ νομιζω οτι το να ποσταρεις ειδησεις, στο συνολο τους πολυ εξειδικευμενες, δεν οδηγει πουθενα. το λεω με καλη διαθεση, αλλωστε το ειπα και πριν οτι στο ινσομνια μη περιμενουμε να βρουμε ατομα που να παιζουν την οικονομικη αναλυση στα δαχτυλα, αφου ειναι σελιδα γενικου περιεχομενου. εμενα αλλο ομως με τρωει. εγραψες πριν οτι η μεταβολη ειναι αδιαφορη. αναφεροσουν στο -13,4%?
FarCry Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 εμενα αλλο ομως με τρωει. εγραψες πριν οτι η μεταβολη ειναι αδιαφορη. αναφεροσουν στο -13,4%? οχι εγω αλλος το ειπε
not87not Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 σορρυ δεν τσεκαρα τα προηγουμενα σχολια σας. το λεω γιατι τετοια μεταβολη ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. οσο για το θεμα με το χρυσο. στειλε μου ενα λινκ απο καμια εφημεριδα. δε μου εχει ερθει τιποτα στο twitter και θελω να το παρακολουθησω
FarCry Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 http://www.youtube.com/watch?v=3vD8Y1jLo58
not87not Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 thanks δε το παρακολουθω καθολου αυτο το καναλι
FarCry Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Οι διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φαίνεται να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι που οδήγησε στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2002, δηλώνει ένας από τους ομολογιούχους, που συμμετέχει στις συζητήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέρριψαν, τη Δευτέρα, την πρόταση των ιδιωτών πιστωτών, απαιτώντας τα νέα ομόλογα που θα εκδώσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της ανταλλαγής, να έχουν χαμηλότερο κουπόνι. Η απόφαση αυτή δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση, και αυξάνει το ρίσκο ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters ο Hans Humes, του hedge fund Greylock Capital Management. «Όσα έγιναν τελευταία μου θυμίζουν την Αργεντινή. Ενώ ήμουν πολύ αισιόδοξος ότι δεν θα ακολουθούσαμε το δρόμο της Αργεντινής, φαίνεται ότι οδεύουμε προς τα εκεί», είπε. Ο ίδιος, εκπροσωπούσε ομολογιούχους με συμφέροντα 40 δισ. δολαρίων στα ομόλογα της Αργεντινής, κατά τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. Μάλιστα, δείχνει να επιρρίπτει ευθύνες για την άσχημη τροπή των σημερινών διαπραγματεύσεων στο νομικό γραφείο Cleary Gottlieb, που λειτουργούσε ως σύμβουλος της Αργεντινής, και σήμερα δουλεύει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, προειδοποιεί ο Humes. Μια σκληρή χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την Ευρωζώνη, τονίζει. http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=106419
viper2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 λεγοντας η μεταβολη ειναι αδιαφορη αναφερεσαι στο -13,4% ? 'Η σε καποια αλλη μεταβολη αχα
FarCry Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 τι κανει νιαου νιαου στα κεραμυδια? Merkel: Η κρίση δεν επιλύεται με την παροχή δανείων Πηγή:www.capital.gr Fed: Διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων τουλάχιστον έως τα τέλη του 2014 Πηγή:www.capital.gr
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω, Far Cry, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμμύδια. Ειλικρινά όμως, όχι ως συντονιστής αλλά πρωτίστως ως μέλος αυτής της κοινότητας, θα σε παρακαλούσα αντί να περιορίζεσαι σε στεγνή παράθεση (ενίοτε αμετάφραστων) συνδέσμων και συβιλλικές/ρητορικές ( ερωτήσεις τύπου "τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμμύδια" να μας τιμάς μια στο τόσο με κάποια ανάλυση των όσων παραθέτεις ή τη γνώμη σου. Ευχαριστώ.
FarCry Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 το ειπα γιατι ηταν αναμενομενο τοσο το πρωτο οσο και το δευτερο. δεν υπηρξε καμια εκπληξη. προφανως και ο συνεχης δανεισμος δεν βγαζει πουθενα. οσο για τα επιτοκια δε μπορει να τα ανεβασει η fed γιατι η οικονομια εχει προβλημα και δεν εχει επιστρεψει στα κανονικα επιπεδα. το δε τελος του 2014 εναντι του προηγουμενου μεσα του 2013 δειχνει οτι η κατασταση ειναι πιο σοβαρη απο οτι αναμενοταν και θα διαρκεσει πολυ περισσοτερο χρονο. βεβαια οπως ανεφερα και παλιοτερα ειναι δικοπο μαχαιρι αυτη η τακτικη δηλαδη εχει ρισκο. αυτα (sidenote: ο χρυσος ανεβηκε με αυτη την ανακοινωση διατηρησης των μηδενικων επιτοκιων για τουλαχιστον μεχρι τελος του 2014. ειναι και αυτο μια μορφη χαλαρωσης) o gross ο ιδρυτης της PIMCO (που ειναι διεθνής εταιρεία επενδύσεων και πασιγνωστη) στο twitter ανεφερε οτι η επεκταση των επιτοκιων θεωρειται κατι σαν ποσοτικη χαλαρωση 2.5 Gross: Fed likely on hold for at least next 3 years. QE 2.5 today, QE 3, 4, 5, … lie ahead. Financial repression. https://twitter.com/#!/PIMCO/status/162253293706428416 Αυτοκριτική Ρεν Στη σημερινή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων για θέματα οικονομίας ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων κ. Ολι Ρεν παρουσίασε μία έκθεση με τα αποτελέσματα που είχε η επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας στις απείθαρχες χώρες από όπου προέκυψε ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τόνισαν, μάλιστα, και σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει η ρητή δέσμευση των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για την τήρηση των συμφωνιών. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=440148
kostas_dr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδή ακόμα και αν πάρουν την ρητή και γραπτή δέσμευση των κομμάτων, ποιος τους εξασφαλίζει ότι θα πραγματοποιήσουν αυτά που έχουν δεσμευτεί να κάνουν; Και αν δεν τα κάνουν τι θα γίνει; Θα τους κάνουν μήνυση ή αγωγή; Ή θα μας κόψουν την χρηματοδότηση τινάζοντας την Ευρωζώνη στον αέρα;Στην πολιτική δεν υπάρχουν υπογραφές! Κάτι που σε συμφέρει σήμερα αλλά όχι αύριο το αλλάζεις ή και το καταργείς. Ζητάς μια άλλη συμφωνία ή μια άλλη διαπραγμάτευση. Τα άλλα κράτη το έχουν κάνει πολλές φορές στην Ιστορία τους.
not87not Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Αποψεις μου, 1) Η Ελλαδα ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα χρεοκοπησει τους επομενες μηνες 2) Η Ευρωπαιοι αξιοματωχοι εχουν αντιληφθει οτι οταν αναφεερεται η φραση "χρεοκοπια της Ελλαδας" οι αγορες ΔΕΝ αντιδρουν, που κανονικα θα επρεπε να περνουν τον κατηφορο. 3) Η Ελλαδα ειναι ΕΚΤΟΣ στην ατζεντα της συνοδου κορυφης στις 30/1 4) Η Ευρωπη αντιμετωπιζει την Ελλαδα σαν ενα ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ προβλημα και οχι σαν προβλημα ενος μελους της Ευρωπης 5) Κανεις μα κανεις δεν ασχολειται πλεον στην Ευρωπη με την Ελλαδα. Οι ευθυνες κανουν κυκλο και κανεις δεν θελει να αναλβει τα σπασμενα. 6) Μετοχες, εμπορρευματα και νομισματα υψηλου ρισκου σημειωνουν νεα υψηλα ενω ακουγεται ολο και πιο πολυ η λεξη χρεοκοπια. Τι σημαινει αυτο? Χρεοκοπησουμε ή οχι δεν τους αφορα καν. Περιμενω παρατηρησεις σας
capten- Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Αποψεις μου, 1) Η Ελλαδα ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα χρεοκοπησει τους επομενες μηνες 2) Η Ευρωπαιοι αξιοματωχοι εχουν αντιληφθει οτι οταν αναφεερεται η φραση "χρεοκοπια της Ελλαδας" οι αγορες ΔΕΝ αντιδρουν, που κανονικα θα επρεπε να περνουν τον κατηφορο. 3) Η Ελλαδα ειναι ΕΚΤΟΣ στην ατζεντα της συνοδου κορυφης στις 30/1 4) Η Ευρωπη αντιμετωπιζει την Ελλαδα σαν ενα ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ προβλημα και οχι σαν προβλημα ενος μελους της Ευρωπης 5) Κανεις μα κανεις δεν ασχολειται πλεον στην Ευρωπη με την Ελλαδα. Οι ευθυνες κανουν κυκλο και κανεις δεν θελει να αναλβει τα σπασμενα. 6) Μετοχες, εμπορρευματα και νομισματα υψηλου ρισκου σημειωνουν νεα υψηλα ενω ακουγεται ολο και πιο πολυ η λεξη χρεοκοπια. Τι σημαινει αυτο? Χρεοκοπησουμε ή οχι δεν τους αφορα καν. Περιμενω παρατηρησεις σας 1}Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εδώ και αρκετούς μήνες.Το ότι δεν έχουμε πάθει ότι η Αργεντινή οφείλεται ότι είμαστε στην ΕΕ. 5}Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες οι ήττες είναι ορφανές 6}Αν η Ελλάδα πάντως κηρύξει χρεοκοπία-στάση πληρωμών το τι θα επικρατήσει στην ΕΕ και κύριwς στο νότο δεν θα χει προηγούμενο.Μετά μπορεί να παρασύρει και πολλές άλλες χώρες.
not87not Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 1}Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει εδώ και αρκετούς μήνες.Το ότι δεν έχουμε πάθει ότι η Αργεντινή οφείλεται ότι είμαστε στην ΕΕ. 5}Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες οι ήττες είναι ορφανές 6}Αν η Ελλάδα πάντως κηρύξει χρεοκοπία-στάση πληρωμών το τι θα επικρατήσει στην ΕΕ και κύριwς στο νότο δεν θα χει προηγούμενο.Μετά μπορεί να παρασύρει και πολλές άλλες χώρες. 1) To αν εχει χρεοκοπησει ή οχι περιμενουμε να το ακουσουμε και να γινει επισημα. 5) Αναφερομαι περι psi και ευθυνες μεταξυ των εκτ και δντ 6) Αυτο ειλικρινα το ευχομαι(ναι ακουγεται κακο αλλα δεν ειναι κριμα να την πληρωσει μονο η Ελλαδα?) Με βαση τα σημερινα δεδομενα της Πεμπτης 26/1/2012 τις αγορες δεν τις αγγιζουν καν οι φημες περι χρεοκοπιας μελους της Ευρωζωνης. Και ερωτω. Ειναι δυνατον οι φημες περι χρεοκοπιας μελους της Ευρωζωνης να δινουν και να παιρνουν και αυτο το θεμα να ειναι εκτος στην ατζεντα της επομενης συνοδου κορυφης?????
capten- Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Και ερωτω. Ειναι δυνατον οι φημες περι χρεοκοπιας μελους της Ευρωζωνης να δινουν και να παιρνουν και αυτο το θεμα να ειναι εκτος στην ατζεντα της επομενης συνοδου κορυφης????? Καταρχάς η συνοδος δεν είναι τίποτα σπουδαίο.Δεν ξέρω τι θα συζητηθεί εκεί απλά δημόσιες σχέσεις κάνουν τυπικά.Εγώ προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι επίσημα δεν θα χρεοκοπήσουμε.Στη χειρότερη περίπτωση θα πάμε στην δραχμή.Το κακό είναι ότι αυτή τh στιγμή στην ΕΕ δεν υπάρχει ένας πραγματικά μεγάλος και οραματιστής πολιτικός.Έχουν μαζευτεί πολλοί γραφειοκράτες.Σαν την χωρα μας γαμώτο μου έχει γίνει οι ......Βρυξέλλες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις