SaKSoo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας... Λοιπόν το πρόβλημα μου είναι το εξής: Πήγα να ανοίξω τον υπολογιστή πριν 4 μέρες , άνοιξαν τα ανεμηστιράκια λειτουργούσαν και οι σκληροί δίσκοι αλλά στη οθόνη τίποτα!!! Δοκιμάζω την κάρτα γραφικών σε έναν άλλον υπολογιστή όλα μια χαρά.. Έκανα reset bios βγάζοντας την μπαταρία και λειτούργησε.. Τον άφησα 2 ήμερες χωρίς ρεύμα και σήμερα δεν ξανά άνοιξε παρά μόνο με reset bios!!! Τι λέτε να φταίει ;
george991 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Φίλε μου δεν έχω απάντησησ στο ερωτημά σου αλλά για να μην φτιάχνω νέο topik απ'τη στιγμή που έχω την ίδια απορία θέλω να ρωτήσω εδώ πέρα. Εμένα το pc έκλεισε κάποια μέρα που το είχα υπερφορτωμένο και δεν ξανάνοιξε από τότε. Είναι δηλαδή στην πρίζα, πατάς το κουμπί απ'το tower και δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Κανένας ήχος καμία αντίδραση! Τι θέλει άλλαγμα? Τροφοδοτικό??
SaKSoo Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Φίλε μου δεν έχω απάντησησ στο ερωτημά σου αλλά για να μην φτιάχνω νέο topik απ'τη στιγμή που έχω την ίδια απορία θέλω να ρωτήσω εδώ πέρα. Εμένα το pc έκλεισε κάποια μέρα που το είχα υπερφορτωμένο και δεν ξανάνοιξε από τότε. Είναι δηλαδή στην πρίζα, πατάς το κουμπί απ'το tower και δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Κανένας ήχος καμία αντίδραση! Τι θέλει άλλαγμα? Τροφοδοτικό?? Σε εσένα μάλλον το τροφοδοτικό θέλει άλλαγμα.. κοίτα όμως μήπως κάηκε η ασφάλεια του.
MikeAr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Φίλε SaKSoo, υπάρχει περίπτωση να φταίνε και οι μνήμες σου. Δώσε μερικά στοιχεία ακόμα. Όπως για παράδειγμα το μοντέλο της μητρικής σου, τι μνήμες φοράς..Τα περισσότερα τέτοιου είδους προβλήματα οφείλονται σε μνήμες και σε ασυμβατότητες με το bios. Αν θες αφαίρεσε τελείως τις μνήμες σου από την μητρική και ξεκίνησέ τον. Αν η μητρική σου μπιπάρει κανονικα, που είναι και το λογικά, κατά πάσα πιθανότητα είναι οκ. Οπότε μετά κοιτάς αν υπάρχει κάποιο bios update για την μητρική σου και φυσικά αν οι μνήμες σου είναι συμβατές σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή (Vendor list). Ακόμα, δν υπάρχει λόγος να αφήνεις τον υπολογιστή σου χωρίς ρεύμα,άλλωστε δεν πρέπει γιατι η μικρή αυτή μπαταρία του bios δεν φορτίζεται. Αν δεν λειτουργεί σωστά η μπαταρία αυτή, το bios χάνει τις ρυθμίσεις του και φυσικά έχεις πρόβλημα.
Fu Manchu Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα Εχω ενα παρόμοιο πρόβλημα με τον φίλο Saksoo... To μηχανάκι μου δείχνει να παίρνει ρεύμα αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη. Δοκίμασα και με αλλη μνήμη, τα εβγαλα όλα από πάνω, έκανα clear cmos, η καρτα γραφικών(δεν έχει 0n board) δείχνει να δουλεύει(το ανεμηστηράκι της τουλάχιστον δουλεύει). Με ανησυχεί λίγο ότι δεν κάνει τον ήχο του POST Υποψιάζομαι ότι είναι τροφοδοτικό γιατί όταν αποσυνδέω τον σκληρό ό ήχος που κάνει το μηχάνημα δείχνει να δουλεύει. Eνώ όταν το κουμπώνω πάλι κάνει σαν να είναι σε stand by mode... Οποιος έχει καμια ιδέα θα χαρώ να μου την πεί. Ευχαριστώ
SaKSoo Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Φίλε SaKSoo, υπάρχει περίπτωση να φταίνε και οι μνήμες σου. Δώσε μερικά στοιχεία ακόμα. Όπως για παράδειγμα το μοντέλο της μητρικής σου, τι μνήμες φοράς..Τα περισσότερα τέτοιου είδους προβλήματα οφείλονται σε μνήμες και σε ασυμβατότητες με το bios. Αν θες αφαίρεσε τελείως τις μνήμες σου από την μητρική και ξεκίνησέ τον. Αν η μητρική σου μπιπάρει κανονικα, που είναι και το λογικά, κατά πάσα πιθανότητα είναι οκ. Οπότε μετά κοιτάς αν υπάρχει κάποιο bios update για την μητρική σου και φυσικά αν οι μνήμες σου είναι συμβατές σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή (Vendor list). Ακόμα, δν υπάρχει λόγος να αφήνεις τον υπολογιστή σου χωρίς ρεύμα,άλλωστε δεν πρέπει γιατι η μικρή αυτή μπαταρία του bios δεν φορτίζεται. Αν δεν λειτουργεί σωστά η μπαταρία αυτή, το bios χάνει τις ρυθμίσεις του και φυσικά έχεις πρόβλημα. Συγγνώμη για το γράψιμο... Τελικά είχαν πρόβλημα τα slot της μητρικής.. Με μια αλλαγή θέσεις και ένα reset bios χωρίς αυτές, ξανά λειτούργησε(reset bios με τις μνήμες πάνω και αλλαγμένα slot παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα)!!! Όλα μια χαρά τώρα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα