Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τι γέλιο έριξα με το τέλος του Exam, δεν περιγράφεται! Ακόμη το θυμάμαι. Λες και όλο το έργο ήταν μια φάρσα και στο τέλος με έδειξε ο σκηνοθέτης και είπε "χαχαχα, καλά ρε, εσύ νόμιζες ότι μιλούσα σοβαρά τόση ώρα; Κάθεσαι και παρακολουθείς κιόλας με προσοχή! Την ιδέα για την ταινία, την πήρα από ένα περιοδικό με σταυρόλεξα".

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Beasts of no Nation 7/10

Αμερικανική ταινία για τα πάθη της δύστυχης Αφρικής. Συνεπής στην ευρύτερη φιλοσοφία και πολιτική της απέναντι πλευρας του Ατλαντικού, η ταινία υποστηρίζει ότι για τα δεινά επί της Γης ευθύνονται ατομικά μερικοί κακοί άνθρωποι, που έπεσαν έτσι ξαφνικά από τον ουρανό και αυτοί μόνο. Πουθενά δεν εμφανίζονται πολυεθνικές εταιρείες, ευρωπαικά, αμερικανικά ή ασιατικά κράτη (ο μόνος κακός που εμφανίζεται είναι ένας Κινέζος (!) διπλωμάτης, που προσπαθει να συνδιαλλαγεί με τους φυλάρχους).

Η ταινία είναι καλή στο καλλιτεχνικό κομμάτι, το οποίο βασικά αναλώνεται στην προβληματική σχέση-εξάρτηση ενός μικρόκοσμου παιδιών-στρατιωτών με τον αδίστακτο διοικητή τους και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει αυτος ο θίασος βίας, σε μια αφρικανικη χωρα που δεν ονομαζεται και σπαρασσεται από τον εμφυλιο.

Ο Ιντρίς Ελμπα είναι πολύ καλός στο ρόλο του,  σε βαθμό που να μην έχει να ζηλέψει κάτι από τον Μπράντο της Αποκάλυψης Τώρα. Τον κρατάει όμως χαμηλά το σενάριο και η σκηνοθεσία, που έκανε τα πάντα για να μην πλησιάσει η ταινία την Αποκάλυψη Τώρα, αλλά απλά να αναφερθεί ακροθιγώς στο προβλημα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι σκηνοθέτες των προηγούμενων δεκαετιών σήμερα, αλλά τσουτσέκια που παίζουν με τις κονσόλες απλά...για να βγει το μεροκάματο.

Ακόμη κι έτσι, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, για να πάρει κάποιος έστω μια μυρωδιά για το τι γινεται στον Τριτο Κόσμο και για ποιο λόγο θαλασσοπνίγονται με τις φελούκες στη Μεσόγειο οι Αφρικανοί που προσπαθούν να έρθουν στην Ευρώπη.

• Like 4
Δημοσ.

ενταξει, μην ριχνουμε ολα τα κακα που περναει η αφρικη στις κακες δυτικες καπιταλιστικες εταιρειες. μια χαρα τα βγαζουν τα ματακια τους και μονοι τους οι αυτοχθονες εκει περα.

remember kids, σκλαβοπαζαρο γινοταν στην αφρικη αιωνες πριν πατησει το ποδι του στην μαυρη ηπειρο ο κακος λευκος.

• Like 1
Δημοσ.

ενταξει, μην ριχνουμε ολα τα κακα που περναει η αφρικη στις κακες δυτικες καπιταλιστικες εταιρειες. μια χαρα τα βγαζουν τα ματακια τους και μονοι τους οι αυτοχθονες εκει περα.

remember kids, σκλαβοπαζαρο γινοταν στην αφρικη αιωνες πριν πατησει το ποδι του στην μαυρη ηπειρο ο κακος λευκος.

Βλέπω κάτι ματσάκια τωρα του Θεόφιλο Στήβενσον και του Φελίξ Σαβόν και με ενοχλείς με ανακρίβειες!...

Εννοείς μήπως το δουλεμπόριο που έκαναν οι Αραβες-Πορτογαλλοι και λοιποί Ευρωπαιοι από το 16ο αιώνα ή πας ακόμη πιο πίσω, στα ισλαμικά αραβικά κρατη της Αφρικής ή ακομη νωριτερα σε Ρωμαιους, Ελληνες, Αιγυπτιους κτλ ;

Η δουλεια ήταν ενδημική σε όλους τους λαούς (ω, άνδρες Αθηναιοι), μεχρι σχετικά προσφατα στην ανθρωπινη ιστορία. Απλά τωρα σχολιάζω το τι εξακολουθει να γινεται στη μαυρη ηπειρο με τη νεας μορφης αποικιοκρατία, οπου οι πολυεθνικές και τα κρατη που ζητανε βασικές πρωτες υλες, βαζουν τους φυλάρχους να σφαζονται.

Και για να γυρίσω σε ον τοπικ:

https://www.youtube.com/watch?v=yknIZsvQjG4

https://www.youtube.com/watch?v=1l1lzzfpWFU

• Like 3
Δημοσ.

σκλαβοι στις μαυρες φυλες υπηρχαν πριν καν εμφανιστουν οι αραβες. να το ξεκαθαρισουμε αυτο, γιατι αφηνεις να εννοηθεις οτι στα αρχαια χρονια μονο οι ελληνες ειχαν δουλους..

πολεμοι στην αφρικη δεν γινονται μονος για το ποιος θα παρεχει τις πρωτες υλες στην πολυεθνικες. εχουν γινει επισης και αμετρητες εθνοκαθαρσεις απο τον καθε τρελαμενο που ανεβαινε στην εξουσια.

πολεμοι για εδαφικη κυριαρχια. πολεμοι για φυλετικες αντιπαλοτηες. εμφυλιοι πολεμοι. κοκ.

αλλα ας τα προσπερασουμε ολα αυτα γιατι ειναι ..ανακριβειες.

https://www.youtube.com/watch?v=iV_QgKJFZP0&gl=CA

• Like 3
Δημοσ.

Είδα το Maudie.. Πάει μισή ώρα που τελείωσε και ακόμα να συνέλθω από το κλάμα! Έχω χρόνια να συγκινηθώ και να δω ταινία που αξίζει 10/10! Καλή θέαση!

Δημοσ.

σκλαβοι στις μαυρες φυλες υπηρχαν πριν καν εμφανιστουν οι αραβες. να το ξεκαθαρισουμε αυτο, γιατι αφηνεις να εννοηθεις οτι στα αρχαια χρονια μονο οι ελληνες ειχαν δουλους..

πολεμοι στην αφρικη δεν γινονται μονος για το ποιος θα παρεχει τις πρωτες υλες στην πολυεθνικες. εχουν γινει επισης και αμετρητες εθνοκαθαρσεις απο τον καθε τρελαμενο που ανεβαινε στην εξουσια.

πολεμοι για εδαφικη κυριαρχια. πολεμοι για φυλετικες αντιπαλοτηες. εμφυλιοι πολεμοι. κοκ.

αλλα ας τα προσπερασουμε ολα αυτα γιατι ειναι ..ανακριβειες.

https://www.youtube.com/watch?v=iV_QgKJFZP0&gl=CA

Δεν δίνεις προσοχή σε ό,τι γράφω και με αναγκάζεις να επαναλαμβανομαι. Μιλάω για συνεχή επέμβαση των δυτικών, νεοαποικιακου τύπου, που διαιωνιζει τη σφαγή των φύλαρχων κατά την πάγια τακτική του διαιρεί και βασίλευε.

https://youtu.be/bAQYsOrfDaY

District 9 8/10

Εξαιρετικής σύλληψης scifi που συνδυάζει επιστημονική φαντασία με ρατσισμό, απαρτχάιντ κι ένα παράξενο, μάλλον βρετανικού τύπου μαύρο χιούμορ.

Διαδραματιζεται στη Ν Αφρική,του απαρτχάιντ, όπου εξωγήινοι παριες είναι κλεισμένοι σε γκέτο που ελέγχουν ξανθοί, λευκοί άνθρωποι.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας είναι το ανάλογο του δικού μας Πάνου Σομπολου , που πάει με την κάμερα του και το συνεργείο για ρεπορτάζ στο γκέτο.

• Like 4
Δημοσ.
Δεν δίνεις προσοχή σε ό,τι γράφω και με αναγκάζεις να επαναλαμβανομαι. Μιλάω για συνεχή επέμβαση των δυτικών, νεοαποικιακου τύπου, που διαιωνιζει τη σφαγή των φύλαρχων κατά την πάγια τακτική του διαιρεί και βασίλευε. 

μια καραμελα που επαναλαμβανεις ειναι χωρις περαιτερω στοιχεια να την στηριξεις. επισης κουβεντα για τις εθνοκαθαρσεις κτλ. και αυτες οι κακοι δυτικοι τους βαλανε να τις κανουν;

https://www.youtube.com/watch?v=qZzfxL90100&gl=CA

Δημοσ.

μια καραμελα που επαναλαμβανεις ειναι χωρις περαιτερω στοιχεια να την στηριξεις. επισης κουβεντα για τις εθνοκαθαρσεις κτλ. και αυτες οι κακοι δυτικοι τους βαλανε να τις κανουν;

Φίλτατε, μου ζητάς να αποδείξω πράγματα ευρέως γνωστά, που θα μπορούσες να ελέγξεις με ένα γουγκλάρισμα στο Ιντερνετ. 
Εφερες σαν παραδειγμα τα γεγονότα της Ρουάντα, αγνοώντας οτι οι Χουτου και οι Τούτσι σφάζονται από τότε που οι Χούτου εξεγερθηκαν το 1959-62 και αποτίναξαν το αποικιακο καθεστώς των Βέλγων, που κυβερνούσαν μεχρι τοτε τη χώρα μέσω μιας ελίτ από Τούτσι, που καταπίεζε την πλειοψηφία των Χούτου. Μετά οι Χούτου πλήρωσαν τους Τούτσι με το ιδιο νόμισμα κοκ. 

το ακολουθο λινκ λέει κατι ψιλά για τη συγχρονη παρουσία των Γάλλων στην Αφρική

εδώ κάτι ακόμη για ΗΠΑ-Αγγλία:

ενώ αν ψαξεις το λήμμα Neocolonialism, θα δεις περισσότερα. 

Blackhawk Down 2001   7/10

Όσο "σκουπίδι" είναι αυτή η ταινία από πολιτικής άποψης και τεκμηρίωσης του λόγου επέμβασης των ΗΠΑ στη Σομαλία, άλλο τόσο χορταστική περιπέτεια είναι για κάποιον που θέλει να πάρει μια ιδέα για το πως είναι μια σύγχρονη μάχη σε συνθήκες πόλεων. Άρτια τεχνικά, σε βάζει στο δρόμο δίπλα στους πεζοναύτες να νοιώθεις τις σφαίρες γυρω σου και να αναπηδάς σε κάθε εκρηξη.
Παίζουν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί που δίνουν αξιοπρεπείς ερμηνείες εξ ου και το 7άρι της βαθμολογίας.

Είδα το Maudie.. Πάει μισή ώρα που τελείωσε και ακόμα να συνέλθω από το κλάμα! Έχω χρόνια να συγκινηθώ και να δω ταινία που αξίζει 10/10! Καλή θέαση!

Μου ....μπήκε ένα σκουπιδάκι στο μάτι, ήδη από το τρέιλερ της ταινίας, οπότε δε θα κάτσω να τη δω! Τη φυλάω όμως στην ειδική λίστα που κρατάω για όταν θέλω να το παίξω ευαισθησία σε κάνα κορίτσι...   :-D

• Like 5
Δημοσ.

Μου αρέσει που επιχειρηματολογείτε και οι δυο χρησιμοποιώντας ταινίες σαν παραδείγματα για να μείνετε και καλά εντός θέματος. Αν κάνατε αυτήν την συζήτηση στο θέμα με τους αφυγραντήρες είμαι πολύ περιέργος να έβλεπα πως θα συνδυάζατε τους αφυγραντήρες με το ποιός φταίει για τα προβλήματα της Αφρικής. 

• Like 4
Δημοσ.

Φίλτατε, μου ζητάς να αποδείξω πράγματα ευρέως γνωστά, που θα μπορούσες να ελέγξεις με ένα γουγκλάρισμα στο Ιντερνετ. 

αν αυτο ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για να στηριξεις τη θεση σου, αααστο, καλυτερα να το αφησουμε εδω το θεμα γιατι ειναι χασιμο χρονου.
συνεχισε να ποσταρεις τις ταινιες που βλεπεις, χωρις πολτικο σχολιασμο αν γινεται..

Μου αρέσει που επιχειρηματολογείτε και οι δυο χρησιμοποιώντας ταινίες σαν παραδείγματα για να μείνετε και καλά εντός θέματος. Αν κάνατε αυτήν την συζήτηση στο θέμα με τους αφυγραντήρες είμαι πολύ περιέργος να έβλεπα πως θα συνδυάζατε τους αφυγραντήρες με το ποιός φταίει για τα προβλήματα της Αφρικής. 

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=qZzfxL90100&gl=CA

Ειχα/εχω κολλητο απο ρουαντα που μου ειπε ολη την ιστορια εκ των εσω, μιας και την εκανε στο τσακ οταν αρχισε το πανηγυρι(χουτου αυτος). Αδιανοητα πραγματα. Το πανηγυρι στο τελος ξεκινησε γιατι οι χουτου πιστευαν οτι ο στρατηγος των τουτσι, καγκαμε νομιζω λεγεται και ειναι ακομα προεδρος, (που ειχε στρατοπεδα στην ουγκαντα) κατερριψε το αεροπλανο του προεδρου που ηταν χουτου και προεβησαν σε αντιποινα , τα οποια χρησιμοποιησαν οι τουτσι ως δικαιολογια για να εισβαλλουν. Κυβερνανε οι τουτσι απο τοτε που ειναι το 15% του πλυθυσμου.

Αν και οι βελγοι ειναι απο αυτους που παροτι εκμεταλευτηκαν τρελα το κονγκο κυριως, εφταιξαν τουλαχιστον και καποιες υποδομες, τα οποια απο την ανεξαρτησια και μετα απλως διαλυθηκαν ολα.

Φυσικα και εχουν βαλει το χερακι τους οι δυτικοι και πολυ μαλιστα αλλα και αυτοι ειναι τρελοι για δεσιμο. Δεν βοηθαει το γεγονος οτι οι ευρωπαιοι χαραξαν συνορα οπως τους βολευε.

Γενικως αυτος αν και βρηκε καταφυγιο στην ευρωπη, κατηγορουσε ανοικτα τους ευρωπαιους για την εκμεταλευση. Δεν μου προκαλει εντυπωση μιας και οταν μιλαγε για τους κονγκολεζους γειτονες για παραδειγμα τους χαρακτηριζε ως αχρηστους τεμπεληδες.

Offtopic τελος απο εμενα

• Like 3
Δημοσ.

...piece of cake: παιδική εργασία, πολυεθνικές, μεροκάματα του τρόμου κτλ. Σου απάντησε κι ο σύντροφος Killik!

συνεχισε να ποσταρεις τις ταινιες που βλεπεις, χωρις πολτικο σχολιασμο αν γινεται..

...δε γίνεται! Τέχνη-Πολιτισμός-Πολιτική είναι αλληλένδετα!

https://www.youtube.com/watch?v=RWBsQArUkQY

The motorcycle diaries 2004  7/10

Μια καλούτσικη ταινία για τον Τσε Γκεβάρα, πριν αυτός γίνει ο Τσε. Τότε που σαν φοιτητής, μεγαλοαστικής καταγωγής, τριγύρισε με μια μοτοσυκλέτα τη Λατινική Αμερική, όπως κάθε ατίθασος νεανίας της εποχής του για να κάνει το κέφι του. Λέγεται 'οτι αυτο το ταξίδι ξύπνησε τον επαναστατη μέσα του, βλέποντας την αδικία και την τρομακτική κοινωνική ανισότητα. Δεν το πολυπιστεύω, γιατί συνήθως την πετριά την τρως με το που γενιέσαι κι όλα τα υπόλοιπα απλά έρχονται και δένουν.

Ωραία αναπαράσταση ενός ανέμελου νέου, που σιγά-σιγά ανακαλύπτει τον εαυτό του και το τι πραγματικά θέλει να κάνει. Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, αν και από τους αγαπημένους μου, παραείναι κοντοπούτανος γι αυτό το ρόλο (...y tu mama tambien...), αν και προσπάθησε πολύ τίμια.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...