Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Ταραντίνο κατάφερε να συνδυάσει το ιδιαίτερο, βίαιο, εκκεντρικό στυλ με την επιτυχία (υψηλά νούμερα στο box office).

Ο ανεξάρτητος (indie) κινηματογράφος έγινε maistream. Αυτό σίγουρα είναι τεράστια επιτυχία, δημιούργησε σχολή και πολλοί τον αντέγραψαν ή προσπάθησαν να τον αντιγράψουν. Μου αρέσουν πολύ οι ταινίες του και μαρέσει που ακόμα και με μεγάλα πλεον budget  δεν αλλοτριώνει το στυλ του όπως πολλοί άλλοι (ονόματα δε λέμε κυριε Νόλαν). Τώρα αν είναι υπερτιμημένος δε ξέρω, ας μου πει κάποιος πως αποτιμάται κάποιος σκηνοθέτης πρώτα. Με το box office? Με τη "ποιότητα"? Με το αν κερδίζουν βραβεία? Με το αν οι ταινίες του αντέχουν στο χρόνο? Με το τι αποδοχή έχει στο ινσόμνια (λολ)?

Σίγουρα πάντως 25 χρόνια μετά τη πρώτη του ταινία εγώ προσωπικά εξακολουθώ να θέλω να δω όταν βγάζει κάτι καινουργιο. Από την άλλη θεωρώ ότι το γεγονός ότι δεν έχει δοκιμαστεί και σε κάτι διαφορετικό τον περιορίζει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένο ταβάνι και ποτέ στη πραγματικότητα δε θα μπει δίπλα σε Κιουμπρικ, Σκορσεζε, κτλ

Σε αγαπω DOP  ,αν ημουν γκομενα θα σου καθομουν .

Link.png Site: Americanmade

Αποφασισε  ο Tom  να παιξει  σε μια κανονικη ταινια σε σχεση  με  τις σκουπιδοταινιες κατευθειαν απο την χωματερη του κινηματογραφου που συμμετειχε τα τελευταια αρκετα χρονια .

Βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα  με αξονα το εμποριο κοκαινης  και  την επεμβατικη πολιτικη των ΗΠΑ στην γειτονια τους οπως εκαναν  και κανουν παντα οι υπερδυναμεις .

Καλος ρυθμος ,σφιχτο μονταζ ,πολυ καλο επιπεδο παραγωγης, η Wright αναφτρα ολα οπως πρεπει .

6,8/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 7
Δημοσ.

Mother!

Ένα ζευγάρι έχει πρόσφατα μετακομίσει σε μια ερημική τοποθεσία στο δάσος. Η γυναίκα έχει αναλάβει την ανακαίνιση του σπιτιού, ενώ ο άντρας, ένας πάλαι ποτέ επιτυχημένος ποιητής, προσπαθεί να βρει τη χαμένη του έμπνευση. Μια μέρα, ένας άγνωστος εμφανίζεται και τους ζητάει βοήθεια.. 

Από το παραπάνω σημείο και μέχρι το τέλος, η ταινία γίνεται όλο και πιο wtf. Έλεγα συνεχώς στον εαυτό μου "οκ Aronofsky βλέπεις" αλλά ακόμα και για αυτόν ήταν πολύ. 

Καλό το cast, όπως και οι ερμηνείες όλων. Δεν θάλεγα πως βλέπεται ευχάριστα καθώς είναι αρκετά δύσπεπτη ταινία. 

6.7/10

• Like 2
Δημοσ.

American Made

Παλιότερα είχα εκφράσει την άποψη πως ο Tom Cruise δεν βγάζει κακές ταινίες. Από πολύ καλές, μέχρι μέτριες. Που σημαίνει πως δεν έχω σταματήσει ποτέ ταινία του στη μέση επειδή δεν μου άρεσε. Οι 2 τελευταίες του ταινίες, πριν το American Made,  H Mούμια και το sequel του Jack Reacher, ήταν μέτριες και δεν αξίζουν δικό τους ποστ. Τις βάζω 5.2/10 και 5.8/10 αντίστοιχα. 

Στο δια ταύτα. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του ταλαντούχου Αμερικανού πιλότου, Barry Seal, που από πιλότος της TWA, έγινε συνεργάτης της CIA, στο γνωστό πολιτικό σκάνδαλο Ιράν - Κόντρας στα μέσα της δεκαετίας του 80, στην κεντρική Αμερική. 

Η ταινία είναι καλοφτιαγμένη, μεταφέροντας πειστικά την ατμόσφαιρα της εποχής. Εκτός του Cruise που τον ξέρουμε, οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές δεν αφήνουν ιδιαίτερο στίγμα, καθώς το δυνατό σενάριο και η σκηνοθεσία τους επισκιάζει όλους. Σαν ταινία λοιπόν, θάλεγα πως είναι καλή. Σαν ταινία που θέλει να διαφημίζει πως βασίζεται σε αληθινά γεγονότα όμως, χάνει πολλούς πόντους. Ενώ τα γεγονότα, από την "επιστράτευση" του Cruise, μέχρι και το τέλος, ακολουθούν τον κανόνα (με μερικές αναγκαίες αλλαγές και τσόντες για να προσφέρεται και λίγο θέαμα), αυτό που την χαλάει είναι ο τρόπος που παρουσιάζουν τον Barry Seal, πριν. Έχουν πάρει το πραγματικό εγκληματικό παρελθόν του, και το έχουν αλλάξει και ωραιοποιήσει έτσι ώστε από εγκληματίας, παρουσιάζεται σαν ήρωας και θύμα. Δεν είναι έτσι. 

Όπως και να'χει, αξίζει να τη δείτε, θα περάσει η ώρα ευχάριστα. 

6.9/10

Δημοσ.

Είδα χθες βράδυ το IT .

Αναμενόμενα όμορφη τρομακτικη ατμόσφαιρα, λίγο διεστραμμένη φαντασία και ακόμα λιγότερα jumpscares κάτι που το εκτίμησα ιδιαίτερα. Ο pennywise πολύ ταιριαστός και η ομάδα των παιδιών αρκετά δεμένη. Συνεχίζω να μην το βάζω πιο ψηλά από την παλιά ταινία γιατί ίσως λόγω ηλικίας που την είχα δει τότε, μου είχε προκαλέσει σοκ. Ένα τίμιο 7-8/10, την προτείνω.

P.s. Χοντρούλη, σε λυπήθηκε το είναι μου :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The revenant

Στον παγωμένο Νέο Κόσμο του 18ου αιώνα ένας γουναράς πρόγονος των U.S Rangers υπερνικάει κάθε πιθανότητα, επιβιώνει και κυνηγάει τον (επίσης γουναρά) φονιά του γιου του που τους πούλησε.

Στις περιγραφές μου κοιτάω να είμαι όσο πιο περιεκτικός γίνεται, εδώ όμως πραγματικά δεν άφησα τίποτα απ'έξω, αυτή είναι η ιστορία. Από σενάριο λοιπόν δεν έχουμε τίποτα.

Αυτό που έχουμε είναι μία εντυπωσιακότατη φωτογραφία, καταπληκτικά σκηνικά και έναν αγώνα επιβίωσης που κρατάει το ενδιαφέρον. Ο Ντι Κάπριο κερδίζει Όσκαρ μάλλον για τα γρυλιτά του (χωρίς να είναι κακός), ο Hardy επίσης κάνει πρόβα τα γρυλιτά και την ερμηνεία που θα μας κερδίσει στο Taboo, ενώ παίζει και ο πάλι ενδιαφέρων Domhnall Gleeson, που πριν μερικές σελίδες με είχε εντυπωσιάσει στο American made,

Η περίφημη σκηνή της αρκούδας κόβει την ανάσα, ό,τι καλύτερο έχω δει σε εφέ και σκηνοθεσία σε επίθεση ζώου σε άνθρωπο.

Αυτά που έμεινα να σκέφτομαι μετά το τέλος της ταινίας είναι δύο πράγματα. Πόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί πόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο από καταβολής του και πόσο πολύ ταλαιπωρήθηκαν οι συντελεστές της ταινίας, κυρίως οι πρωταγωνιστές, για να βγάλουν αυτό το πειστικότατο αποτέλεσμα. Δεν το έχω ψάξει ακόμη, αλλά υποπτεύομαι ότι πρέπει να τα είδαν όλα...

Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, αλλά κυρίως εξαιρετικά πειστική.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 13
Δημοσ.

The conjuring 2

Πολύ καλό. Κατά την άποψη μου ανώτερο από το πρώτο. Πολύ περισσότερο σφιχτοδεμένο ως ταινία τρόμου. Είχε σημεία τρομάρας που ήταν ήσυχα, είχε κάποια jump scares τα οποία όμως εκτελέστηκαν καλαίσθητα και σε πιάνουν και απροετοίμαστο. Εχω δει άπειρα επί απείρων σε τέτοιες ταινίες και την προτείνω σίγουρα γιατί παρά το γεγονός ότι είναι "τυπική" σε ότι αφορά την εκτέλεση της είναι μακριά από αυτό. Συμπλήρωσε και πολύ καλή ηθοποιία, φωτογραφία και σκηνοθεσία στο όλο γλυκό και έχουμε ένα σουφλέ σοκολάτας κόλαση (pun intended) για τους λάτρεις του είδους. Μου άρεσε πάρα πολύ η απεικόνιση των δαιμόνων. 

Από εμένα παίρνει 8/10 και προτείνεται για παρέα ή και μόνοι σας. Δεν έχει σπλατεριές έτσι και αλλιώς. 

• Like 5
Δημοσ.

The conjuring 2

Πολύ καλό. Κατά την άποψη μου ανώτερο από το πρώτο. Πολύ περισσότερο σφιχτοδεμένο ως ταινία τρόμου. Είχε σημεία τρομάρας που ήταν ήσυχα, είχε κάποια jump scares τα οποία όμως εκτελέστηκαν καλαίσθητα και σε πιάνουν και απροετοίμαστο. Εχω δει άπειρα επί απείρων σε τέτοιες ταινίες και την προτείνω σίγουρα γιατί παρά το γεγονός ότι είναι "τυπική" σε ότι αφορά την εκτέλεση της είναι μακριά από αυτό. Συμπλήρωσε και πολύ καλή ηθοποιία, φωτογραφία και σκηνοθεσία στο όλο γλυκό και έχουμε ένα σουφλέ σοκολάτας κόλαση (pun intended) για τους λάτρεις του είδους. Μου άρεσε πάρα πολύ η απεικόνιση των δαιμόνων. 

Από εμένα παίρνει 8/10 και προτείνεται για παρέα ή και μόνοι σας. Δεν έχει σπλατεριές έτσι και αλλιώς. 

βρηκα τι θα δω σημερα  :P νομιζα δεν αξιζε το sequel

• Like 2
Δημοσ.

Dunkirk

Ωραίο ήταν, με υποβλητική ατμόσφαιρα και μουσική. Είχε και 2-3 βλακείες για φτηνή συγκίνηση αλλά δεν με ενόχλησαν. Οπτικοακουστικά άψογο. 

Δημοσ.

Ο,τι καλυτερο στο είδος τους τα τελευταία χρόνια τα conjuring. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

Σε τυχαία σειρά, όπως μου 'ρχονται, Get Out, The VVitch, It Follows, Split, The Neon Demon, Don't Breathe, 10 Cloverfield Lane και Unfriended είναι ταινίες που έτυχε να δω από αυτές των τελευταίων χρόνων και τις βρίσκω όλες πιο ενδιαφέρουσες από το Conjuring.

Δημοσ.

ολες καλες ταινιες manuel, το ειδα χθες το conjuring και μου αρεσε και συμφωνω σε γενικες γραμμες με ikaruga

on topic, the amazing spiderman δε ξερω γτ τοση βιασυνη στο πρωτο μισο της ταινιας, παρα πολυ ομως, μου αρεσε γενικα οπως τα περισσοτερα spiderman, η emma ειναι waifu 8/10 για την ταινια 10/10 για την emma  :wub:

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ είδα χθες το Unfriended στο Netflix.

Η αλήθεια είναι ότι την περίμενα χειρότερη λόγω σεναρίου και IMDb βαθμολογίας, αλλά βλεπόταν τελικά.

Ίσως λόγω διαφορετικής προσέγγισης/παρουσίασης βέβαια, αν ήταν "normal" σκηνοθετημένη ίσως να μην βλεπόταν.

Get Out, It Follows, Don't Breathe, Unfriended, εν μέρει και 10 Cloverfield Lane είχαν όλες το στοιχείο της διαφορετικότητας, ίσως εκεί εστιάζει περισσότερο (και) ο Manuel.

Ενώ το The Conjuring καλώς ή κακώς, είναι αναμάσημα, άσχετα αν έχει αρκετά θετικά στοιχεία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...