Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειδα  το Ladybird με την δικια μου και νιωθω υποχρεωμενος να σας προειδοποιησω σε περιπτωση που ενδιαφερεστε να το δειτε πως η ταινια ειναι μετρια προς κακη. Χαμενος χρονος ειλικρινα. Μην πειτε πως δεν σας προειδοποιησα

Επισης reviewers του μετακριτικ, γ@μι€στ€

• Like 1
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Manuel είπε

Stay (2005)

Σκηνοθεσία Marc Forster (Finding Neverland, Stranger than fiction, The Kite Runner, World War Z κτλ), σενάριο: David Benioff (Game of Thrones, 25th hour) και παίζουν Ewan McGregor και Ryan Gosling.

Όπως καταλαβαίνετε, σενάριο, σκηνοθεσία και ηθοποιούς, έχουμε.

Αυτή η ταινία, όμως, είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είναι για όλους. Απευθύνεται σε αυτούς που μπορούν να βλέπουν μια ταινία, χωρίς να τους εξηγούν τα πάντα συνεχώς και να μην χάνουν τη συγκέντρωσή τους. Που μπορούν να κρατάνε όσα βλέπουν, να ολοκληρώσουν την ταινία και μετά να κάτσουν να σκεφτούν ξανά τα όσα είδαν και σιγά σιγά να συνειδητοποιήσουν ότι βγάζουν νόημα (ποιητικά, αλλά και κυριολεκτικά). Σκεφτείτε το Enemy (2013). Είναι κάτι αντίστοιχο.

Μοναδική εμπειρία. Μου αρέσει να βλέπω ταινίες που σέβονται τον θεατή τους και στο τέλος σου περνάνε κάτι ιδιαίτερο, που δεν γίνεται να το βρεις σε "mainstream" ταινίες. Έχουν έναν ξεχωριστό, διαφορετικό στόχο και αναγκάζονται να καταφύγουν σε έναν πρωτότυπο τρόπο αφήγησης.

Φίλε διαμαντάκι όντως. Την είχα δει στο κινηματογράφο όταν είχε βγει και είχα τρελαθεί. Όπως λες, όχι γι αυτούς που θέλουν να τους εξηγεί τα πάντα η ταινία. Μου αρέσουν πολύ οι ταινίες που είναι σαν να είσαι μέσα σε όνειρο... (εξου και η αγάπη μου για το Only God Forgives που η πλειοψηφία μίσησε).

Θα βάλω να τη ξαναδώ σύντομα.

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Like 5
Δημοσ.

Ξεκίνησα να βλέπω το "a ghost story". Στη περίφημη σκηνή με τη μηλόπιτα σταμάτησα. Κουραστική, ερμηνείες χλιαρές. Κάποια στιγμή θα την ξαναδώ για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

The shape of water. Περίμενα μια ταινία ανάλογη του λαβυρίνθου και τελικά απογοητεύτηκα. Κυλάει ευχάριστα, αλλά (προσωπικά) τίποτα παραπάνω. Θυμίζει Αμελί. 6/10

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Manuel είπε

It comes at night

Χμ... μια καλογυρισμένη, καλοπαιγμένη ταινία που επιχειρεί κάτι πολύ ιδιαίτερο, που λογικό μου φαίνεται να αποτυγχάνει για τους περισσότερους, εμού συμπεριλαμβανομένου.

Ενδιαφέρον το ότι υπάρχει, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες οι αντιδράσεις του κόσμου, ιδιαίτερα αυτοί στους οποίους άρεσε. Κάτι δείχνει.

Με εξαίρεση πάντως την αφαιρετικότητα, η ταινία στερείται κάποιας πρωτότυπης ιδέας ή μηνύματος. Σαν κινηματογραφική σπουδή θα την χαρακτήριζα. Αλλά ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, έχω δει ταινίες που χειρίστηκαν καλύτερα παρόμοιες υλοποιήσεις.

Αλλά εντάξει, ΟΚ ήταν.

Γιατι δεν βγαινει ο σκηνοθετης στο τηλεφωνο να μας πει που στο καλο ειναι το third act της ταινιας;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, speedy23 είπε

Γιατι δεν βγαινει ο σκηνοθετης στο τηλεφωνο να μας πει που στο καλο ειναι το third act της ταινιας;

Νομίζω καταλαβαίνω ποια είναι η ιδέα του σκηνοθέτη, απλά δεν πιστεύω ότι λειτουργεί στους περισσότερους.

SPOILERS

Spoiler

Ουσιαστικά είναι μια ταινία με τέρατα, όπου έχουν αφαιρέσει στο μοντάζ τα τέρατα, την ιστορία τους, το πως και το γιατί και έχουν κρατήσει μόνο τους χαρακτήρες των ανθρώπων και τις αλληλεπιδράσεις τους. Τίποτα άλλο. Οι ίδιοι δεν θα μάθουν ποτέ την αλήθεια, οπότε και εμείς ως θεατές δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Προσπαθεί η ταινία να κάνει focus μόνο στις αντιδράσεις τους, στο φόβο και πως αυτός τους επηρεάζει.

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν κι άλλες πολλές τέτοιες ταινίες, που ουσιαστικά έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αντιδράσεις του, χωρίς να είναι τόσο αφαιρετικές. Δε βρίσκω ότι η συγκεκριμένη έκανε κάτι τόσο διαφορετικό όσο θα ήθελε. Εκτός, ίσως, από το να δώσει τη δυνατότητα σε ορισμένους θεατές (που τους αρέσουν πολύ αυτά) να φτιάξουν τη δική τους ιστορία, να δημιουργήσουν μια θεωρία, να φανταστούν ότι θέλουν και ενδεχομένως αυτό να τους δημιουργήσει πιο έντονες αντιδράσεις.

Είναι λίγο σαν το Blair Witch Project, όπου ουσιαστικά προσπαθεί να σε τρομάξει με την ίδια σου την φαντασία, χωρίς να σου δείχνει τίποτα.

Δεν ξέρω. Όπως έγραψα και νωρίτερα, ενώ μάλλον καταλαβαίνω τις προθέσεις του δημιουργού και κάπου το βρίσκω ενδιαφέρον, δεν μπορώ να πω ότι λειτούργησε η ταινία, παρόλο που γυρίστηκε όμορφα και με πολύ καλές ερμηνείες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Εδω εχουμε την ταινια της χρονιας ,σιγουρα μεσα στα οσκαρ και ηδη μετραει 4 χρυσες σφαιρες .

Η  μεγιστη McDormand μας παραδιδει   την καλυτερη ερμηνεια της μετα το Fargo, ειναι καθηλωτικη .Ο πολυ καλος οπως παντα Harrelson   σε εναν ρολο βαθια δραματικο και  σπουδαιο εντυπωσιαζει .

Οι ρολοι απο τους βασικους μεχρι τους δευτερευοντες ειναι  εντονα  σκιαγραφημενοι   δομωντας  διακριτους ,πολυδιαστατους χαρακτηρες  που εναλλασσουν και αναιρουν τις αρχικες εκτιμησεις του θεατη .Η ικανοτητα του ΜcDonagh  που υπογραφει και το σεναριο  να δημιουργει  ενα μειγμα  απο ανατροπες , αριστουργηματικους διαλογους , ποιοτικα κωμικα στοιχεια στα ορια της μαυρης κωμωδιας χωρις να χανει σε ενταση και ουσια τον καθιστουν εναν μεγαλο δημιουργο .

Ολα ειναι σωστα μελετημενα και με την δεουσα κινηματογραφικη  προσοχη .

Η ταινια καθεαυτη μπορει να αποτελει  παραλληλα και μια νυξη  για τα προσφατως τεκταινομενα με την αλλαγη του πολιτικου σκηνικου στις Ηνωμενες Πολιτειες με τροπο που μονο οι  πραγματικα  Δημοκρατικες και ακομπλεξαριστες  χωρες μπορουν να κανουν καθως ανατεμνει χρονιζουσες αντιληψεις  μεσα απο εναν υπερεαλιστικο φακο   καυτηριαζοντας τα κακως κειμενα .

8,5/10

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 10
Δημοσ.

The Death Of Stalin

H ταινία αναφέρεται στις μέρες που ακολούθησαν το θάνατο του Στάλιν και τα παιχνίδια διαδοχής, μέσα από τη σκωπτική ματιά του σκηνοθέτη.

Ρεσιτάλ ερμηνείας από Steve Buscemi, ακατάλληλη για σκληροπυρηνικούς ΚΚέδες =)

7,5/10 πέρασε ευχάριστα η ώρα.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 2/19/2018 στις 10:15 ΜΜ, Alastor192 είπε

Ειδα  το Ladybird με την δικια μου και νιωθω υποχρεωμενος να σας προειδοποιησω σε περιπτωση που ενδιαφερεστε να το δειτε πως η ταινια ειναι μετρια προς κακη. Χαμενος χρονος ειλικρινα. Μην πειτε πως δεν σας προειδοποιησα

Επισης reviewers του μετακριτικ, γ@μι€στ€

Μεταξύ metacritic, IMDB και rotten tomatoes το IMDB έχει μακράν την περισσότερο "νορμάλ" βαθμολογία για το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου ενώ το metacritic είναι για το ανάθεμα. Φωτιά και τσεκούρι στο συγκεκριμένο site. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Μεταξύ metacritic, IMDB και rotten tomatoes το IMDB έχει μακράν την περισσότερο "νορμάλ" βαθμολογία για το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου ενώ το metacritic είναι για το ανάθεμα. Φωτιά και τσεκούρι στο συγκεκριμένο site. 

Αν παρατηρησεις καλά, θα δεις οτι το metacritics εχει 2 λογιων βαθμολογιες: τη δική του (επαγγελματιες κριτικοι κινηματογραφου) και το user score, που συχνά διαφερουν πολύ. Εσυ προφανώς ταιριαζεις περισσοτερο στο user score, οπότε κοιταζε αυτο μονο και θα εισαι πιο ευχαριστημένος. Σε τελευταια αναλυση κανεις δεν ειπε οτι πρεπει ολοι να συμφωνουμε με το Δανίκα!

Δημοσ.
Στις 2/18/2018 στις 11:48 ΠΜ, totalius είπε

Κ εγώ χαλαστηκα με το orient express , στην ουσία δε το είδα ολόκληρο κάν.

Μετα όμως είδα  αυτό και ήρθα στα ίσια μου .

http://m.imdb.com/title/tt3581932/

Τελικα σε αυτές τις ταινίες έχω καταλήξει ότι πάνω από όλα μετράει να πετύχει η ατμόσφαιρα  της εποχής και του βιβλίου . Η καλή ιστορία υπάρχει έτσι κ αλλιώς από τα βιβλία . 

Ηταν πολυ καλο! Ωραια πλοκη και ωραιοι χαρακτηρες.

Δημοσ.
Στις 20/2/2018 στις 1:13 ΜΜ, Manuel είπε

Είναι λίγο σαν το Blair Witch Project, όπου ουσιαστικά προσπαθεί να σε τρομάξει με την ίδια σου την φαντασία, χωρίς να σου δείχνει τίποτα.

Χα. Το ειχα αναφερει εδω οταν ειχα γραψει την αποψη μου για το εργο και εκανα τη συγκριση βεβαιως εις βαρος του It Comes At Night. 

• Thanks 1
Δημοσ.

MV5BMTYxMDdlYjItMDVkYy00MjYzLThhMTYtYjIz

10\10 καποιος το ειχε προτινει εδω...τι να πω εργαρα απο τις λιγες.

περιμενα να την δω μονος μου και οχι με παρεα γτ ημουν υποψιασμενος για το τι ταινιαρα ειναι.

αρχες δεκαετιας του 2000 δυο απατεωνες χασομερουν απο εδω και απο εκει οσπου ενας αρρωστος γερος τους προτεινει ενα μεγαλο κολπο με πολλα εκατομυρια δολαρια.

εξυπνη πλοκη χωρις πολλα πολλα σου θυμιζει λιγο ταινιαρες τυπου snatch.

απο τις λιγες ταινιες που εβλεπα ξανα και ξανα.....

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/20/2018 στις 6:53 ΜΜ, Weiss είπε

The Death Of Stalin

H ταινία αναφέρεται στις μέρες που ακολούθησαν το θάνατο του Στάλιν και τα παιχνίδια διαδοχής, μέσα από τη σκωπτική ματιά του σκηνοθέτη.

Ρεσιτάλ ερμηνείας από Steve Buscemi, ακατάλληλη για σκληροπυρηνικούς ΚΚέδες =)

7,5/10 πέρασε ευχάριστα η ώρα.

Εξαιρετική ταινία - συγχαρητήρια για την πρόταση σύντροφε!  7/10 από μένα

Η ταινία προτείνεται σε όλους που θέλουν να πάρουν μια ιδέα έστω κι από την κωμική της πλευρά, για το πως κυβερνούσε τη Ρωσία ο Στάλιν. Πρακτικά ένας αδίστακτος δικτάτορας, είχε μαζέψει δίπλα του ένα τσούρμο ηλίθιων και μετριοτήτων, με εξαίρεση τον άλλο αδίστακτο της παρέας τον Μπέρια - γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι διοικούσε την NKVD. Μέσω αυτών των ασπόνδυλων σφουγγοκωλάριων, μια ολόκληρη τρομοκρατία του ενός, φαινόταν σαν μια συλλογική απόφαση για το καλό της ΕΣΣΔ.

Η ταινία περιγράφει τόσο τραγικά γεγονότα και καταστάσεις, που για μένα η κωμική χροιά είναι περιττή. Για την ακρίβεια θα την προτιμούσα πιο μαύρη κωμωδία στο στυλ του Black Adder goes forth.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι καλές με εξαίρεση την γνωστή κρυόκωλη κι ατάλαντη σανίδα* που ακούει στο όνομα Κιριλένκο. Μεγάλη η χάρη αυτουνού που της την φοράει, εκεί στο Hollywood, αλλά γκώσαμε πια με αυτό το κρύο καλαμάρι-κονσερβα... 

*σανίδα: η γυναίκα χωρίς καμπύλες (βυζγιά-πισινά), όπου  στήθος-πισινά είναι πλάκα, φλατ, σαν τον αεροδιάδρομο του αεροπλανοφόρου Αιζενχαουερ...

Επεξ/σία από Cro-Magnon
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...