Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

A monster calls (7 λεπτα μετά τα μεσάνυχτα). Εκατσα να δω την ταινία για να περάσει η ώρα μέχρι να πάνε τα μωρα για υπνο. Και όμως η ταινία ήταν καταπληκτική. Δακρυσα και ξαναδακρυσα... Εξαιρετικός ο πιτσιρικάς που πρωταγωνιστεί όπως και το υπόλοιπο καστ. 9,5/10 

• Like 3
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, KilliK είπε

υποτιμας το χιουμορ των Φαρελι, ειναι τελειως unpolitical correct και καφρικο, και γιαυτο ξεχωριζε στην εποχη του.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το θέμα μου δεν είναι η βωμολοχια η το politically correct. Αυτά είναι το όχημα και κλασικό παράδειγμα είναι ο Αριστοφάνης και ο Λουκιανός : η βωμολοχια και η ειρωνεία είναι το όχημα, αλλά υπάρχει μια κατεύθυνση, μια πρόταση και σταση ζωής που αφορά στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου και συνήθως παταει γερά στη δημοκρατία και στο δίκαιο. 

Στους Αμερικανούς αυτο που βλέπουμε συνήθως και γι αυτό τους κράζουμε ειναι ο ατομικισμος, το προσωπικό συμφερον, το αμερικανικό όνειρο. Η βωμολοχια για τη βωμολοχια, η ομφαλοσκοπηση γύρω από τον στενό εαυτουλη και η με τα βδελυγμιας απόρριψη των κοινωνικών αγώνων και μηνυματων. 
Γι αυτό το λόγο αντιπαρεθεσα τον Dumb and Dumber, με το ενα Ψάρι που το έλεγαν Γουαντα κι αν θες να πας παραπέρα, με ολη τη σχολή του βρετανικού χιούμορ, οπως ο Μπλακαντερ, οι Φολτυ Ταουερς, οι Μοντυ Παιθονς, ο κύριος Υπουργός κοκ. 
Γελάω και με τους Φαρελι και με τους άλλους, αλλά δεν παυω να βλέπω τις διαφορές και το πολιτισμικό μοντέλο που προτείνει ο καθένας. 
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Cro-Magnon είπε
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι το θέμα μου δεν είναι η βωμολοχια η το politically correct. Αυτά είναι το όχημα και κλασικό παράδειγμα είναι ο Αριστοφάνης και ο Λουκιανός : η βωμολοχια και η ειρωνεία είναι το όχημα, αλλά υπάρχει μια κατεύθυνση, μια πρόταση και σταση ζωής που αφορά στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου και συνήθως παταει γερά στη δημοκρατία και στο δίκαιο. 

Στους Αμερικανούς αυτο που βλέπουμε συνήθως και γι αυτό τους κράζουμε ειναι ο ατομικισμος, το προσωπικό συμφερον, το αμερικανικό όνειρο. Η βωμολοχια για τη βωμολοχια, η ομφαλοσκοπηση γύρω από τον στενό εαυτουλη και η με τα βδελυγμιας απόρριψη των κοινωνικών αγώνων και μηνυματων. 
Γι αυτό το λόγο αντιπαρεθεσα τον Dumb and Dumber, με το ενα Ψάρι που το έλεγαν Γουαντα κι αν θες να πας παραπέρα, με ολη τη σχολή του βρετανικού χιούμορ, οπως ο Μπλακαντερ, οι Φολτυ Ταουερς, οι Μοντυ Παιθονς, ο κύριος Υπουργός κοκ. 
Γελάω και με τους Φαρελι και με τους άλλους, αλλά δεν παυω να βλέπω τις διαφορές και το πολιτισμικό μοντέλο που προτείνει ο καθένας. 

Welcome to 2018

δε βλεπω αλλους να κραζουν την Αμερικη, και αφου σε ενοχλει τοσο πολυ μην βλεπεις Αμερικανιες ταινιες οπως σου ξαναειπα. Ο ατομικισμος, το προσωπικο συμφερον, το αμερικανικο ονειρο δε χαρακτηριζει μονο τις US

• Like 1
Δημοσ.

Red.Sparrow https://www.imdb.com/title/tt2873282/

Θα συμφωνήσω με το 6,7 του IMDb . Σενάριο που προσπαθεί να φανεί έξυπνο και ανατρεπτικό αλλα δεν. Σκηνοθεσία αρκετα καλη αλλα με ερμηνείες μέτριες . Το Τζενακι βέβαια τα δείχνει ολα σχεδον και αυτο ειναι στα + της ταινίας . 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 5/5/2018 στις 3:55 ΜΜ, moumos είπε

A monster calls (7 λεπτα μετά τα μεσάνυχτα). Εκατσα να δω την ταινία για να περάσει η ώρα μέχρι να πάνε τα μωρα για υπνο. Και όμως η ταινία ήταν καταπληκτική. Δακρυσα και ξαναδακρυσα... Εξαιρετικός ο πιτσιρικάς που πρωταγωνιστεί όπως και το υπόλοιπο καστ. 9,5/10 

Πολύ καλή πρόταση, την είδα και την ευχαριστήθηκα. Thanks.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, firewalker είπε

Black Panther.

https://www.imdb.com/title/tt1825683/

Χαμένος χρόνος. Δεν άξιζε για Κυριακή μεσημέρι. Καλύτερα καφεδάκι έξω.

χαχαχ μολις το τελειωσα...

Γιατι το λες αυτο?Ελπιζω οτι δεν την εβαλες να την δεις πιστευοντας οτι θα δεις το νεο "Τελευταια εξοδος ριτα χειγουρθ" ετσι?

Εγω για αυτο που ειναι μου φανηκε τιμιοτατη!

Δημοσ.

Black Panther

Tραγικο .

Σουπερηρωας τριτοτεταρτης κατηγοριας ,γελοιοτητα στο max   οι ερμηνειες (οκ εκει δεν ειχα και πολλες απαιτησεις ) ,ιστορια για γελια και για κλαματα .

Ουτε τις κοινωνικοπολιτκες αναφορες καταλαβα ,ουτε τις αναγωγες στο τωρα .

Στα συν  η  καλη παραγωγη .Οριακα βλεποταν .

6,1/10

• Like 4
Δημοσ.

Black Panther

Μετριότατο.

Σουπερηρωας τριτοτεταρτης κατηγοριας ,κακές οι ερμηνειες (οκ εκει δεν ειχα και πολλες απαιτησεις ) , ιστορια εντελώς αδιάφορη .

Ουτε τις κοινωνικοπολιτκες αναφορες καταλαβα ,ουτε τις αναγωγες στο τωρα .

Στα συν  η  καλη παραγωγη .Οριακα βλεποταν .

6,2/10

• Like 3
Δημοσ.
Στις 5/4/2018 στις 6:43 ΜΜ, panos_0079 είπε

Μουφα μπορει να ειναι για σενα....δεν παρακολουθεις ποιοτικο κινηματογραφο

οποτε λογικο ειναι να μην σου αρεσει

Από τη στιγμή που το μήνυμα είχε δίπλα το nickname μου και το avatar μου, προφανώς είναι η δική μου γνώμη! ;)

Δημοσ.

To Black Panther είχε αρκετές αναφορές για τη κοινωνικοπολιτική κατάσταση των ΗΠΑ αλλά είναι λογικό στο ελληνικό κοινό να μην υπήρξε αντίστοιχη απήχηση. Βέβαια, αν έχεις δει άλλες ταινίες της Marvel και σε απογοήτευσε το Black Panther, τότε δεν ξέρω τι περίμενες να δεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην Αμερικη δεν εκανε το τεραστιο μπαμ που εκανε λογω των ψαγμενων συμβολισμων που ειχε (παρολου που ειχε πολλους) . Το εκανε επειδη ηταν η πρωτη τεραστια υπερπαραγωγη του Χολιγουντ με πρωταγωνιστη μαυρο, ανταγωνιστη και συμπρωταγωνιστες μαυρους. Γενικοτερα του 99% του καστ ηταν μαυροι... Πραγμα πολυ θετικο, αν και για καποιο λογο ολοι ξεχνανε οτι υπηρχε το Blade καπου στα 20 χρονια πριν...

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, armin said:

Γενικοτερα του 99% του καστ ηταν μαυροι...

O Freeman κι ο Serkis ήταν οι "White Tolkien guys" στην ταινία... :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...