Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sakebi 2006

Αν και σαν εικόνα δεν ειναι και τπτ σπουδαίο, ηταν αρκετα καλο και καπως περίεργο σε μερικά σημεία...

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαργαριτα για παρτυ σου .

Link.png Site: Birdman

O Inarritu  ειναι μεγαλος δημιουργος εδω υπογραφει εκτος απο την σκηνοθεσια και το σεναριο .Η πιο ευστοχη φραση να περιγραψει κανεις την ταινια ειναι το "Hollywood inside joke" .Ειναι αξιοθαυμαστος ο τροπος που η συγκεκριμενη βιομηχανια αυτοσαρκαζεται μεσω της ταινιας στους βασικους πυλωνες  που  χαρακτηριζουν  το δυναμικο της, την ανθρωπινη-καλλιτεχνικη ματαιοδοξια.

Χιουμορ ,σατιρα που χτυπα αλυπητα τους εκπροσωπους της 7η τεχνης μεσα στο λικνο της  το Hollywood ,δoσμενα με εναν αλληγορικο και απλοικο τροπο κλεινοντας ταυτοχρονα το ματι στον υποψιασμενο θεατη .

Η ταινια δεν ειναι για ολους προουποθετει  εμπειρο θεατη ,κινηματογραφικη παιδεια  και γνωση της Αμερικανικης υποκριτικης κουλτουρας και σχολης .

Εμενα μου εμεινε  το μεγαλειο του αυτοσαρκασμου σε μια βιομηχανια δισεκατομμυριων και αυτο ακριβως το θαρρος  της ομφαλοσκοπικης διαθεσης που εχουν-ακομα και σε πολυ σοβαροτερα ζητηματα -  την τοποθετει στην κορυφη του πλανητη και τα δημιουργηματα της  αφορουν το συνολο της παγκοσμιας αγορας .

8.5/10 για τα ballz of steel.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
Δημοσ.

Link.png Site: Son of a Gun

Εύπεπτη crime ταινία για τις μάζες. Σκηνοθεσία / σενάριο computer generated. Πειστικές ερμηνίες, βλέπεται ευχάριστα. Θα αρέσει σε heist / crime genre τύπους, όσοι δεν γουστάρουν το genre θα την βρούν μέτρια η βαρετή. Έχει και ψιλο love story για να πιάσει γυναικείο demographic.

5.5/10

• Like 3
Δημοσ.

Interstellar

Βγήκε επιτέλους σε ανάλυση 1080p και το είδα και εγώ. Βασικά δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ταινία που ειχε καθυστερήσει τόσο πολύ να βγει σε καλή ανάλυση. Είχα βαρεθεί τα άπειρα spoiler που έβλεπες παντού στο ιντερνετ (ακόμα και εδώ μέσα πριν καμιά δεκαριά μέρες) οπότε δεν πήγαινε άλλο και θα το παρακολουθούσα ακόμα και σε screener.

Τρομερή ταινία με εξαίρεση το πρώτο μισάωρο που σε κάνει να νομίζεις ότι βλέπεις σειρά με κακό pilot. Άξιζε τον κόπο η αναμονή πάντως. Καθηλωτική η μουσική σε αρκετά σημεία.

ΥΓ1. Το mindfuck στο τέλος κάπως με χάλασε αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν ταίριαζε με το όλο σκεπτικό του σεναρίου.

ΥΓ2. Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι υπήρχαν τόσο ωραίες παραγωγές φέτος και το όσκαρ καλύτερης ταινία πήγε σε μια μπούρδα.

Δημοσ.

Είδα και εγώ το interstellar.

Θα διαφωνήσω με τους περισσότερους εδω μέσα. Είναι μια αρκετά καλή ταινία για τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν συμφωνώ πως είναι μια αρκετή καλή ταινία για όλους. 

Η ταινία προσπαθεί να παρουσιάσει αρκετά στοιχεία φυσικής για να γίνει πιστευτή. Αυτό ικανοποιεί τους γνώστες του θέματος (όπως πχ εμενα) αλλά κουράζει άλλους που έχουν μεν επιστημονική κατάρτιση (όπως την συζυγό μου) και είναι κινέζικα για άλλους που δεν έχουν επαφή με το θέμα (όπως ένας φίλος μου δικηγόρος που την είδε μαζί μας). 

Επίσης, ενώ θέλει να έχει επιστημονική βάση έχει αρκετές αντι-επιστημονικές χοντράδες που δεν στέκουν. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι σποιλερ. Θεωρώ επίσης γελοίο αστροναύτες να κάνουν "μαγκιές" και να μην ακολουθούν το πρωτόκολλο. Ενώ δηλαδή από την μια η ταινία θέλει να είναι σοβαρή και δραματική να καταφεύγει σε "αμερικανιές". Τέλος πιστεύω πως ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος προσπάθησε αρκετά να πλησιάσει το 2001 και αυτό φαίνεται.

Βαθμολογία

6.8/10 για τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας

4.8/10 για το γενικό κοινό

ΥΓ. Μην πέσετε να με φάτε, γνώμες λέμε ε;

Δημοσ.

Interstellar

ΥΓ1. Το mindfuck στο τέλος κάπως με χάλασε αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν ταίριαζε με το όλο σκεπτικό του σεναρίου.

Έχεις δει το 2001: A Space Odyssey; Εκεί είναι το τέλειο mindfuck.

Όπως έχουμε ξαναπεί όμως, γούστα είναι αυτά. Προσωπικά χάρηκα που ο Nolan χρησιμοποίησε πινελιές απ'το 2001. Κάτι σαν φόρος τιμής ας πούμε.

Edit: είδα τώρα τις βαθμολογίες των 2 ταινιών στο imdb. :o το 2001 πιο χαμηλά απ'το Interstellar;;;;

Δημοσ.

:o το 2001 πιο χαμηλά απ'το Interstellar;;;;

Καλα ναι αυτό είναι τραγικό. 

Απλά επειδή είναι πιο πρόσφατο.

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Insurgent [2/5]

Με ακόμα ένα έτος να μένει μέχρι τα πράγματα να αρχίσουν να γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα στην «Τριλογία της Απόκλισης», αυτή η sci-fi συνέχεια αξίζει της προσοχής σου αποκλειστικά και μόνο για να έχεις μια εικόνα πού το πάει. Το έργο σαν έργο δεν είναι τόσο ενδιαφέρον, όσο ένα δεύτερο μέρος μιας τριλογίας θα πρέπει να είναι. Κρίμα, γιατί βγαίνοντας από την αίθουσα σε αφήνει με την αίσθηση ότι αυτή η σειρά θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι καλύτερη.

http://moviemoviemovieworld.blogspot.gr/2015/03/insurgent-25.html

Δημοσ.

Link.png Site: Unbroken

Πρωτη σκηνοθετικη προσπαθεια της Jolie  αν δεν κανω λαθος και ακολουθησε μια ασφαλης σιγουρη λυση .Χιλιοπαιγμενο σεναριο,  Β' Παγκοσμιος,  αιχμαλωτοι πολεμου  βασανιζονται σε στρατοπεδα κτλπ.Φυσικα εχουμε δει αριστουργηματα με αυτη την θεματολογια και πολυ δυνατες ιστοριες.

Η συγκεκριμενη ταινια κινειται στον μεσο ορο αυτων των ταινιων χωρις να  κανει την διαφορα .βλεπεται ευχαριστα και η συνολικη εμπειρια ενισχυεται καθως προκειται για αληθινη ιστορια .

6.7/10

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δει το 2001: A Space Odyssey; Εκεί είναι το τέλειο mindfuck.

Όπως έχουμε ξαναπεί όμως, γούστα είναι αυτά. Προσωπικά χάρηκα που ο Nolan χρησιμοποίησε πινελιές απ'το 2001. Κάτι σαν φόρος τιμής ας πούμε.

Edit: είδα τώρα τις βαθμολογίες των 2 ταινιών στο imdb. :o το 2001 πιο χαμηλά απ'το Interstellar;;;;

To 2001 ηταν αρκετα πιο δυσκολο προς το κοινο.Για αρκετους ειναι η πιο βαρετη ταινια που εχουν δει.Το interstellar απο την αλλη ειναι αρκετα πιο προσιτο και εύπεπτο στη μαζα.Προσωπικα το interstellar το ευχαριστηθηκα πολυ περισσοτερο και ανετα το βλεπω αλλες 10 φορες.Το 2001 σε δινει πολυ περισσοτερη τροφη για σκεψη ομως.

Δημοσ.

Heisenberg και Saul φαίνονται σαν χαρακτήρες - τουλάχιστον στην αρχή - να έχουν κοινά στοιχεία.

Λάθος topic

Δημοσ.

Αφιέρωμα κατεστραμμένων ταινιών σήμερα. Είπαμε να αρχίσουμε με Black Sheep και μετά θα περνούσαμε σε Sharktopus και Dead Snow 2.

Μέγα λάθος. Μετά το Black Sheep, απλά δεν το είχαμε μέσα μας να συνεχίσουμε. Τι ήταν αυτό το πράγμα :-(  

Έχασα κάθε ελπίδα για την ανθρωπότητα και κατέληξα να συχαίνομαι τον εαυτό μου που υπάρχει στον κόσμο στον οποίο γυρίστηκε αυτή η ταινία. Έχω δει και έχω δει b-movies, η συγκεκριμένη απλά δεν είχε προηγούμενο.

Δημοσ.

Είδα Interstellar.ok δε μπορώ να πω τίποτα.Η ταινία ούτε μ άρεσε ούτε δε μου άρεσε,δε μπορώ να το εξηγήσω.Βαθμό θα βάλω ερωτηματικό. Οπότε ?/10

Πρωτη φορά το κάνω αυτό σε ταινία.

Επίσης είδα για πρώτη φορά το Munich(2005)

Δράση .Περιπέτεια,φανταστική ατμόσφαιρα δεκαετίας 70' ,ήταν η καλύτερη ταινία που είδα φέτος .9,5/10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...