papajo_r Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Και με τα ζαρια τι εχεις να πεις; δεν πολυασχολήθηκα με τα ζάρια στα γρήγορα σκέφτομαι πως η πιθανότητα στα ζάρια (για ένα ζάρι) είναι μια στις πέντε.. για 2 μια στις 35 και πάει λέγοντας..
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Εντελώς λάθος όμως... Όπως είπαν και οι προηγούμενοι. Τα ζάρια και οι μπίλιες δεν έχουν μνήμη. Επίσης, define "δυνητικότητα του αλγόριθμου". Τι σημαίνει; Πώς ορίζεται;
papajo_r Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Εντελώς λάθος όμως... Όπως είπαν και οι προηγούμενοι. Τα ζάρια και οι μπίλιες δεν έχουν μνήμη. Επίσης, define "δυνητικότητα του αλγόριθμου". Τι σημαίνει; Πώς ορίζεται; που κολλάει η μνήμη με την πιθανότητα? μνήμη δεν έχουν τα ζάρια.. αλλα εχουν πλευρές.. 6 συγκεκριμένα και σε κάθε πλευρά έχουν έναν αριθμό άρα η πιθανότητα μια πλευρά να βρεθεί στην επιφάνεια είναι 1 στις 5 γιατί μια θα βρεθεί στην επιφάνεια και οι υπόλοιπες 5 όχι... στα 2 ζάρια μιλάμε για συνδυασμό 6x6 = 36 άρα για να βγει ένα νούμερο από τα 36 πιθανά η πιθανότητα είναι 1 στις 35. Ο αλγόριθμος ως συμπαγής κώδικας μιας γεννήτριας συγκεκριμένων αποτελσμάτων (που μοιάζουν τυχαία) έχει την τάση να μην φέρνει ίδιο αποτελεσμα με το προηγούμενο περισσότερες λεπτομέρειες αν δεν με απατά η μνήμη μου είχαμε πει στο δικό μου topic πριν χρονια..
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 α) Είσαι εντελώς λάθος για τα ζάρια. Δες μαθηματικά λυκείου (για την μνήμη δες επίσης μαθηματικά λυκείου, θαρρώ πως κάτι έχει εκεί μέσα). β) Άλλο πράγμα ο αλγόριθμος και άλλο ο κώδικας. Ως εκ τούτου, το να κάτσω να σου αναλύσω γιατί και πώς, από την στιγμή που αγνοείς τόσο βασικά θέματα, και εμένα θα κουράσει και εσένα. Και στην τελική, και να πιστεύεις ότι είναι έτσι δεν χάλασε και ο κόσμος.
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Ναι, ΟΚ. Κατανοητό να θίχτηκες. Πριν το συνεχίσεις όμως, πραγματικά άνοιξε κανένα βιβλίο λυκείου μαθηματικών. Το παράδειγμα με τα ζάρια παίζει πολύ και θα σε βοηθήσει, εάν το αφήσεις, να καταλάβεις αφενός την κοτσάνα που πέταξες και αφετέρου το τι πραγματικά γίνεται. Αλλά, ειλικρινά, δεν έχει νόημα, μέχρι τότε, να το συζητάμε παραπάνω.
papajo_r Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Όχι δεν συνηθίζω να θίγομαι.. για εσένα απλά στεναχωριέμαι και μιλάω σοβαρά επειδή φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα για τι πράγματα μιλάς το μονο που δεν καταλαβαίνω είναι πως έχεις τόσο άνεση στο να κρίνεις πράματα τα οποια δεν κατέχεις... γιαυτο ρώτησα αν τελείωσες το λύκειο γιατί αν είσαι ακόμη μαθητής λυκείου παίζει να μην κατάλαβες καλά το μάθημα και να παρεξήγησες κάποια πράματα για τις πιθανότητες... επίσης παίζει επειδή εκεί κάνετε ψευδογλώσσα και αλγοριθμους να νομίζεις ότι είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο επειδή τα μαθαίνετε με διαφορετικό τρόπο για να δουμε τι λενε και αλλοι για τα τις πιθανοτητες http://homepage.ntlworld.com/dice-play/Odds.htm http://www.edcollins.com/backgammon/diceprob.htm http://gwydir.demon.co.uk/jo/probability/calcdice.htm http://www.wizardofodds.com/gambling/dice.html http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=274&c=46&aid=640#axzz1c1veicxV Τι ειναι πιθανότητα?? http://el.wikipedia.org/wiki/Θεωρία_πιθανοτήτων και scrollαρε στην μέση λεει για τα ζάρια. Ο κώδικας (στον προγραμματισμό) είναι ένας αλγόριθμος βασισμένος σε μια προκαθορισμένη γλώσσα Δηλαδή ο κώδικας είναι μια σειρά από εντολές οι οποιες προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα Edit: πιο συγκεκριμένα το σύνολο του κώδικα περιγραφει μια η περισσότερες διαδικασίες (=αλγοριθμους)
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Όχι απλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, νομίζεις και ότι αυτό που κατάλαβες είναι και σωστό! Και επιπλέον, με τα link που βάζεις δεν ξέρω εάν πρέπει να σε βοηθήσω να καταλάβεις ή να σε προστατέψω να μην πεις και άλλα.. Ένα μικρό παράδειγμα μπας και.. http://www.uoi.gr/greek/schools/nipia/statistics/statistics.htm Και για να μην ψάχνεις.. Η πιθανότητα να εμφανιστεί η όψη του ζαριού με τον αριθμό ένα είναι 1/6 και το ίδιο ισχύει για την εμφάνιση οποιασδήποτε όψης που κολλάει η μνήμη με την πιθανότητα? μνήμη δεν έχουν τα ζάρια.. αλλα εχουν πλευρές.. 6 συγκεκριμένα και σε κάθε πλευρά έχουν έναν αριθμό άρα η πιθανότητα μια πλευρά να βρεθεί στην επιφάνεια είναι 1 στις 5 γιατί μια θα βρεθεί στην επιφάνεια και οι υπόλοιπες 5 όχι... στα 2 ζάρια μιλάμε για συνδυασμό 6x6 = 36 άρα για να βγει ένα νούμερο από τα 36 πιθανά η πιθανότητα είναι 1 στις 35. Ο αλγόριθμος ως συμπαγής κώδικας μιας γεννήτριας συγκεκριμένων αποτελσμάτων (που μοιάζουν τυχαία) έχει την τάση να μην φέρνει ίδιο αποτελεσμα με το προηγούμενο περισσότερες λεπτομέρειες αν δεν με απατά η μνήμη μου είχαμε πει στο δικό μου topic πριν χρονια.. Και μία παράθεση για να μην το αλλάξεις..
papajo_r Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Όχι απλά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, νομίζεις και ότι αυτό που κατάλαβες είναι και σωστό! Και επιπλέον, με τα link που βάζεις δεν ξέρω εάν πρέπει να σε βοηθήσω να καταλάβεις ή να σε προστατέψω να μην πεις και άλλα.. Ένα μικρό παράδειγμα μπας και.. http://www.uoi.gr/greek/schools/nipia/statistics/statistics.htm Και για να μην ψάχνεις.. Η πιθανότητα να εμφανιστεί η όψη του ζαριού με τον αριθμό ένα είναι 1/6 και το ίδιο ισχύει για την εμφάνιση οποιασδήποτε όψης Και μία παράθεση για να μην το αλλάξεις.. Ωφ ok troll εισαι τωρα ησύχασα.. A) δεν διάβασα κανένα από τα link αλίμονο αν χρειάζεται να διαβάσω τα αυτονόητα απλά googlara μετα τσερακαρα τις αναλογίες στα γρήγορα τις βρήκα σωστές και έκανα copy το link.. B ) προφανέστατα και εσύ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και τώρα μάλιστα αναιρείς τον εαυτό σου γιατί δεν διαφωνούσες μαζί μου στο ποσοστό επιτυχίας της ρίψης αλλα έλεγες ότι δεν υπάρχει ποσοστό επιτυχίας γιατί τα ζάρια δεν έχουν μνήμη τώρα ξαφνικά τι έγινε τιμόν? πήραν χάπι κατά του αλτσχάιμερ? G) το ίδια με αυτά που σου είπα λέει και το link σου τουλάχιστον στο επιδερμικό σημείο που ασχολείται με τα ζάρια που τα αναφέρει μονο ως ένα βοηθητικό παράδειγμα για την εισαγωγή στις πιθανότητες... απλά δεν καταλαβαίνεις την διαφορα μεταξύ τις πιθανότητας και του πονταρίσματος... τέσπα τρολλαρε με την ησυχία σου εγώ παω για ύπνο.. επίσης δεν βρήκες κάτι έξυπνο να googlareis για τους αλγοριθμους βλέπω.. κρίμα στις μέρες μας κανεις περιμένει περισσότερα από ένα σωστό troll... Και μία παράθεση για να μην το αλλάξεις.. χα χα χα εξ ιδίων τα αλλότρια..(το συνηθίζεις ε? ) καταρχήν έξυπνε μου φιλε αν το άλλαζα τώρα θα έλεγε ότι έγινε edit..
dimitrisbd87 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Ρε παιδιά απλά για να καταλαβαινόμαστε...το καζίνο είναι φτιαγμένο να μην χάνει ποτέ...αν δεν υπηρχε το μηδέν(πράσινο) τότε θα είχαμε 50% πιθανοτητες σε κάθε ρίψη να κερδίσουμε και 50 να χάσουμε...αφου υπάρχει όμως το μηδέν οι πιθανότητες κάθε φορά είναι ελαφρά περισσότερες απο 50% να χάσουμε...όμως το κέρδος αν βάλουμε 1 ευρώ θα είναι 1 ευρώ ακόμη και όχι ένα και κάτι όπως θα έπρεπε να ήταν αφου υπάρχει και το μηδέν...αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν κερδίζουν επειδη στάθηκαν τυχεροί...αυτό σημαίνει απλά ότι όσο τα πονταρίσματα τείνουν στο άπειρο σε άριθμό τόσο η πιθανότητα να κερδίσει το καζίνο γίνεται 100%.Για να το κάνω πιο λιανά είναι (στο περίπου) σαν να λέω εγώ σε κάποιον να παίζουμε κορωνα-γραμματα και να του λέω ότι αν χάσει θα μου δώσει 1 ευρώ και αν κερδίσει θα του δώσω 0,95 ευρώ!Όσο περισσότερο παίζουμε τόσο εγώ θα αυξάνω τις πιθανότητες μου να κερδίζω!Θα το έπαιζε αυτό το παιχνίδι κανένας;(αν ναι ας στείλει πμ γιατι έχει πέσει και κρίση ) Και κάτι άλλο...αυτό το σύστημα με τους διπλασιασμούς έχει μια εμμονή με το να μην αλλάζεις χρώμα...παιδιά κάθε ρίψη μπάλας είναι καινουργιο πείραμα...όχι, οι μπίλιες δεν έχουν μνήμη(με την προυπόθεση βέβαια ότι το καζίνο δεν κλέβει οπότε κάθε φορά το πείραμα είναι τυχαίο)...αν εγώ πάω σε ένα τραπεζι και δω ότι έχει φέρει 20 φορές μαύρο δεν έχω κανενα πρόβλημα αν πρέπει να βάλω λεφτα με το ζόρι να τα βάλω και πάλι στο μαύρο...έχει τις ίδιες πιθανότητες να βγει όσες είχε την πρώτη φορά!Και τέλος οι πιθανότητες στο ζάρι σε κάθε ρίψη είναι 1 στις 6!
iparou Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Εκπλήσσομαι που εν έτη 2011 υπάρχει κόσμος ο οποίος δεν ξέρει το σύστημα Martingale και ακόμη περισσότερο που πιστεύει ότι το εν λόγω σύστημα είναι εγγυημένη μέθοδος κέρδους. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο (είναι μέθοδος για εγγυημένη χασούρα) για λόγους που βαριέμαι τώρα να εξηγήσω αλλά που εύκολα μπορεί κανείς να τους βρει στο google. Γενικά, στα καζίνο (όπως και σε όλα τα τυχερά παιχνίδια) υπάρχει η γκανιότα, η οποία εξασφαλίζει ότι ο παίκτης θα είναι ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, αν ακολουθήσει τους κανόνες του παιχνιδιού και δεν κλέψει ! Μακριά από τέτοιες (και άλλες...) μεθόδους που εγγυώνται εύκολο και γρήγορο χρήμα... Γιατί ? Κάντε την εξής ερώτηση στον εαυτό σας : Αν είχατε έναν σίγουρο τρόπο να βγάζετε εύκολα χρήματα, θα βγαίνατε να τον μοιρατείτε με εκατομμύρια κόσμο στο ίντερνετ, ή θα τον εφαρμόζατε κρυφά προκειμένου να γίνετε τρισεκατομμυριούχοι ?
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Ωφ ok troll εισαι τωρα ησύχασα.. A) δεν διάβασα κανένα από τα link αλίμονο αν χρειάζεται να διαβάσω τα αυτονόητα απλά googlara μετα τσερακαρα τις αναλογίες στα γρήγορα τις βρήκα σωστές και έκανα copy το link.. Ακόμα χειρότερα. Δεν φτάνει που δεν ξέρεις τι λες, δεν φτάνει που νομίζεις ότι αυτό που λες ισχύει (όχι ότι πειράζει, άλλωστε το είπα και από την πρώτη στιγμή), ούτε εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι ποστάρεις σαν πηγή. B ) προφανέστατα και εσύ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και τώρα μάλιστα αναιρείς τον εαυτό σου γιατί δεν διαφωνούσες μαζί μου στο ποσοστό επιτυχίας της ρίψης αλλα έλεγες ότι δεν υπάρχει ποσοστό επιτυχίας γιατί τα ζάρια δεν έχουν μνήμη τώρα ξαφνικά τι έγινε τιμόν? πήραν χάπι κατά του αλτσχάιμερ? Κάνε ΜΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΛΕΕΙΝΕ ΨΕΥΤΑΡΕ που ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ. Κρίμα να είσαι ΤΟΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΨΕΥΤΗΣ. ΑΠΛΑ ΚΡΙΜΑ. G) το ίδια με αυτά που σου είπα λέει και το link σου τουλάχιστον στο επιδερμικό σημείο που ασχολείται με τα ζάρια που τα αναφέρει μονο ως ένα βοηθητικό παράδειγμα για την εισαγωγή στις πιθανότητες... απλά δεν καταλαβαίνεις την διαφορα μεταξύ τις πιθανότητας και του πονταρίσματος... Όχι μόνο είσαι ψεύτης για αυτά που λένε οι άλλοι αλλά και για τα δικά σου λόγια. Είπες: η πιθανότητα μια πλευρά να βρεθεί στην επιφάνεια είναι 1 στις 5 Αυτό ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ και ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ. Συγνώμη, αλλά πιο λιανά δεν μπορώ να στο κάνω. επίσης δεν βρήκες κάτι έξυπνο να googlareis για τους αλγοριθμους βλέπω.. κρίμα στις μέρες μας κανεις περιμένει περισσότερα από ένα σωστό troll... Δεν φτάνει που είσαι ελεεινός ψεύτης, συκοφαντείς και από πάνω. Στην πρώτη φορά που αναφέρθηκες για αλγόριθμους και κώδικες είχες κάνει ένα αχταρμά, μετά ήταν λίγο σπαγγέτι... Να κάτσω να ασχοληθώ και με αυτό; Εδώ σε μία κουταλιά νερό και για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα λες ψέματα φάτσα φόρα. Φαντάσου τι θα γινότανε με τα άλλα... χα χα χα εξ ιδίων τα αλλότρια..(το συνηθίζεις ε? ) καταρχήν έξυπνε μου φιλε αν το άλλαζα τώρα θα έλεγε ότι έγινε edit.. Ναι ΟΚ... κλισέ και πάλι κλισέ. Όχι ότι περίμενα τίποτα καλύτερο από κάποιον ελεεινό ψεύτη σαν και εσένα.
παπι Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Το 1/6 δεν ισχυει. Ριξε ενα ζαρι 6 * 10 φορες. Αν το κανεις θα δεις οτι δεν υπαρχει εξαδα που να μην εχει τα ιδια νουμερα.
dimitrisbd87 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Το 1/6 δεν σημαίνει ότι αν ρίξεις το ζάρι 6 φορές σιγουρα θα έρθει μια φορα το 1 μια το 2 κοκ...πολύ απλά γιατί κάθε πείραμα είναι ολοκαίνουργιο...σημαίνει απλά ότι κάθε φορά οι πιθανότητες ειναι 1 στις 6 κάθε φορά για έναν αριθμό να εμφανιστεί...η πιθανότητα να έρθει ένας άριθμός δεν θα γίνει ποτέ 100%...απλά τείνει να γίνει τόσο όσο περισσότερες ρίψεις κάνουμε!
παπι Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Εφτιαξα ενα προγραμματακι για να δω τις πιθανοτητες. Στατιστικα πρεπει να ριξεις το ζαρι 90 φορες για να εμφανιστει αυτο που θελεις. Απεχει πολυ το 90 απο το 6 >Ripsis 10000 Emfanisis 1:9910 2:10012 3:10120 4:9971 5:9913 6:10074 1/6:1.54% Ripsis 10000 Emfanisis 1:49799 2:50130 3:50267 4:49904 5:49968 6:49932 1/30:97.54% Ripsis 10000 Emfanisis 1:66549 2:66792 3:66905 4:66566 5:66525 6:66663 1/40:99.57% Ripsis 10000 Emfanisis 1:83204 2:83314 3:83452 4:83275 5:83237 6:83518 1/50:99.9% Ripsis 10000 Emfanisis 1:99890 2:100092 3:100061 4:99865 5:99916 6:100176 1/60:99.98% Ripsis 10000 Emfanisis 1:149529 2:149771 3:150508 4:149883 5:149904 6:150405 1/90:100%
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα