Ailuros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Υπάρχουν και NV40 και ΝV41 μοντέλα για τις 6800/ΑGP. Δεν ξεκλειδώνουν όλες αλλά που να μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες. Οσο για τις αναλυσεις ακομα και εκει η Nvidia τρωει την ATI, απλα η ΑΤΙ τα παει καλυτερα στα AA , AF που οπως παραδεχτηκες και ο ιδιος σε ενα παιχνιδι ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να διακρινει καποιος διαφορα. Τελικά είσαι πολύ απελπισμένος από ότι φαίνεται. Πουθενά δεν είπα ότι είναι πολύ δύσκολο να φανεί η διαφορά. Αντι λοιπον να γινει τεστ μεταξυ Χ1900ΧΤ και 7800GTX 512 γινεται με την απλη 7800GTX 256...Ναι η Χ1900ΧΤ βγαινει πιο γρηγορη αλλα φανταστειτε την Ηττα που θα φαει κοντρα στη 7800GTX 512...Ποσο μαλλον απο την 7900GTX. Αυτήν είχε ο άνθρωπος αυτή χρησιμοποίησε. Aν και παραβιάζω ήδη πάλι ΝDA, η διαφορά μιας 512GTX και μιας Χ1900XT χωρίς ΑΑ/AF είναι ένα fps, ενώ με είναι στα 40% στα 1600*1200 στο Fear. Bρες το εκάστοτε αποτέλεσμα, κάνει τις ανάλογες πράξεις και όταν δημοσιευτούν τα πρώτα reviews μας έλα να μου πεις κάτα πόσο έπεσα έξω. ΄Εχω και αριθμούληδες για το G71, αλλά είναι απελιπιστικά νωρίς ακόμα για να δώσω μια ιδέα. Το ποιός θα κερδίσει είναι το πρόβλημά σου εσένα ή ότι πριν μερικές σελίδες κατέληξες σε μια μεγάλη υπερβολή την οποία έκτοτε όχι μόνο αδυνατείς να καλύψεις ή να υποστηρίξεις, αλλά πηδάς από το ένα θέμα στο άλλο μπας και καταφέρεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Eίπα ότι η X1800XL είναι ανταγωνιστικότατη με την 7800GT και δεν αποτελεί ούτε υπερβολή ούτε ανακρίβεια. Να ξεκινήσουμε από απλά μαθήματα ελληνικών να δούμε τι σηματοδοτεί ο υπερθετικός βαθμός του όρου ανταγωνιστικός μπας και συννενοηθούμε επιτέλους; Τι διάτανο με 15-χρονα πήγα και έμπλεξα πάλι;
ntouzieras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 oson afora to pinakaki,kai eidika sto fear....otan ksekina to fear vlepoume oloi NVIDIA. simfwna me arketa site an tropopoiiseis to onoma tou exe tou fear oi epidoseis tis ati anevainoun katakorifa....kati allo?
ntouzieras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Σε 2 review που κοιταξα βασιζεται στο ιδιο chip με την GT οποτε ξεκλειδωνει.Οσο για την Χ1600 λες να ειμαι τυφλος που ειναι 128bit ενω η 6800gs 256bit ?????? Δεν εχω δει την Χ1600 να την βγαζουν καλυτερη πουθενα. thes na sou ksanavalw se link ta site pou mou eixes pei na koitaksw?paidia koitaxte proigoumenes selides 41<
ntouzieras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 http://www.guru3d.com/article/Videocards/262/12/ http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2556&p=2 merika apo auta
HellasVagabond Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Οσο για τα Chips που οι περισσοτεροι δεν ξερουν.... 6800 , GS , GT , ULTRA AGP : NV40 ( Ξεκλειδωνουν οι Pipes απο 6800,GS ) 6800 , GT , ULTRA PCIEX : NV41 ( Οι Extra Pipes της 6800 ειναι κομμενες ) 6800 GS , ULTRA PCIEX : NV42 ( Ιδιο με το Nv41 αλλα με 0.11 process ) Συμφωνα παντα με Guru3d , Νvnews , Xbitlabs κτλ κτλ. Ailure μαλλον δεν μιλας για μενα οταν λες 15χρονα , εκτος αν μιλας για το ποσο καιρο ασχολουμαι με τα pc
Ailuros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Ailure μαλλον δεν μιλας για μενα οταν λες 15χρονα ' date=' εκτος αν μιλας για το ποσο καιρο ασχολουμαι με τα pc [/quote'] Και γενναιόδωρος ήμουν με τα 15 έτη. ΄Οταν άνθρωπος στην ηλικία σου και με την εμπειρία που ισχυρίζεσαι ότι έχεις δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι όλες οι εταιρίες αποσκοπούν μόνο στο κέρδος και δεν πρόκειται να το μοιραστούν μαζί σου, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν συν τοις άλλοις θεωρείς τον τρόπο που διάγεις τον εαυτό σου σαν αντικειμενικό, τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε.
HellasVagabond Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 3 Εταιρειες εχω τιμησει στην ζωη μου. Την 3dfx που ηταν μακραν καλυτερη απο ΟΛΕΣ τις αλλες οσο αφορα τα τοτε γραφικα και οσο αφορα οτι χαρης σε αυτη εχουμε τωρα SLI και Crossfire. ( Ακομα εχω τις 3DFX της BIOSTAR , 3DFX Monster 2 της DIAMOND και την 3DFX 5500 ) Την Nvidia που οταν ειχε βγαλει το Riva128 η ΑΤΙ δεν υπηρχε στον οριζοντα και που παντα ειχε την καλυτερη Υποστηριξη . ( Συνολικα απο Nvidia ειχα τα Riva128 , TNT , TNT2 , Gforce 2 , Gforce 3 Ti200 , Gforce 4 Ti4200/4400/4600 , Gforce 6 6600/GT , Gforce 7800GT ) Και την ΑΤΙ που παντα ειχε προβληματα με τις συμβατοτητες απο την εποχη της 3DRage για οσους την ειχαν. ( Ειχα δοκιμασει την 3Drage και ειχα φρικαρει. Αγορασα ωστοσο μετα απο αποφαση να της δωσω μια δευτερη ευκαιρια απο τα πρωτα κομματια των Radeon 9700Pro , Radeon 9800 Pro , Radeon 9800XT που οσοι γνωριζουν ηταν πανακριβα αλλα τα αξιζαν τα λεφτα τους. ). Αν απο τα παραπανω νομιζεις οτι ειμαι προκαταλειμενος τοτε τι να πω. Απλα και ξαστερα η NVIDIA ειναι η πιο γρηγορη και τωρα πια ειμαι υπερ της ταχυτητας και οχι της ποιοτητας εικονας αν και οι διαφορες ειναι μηδαμινες.
EKTELESTES Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Apla na prosthesw kati k na kanw 1 parathrhsh. Giati ta exete oloi me ton Vagabond, pou kata th gnwmh mou exei pei arketa swsta pragmata, asxeta an kapou de ta leei k me ton kalytero tropo. ISWS na exw xasei kapou, alla stis 2-3 teleutaies selides 1 xara logiko k swsto ton vriskw. K mou arese poly auto pou eipe gia tous paixtes twn FPS pou ta paizoun me poli xamhles rythmiseis grafikwn gia na kanoun frags mou thimise epoxes unreal tournament klp pou to erixnan ews k 512x384 gia na kanoun frags ( hmarton ) . Meta, sto MOHAA breakthrough ta idia ekanan, na vgoune skies, na vgoune weather effects klp gia na vlepoun apo makria ton antipalo k na phgainei sfaira to game. Apo tote de paizw fps online pleon,alla sigoura to idio ginetai. Ws opados ths 3dfx k parolo pou misousa thn Nvidia, de borw para na paradextw oti sthn seira 6xxx k twra 7xxx exei ta hnia, dystyxws h ATI exei meinei pisw. Twra an h x1900xt klp kataferoun na kontraroun ( k kataferoun na paroun megalo kommati ths agoras k na einai eukola diathesimes se ellada klp k SE ANTAGWNISTIKES TIMES ) tha deiksei. Idwmen...
stefan123 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Ta exoume me ton vagabond giati sto 90% ayton poy grafei einai apolitos,isxirognomon kai leei kai anakrivies..E an aytos den einai anaksiopistos,tote poios einai?
S1lv3RSurf3R Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 EKTELESTIS... στα FPS έτσι είναι..δε θες επιβάρυνση του συστήματος...θέλεις το multi game να είναι όσο το δυνατόν ποιο smooth και να φτιάχνεις ρυθμίσεις που βελτιώνουν το gameplay... FRAGGING iz a way of life
HellasVagabond Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Ειμαι απολυτος σε συγκεκριμενα θεματα οπως Bench χωρις τα μικρης σημασιας 8XAA , 16XAF. Εχουν περασει παρα πολλες καρτες απο τα χερια μου και ετσι εχω μαθει καποια πραγματα τοσο για τις ιδιες οσο και για τα παιχνιδια. Ετσι γνωριζω πως οταν καποιος παιζει ενα γρηγορο παιχνιδι σε αναλυση ανω του 1024χ768 δεν μπορει να καταλαβει διαφορα στην ποιοτητα ακομα και με 0XAA , 0XAF ποσο μαλλον μεταξυ 4ΧΑΑ , 4ΧΑF και 8XAA , 16AF. Οπως ειπα και πριν ομως αν καποιοι θελουν να τα βαζουν για να λενε πως τα εβαλαν ειναι αλλο θεμα.
S1lv3RSurf3R Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Ειμαι απολυτος σε συγκεκριμενα θεματα οπως Bench χωρις τα μικρης σημασιας 8XAA , 16XAF. Μικρής σημασίας?!?!?!? Ποπο αγορίνα..πολύ ειδήμονας την είδες.. και εγώ είχα S3 Virge 968 (4MB VRAM)/Matrox Milenium 8MB WRAM Κια είχα δουλέψει σε voodoo 1 και πολλές άλλες...δεν κάνω έτσι.. στο Multiplayer Κομμάτι ενός First Person Shooter...όπου το μόνο που σε νοιάζει είναι ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ...χέστηκες γαι τα γραφικά...να σου δείξω cfg να πάθεις πλάκα??μην τα ξαναλέω... αλλά δεν κοίταζαν τις κάρτες εκεί..εδώ δεν τους ένοιαζαν τα γραφικά..(κοίτα λίγο r_picmic εντολή ) όταν πας στην απόλαυση..το AA/AF μετρά πολύ...και η απόλαυση στο single είναι διαφορετική από το multi... Soz..αλλά τα έχεις μπερδέψει μάλλον..και το παίζεις ειδήμονας..ενώ εδώ κάνεις λάθος.. γρήγορο παιχνίδι π.χ.?NFS Most Wanted...παίζω 1280x1024..πίστεψε με..με AF οι δαιφορές είναι τεράστιες..με FSAA όχι..(όπως το ξανάπα πιο πάνω για το FSAA)
HellasVagabond Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Τrident σου λεει τιποτα ? ( Αυτο πηγαινε στο ειδημονας ). Δηλαδη εσυ μου λες πως θα δεις διαφορα μεταξυ 4XAF και 16XAF σε παιχνιδι ??? ( Δεν εννοω να παρεις Screenshot και να την ελεγξεις στο μικροσκοπιο ) Αν ναι εχω μπροστα μου τον 20 million dollar man.... Εβαλα το NFSMW στα 1280Χ1024 με 4ΧΑΑ και 4XAF και μετα με 8ΧΑΑ και 16XAF και διαφορα ΔΕΝ ΕΙΔΑ...Αντιθετα οπως και στο COD2 τα FPS επεσαν σημαντικα...Εν ολιγοις γιατι να θυσιασει καποιος FPS χωρις ουσιαστικο λογο ???
EKTELESTES Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 "Εν ολιγοις γιατι να θυσιασει καποιος FPS χωρις ουσιαστικο λογο ??? " exei kapoia kala epixeirhmata pantws o vagabond, prepei na to omologhsw. Apla ta thetei ligo entona k ta pairnoun oloi sto kranio *gelaei* ante, stamathste tous tsakwmous k apolauste ta paixnidia opws sas aresoun
S1lv3RSurf3R Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 ναι..4χ με 16χ καταλαβαίνω..8χ με 16χ δεν ακταλαβαίνω τόσο..αλλά 4χ με 8χ η διαφορά είναι μεγάλη..και δεν εννοώ screenshot.. τα FPS τα θυσιάζει όταν αντέχει η κάρτα του..αν δεν αντέχει δεν τα θυσιάζει..(και εννοώ να θυσιάσει από 90 στα 80..αλλά όχι να πέσει 70 και κάτω..τότε χαλάει το smooth gaming για μένα..) δλδ αν είμαι ήδη κάτω από τα 70 (ή καλύτερα στο πρακτικό 60FPS) δεν βάζω άλλα effects...χαλάει το smooth..και αυτό αποκλειστικά σε FPS γιατί εκεί φαίνεται όπως σωστά λες αν και εγώ θέλω 60/70+FPS σε Multi...σε single δεν με ενοχλεί καθόλου και 50 να είμαι.. τέσπα είναι περίεργο..και μπορεί νa σε μπέρδεψα..απλά ανάλογα το single/multi αλλάζουν κάποια πράματα γιατί αλλάζει και ο σκοπός του παιχνιδιού...(για αυτό το αναφέρω) πάντως 4χ με 8χ διαφορά καταλαβαίνω..παραπάνω όχι..δε θα το έλεγα.. και Trident είχα..χαλάρωσε...και ας ήμουν πιτσιρικάς τότες..(όχι ότι είμαι μεγάλος τώρα..τέσπα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα