Ailuros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Ειμαι απολυτος σε συγκεκριμενα θεματα οπως Bench χωρις τα μικρης σημασιας 8XAA ' date=' 16XAF.Εχουν περασει παρα πολλες καρτες απο τα χερια μου και ετσι εχω μαθει καποια πραγματα τοσο για τις ιδιες οσο και για τα παιχνιδια.[/quote'] Σε ευχαριστούμε για την ταπεινοφροσύνη σου, αλλά υπάρχουν άλλοι που όχι μόνο έχουν κατά πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από σένα, δουλεύουν επαγγελματικά στον χώρο αυτό και δεν το χρησιμοποιούν σαν μοχλό για να περάσουν τα ανύπαρκτα επιχειρήματά τους όπως εσύ. Ετσι γνωριζω πως οταν καποιος παιζει ενα γρηγορο παιχνιδι σε αναλυση ανω του 1024χ768 δεν μπορει να καταλαβει διαφορα στην ποιοτητα ακομα και με 0XAA , 0XAF ποσο μαλλον μεταξυ 4ΧΑΑ , 4ΧΑF και 8XAA , 16AF.Οπως ειπα και πριν ομως αν καποιοι θελουν να τα βαζουν για να λενε πως τα εβαλαν ειναι αλλο θεμα. EΣΥ μπορεί να μην βλέπεις καμία διαφορά, πράγμα όμως που δεν ισχύει και με τους άλλους. Σεβαστές οι προτιμήσεις σου αλλά ούτε θα μου επιβάλλεις τι βλέπω και τι έχω και για ποιούς λόγους βλέπω διαφορές.
Ailuros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Τrident σου λεει τιποτα ? ( Αυτο πηγαινε στο ειδημονας ).Δηλαδη εσυ μου λες πως θα δεις διαφορα μεταξυ 4XAF και 16XAF σε παιχνιδι ??? ( Δεν εννοω να παρεις Screenshot και να την ελεγξεις στο μικροσκοπιο ) Βάση του πόσο πιο υψηλό είναι το LOD (level of detail) των υφών σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Το πιθανότερο είναι απλά να μην είναι εκπαιδευμένο το μάτι σου να βλέπει τέτοιες διαφορές' date=' παρόλη την "τερατώδη" εμπειρία σου. Εβαλα το NFSMW στα 1280Χ1024 με 4ΧΑΑ και 4XAF και μετα με 8ΧΑΑ και 16XAF και διαφορα ΔΕΝ ΕΙΔΑ... Να ξαναπώ ότι είναι καταρχήν 8xS και είναι συνδυασμός 4x rotated grid Multisampling + 2x ordered grid supersampling ή χάνω και τα λόγια και τον χρόνο μου. Φυσικό είναι αφού δεν βλέπεις διαφορά μεταξύ 4x και 16x AF, να μην βλέπεις και την διαφορά όταν προστίθεται supersampling σε συνδυασμό multisampling+AF. Πρόκειται για κάθετο (1*2) Supersampling όπου στον κάθετο άξονα το LOD των υφών μετατοπίζεται ακριβώς κατά -0.5 χωρίς όμως να παρουσιάσει texture aliasing. Πάμε λοιπόν να δούμε τις διαβαθμίσεις LOD μία προς μία: 2x δείγματα ανισοτροπικού: 4x δείγματα ανισοτροπικού: 16x δείγματα ανισοτροπικού: 8xS (4xRGMS + 2xOGSS 16xS (4xRGMS + 4xOGSS Για όσους έχουν πρόβλημα με τα μάτια τους, στο τελευταίο το LOD offset αναλογεί σε -1.0 και φαίνεται σε σύγκριση με απλό 16xAF μιας και όλο το "τριαντάφυλλο" έχει σμικρύνει αρκετά προς το κέντρο. Yπάρχει θεωρητικά και το 4*4 (16x) OGSS που είναι διαθέσιμο μόνο μέχρι τα 1024*768 και είναι εξαιρετικά περιορισμένης χρησιμότητας λόγω πολύ χαμηλών επιδόσεων, έχει LOD offset -2.0 και σε συνδυασμό με 16xAF ισοδυναμεί με 64x AF. Aν έχεις κάποιο παλιό παιχνίδι που να αντέχει τόσα πολλά δείγματα Supersampling συνδύασέ το με 16xAF και τρέξε ένα σημείο με τις παραπάνω ρυθμίσεις (το 4*4 ενεργοποιείτε μέσω Rivatuner και είναι D3D only) και μια φορά χωρίς Supersampling. Αν και με τόσο έντονο παράδειγμα δεν δεις καμία διαφορά στις υφές, τότε άστο καλύτερα.... ΄Οχι δεν τελειώνει εδώ. Yπάρχει ακόμα το EER (edge equivalent resolution), που ενδυκνείει κάτα πόσο οι άκρες των πολυγώνων βελτιώνονται με την εξομάλυνση. 2xRGMS = 2*2 EER 4xRGMS = 4*4 EER 8xS = 4*8 EER 16xS = 8*8 EER Aν βάλω ανάλυση 1024*768 με 2xRGMS η γωνίες των πολυγώνων θα αντιστοιχούν με 2048*1536, ενώ αν βάλω 8xS ανεβαίνει στα 4096*6144. Φυσικά και οτιδήποτε εμπεριέχει Supersampling είναι εξαιρετικά περιορισμένης χρήσης, μιας και το SS τρώει αρκετό ρυθμό πλήρωσης. Με 2x δείγματα SS μόνο ο ρυθμός πλήρωσης απομένει μισός, με 4 πέφτει στο 1/4 κλπ. ΄Ενας λόγος να χρησιμοποιήσει κανείς Supersampling θα ήταν υψές alpha test, μιας και το Multisampling αδυνατεί να το εξομαλύνει, αλλά για αυτό πλέον υπάρχει το Transparency SSAA. Σε σκηνές με λογική αναλογία alpha test υφών οι επιδόσεις μειώνονται σχετικά λίγο. Με μεγάλη αναλογία alpha test το κόστος για TSAA μπορεί να φτάσει σχεδόν όσο και του Full screen Supersampling. Αντιθετα οπως και στο COD2 τα FPS επεσαν σημαντικα...Εν ολιγοις γιατι να θυσιασει καποιος FPS χωρις ουσιαστικο λογο ??? ΄Ελα ντε γιατί να πετάξουμε διαμάντια στα γουρούνια;
Sorath Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Ωχ! Καλά παιδιά, δεν καταλαβαίνω τίποτα!!!! :mrgreen: :mrgreen: Έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια! Προσωπικά, επειδή όλα αυτά τα φίλτρα ζορίζουν πολύ το μηχάνημα, κι εγώ δεν μπορώ να πω οτι βλέπω καμία τρομακτική διαφορά (λόγω απειρίας) δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ. Άντε μόνο κανένα antialiasing.
username Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 oson afora to pinakaki,kai eidika sto fear....otan ksekina to fear vlepoume oloi NVIDIA. simfwna me arketa site an tropopoiiseis to onoma tou exe tou fear oi epidoseis tis ati anevainoun katakorifa....kati allo? ? Liges perissoteres plhrofories ep'aytou? edit:nevermind, kala lene pws to google einai filos mas http://www.google.com.gr/search?hl=el&q=rename+exe+fear+ati&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=
HellasVagabond Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δηλαδη εγω δεν ασχολουμαι επαγγελματικα με τον χωρο ε ? Οκ κατι περισσοτερο θα ξερεις εσυ. Ολα αυτα που εδειξες ειναι αυτο που ειπα και πριν...Screenshots...Αλλο να εισαι μεσα σε ενα game ( ειδικα 1st Person Shooter ) και αλλο να εχεις μια εικονα και να την κοιτας.... Οπως και να εχει το "απειρο" μου ματι που παιζει games απο το 89 μαλλον υπολειπεται του δικου σου......( Τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα ). Παντως δικιο θα σου δωσω για να μην λες πως ειμαι απολυτος... Αν αγορασω ποτε 30 ιντσων LCD τοτε θα με νοιαζει το 1600x1200 + και τα μεγαλα AA και AF.
KWSN_Men Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δηλαδη εγω δεν ασχολουμαι επαγγελματικα με τον χωρο ε ? Οκ κατι περισσοτερο θα ξερεις εσυ.Ολα αυτα που εδειξες ειναι αυτο που ειπα και πριν...Screenshots...Αλλο να εισαι μεσα σε ενα game ( ειδικα 1st Person Shooter ) και αλλο να εχεις μια εικονα και να την κοιτας.... Οπως και να εχει το "απειρο" μου ματι που παιζει games απο το 89 μαλλον υπολειπεται του δικου σου......( Τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα ). Παντως δικιο θα σου δωσω για να μην λες πως ειμαι απολυτος... Αν αγορασω ποτε 30 ιντσων LCD τοτε θα με νοιαζει το 1600x1200 + και τα μεγαλα AA και AF. Μια συμβουλή: Μην το συνεχίζεις, όσο πάει εκτείθεσαι και περισσότερο, ειδικά όταν δεν ξέρεις με ποιους αντιδικείς και τις γνώσεις που έχουν αυτοί. Άσε που σε τεκμηριωμένα επιχειρήματα απαντάς με ΄παίζω παιχνίδια από το 89΄, ΄δε βλέπω διαφορά΄ κτλ. Και στην τελική, ποιος ο λόγος που έχει πάρει την 7800 που λες ότι έχεις όταν δεν βάζεις details για να την εκμεταλλευτείς, εκτός προφανώς από το show off factor.
HellasVagabond Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Για να παιζω ολα τα games με αναλυση 1280χ1024 και με 4XAA , 4XAF και να μην παρατηρω το παραμικρο κολημα.
KWSN_Men Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Για να παιζω ολα τα games με αναλυση 1280χ1024 και με 4XAA , 4XAF και να μην παρατηρω το παραμικρο κολημα. Διαφορά μεταξύ 4x και 16x δεν βλέπεις, αλλά από τα 80 στα 100 fps βλέπεις;
HellasVagabond Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Οχι αλλα τα 80-100 σε καποια Games αντιστοιχουν 30-40 και 40-50 σε μερικα καινουργια οπως Fear , Quake4...Εκει βλεπεις διαφορα.
billpeppas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Α κι άλλος κολλητός του Βέγγου ε; Ποτέ οι κάρτες δεν θα έχουν αρκετή μνήμη και εύρος μνήμης γιατί τα παιχνίδια γίνονται και αναλογικά πιο απαιτητικά. Και που λες...ξέρεις ποιός είναι ο 3ος της παρέας έτσι ? P.S. Μην σπαταλάς την παραμικρή ενέργεια για τον VagaBond... ο ίδιος με τον εαυτό του δεν βγάζει άκρη...θα βγάλεις εσύ ο άσχετος εν τα γραφικά μαζί του ?
unre@l Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 8a xaso to dikio mou me auta pou 8a po to ksero.. alla to g*misate to 8ema! Eleos! Ailoure: stamata agori mou na analieis tin ka8e texnologia. xestikame gia tous periergous kuklous me ta xromata pou zografizeis. Se kapoia pramata o hellasVagabond exei dikio. Kai ego den den exo provlima an to game den exei AA kai AF. arkei na pezei! Den to 8eoro asximo oute diskolevomai na pekso. Idika an to game einia grigoro to AA den to katalaveno. Eksartatai apo to atomo. HellasVagabond: o Ailouros otan pezei ena game analiei pixel-pixel oli tin o8oni me ta matia tou se ka8e kare kai vlepei megali diafora. Provlima/proterima tou!Kai den to leo ironika!Ama borei kai vlepei diafores magkia tou! ELEOS pia skaste gmt tsakoneste san mikra pedia. O enas tin leei ston allo!Analoga to game kai tin periptosi mia exei o enas dikio mai o allos mia kai oi 2.. stamadiste tora na to pezete oloi kseroles kai min tsakoneste! aaaaaaaaxxxxxxxxx!!! ksalafrosa btw: Oi salamandres den xorevoun seik.
KWSN_Men Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 8a xaso to dikio mou me auta pou 8a po to ksero.. alla to g*misate to 8ema! Eleos! Ailoure: stamata agori mou na analieis tin ka8e texnologia. xestikame gia tous periergous kuklous me ta xromata pou zografizeis. Se kapoia pramata o hellasVagabond exei dikio. Kai ego den den exo provlima an to game den exei AA kai AF. arkei na pezei! Den to 8eoro asximo oute diskolevomai na pekso. Idika an to game einia grigoro to AA den to katalaveno. Eksartatai apo to atomo.HellasVagabond: o Ailouros otan pezei ena game analiei pixel-pixel oli tin o8oni me ta matia tou se ka8e kare kai vlepei megali diafora. Provlima/proterima tou!Kai den to leo ironika!Ama borei kai vlepei diafores magkia tou! ELEOS pia skaste gmt tsakoneste san mikra pedia. O enas tin leei ston allo!Analoga to game kai tin periptosi mia exei o enas dikio mai o allos mia kai oi 2.. stamadiste tora na to pezete oloi kseroles kai min tsakoneste! aaaaaaaaxxxxxxxxx!!! ksalafrosa btw: Oi salamandres den xorevoun seik. Κλασσική απάντηση ανθρώπου που αντί να μάθει κάτι από αυτά που του παρουσιάζει κάποιος που έχει εξειδίκευση σε ένα θέμα, κάθεται και κομπλεξαρίζεται και του την λέει και από πάνω.
EKTELESTES Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 lathos, klassikh apanthsh anthrwpou pou den antexei tous ellhnares mazi tou k egw k as ta leei xyma, toulaxiston ta leei eilikrina k starata k de paizei me tis lekseis k ta logia. Eipame 1000s fores, stamathste na tsakwneste,exei o kathenas to dikio tou k o kathenas TA GOUSTA TOU K TIS ANAGKES TOU panw ap'ola. K stamathste na eiste enantion tou Vagabond mono k mono epeidh borei na milhse kapws se kapoion apo esas, giati den einai o monos pou milaei entona , k sto katw katw ths grafhs, opoios vlepei apo 3o mati k den exei tpt mazi tou, vlepei pws exei dikio se arketa pragmata. As xalarwsoume epitelous k as apolausoume tis nifades tou xioniou pou peftoun me h xwris aa/af *gelaei*
Wolfidis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 To posa xronia paizei kapoios paixnidia den exei kamia sxesi me to an 3erei polla i liga gia tis diafores texnologies! Kai gw px mporei na paizw apo arxes 80 alla ayto den simainei oti gnwrizw to antikimeno toso kala oso kapoioi alloi. Ailoure sinexise na mas enimerwneis opws k kaneis me ka8e leptomeria!!!
KWSN_Men Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 lathos' date=' klassikh apanthsh anthrwpou pou den antexei tous ellhnares mazi tou k egw k as ta leei xyma, toulaxiston ta leei eilikrina k starata k de paizei me tis lekseis k ta logia. Eipame 1000s fores, stamathste na tsakwneste,exei o kathenas to dikio tou k o kathenas TA GOUSTA TOU K TIS ANAGKES TOU panw ap'ola. K stamathste na eiste enantion tou Vagabond mono k mono epeidh borei na milhse kapws se kapoion apo esas, giati den einai o monos pou milaei entona , k sto katw katw ths grafhs, opoios vlepei apo 3o mati k den exei tpt mazi tou, vlepei pws exei dikio se arketa pragmata. As xalarwsoume epitelous k as apolausoume tis nifades tou xioniou pou peftoun me h xwris aa/af *gelaei*[/quote'] Ο κλασσικός ελληνάρας είναι αυτός που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα, ενώ στην πραγματικότητα είναι ημιμαθής και όταν του παρουσιάζουν επιχειρήματα και δει τα δύσκολα απαντάει ΄άσε μας καημένε΄ ΄ξέρεις ποιος είμαι εγώ΄ κτλ κτλ κτλ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα