Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδη εγω δεν ασχολουμαι επαγγελματικα με τον χωρο ε ? Οκ κατι περισσοτερο θα ξερεις εσυ.

Ορισμένα πράγματα δεν κρύβονται.

Ολα αυτα που εδειξες ειναι αυτο που ειπα και πριν...Screenshots...Αλλο να εισαι μεσα σε ενα game ( ειδικα 1st Person Shooter ) και αλλο να εχεις μια εικονα και να την κοιτας....

΄Οταν μια οιαδήποτε θεωρητική ανάλυση δεν πρόκειται να δείξει διαφορές σε πραγματικό χρόνο, τότε περισσεύει κιόλας.

Για να μπαίνω όμως στο κόπο κάτι θα υπάρχει από πίσω. Ούτε καν μπαίνεις στον κόπο να συζητήσεις σημείο προς σημείο το κάθε ένα αλλά απλά απαξιώνεις πετώντας μια αοριστία στον αέρα με την ελπίδα ότι έτσι θα μπορέσουν να ευσταθήσουν τα ανύπαρκτα επιχειρήματά σου.

Οπως και να εχει το "απειρο" μου ματι που παιζει games απο το 89 μαλλον υπολειπεται του δικου σου......( Τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα ).

Και από το 60' να έπαιζες το ίδιο μου κάνει. Σάμπως δεν έχω δει οδηγούς με 30 χρόνια δίπλωμα να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο; Ούτε επιχείρημα ούτε ένδειξη αποτελεί για τίποτα απολύτως. Είτε έχεις να αντιτάξεις απτά επιχειρήματα στα παραπάνω είτε δεν έχεις.

Θέλω να δω λεπτομερείς εμπεριστάτωση και όχι αερολογίες. Σε ένα δημόσιο forum μετράει αυτό που έχει να πει ο καθένας και όχι η υποτιθέμενη εμπειρία του ή το τι λέει η επαγγλματική του κάρτα.

Παντως δικιο θα σου δωσω για να μην λες πως ειμαι απολυτος...

Αν αγορασω ποτε 30 ιντσων LCD τοτε θα με νοιαζει το 1600x1200 + και τα μεγαλα AA και AF.

Η γενναιοδωρία που σκοτώνει LOL. Ακόμα περιμένω ωστόσο έναν σοβαρό λόγο γιατί

α) δεν υπάρχει καμία οπτική διαφορά μεταξύ 4 και 16x AF

β) αν υπάρχει αισθητή διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ των δύο σε σημερινά παιχνίδια.

fear.png

Fear στα 1600 και αν νομίζεις ότι αλλάζει κάτι στα 1280 μεταξύ των διαφόρων ρυθμίσεων είσαι γελασμένος. "Γιγαντιαία" διαφορά μεταξύ καθόλου AF και 16 χμ;

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8a xaso to dikio mou me auta pou 8a po to ksero.. alla to g*misate to 8ema! Eleos! Ailoure: stamata agori mou na analieis tin ka8e texnologia. xestikame gia tous periergous kuklous me ta xromata pou zografizeis. Se kapoia pramata o hellasVagabond exei dikio. Kai ego den den exo provlima an to game den exei AA kai AF. arkei na pezei! Den to 8eoro asximo oute diskolevomai na pekso. Idika an to game einia grigoro to AA den to katalaveno. Eksartatai apo to atomo.

Ούτε θα μου καθορίσεις τι θα κάνω αλλά ούτε τι θα πω. Εάν έχεις πρόβλημα μετέφερέ το στους αρμόδιους.

Πέραν τούτου όντως υπάρχει ο παράγοντας της προσωπικής προτίμησης, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα απολύτως σε ορισμένα δεδομένα. Η ανάλυση είναι μέρος της δουλειάς μου. Τώρα αν σε ενοχλεί τόσο απλά μην διαβάζεις ότι έχω να πω ή ακόμα και αν υπάρχει δυνατότητα ignore στην συνιστώ ανεπιφύλακτα.

HellasVagabond: o Ailouros otan pezei ena game analiei pixel-pixel oli tin o8oni me ta matia tou se ka8e kare kai vlepei megali diafora. Provlima/proterima tou!Kai den to leo ironika!Ama borei kai vlepei diafores magkia tou! ELEOS pia skaste gmt tsakoneste san mikra pedia. O enas tin leei ston allo!Analoga to game kai tin periptosi mia exei o enas dikio mai o allos mia kai oi 2.. stamadiste tora na to pezete oloi kseroles kai min tsakoneste!

aaaaaaaaxxxxxxxxx!!! ksalafrosa :D

btw: Oi salamandres den xorevoun seik.

Οι έννοιες όπως δημοκρατία ή πολιτισμένη συζήτηση υπάρχουν στο δικό σου λεξιλόγιο; Αν υπήρχαν αν μη τι άλλο θα έθετες ένα καλύτερο παράδειγμα, που δυστυχώς για σένα δεν το βλέπω.

Το είπα και το ξαναλέω: ο μοναδικός μου σκοπός εδώ είναι να βοηθήσω όπου μπορώ και δημόσια και στο παρασκήνιο. Για αυτό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου όσοι πιστοί προσέλθετε όποιοι και ότι και αν είναι. ΄Ολα τα υπόλοιπα είναι οδοντόπαστες.

Δημοσ.

Αιλουρε εγω ειπα πως η διαφορα στην εικονα μεταξυ 4XAA , 4XAF και 8XAA , 16XAF δεν δικαιολογει το να πεσει ενα παιχνιδι 10-20 FPS.

Ακομα σε Monitor μεχρι 1280Χ1024 αναλυση δεν πρεπει καποιος να κοιταει το οτι στα 1600χ1200 καποια καρτα εχει καλυτερες επιδοσεις απο μια αλλη.

Οπως σου ειπα, οταν καποτε αγορασω 30+ ιντσων μονιτορ θα κοιταξω σοβαρα ποια καρτα παιζει καλυτερα σε αναλυσεις ανω του 1600χ1200.

Απλα τωρα δεν εχω τουλαχιστον εγω λογο και οσοι εχουν μεχρι 19 ιντσων οθονες να κοιτανε επιδοσεις σε Bench ανω των 1280χ1024.

Δημοσ.

vagabond..ένας με CRT όμως τις πιάνει τις αναλύσεις..άρα αν θέλει το κοιτάζει..

σε αναλύσεις 1600χ1200 και με effects ON φαίνεται η ποιότητα της κάρτας τώρα πια..(δεν είμαστε στο 96 που κοιτάζαμε 1280x1024 με το κυάλι)

Δημοσ.

Σε οποιαδηποτε 19αρα αναλυση ανω του 1280χ1024 ειναι εντελως αχρηστη.

Και μονο το ποσο μικρα θα φαινονται τα παντα ειναι αρκετο για να μην βαλει κανεις παραπανω αναλυση. Δεν ειναι τυχαιο πως οι 19' LCD εχουν native το 1280χ1024 ενω οι 20+ φτανουν ακομα και τα 1680x1050....

Δημοσ.

καμία σχέση vagabond...και σε 19άρα CRT ειδικά πας παραπάνω για το detail..δε λέω υπερβολικά (να φτάσεις 1600χ1200 δλδ αν και πολύ το κάνουν)

δεν νομίζω ότι οι 19άρες έχουν native 1280x1024 για αυτό το λόγο..

γιατί δλδ απευθείας οι 20TFT να πηγαίνουν 1600χ1200??δεν θα έπρεπε η άνοδος να ήταν πιο λογική?? ;)

Δημοσ.

1 ιντσα μπορει να μην δικαιολογει το κενο αλλα ειναι 1 ιντσα.....

Εγω μια φορα και με 1280χ1024 θεωρω πως τα παντα ειναι πιο μικρα απο οσο θα ηθελα....Οπως αναφερα και πριν ομως οταν αγορασω καμια 30αρα θα βαζω για την πλακα 1600χ1200 και ανω..

Δημοσ.

Τότες μπορεί η 30" να είναι παρωχημένη τεχνολογία και να είμαστε σε VR..η σε HUD (head Up Display->Hologram) και πολλά άλλα..

εννοώντας όταν τότε η 30" είναι προσιτή στην τιμή ;)

τέσπα..δε σε βολεύει..πάσο..αλλά μην λες άλλα πριν..άλλα μετά..

γιατί στην 17άρα είναι native η 1280x1024?και όχι 1024χ768(όπως κάνουμε στις CRT)..μην μου πεις ότι 17"πραγματικές TFT και Μούφα στις CRT...θα αρχίσεις να αναιρείς τα επιχερήματα σου..

τέσπα..It's your way...η λογική που λέει ότι αντέχει ο καθένας ισχύει..

αλλά τις τεχνικές αναλύσεις που κάνει ο AIluros (πίστεψε όλους εδώ μέσα που λέμε ότι κάτι ξέρει επί του θέματος το παληκάρι ;) )

Δημοσ.
Αιλουρε εγω ειπα πως η διαφορα στην εικονα μεταξυ 4XAA , 4XAF και 8XAA , 16XAF δεν δικαιολογει το να πεσει ενα παιχνιδι 10-20 FPS.

Και είπε κανείς ότι συντρέχει λόγος να βάλεις 8xS; Mε το να διαστρεβλώνεις τα δεδομένα όπως σε βολεύουν δεν αλλάζει και τίποτα.

Εξήγησα την διαφορά του 8xS, ότι εμπεριέχει Supersampling και ότι είναι περιορισμένης χρησιμότητας λόγω της πτώσης των επιδόσεων, αφού το Supersampling τρώει πολύ ρυθμό πλήρωσης εν αντιθέση με το Multisampling.

Aναμένω ακόμα στο ακουστικό μου όχι μόνο να δω ότι όντως δεν υπάρχει καμία παρατηρήσιμη διαφορά μεταξύ 4x & 16xAF όσο και την "γιγαντιαία" πτώση των επιδόσεων στα πρόσφατα παιχνίδια.

Για τις επιδόσεις στο Quake4 μιας και το ανέφερες σαν παράδειγμα:

1280*1024/4xAA

AF "quality":

demo001:

4xAF = 84.7 fps

16xAF = 85.9 fps

HEXUS_demo2:

4xAF = 99.9 fps

16xAF = 100.5 fps

α) Υπάρχει λόγος που παραδόξως ανεβαίνουν οι επιδόσεις εδώ ενώ θα έπρεπε να κατεβαίνουν και βρίσκεται στις βελτιστοποιήσεις του ανισοτροπικού.

β) Αν και το θεωρώ απίθανο να χρησιμοποιείς "high quality" ας ρίξουμε μια ματιά στις επιδόσεις εδώ:

AF "high quality":

demo001:

4xAF = 62.1 fps

16xAF = 57.4 fps (-8%)

HEXUS_demo2:

4xAF = 95.1 fps

16xAF = 91.9 fps (-3%)

Το demo001 είναι ίσως από τα χειρότερα πιθανά σενάρια, αλλά ακόμα και να συνυπολογίσω τις μικρότερες επιδόσεις της 7800GT εκεί που την έχεις χρονίσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίζεται το Q4 στα 1280 με 16-απλό ανισοτροπικό, πόσο μάλλον με driver default optimisations όπου δύσκολο το βλέπω να πέφτεις κάτω από ένα υποθετικό 65-70 fps μέσο όρο.

Ακομα σε Monitor μεχρι 1280Χ1024 αναλυση δεν πρεπει καποιος να κοιταει το οτι στα 1600χ1200 καποια καρτα εχει καλυτερες επιδοσεις απο μια αλλη.

Το τι θα πρέπει και το τι δεν θα πρέπει να γίνεται στις εκάστοτε αναλύσεις/εκτιμήσεις ασ΄το τόσο στις εταιρίες όσο και σε αυτούς που τα χειρίζονται τα θέματα αυτά. Για άλλη μια φορά η NVIDIA η ίδια προτείνει και παρουσιάζει αποτελέσματα για μέτρα σύγκρισης στα 1600 στα εκάστοτε reviewer's εγχειρίδια και αυτό εδώ και πολύ καιρό.

Για άλλη μια φορά είναι το μόνο σίγουρο σημείο σήμερα που περιορίζει ο επεξεργαστής κατά το ελάχιστο δυνατόν και το πλείστο βάρος πέφτει στην GPU και άρα έχει την απόλυτη λογική του. Εάν και στα 1600 περιορίζει ο επεξεργαστής σε παλιά παιχνίδια συνιστώνται ακόμα υψηλότερες αναλύσεις.

Το τι κάνει ο χρήστης σε καθημερινή βάση είναι άλλο κεφάλαιο.

Οπως σου ειπα, οταν καποτε αγορασω 30+ ιντσων μονιτορ θα κοιταξω σοβαρα ποια καρτα παιζει καλυτερα σε αναλυσεις ανω του 1600χ1200.

Σε πραγματικό χρόνο παίζω τα πολύ απαιτητιτικά FPS στα 1280*960*32@110Hz + vsync on + triple buffering (όπου το τελευταίο είναι δυνατό.

Τα υπόλοιπα παλιότερα ή flight/racing/space sims που είτε είναι ήδη μέχρι ηλιθιότητας γρήγορα είτε δεν χρειάζονται τρελλές επιδόσεις στα 1600*1200*32@95Hz + vsync on + triple buffering.

Mε ενοχλεί το tearing τι να κάνουμε ;)

Απλα τωρα δεν εχω τουλαχιστον εγω λογο και οσοι εχουν μεχρι 19 ιντσων οθονες να κοιτανε επιδοσεις σε Bench ανω των 1280χ1024.

Προσπαθείς δεν λέω, αλλά μόνο με αοριστίες και υπεφυγές. Κάτι πιο απτό και συγκεκριμένο ίσως;

Δημοσ.
Σε οποιαδηποτε 19αρα αναλυση ανω του 1280χ1024 ειναι εντελως αχρηστη.

Σε CRT σαφώς και όχι (19-άρα LCD με 1600 δεν έχω καν δει). Η CRT εδώ τεντώνει ελαφρώς τα δεδομένα στον κάθετο άξονα με μια μορφή "oversampling" που κάτα κάποιο τρόπο ισοδυναμεί με 1*2 Supersampling.

Ωστόσο η ενδεδειγμένη ανάλυση για μια 19-αρα CRT είναι όντως 1280*960, για να διατηρούμαι την αυτονόητη 4:3 σχέση.

Και μονο το ποσο μικρα θα φαινονται τα παντα ειναι αρκετο για να μην βαλει κανεις παραπανω αναλυση. Δεν ειναι τυχαιο πως οι 19' LCD εχουν native το 1280χ1024 ενω οι 20+ φτανουν ακομα και τα 1680x1050....

Oι 21" κάθε τεχνολογίας ενδείκνυνται όμως για 1600*1200. Και πριν μου πεις τιμή ξεκινάνε από τα 400+? :

http://monitor.samsung.de/article.asp?artid=869FFA74-D1F0-4522-B5CD-9B608B834905

Πρόβλημα χώρου δεν έχω οπότε τι να με στενοχωρεί αν η οθόνη είναι γκουμούτσα ;)

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι ειναι ακριβες.....Απλα οταν καποιος εχει 19αρα τελευταιας τεχνολογιας γιατι να την αλλαξει και να παρει 21 ???

Εγω μια και καλη θα χτυπησω 23+..

Οσο για το 4ΧΑΑ , 16ΧΑF εγω αναφερομουν στο πακετο του 4ΧΑΑ+4ΧΑF και 8XAA+16AF και οχι μεμονομενα στο πρωτο ωστε να βαζεις σκετα τα FPS με βαση αυτο...Κανε ενα Bench στα πακετα που σου λεω και θα δεις διαφορα αρκετων fps.......

Δημοσ.
1 ιντσα μπορει να μην δικαιολογει το κενο αλλα ειναι 1 ιντσα.....

Εγω μια φορα και με 1280χ1024 θεωρω πως τα παντα ειναι πιο μικρα απο οσο θα ηθελα....Οπως αναφερα και πριν ομως οταν αγορασω καμια 30αρα θα βαζω για την πλακα 1600χ1200 και ανω..

Ε ναι, ούτε εμένα μ'αρέσει να διαβάζω κείμενο σε τέτοια ανάλυση. Όμως στα παιχνίδια δε τίθεται τέτοιο θέμα, το μέγεθος ίδιο μένει, μόνο λεπτομέρεια κερδίζεις.

Η τροπή που έχει πάρει το thread μου ρίχνει το ηθικό, γιατί δυστυχώς αντιλαμβάνομαι τη διαφορά στα AA κι AF, και στα μικρά framerates, από την άλλη όμως 7800GT ή x1800xt δεν έχω, ούτε θα έχω σύντομα :/

Σε 17-άρα παίζω COD σε 1152x864 με 4xAA για να είμαι ικανοποιημένος και πάλι θα μου άρεσε να το ανεβάσω κι άλλο, αλλά δεν τραβάει το σύστημά μου :/

Όταν παίζω σε 19" (από netcafe). βάζω 1280x1024 με 4xAA κι είναι αποδεκτή η κατάσταση, σίγουρα όμως δεν είναι high-end το αποτέλεσμα στην οθόνη (ούτε τα μηχανήματα είναι high-end γι αυτό δε βάζω παραπάνω).

Και μετά μου λέει ο άλλος, ότι τρέχει το cod2 σε dx7, με dual core και 7800GTX σε sli, 1024x768, pure speed settings, για να πιάνει 333 frames. Δώσε τη μία σε μένα ρε φίλε :(

Δημοσ.

Οσο για το 4ΧΑΑ ' date=' 16ΧΑF εγω αναφερομουν στο πακετο του 4ΧΑΑ+4ΧΑF και 8XAA+16AF και οχι μεμονομενα στο πρωτο ωστε να βαζεις σκετα τα FPS με βαση αυτο...Κανε ενα Bench στα πακετα που σου λεω και θα δεις διαφορα αρκετων fps.......[/quote']

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1013976&postcount=649

Οποιος πει πως παιζει games με αναλυση ανω των 1280χ1024 και με παραπανω απο 4XAA και 4XAF μαλλον δεν παει καλα εφοσον το ματι του δεν θα διακρινει διαφορα μεταξυ του 4xAF και του 16xAF...

Συ είπας.

Κατάλαβες τώρα που αντιδράω ή θα χαραμίσουμε ακόμα 10 σελίδες όπου θα προσπαθείς απελπισμένα να διαστρεβλώσεις τα ίδια σου τα λεγόμενα μπας και σώσεις την κατάσταση;

Δημοσ.
Ε ναι, ούτε εμένα μ'αρέσει να διαβάζω κείμενο σε τέτοια ανάλυση. Όμως στα παιχνίδια δε τίθεται τέτοιο θέμα, το μέγεθος ίδιο μένει, μόνο λεπτομέρεια κερδίζεις.

H ανάλυση που χρησιμοποιεί ο καθένας είναι ανάλογη με το μέγεθος της οθόνης του. Στην 21" εδώ βάζω και 1600*1200 στο desktop αλλά έχω μεγενθύνει και τις γραμματοσειρές στα 117dpi, γιατί αλλιώς θα πρέπει να κολλήσω την μύτη μου για να διαβάσω. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση θα χαράμιζα την σχετικά μεγάλη επιφάνεια εργασίας.

Η τροπή που έχει πάρει το thread μου ρίχνει το ηθικό, γιατί δυστυχώς αντιλαμβάνομαι τη διαφορά στα AA κι AF, και στα μικρά framerates, από την άλλη όμως 7800GT ή x1800xt δεν έχω, ούτε θα έχω σύντομα :/

Δεν ήταν ούτε είναι αυτός ο αρχικός σκοπός όπως αντιλαμβάνεσαι. Ο καθένας κρεμάει το καλαθάκι του εκεί που φτάνει και ούτε είναι υποτιμητικό να έχει κάποιος ένα μέτριο σύστημα. ΄Ισα ίσα που για να είμαι ειλικρινείς έχω μια μεγαλύτερη συμπάθεια στην ομάδα αυτή μιας και σπανιότερα υπάρχουν ανταγωνισμοί εδώ και περισσότερο επικεντρώνονται οι χρήστες αυτοί στα παιχνίδια τους παρά σε μετρήσεις και 3dfart αποτελέσματα για αυτοπροβολή.

Σε 17-άρα παίζω COD σε 1152x864 με 4xAA για να είμαι ικανοποιημένος και πάλι θα μου άρεσε να το ανεβάσω κι άλλο, αλλά δεν τραβάει το σύστημά μου :/

Μια χαρά είναι τα 1152 σε μια 17-άρα. Μεγαλύτερη ανάλυση δεν θα είχε και νόημα εδώ.

Και μετά μου λέει ο άλλος, ότι τρέχει το cod2 σε dx7, με dual core και 7800GTX σε sli, 1024x768, pure speed settings, για να πιάνει 333 frames. Δώσε τη μία σε μένα ρε φίλε :(

LOL ναι εδώ είναι ακριβώς που μιλάμε για πεταμένα λεφτά. Με αυτές τις ρυμθίσεις με διπλή εξομάλυνση τρέχει άνετα και σε μια FX 5900 ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...