Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

CQ CQ CQ , δεν βλεπω να ειμαστε και πολλοι μαζεμενοι εδω στο Insomnia..  :unsure:

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

CQ CQ CQ , δεν βλεπω να ειμαστε και πολλοι μαζεμενοι εδω στο Insomnia..  :unsure:

Εγώ έβγαλα άδεια τον Αύγουστο, κατά τον Ιούνιο θα αγοράσω πομποδέκτη.

Δημοσ.

Εγώ έβγαλα άδεια τον Αύγουστο, κατά τον Ιούνιο θα αγοράσω πομποδέκτη.

για πες λιγο πως παει η διαδικασια (περαν των εξετασεων). εκανες μαθηματα σε καποιο συλλογο?

ειχα κοιταξει πριν καιρο και ουσιαστικα περαν καποιων ετοιμων τεστ που σου δινουν μια ιδεα, δεν υπηρχε συγκεκριμενη υλη να διαβασεις. πρεπει να τραβιεσαι σε συλλογους, κατι για το οποιο ουτε χρονο ουτε ορεξη εχω

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ είμαι ραδιοερασιτέχνης τρομάρα μου...δεν θυμάμαι καν το διακριτικό μου, τα παράτησα γιατί βαρέθηκα. Έχω τη μικρή άδεια, την πήρα με ελάχιστο διάβασμα, για πλάκα πιο πολύ μαζί με ένα φίλο το 2010.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λεπτομέριες για την αδεια & τις εξετασεις, εδώ:

http://www.yme.gr/index.php?tid=404#down

Και εδώ υπαρχουν οι ερωτησεις που δινει το υπουργειο για να διαβασεις.

Το SY (εισαγωγικου επιπεδου) ειναι πιο ευκολο σε σχεση με την κατηγορια 1 (SV) αλλα θελει επισης διαβασμα. 

http://www.yme.gr/index.php?tid=1184

Θα πεσουν 100 ερωτήσεις απο αυτες που εχει μεσα στο βιβλιο , κατι αλλο δεν μπορει να πεσει. Οτι ειναι , θα το βρεις μεσα στο βιβλιο αυτό (το PDF που δινει το υπουργειο κατω κατω στην σελιδα του)

Προτεινω εαν σε ενδιαφερει , να δωσεις πρωτα την εισαγωγικου (να παρεις 1 αδεια και τα πρωτα μηχανηματα και μετα βλεπεις για SV)

Κι εγώ είμαι ραδιοερασιτέχνης τρομάρα μου...δεν θυμάμαι καν το διακριτικό μου, τα παράτησα γιατί βαρέθηκα. Έχω τη μικρή άδεια, την πήρα με ελάχιστο διάβασμα, για πλάκα πιο πολύ μαζί με ένα φίλο το 2010.

Ε, δες το βρε να μας πεις και μας (ποιο ειναι το callsign)

Συνηθως η σειρα ειναι αναποδη :P

Χαχα, πράγματι

Δημοσ.

για πες λιγο πως παει η διαδικασια (περαν των εξετασεων). εκανες μαθηματα σε καποιο συλλογο?

ειχα κοιταξει πριν καιρο και ουσιαστικα περαν καποιων ετοιμων τεστ που σου δινουν μια ιδεα, δεν υπηρχε συγκεκριμενη υλη να διαβασεις. πρεπει να τραβιεσαι σε συλλογους, κατι για το οποιο ουτε χρονο ουτε ορεξη εχω

Δεν χρειάζεσαι σε καμιά περίπτωση μαθήματα, και μαθητής λυκείου να είσαι τα καταφέρνεις αρκεί να σου αρέσουν γενικώς τα τεχνικά θέματα. Εγώ ως μηχανολόγος είχα μαθήματα ηλεκτρολογίας στην σχολή μου οπότε το τεχνικό κομμάτι ήταν πανεύκολο. Στα υπόλοιπα διαβάζεις αυτά που είπε ο xristos86, υπάρχει ένα pdf με καμιά 300-400αρια ερωτήσεις, προσπαθείς να τις μάθεις όλες, μερικές πανεύκολες και μετά από αυτές πέφτουν 100 ερωτησεις. Νομίζω για να πάρεις πτυχίο και να βγάλεις άδεια πρέπει να φέρεις βαθμό > ή = του 80%. Εγώ το είχα πάρει με 96% και αυτά που δεν απάντησα ήταν κάτι δύσκολες συχνότητες για δορυφορική επικοινωνία και ραδιοεπαναλήπτες αυτά με μπέρδευαν και προκειμένου να σπάω το κεφάλι μου δεν τα έμαθα καθόλου. Μιλάω πάντα για εισαγωγικού επιπέδου, υπάρχει και ένα ανώτερο επίπεδο με περισσότερη ύλη που είναι λίγο πιο δύσκολη αλλά δεν ασχολήθηκα γιατί ακόμα δεν γνωρίζω στην πράξη ποια τα οφέλη του σε σχέση με το κατώτερο.

Οι Ρ/Σ σύλλογοι κάνουν μαθήματα, αλλά έχουν άλλον σκοπό, π.χ αν θες να φτιάξεις δική σου κεραία εκεί πρέπει να σου δείξει κάποιος ορισμένα πράγματα, αν και οι κεραίες είναι έτοιμες πλέον. Σε βοηθάνε σε περισσότερο εξειδικευμένα θέματα.

• Like 1
Δημοσ.

Για όσους ενδιαφέρονται να δώσουν εξετάσεις, είχα κάνει παλιότερα αυτό το βίντεο το οποίο καλύπτει όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το decibel. Οι ερωτήσεις είναι απο το τέστ κατηγορίας 1, όμως κάποιες απο αυτές υπάρχουν και στην SY.

Γενικά οι υπολογισμοί με decibel είναι πολύ απλοί και μόλις γίνει κατανοητή η λογική τους μπορεί κάποιος να κάνει επιτόπου τον υπολογισμό, χωρίς να χρειαστεί να μάθει παπαγαλία τις απαντήσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ε, δες το βρε να μας πεις και μας (ποιο ειναι το callsign)

Με έβαλες να ψάξω στις σκόνες, λοιπόν είμαι ο SW1***  :-D

Επίσης είδα ότι η άδεια λήγει το 2020 άρα είναι για 10 χρόνια αφού την έβγαλα 17-5-2010.

Δημοσ.

σορυ που επεμβαίνω παίδες αλλά:

Θέλω λογω δουλειάς να αγοράσω 2 μικρά φορητά CB. Τα Pmr με εχουν κουράσει, κι ειναι και ρημάδια.

Πρέπει για τα 2 CB να πάρουμε/εκδόσουμε με το συναίτερο άδεια;

Δημοσ.

σορυ που επεμβαίνω παίδες αλλά:

Θέλω λογω δουλειάς να αγοράσω 2 μικρά φορητά CB. Τα Pmr με εχουν κουράσει, κι ειναι και ρημάδια.

Πρέπει για τα 2 CB να πάρουμε/εκδόσουμε με το συναίτερο άδεια;

http://www.yme.gr/index.php?tid=407

Δημοσ.

δηλ θελουμε και απο ενα 35ρι...

ΑΝ δε βγάλουμε άδεια;  Σκέψου οτι το χρησιμοποιούμε στα μετρήματα, μια στο τοσο δηλαδή.

Δημοσ.

δηλ θελουμε και απο ενα 35ρι...

ΑΝ δε βγάλουμε άδεια;  Σκέψου οτι το χρησιμοποιούμε στα μετρήματα, μια στο τοσο δηλαδή.

Οι συχνότητες στα cb καθώς και τα PMR είναι προκαθορισμένες και οι μπάντες κλειδωμένες, αυτό σημαίνει οτι δεν υπάρχει κίνδυνος να εκπέμψετε σε συχνότητα που δεν επιτρέπεται. Τώρα αν δεν βγάλετε άδεια, θεωρητικά κανείς δεν θα σας κάνει κάτι ούτε θα σας ψάξει, πρακτικά υπάρχουν τρια ενδεχόμενα.

1. Αρχίσατε να λέτε μαλακίες από το cb, βρισίδι ή συζητήσεις μη συμβατές του περιεχομένου και σας ακούσει κανένας ραδιοερασιτέχνης ο οποίος θεωρήσει οτι εσείς δεν είστε από cb αλλά ραδιοερασιτέχνες, μπορεί να σας καταγγείλει στις αρχές. Link.png Site: Εδώ είναι οι συχνότητες των cb και το τι επιτρέπεται να μεταδίδεται σε ορισμένα κανάλια.

2. Αν σας ακούσει άλλος από cb και γενικά αν ο οποιοσδήποτε σας κάνει καταγγελία.

3. Αν εντελώς τυχαία μπούν αστυνομικοί στο μέρος που βρίσκονται τα cb σας και δεν έχετε άδεια.

Και στις τρείς περιπτώσεις η πιθανότητα να σας ψάξουν είναι πολύ μικρή. Να ξέρεις υπάρχει τρόπος που ακόμα και 1 δευτερόλεπτο να εκπέμψεις σήμα, αν για τον οποιονδήποτε λόγο θελήσουν να σας ψάξουν οι αρχές μπορούν να σας βρουν, το πως γίνεται είναι άλλη ιστορία.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ερωτηση:

αν εχω εναν δεκτη παγκοσμιου ληψεως σαν τον παρακατω, αυτος εμπιπτει στη κατηγορια scanner και γενικα, παιζει να μας μαζεψουν?

http://www.dxsignal.gr/%CE%94%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-Scanners/%CE%94%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%92%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AD%CF%89%CE%BD-FM-Air-Band/447-Sangean-ATS-909%CE%A7.html

η δεν ειναι πια παρανομα?

Δημοσ.

Εγώ έχω παίξει λίγο με SDR αλλά καθαρά στην μεριά της λήψης. Ενδιαφέρομαι περισσότερο για ψηφιακά πράγματα λχ Packet Radio.

Θέλω κάποια στιγμή να πάρω άδεια αλλά το αναβάλλω γιατί επί του παρόντος λεφτά και χρόνο για να κάνω αυτά που θέλω δεν έχω ούτως ή άλλως..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...