JohnnyDragon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Λόγω του ότι εχτές το βράδυ είχα πολλά τρεχάματα, δεν μπόρεσα να απαντήσω και το topic κλείδωσε. Γράφω εδώ λοιπόν το περιστατικό που συνέβη εχτές το βράδυ. Ήμουν με τον κολλητό μου για έναν σύντομο καφέ, και κατά τις 8 το βράδυ και ενώ πηγαίναμε από την πλατεία για να πάρουμε το αμάξι, βλέπουμε στο πλάι της εκκλησίας της κεντρικής πλατείας της περιοχής μου, στο μνημείο των ηρώων, μια παρέα 7 αλβανών, κάτοικοι και αυτοί της περιοχής, οι οποίοι γεμάτοι ενθουσιασμό κατέβαζαν τις Ελληνικές σημαίες όπου ήταν κρεμασμένες στο μέρος αυτό, και με φωνές και γέλια τις έσκιζαν, τις πατάγανε και τις καίγανε, τραβώντας βίντεο και φωτογραφίες με τα κινητά τους. Δίπλα μας ήταν δύο άντρες ηλικίας γύρω στα 40-45. Τους κοιτάω και τους λέω «βλέπετε τι γίνετε εκεί?» Η απάντηση τους μας άφησε κόκκαλο… «και εσείς τι είστε και ενοχλήστε? Φασίστες?»… και αμέσως άρχισαν να λένε διάφορα περί φασισμού, σε βαθμό που μείναμε με τον κολλητό μου με το ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΙΑ κουβαλούσαν στο κεφάλι τους. Είναι φασισμός δηλαδή το να ενόχλησε επειδή σου καίνε την σημαία? Είμαι φασίστας και δεν το ξέρω? Δεν το ξερα δηλαδή ότι δεν μπορώ ούτε να ενοχλούμε απο κάτι τέτοιο για να μην μου βάλουν ταμπέλα. Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ καλούμε αμέσως το 100 και σε κανένα 10λεπτό είχαν έρθει 2 περιπολικά τα οποία σε μία φοβερή επίδειξη αιφνιδιασμού, είχαν ανάψει φάρους και σειρήνες 10 χιλιόμετρα πιο πριν, και όταν έφτασαν παρκάρανε τα περιπολικά τους στο απέναντι περίπτερο, και γελώντας κοίταζαν τους αλβανούς απέναντι που στο εντωμεταξύ είχαν όλο το χρόνο να σταματήσουν ότι κάνανε και το παίζανε κύριοι με το να κάθονται στο πεζούλι του μνημείου. Καμιά δεκαριά σχισμένες σημαίες που ήταν κάτω, καθώς και ότι είχε απομείνει από τις καμένες σημαίες, φαίνετε πως ήταν αόρατες στα μάτια των αστυνομικών οι οποίοι αφού γελάσανε μεταξύ τους λίγο ακόμα, αγοράσανε αναψυκτικά και μπήκαν στα περιπολικά για να φύγουν. Πήγαμε με τον κολλητό και τους ρωτάω εγώ «καλά φεύγετε? Δεν βλέπετε τι έχει γίνει εκεί πέρα?» Μου απάντησαν με αρκετά υπεροπτικό και αυστηρό ύφος ότι «δεν είδαμε κάτι» και φύγανε. Ναι οκ δεν είδαν τίποτα. Αφού είχαν ανάψει σειρήνες 10 χιλιόμετρα πιο πριν, και ο πιο ηλίθιος θα είχε σταματήσει ότι κάνει. Επαγγελματισμός… Το περιστατικό έληξε όταν μαζί με ορισμένους ακόμη του διώξαμε από το μέρος. Ο κολλητός μου έφυγε και εγώ πήγα στο τμήμα της περιοχής να παραπονεθώ για το περιστατικό, και η απάντηση του αξιωματικού υπηρεσίας ήταν «δεν ήμουν μπροστά άρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη». Πήρα πάλι στο 100 και είχα την ίδια απάντηση φυσικά. Ναι οκ το ξέρω ότι δεν θα βρω το δίκιο μου από κανέναν τηλεφωνητή στο 100, και το πιο πιθανό είναι πως και εδώ μέσα πολλοί, αν όχι όλοι, θα με αποκαλέσετε φασίστα, ναζί, νεοναζί, χουντικό, ή ότι άλλο σχετικό υπάρχει, αλλά εγώ το θεωρώ προσβλητικό, απαράδεκτο, απερίγραπτο και θέλω με κάθε τρόπο να το καταθέσω εγγράφως στην όποια αρμόδια αρχή. Ειλικρινά δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε όποιον με αποκαλέσει φασίστα ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Πείτε ότι θέλετε. Αδιαφορώ. Αν το να αντιδράς όταν σου καίνε την σημαία είναι φασισμός τότε ναι είμαι ο μεγαλύτερος φασίστας που γεννήθηκε στον πλανήτη.
DrLo Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Τι ψάχνεις ρε φίλε, περιμένεις από αστυνομικούς να κάνουν δουλειά ? Δε λες που δε στην είπαν που τους σήκωσες από την καφετέρια. Που να τρέχουν τα παιδιά. Για πιο λόγο να κάνουν τη δουλειά τους ? Θα τους τσεκάρει κανείς ? και λέω τα παραπάνω άσχετα με το θέμα σημαία. Ας πούμε ότι ήταν το οτιδήποτε, μια πινακίδα, ένα παγκάκι, ένα κολωνάκι ... οτιδήποτε υπάρχει σε ένα ανοικτό χώρο και το έχει βάλει το κράτος/δήμος.
JohnnyDragon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Την εποχή του τρύγου, πριν ενάμισι μήνα περίπου είχαμε πάλι χοντρό περιστατικό αδιαφορίας της αστυνομίας στην περιοχή μου, και τότε παρόλο που τα τηλέφωνα στο 100 πέφτανε βροχή από πάρα πολλούς κατοίκους της περιοχής, τα περιπολικά περνάγανε απλώς για βόλτα. Κάποτε πίστευα ότι τουλάχιστον η αστυνομία κάνει ένα έργο... πλέον είμαι απόλυτα απογοητευμένος.
unknowns5 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Εδώ παίρνεις τηλέφωνο για ληστεία και αργούνε πολλές φορές να έρθουν επίτηδες ώστε εάν υπάρχει ένοπλος ή γενικά ο ληστής στο σπίτι, να φύγει και να αποφύγουν αυτοί τον κίνδυνο της συμπλοκής… Βλέπεις, ο ένοπλος ληστής δεν είναι σαν τους άοπλους διαδηλωτές. Η πλάκα είναι ότι σε συζητήσεις με αστυνομικούς όσο αφορά το γιατί δέρνουν τους διαδηλωτές και γενικά σε σχέση με τα επεισόδια στο σύνταγμα, λένε ότι έχουν ορκιστεί να φυλάνε τη σημαία και τους νόμους… Όπως είπε και ο προηγούμενος, μην ψάχνεις να βγάλεις άκρη.
Hael Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Φίλε μου δίκιο έχεις αλλά που να το βρείς... Αλλωστε αν οι περισσότεροι από εμάς δεν ήμασταν αδιάφοροι για το ότι γίνετε γύρο μας όπως οι αστυνομικοί και οι 2 μεσήλικες που απευθύνθηκες, ίσως και η χώρα μας τώρα να μην ήταν σ' αυτό το χάλι. Και τέλος πάντων μην μας πολύ ζαλίζεις με τέτοιου είδους θέματα. Αν έχεις να πεις τίποτα για τον Γκουσγκούνη η την Αλεξανδράτου έχει καλός, αλλιώς δεν είσαι παρα ένας κοινός φασίστας.
Ntinaras Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Αν το να αντιδράς όταν σου καίνε την σημαία είναι φασισμός τότε ναι είμαι ο μεγαλύτερος φασίστας που γεννήθηκε στον πλανήτη. καμια αλλη αντιδραση εχεις κανει στη ζωη σου εκτος απο το να νευριασεις για τη σημαια? (το να μη ξαναψωνισεις απο το eshop λογω rma δε μετραει)
gatokoritso Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 γιατι δεν το τραβηξες βιντεο να το δωσεις στα καναλια?
JohnnyDragon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Φίλε μου δίκιο έχεις αλλά που να το βρείς... Αλλωστε αν οι περισσότεροι από εμάς δεν ήμασταν αδιάφοροι για το ότι γίνετε γύρο μας όπως οι αστυνομικοί και οι 2 μεσήλικες που απευθύνθηκες, ίσως και η χώρα μας τώρα να μην ήταν σ' αυτό το χάλι. Και τέλος πάντων μην μας πολύ ζαλίζεις με τέτοιου είδους θέματα. Αν έχεις να πεις τίποτα για τον Γκουσγκούνη η την Αλεξανδράτου έχει καλός, αλλιώς δεν είσαι παρα ένας κοινός φασίστας. Δεν έχεις και άδικο... Ίσως μάλιστα έπρεπε να βοηθήσω τα καημένα τα παιδιά που κινδύνεψαν να κάψουν τα χεράκια τους από την φλεγόμενη σημαία. Διότι είναι κρίμα να ταλαιπωρηθούν και άλλο οι ήδη ταλαιπωρημένοι αλλοδαποί που τόσο πολυ θέλουν να ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία αλλά κάτι φασιστόμουτρα σαν εμένα αντιδρούν μόλις αυτοί πάνε να εκφραστούν ελεύθερα. Αρχίζω να ντρέπομαι για την χτεσινή μου συμπεριφορά. Αλήθεια η Ντούβλη πότε βγάζει νέο dvd??? καμια αλλη αντιδραση εχεις κανει στη ζωη σου εκτος απο το να νευριασεις για τη σημαια? (το να μη ξαναψωνισεις απο το eshop λογω rma δε μετραει) Ναι έχω αντιδράσει και σε άλλα πράγματα στη ζωή μου. Αυτό με κάνει περισσότερο φασίστα γιατρέ? Τι πρέπει να προσέξω? Να αποφεύγω γενικού είδους αντιδράσεις ή μόνο όσες έχουν να κάνουν με αλλοδαπούς ενοχλούν? Μια ολική νάρκωση θα κάνει δουλειά στην περίπτωση μου, ή να προτιμήσω μια λοβοτομή μπας και βοηθήσει περισσότερο? γιατι δεν το τραβηξες βιντεο να το δωσεις στα καναλια? Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ήταν το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουνα εχτές στην κατάσταση που ήμουνα. Αλλά ναι αυτό έπρεπε να κάνω. Και όχι να τραβάω αυτούς που καίγαν τις σημαίες. Τους αστυνόμους έπρεπε να τραβήξω. Διότι οι αλβανοί ότι θέλανε κάνανε. Οι αστυνόμοι όμως πληρώνονται για κάτι που ΔΕΝ κανουν
Ntinaras Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 μη ξεχασεις να κανεις γκρουπ στο facebook μονο.ειναι απαραιτητο.
apd453 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Αυτοί που σε εκπροσωπούν σε "διαφημίζουν" ως κλέφτη και εσένα σε πείραξε το σκηνικό με τη σημαία.
μαφαλντα Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δεν είναι ωραία εικόνα το να βλέπεις κάποιους να καίνε σημαία.Οποιαδήποτε σημαία.Εύχομαι να είσαι τόσο ευαίσθητος και όταν καίνε αλβανική,γερμανική ή αμερικάνικη.
tolis_01 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Στο youtube πάντως έχει αρκετά βιντεάκια με κάψιμο ελληνικής σημαίας από διάφορες εθνικότητες. Ένα παραπάνω δεν θα έκανε τη διαφορά Πολύ φασαρία πάντως για ένα πανί, και από αυτούς που το καίνε, και από αυτούς που αντιδράνε.
JohnnyDragon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Αυτοί που σε εκπροσωπούν σε "διαφημίζουν" ως κλέφτη και εσένα σε πείραξε το σκηνικό με τη σημαία. Από την στιγμή που δεν τους επέλεξα δεν με εκπροσωπούν. Ας τα λουστούν αυτοί που τους επιλέγουν, και αν το τίμημα είναι να την πληρώνω και εγώ τότε χαλάλι τους. Οι ίδιοι που κλαίνε για την κατάντια του σήμερα είναι τα ίδια κομματόσκυλα ΟΛΩΝ των κομμάτων που ψήφιζαν σαν ζώα τόσες δεκαετίες με μοναδικό κριτήριο την ΠΑΡΤΑΡΑ τους. Μπορεί να τρώω και εγώ το αγγούρι αυτό τον καιρό αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι "καλά μας κάνουνε". Όσον αφορά το τι με πείραξε. Το ότι συμβαίνουν και άλλα κακά τι σημαίνει? ότι δεν θα μας ενοχλεί τίποτα επειδή συμβαίνει και κάτι άλλο? Όλα με ενοχλούν. To topic αφορούσε ένα μόνο. Δεν είναι ωραία εικόνα το να βλέπεις κάποιους να καίνε σημαία.Οποιαδήποτε σημαία.Εύχομαι να είσαι τόσο ευαίσθητος και όταν καίνε αλβανική,γερμανική ή αμερικάνικη. Δεν με αφορά το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. Στην χώρα μου ναι θα με ενοχήσει να καεί οποιαδήποτε σημαία. Αλλά αν καεί κάποια άλλη σημαία θα παίζει στα κανάλια ένα μήνα. Αν καούν 10 Ελληνικές θα βγουν όλοι να μιλάνε για την "αγανάκτηση" αλλοδαπών, αναρχικών, αριστερών, δεξιών, ακροδεξιών, ακροαριστερων, και λοιπόν και το τελικό συμπέρασμα όλων θα είναι ότι καλώς έγινε το γεγονός.
Timonkaipumpa Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Πάρε στην αστυνομία (στα κεντρικά κατά προτίμηση) και απαίτησε να μάθεις σε ποια υπηρεσία τους μπορείς να παραπονεθείς για αυτό το περιστατικό. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σου πούνε. Εάν δεν, και το αποφεύγουν, κατάθεσε αίτηση, πάρε τον αριθμό πρωτοκόλλου και ζήτα απάντηση στην αίτησή σου. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σου δώσουν σε πρωτοκολλημένη αίτηση. Αφού πάρεις τις απαντήσεις, δηλαδή έχεις μάθει ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη για τα παράπονα, στείλε έγγραφο παράπονο με κοινοποίηση στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και σε κάποιο-α κανάλια και εφημερίδες. Σημείωση. ΜΗΝ δόσεις έμφαση στο ότι κατέστρεψαν κάποιο σύμβολο αλλά στο ότι καταστράφηκε δημόσια περιουσία την οποία πληρώνουμε οι Έλληνες πολίτες και η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για αυτό, παρόλο που θα μπορούσε. Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν πάρεις απάντηση ούτε σε πρωτοκολλημένη αίτηση στο νόμιμο χρονικό όριο, κατέθεσε έγγραφο κοινοποιημένο στην υπηρεσία στην οποία κατέθεσες και την αίτηση, στο υπουργείο και σε κανάλια - εφημερίδες, στο οποίο θα αναφέρεις ότι δεν σου απαντήσανε καθώς και το γεγονός το οποίο έγινε.
apd453 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Από την στιγμή που δεν τους επέλεξα δεν με εκπροσωπούν. Ας τα λουστούν αυτοί που τους επιλέγουν, και αν το τίμημα είναι να την πληρώνω και εγώ τότε χαλάλι τους. Οι ίδιοι που κλαίνε για την κατάντια του σήμερα είναι τα ίδια κομματόσκυλα ΟΛΩΝ των κομμάτων που ψήφιζαν σαν ζώα τόσες δεκαετίες με μοναδικό κριτήριο την ΠΑΡΤΑΡΑ τους. Μπορεί να τρώω και εγώ το αγγούρι αυτό τον καιρό αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι "καλά μας κάνουνε". Όσον αφορά το τι με πείραξε. Το ότι συμβαίνουν και άλλα κακά τι σημαίνει? ότι δεν θα μας ενοχλεί τίποτα επειδή συμβαίνει και κάτι άλλο? Όλα με ενοχλούν. To topic αφορούσε ένα μόνο. Όχι, απλά θα μπορούσες να σκεφτείς και σε αυτή τη περίπτωση "καλά μας κάνουνε" και να τελειώνει το παραμύθι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις