Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Είχα περάσει στα ΤΕΙ κοινωνικής εργασίας ,αλλα η σχολή δεν μου αρέσει.Την έχω παρατήσει εδω και χρόνια. Δυστυχως τα ΤΕΙ φυσικοθεραπείας εχουν 17 και όρεξη για παννελαδικές δεν υπάρχει. Στα ΙΕΚ τελειώνεις σε 2 χρόνια ,αλλα εργάζεσαι μόνο ως βοηθός. Αντιθέτως στο κολλέγιο(ΝYC,IST) μπορείς να ανοίξεις δικό σου θεραπευτήριο και τελειωνεις στα 4 χρόνια(3 προπτυχιακο και 1 για bachelor). Λογικά δίνεις ΔΙΚΑΤΣΑ ή κατι αντίστοιχο για να αναγνωριστεί το πτυχίο σου. Σωστα? Αν και τώρα με τον νεο νόμο της Διαμαντοπουλου λένε οτι δεν θα χρειάζονται καν εξετάσεις.

Το θέμα είναι οτι πλεον δουλεύω το πρωι. Στα κολλέγια υπάρχουν και απογευματινές ώρες παράδοσης μαθημάτων? Επίσης απ'οτι ξέρω τα δίδακτρα είναι τσουχτερά.Απο 5000ε και πάνω για κάθε ετος.

Να τελειώσω τα ΤΕΙ και να δώσω κατατακτηριες το βλέπω δύσκολο. Αν διαβάσω και σκιστώ θα την τελειώσω σε 2 χρόνια+1 χρόνο κατατακτήριες + 4-5 χρόνια για τα ΤΕΙ φυσικοθεραπείας = 8 χρόνια

Αντιθέτως στο κολλέγιο είναι 3 χρόνια προπτυχιακό + 1 bachelor = 4 χρόνια

Y.Γ Τον Φεβρουάριο γίνομαι 27 οπότε τα 8 χρόνια είναι πολλά. Να βγώ στα 35 για να ανοίξω θεραπευτήριο το βλέπω δύσκολο. Αντιθέτως στα 30-31 είναι αλλιως.

Υ.Γ Εμένα το κυριο πρόβλημα μου είναι η δουλεια που έχω τώρα και τα ωράρια εργασίας.

Δημοσ.

Εγώ είμαι σε κολλέγιο για φυσικοθεραπεία και όντως τα δίδακτρα είναι κάπως ακριβά πιό πολύ τα 2 τελευταία χρόνια που είναι περίπου (μπορεί να αλλάζει από κολλέγιο σε κολλέγιο) 7500 χιλλιάρικα...

Δημοσ.

5 χιλιαρικα το χρονο λιγα μου φαινονται παντως!Εφοσον δε σε ενδιαφερει το δημοσιο(που ποιον ενδιαφερει αυτη τη στιγμη?) επαγγελματικη αναγνωριση εχεις απο τα κολλεγια.Αν διαθετεις τα χρηματα πηγαινε γιατι στα 27 να μπεις παλι σε διαδικασια πανελληνιων ειναι λιγο πακετο!

Δημοσ.

Εγώ είμαι σε κολλέγιο για φυσικοθεραπεία και όντως τα δίδακτρα είναι κάπως ακριβά πιό πολύ τα 2 τελευταία χρόνια που είναι περίπου (μπορεί να αλλάζει από κολλέγιο σε κολλέγιο) 7500 χιλλιάρικα...

Σε ποιο κολλέγιο είσαι? Επίσης μου είπε κάποιος οτι με τον νόμο της Διαμαντοπούλου θα ανοίξουν πανεπιστημιακά τμήματα φυσικοθεραπείας. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς λέει ο νόμος. Οτι θα υπάρχουν κρατικά πανεπιστήμια που θα πληρώνεις οπως στα ιδιωτικά? Πάντως 7500 είναι αρκετα λεφτά. Μιλάμε για 30.000 στα 4 χρόνια.

Δημοσ.

το 3+1 ποιος σου το πε?νομιζω σε ολα ειναι 3.δικατσα χλωμο να δεινεις θα επρεπε να κανεις το προγραμμα ολο αγγλια!

αν μπορεις να ανοιξεις μετα θελει ψαξιμο...στα ιατρικα και μηχανικα(πολιτικος,αρχιτεκτονας κτλ) υπαρχει παντα θεμα

Δημοσ.

Άμα είναι να δώσεις τόσα φράγκα για ένα κολέγιο εδώ πέρα, μάζεψέ τα και φύγε έξω.Και σχολή καλή θα βρεις και γενικότερα θα ζεις σαν άνθρωπας.

Ούτε ευρώ στο μπουρδέλο

Δημοσ.

το 3+1 ποιος σου το πε?νομιζω σε ολα ειναι 3.δικατσα χλωμο να δεινεις θα επρεπε να κανεις το προγραμμα ολο αγγλια!

αν μπορεις να ανοιξεις μετα θελει ψαξιμο...στα ιατρικα και μηχανικα(πολιτικος,αρχιτεκτονας κτλ) υπαρχει παντα θεμα

Όντως είναι 4 χρόνια (2+2) τα πρώτα 2 να πάρεις το HND και τα επόμενα 2 χρόνια είναι για το Bachelor που τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά.

Όσο για τα δικαιώματα είναι ΟΚ...μπορείς να ανοίξεις κέντρο φυσικοθεραπείας κανονικά

Δημοσ.

δεν ειδα να αναφέρεις καπου ποσα διδακτρα θες να δίνεις τον χρονο(αν το γραφείς sorry, δεν το πρόσεξα!), αλλα ριξε μια ματιά στο european university στην κυπρο. Εχει τμημα φυσιοθεραπείας και το πτυχίο ειναι ανάλογο ελληνικού ΑΕΙ.(Bachelor στα 4 χρόνια αν δεν κανω λαθος)

Το μονο μείον ειναι οτι ειδικα σε αυτο το αντικειμενο τα διδακτρα ειναι πολυ υψηλά...(αλλα καπου ειχε παρει το ματι μου οτι σε αυτο το αντικειμενο, απο αποψη εξοπλισμού ειναι απο τα καλύτερα στην Ευρωπη. δεν ξερω αν ισχύει κατι τέτοιο)

Δημοσ.

Στο κολλέγιο που είμαι πάντως σύνολο θα βγει 24000

Ρε παιδιά πόσο πάει περίπου στα κολλέγια ενα bachelor πληροφορικής?? Στο περίπου...

Χωρίς να ξέρω αλλά στο internet που είδα χοντρικά από 20000 και πάνω για 4 έτη.

Αλλά εξαρτάται από πολλά ξέρω γω...αν θα τους δώσεις πχ τα 2 χρόνια μαζεμένα τα λεφτά από την αρχή θα σε κάνουν έκπτωση κλπ.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Είμαι στο 2ο εξάμηνο φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα του Βοηθού Φυσικοθεραπευτή. Τελειώνω του χρόνου και είμαι σε συνεχή αναζήτηση συνέχισης των σπουδών μου, ώστε να πάρω στα χέρια μου πτυχίου κανονικού Φυσικοθεραπευτή και να έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος(ωστε να ανοίξω δικό μου φυσικοθεραπευτήριο). Ψάχνω πολλά κολλέγια στην Αγγλία, αλλά και στην Ελλάδα. Τείνω περισσότερο προς την Αγγλία, αλλά ακόμα δεν έχω μάθει αν υπάρχει κρατική επιδότηση για τα Βachelors. Αν δεν υπάρχει, δύσκολα θα έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω και δίδακτρα. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια σας. για ο,τι δήποτε ξέρετε σχετικά με τα κολλέγια στην Ε.Ε, τις κρατικές επιδοτήσεις και τα κολλέγια στην Ελλάδα που προσφέρουν Bachelor. Σας ευχαριστώ.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Καλησπέρα σας. Είμαι στο 2ο εξάμηνο φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα του Βοηθού Φυσικοθεραπευτή. Τελειώνω του χρόνου και είμαι σε συνεχή αναζήτηση συνέχισης των σπουδών μου' date=' ώστε να πάρω στα χέρια μου πτυχίου κανονικού Φυσικοθεραπευτή και να έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος(ωστε να ανοίξω δικό μου φυσικοθεραπευτήριο). Ψάχνω πολλά κολλέγια στην Αγγλία, αλλά και στην Ελλάδα. Τείνω περισσότερο προς την Αγγλία, αλλά ακόμα δεν έχω μάθει αν υπάρχει κρατική επιδότηση για τα Βachelors. Αν δεν υπάρχει, δύσκολα θα έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω και δίδακτρα. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια σας. για ο,τι δήποτε ξέρετε σχετικά με τα κολλέγια στην Ε.Ε, τις κρατικές επιδοτήσεις και τα κολλέγια στην Ελλάδα που προσφέρουν Bachelor. Σας ευχαριστώ.[/quote']

Όσον αφορά την Ελλάδα μπορώ να πω ότι για το αντικείμενο σ έχω ακούσει ότι το amc είναι καλό. Χωρίς όμως να τ λέω εγώ γιατί δν ξέρω. Όμως άκουσα ότι το ΙΕΚ ακμή είναι πολύ χύμα μέσα κ ότι δν κάνουν καινούριο κλ δουλειά. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ποια είναι η γνώμη σ για το ΙΕΚ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...