Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανεις μεγαλο λαθος,σ`αυτα που λες.

Φετος πηγα με τις κορες μου (8 και 9 χρονων)στο Βελγιο.

Η καθε μια τους, εχει το διαβατηριο της.

Εγω πηγα χωρις διαβατηριο,παρα μονο, με την ταυτοτητα μου.

Δεν ξέρω αν το λάθος μου είναι μεγάλο ή μικρό. Δεν δουλεύω στην υπηρεσία διαβατηρίων. Λέω αυτό που ξέρω. Η αδερφή μου έχει οικογενειακό διαβατήριο που το έβγαλε με 2 ετών παιδί. Δεν γνωρίζω απο ποια ηλικία και πάνω βγάζουν διαβατήρια στα παιδιά.
Δημοσ.

Εγώ από μικρό παιδί έχω δικό μου διαβατήριο και ταξίδεψα και μόνος με συνοδεία από αεροσυνοδό.

Γενικότερα αν θες να το στείλεις το παιδί κάπου,γίνεται.Πελάτης είναι = λεφτά.Το τι πως και γιατί ίσως να εξαρτάται στην εταιρία.Πάρε ρώτα και θα μάθεις

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω απο ποια ηλικία και πάνω βγάζουν διαβατήρια στα παιδιά.

τοτε δεν χρειαζοταν να γραψεις το εντελως λαθος συμπερασμα

Αυτό ισχύει για ηλικίες που δεν έχουν ταυτότητα.

αφου οπως λες και εσυ δεν γνωριζεις.

Δημοσ.

τοτε δεν χρειαζοταν να γραψεις το εντελως λαθος συμπερασμα

αφου οπως λες και εσυ δεν γνωριζεις.

Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα. Είπα οτι τα παιδιά σε ηλικίες που δεν βγάζουν ταυτότητα, μπαίνουν στο διαβατήριο του γονέα. Η αδερφή μου όταν ήθελε να ταξιδέψει με το παιδί της που ήταν 2 ετών. Τον έβαλαν στο δικό της, δεν έβγαλαν διαβατήριο στο παιδί. 2 ετών είναι ηλικία που δεν βγάζεις διαβατήριο.

Άρα μια χαρά τα έγραψα. Να διαβάζεις καλά τα ποστ προτού αρχίσεις να πετάς εμπρηστικές εξυπνάδες λόγω εμπάθειας προς το προσωπό μου για πράγματα που γράφτηκαν σε κάποιο άλλο (κλειδωμένο πλέον) νήμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι, γιατί ο ανήλικος ακόμα και εντός Σενγκεν πρέπει να είναι καταχωρημένος στο διαβατήριο του γονέα (αφού δεν έχει έγγραφο) και εννοείται οτι ο γονέας πρέπει να έχει διαβατήριο οπουδήποτε κι αν πάει κι ας είναι εντός Σένγκεν. Αυτό ισχύει για ηλικίες που δεν έχουν ταυτότητα. Για την περίπτωση 16χρονου με ταυτότητα δεν γνωρίζω για να σου πω.

Εγώ είχα διαβατήριο απο 6 μηνών...με φωτογραφία μου μάλιστα...έλεος με τη παραπληροφόρηση.

Επεξ/σία από ZAKKWYLDE
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το λάθος μου είναι μεγάλο ή μικρό. Δεν δουλεύω στην υπηρεσία διαβατηρίων. Λέω αυτό που ξέρω. Η αδερφή μου έχει οικογενειακό διαβατήριο που το έβγαλε με 2 ετών παιδί. Δεν γνωρίζω απο ποια ηλικία και πάνω βγάζουν διαβατήρια στα παιδιά.

Ηδη, σου απαντησαν οι απο πανω...

Δημοσ.

Εγώ ήμουν κάπου στα 6 και ήρθα από εξωτερικό ελλάδα με ξένη εταιρία μου κρεμάσανε απλά μια καρτέλα στο λαιμό με τα στοιχεια μου και με παρέλαβε η θεία μου στην υποδοχή :P (νομίζω στην θεσσαλονίκη )

(φυσικά οι γονείς μου βγάλανε διαβατήριο)

Δημοσ.

Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα. Είπα οτι τα παιδιά σε ηλικίες που δεν βγάζουν ταυτότητα, μπαίνουν στο διαβατήριο του γονέα. Η αδερφή μου όταν ήθελε να ταξιδέψει με το παιδί της που ήταν 2 ετών. Τον έβαλαν στο δικό της, δεν έβγαλαν διαβατήριο στο παιδί. 2 ετών είναι ηλικία που δεν βγάζεις διαβατήριο.

Άρα μια χαρά τα έγραψα. Να διαβάζεις καλά τα ποστ προτού αρχίσεις να πετάς εμπρηστικές εξυπνάδες λόγω εμπάθειας προς το προσωπό μου για πράγματα που γράφτηκαν σε κάποιο άλλο (κλειδωμένο πλέον) νήμα.

δεν εχω ιδεα ποιος εισαι και για ποιο θεμα μιλας. Δυστυχως συνεχιζεις την παραπληροφορηση.

Είπα οτι τα παιδιά σε ηλικίες που δεν βγάζουν ταυτότητα, μπαίνουν στο διαβατήριο του γονέα.

αυτο ειναι παντελως λαθος.

Δημοσ.

Επειδή δεν θα ήθελα να ανοίξω νέο topic και το ερώτημα είναι σχετικό.

Μπορεί να ταξιδέψει κάποιος ενήλικος που δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες σε χώρα του εξωτερικού και να τον παραλάβει άλλος από το αεροδρόμιο;

Δημοσ.

Επειδή δεν θα ήθελα να ανοίξω νέο topic και το ερώτημα είναι σχετικό.

Μπορεί να ταξιδέψει κάποιος ενήλικος που δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες σε χώρα του εξωτερικού και να τον παραλάβει άλλος από το αεροδρόμιο;

Φυσικά και μπορεί.

Δημοσ.

αν θελει ενα πιτσιρικι να την κανει απο την χωρα χωρις να το ξερουν γονεις και χωρις να εχουν καποιον στο αεροδρομιο να τους παραλαβει το θεωρω σιγουρο πως δεν γινετε.

αν υπαρχουν ολες οι παραπανω προυποθεσεις οκ.απλα οταν περναει το check in υπαρχει καποιος/α συνοδος που τον παει μεχρι την θεση του αεροπλανου.αντιστοιχα οταν προσγειωθει το αεροπλανο ερχετε καποιος/α της εταιριας ή του αεροδρομιου και περναει τον ελεγχο διαβατηριων-βαλιτσες και τον παραδιδει μετα απο ελεγχο σε αυτον που γραφει το εισητηριο του στο lobby!

ο λογος ειναι ενας.γιατι αν δεν γινουν τα παραπανω θα κατηγορηθουν για συνεργοι σε απαγωγη ανηλικου!(το σκηνικο αυτο γινοταν αρκετα συχνα οταν υπηρχαν χωρισμενοι γονεις σε διαφορετικες χωρες).

--------------------------------

την ιδια διαδικασια χρησιμοποιουν αν δηλωθει στο εισητηριο για ατομα που δεν ξερουν αγγλικα ,ανηλικοι ή μεγαλης ηλικιας.

με τον ιδιο τροπο ειχε ταξιδεψει η γιαγια μου πριν λιγα χρονια.σε διαδρομη που ηθελε αλλαγη αεροπλανου σε ενδιαμεση σταση(για εξτρα κοστος δεν θυμαμαι γιατι ειχε παει με businness class.το πιο λογικο ειναι οτι δεν χρεωνουν ουτε σε economy για να μην εχουν μπλεξιματα αν χαθει το ατομο...)

Δημοσ.

αν θελει ενα πιτσιρικι να την κανει απο την χωρα χωρις να το ξερουν γονεις και χωρις να εχουν καποιον στο αεροδρομιο να τους παραλαβει το θεωρω σιγουρο πως δεν γινετε.

αν υπαρχουν ολες οι παραπανω προυποθεσεις οκ.απλα οταν περναει το check in υπαρχει καποιος/α συνοδος που τον παει μεχρι την θεση του αεροπλανου.αντιστοιχα οταν προσγειωθει το αεροπλανο ερχετε καποιος/α της εταιριας ή του αεροδρομιου και περναει τον ελεγχο διαβατηριων-βαλιτσες και τον παραδιδει μετα απο ελεγχο σε αυτον που γραφει το εισητηριο του στο lobby!

ο λογος ειναι ενας.γιατι αν δεν γινουν τα παραπανω θα κατηγορηθουν για συνεργοι σε απαγωγη ανηλικου!(το σκηνικο αυτο γινοταν αρκετα συχνα οταν υπηρχαν χωρισμενοι γονεις σε διαφορετικες χωρες).

--------------------------------

την ιδια διαδικασια χρησιμοποιουν αν δηλωθει στο εισητηριο για ατομα που δεν ξερουν αγγλικα ,ανηλικοι ή μεγαλης ηλικιας.

με τον ιδιο τροπο ειχε ταξιδεψει η γιαγια μου πριν λιγα χρονια.σε διαδρομη που ηθελε αλλαγη αεροπλανου σε ενδιαμεση σταση(για εξτρα κοστος δεν θυμαμαι γιατι ειχε παει με businness class.το πιο λογικο ειναι οτι δεν χρεωνουν ουτε σε economy για να μην εχουν μπλεξιματα αν χαθει το ατομο...)

Και οχι μόνο...

Άκου εμπειρια:

Τα τελευταια χρονια,με το που κλεινουν τα σχολεια,η γυναικα μου περνει τις μικρες μας και φευγουν για Μυτιληνη,για καλοκαιρινες διακοπες,μεχρι να παω και γω τον Αυγουστο που εχω την αδεια μου.

Λοιπον,σε πληροφορω οτι,για να ταξιδεψει με τα παιδια μας αεροπορικως,πρεπει να υπογραψω ΕΓΩ, υπευθυνη δηλωση,που να λεει οτι της επιτρεπω να τα συνοδεψει(τα παιδια φερουν το επωνυμο μου).

Αυτο μας το ειχαν ζητησει απο την AEGEAN και μαλιστα,την δηλωση αυτη, της την ζητησαν μια φορα στον ελεγχο ασφαλειας που γινεται πριν μπει στο αεροπλανο .

Οχι ολες τις φορες,αλλα για καλο και για κακο,καθε που ειναι να ταξιδεψουν,παντα ετοιμαζω υπευθυνη δηλωση,για να μην εχουν τιποτα τρεχαματα τελευταια στιγμη.

Παντως, ανηλικος,να ταξιδεψει αερα πατερα,χωρις αδεια ή καποια συνοδεια,ειναι απο χλωμο εως αδυνατο να γινει...

Δημοσ.

Αυτό ισχύει, αλλά αν το παιδί δεν το σκάει και ακολουθήσει όσα προβλέπονται στους αντίστοιχους νόμους, μπορεί να ταξιδέψει μόνο του.

• 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...