Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε μου έχει έρθει ακόμα ο λογαριασμός της Δεη με το χαράτσι και προς το παρόν είμαι ήρεμος.

θέλω να διακόψω το ρεύμα στο σπίτι λόγω του φόρου. δυστυχώς αυτής της χρονιάς δεν πρόλαβα αλλά ελπίζω να γλιτώσω των επόμενων ετών...

αν δε κάνω λάθος υποτίθεται ότι ο φόρος αυτός θα είναι για 2 χρόνια. αμφιβάλλω γι αυτό. ποιός φόρος μπήκε και μετά βγήκε, πόσο μάλλον καθώς η οικονομία πάει κατα διαόλου; να αυξηθεί μπορεί. να κοπεί δε νομίζω.

το θέμα έχει ως εξής...

κατοικώ σε ένα σπίτι όπου δίπλα σε αυτό υπάρχει παλιά οικία (αποθήκη) η οποία είναι ακατοίκητη(έχει κανονικά ρεύμα και νερό).

σκέφτομαι λοιπόν να κόψω το ρεύμα στο δικό μου σπίτι και να παίρνω ρεύμα από την παλιά οικία.

να σημειώσω ότι όταν φτιάχτηκε το σπίτι και για κανένα χρόνο στην αρχή πριν συνδεθώ στο δίκτυο της ΔΕη, έπαιρνα ρεύμα από αυτό το παλιό σπίτι.

οπότε γιατί να μην κάνω το ίδιο και τώρα.

το σπίτι ανήκει σε δικό μου πρόσωπο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

εξάλλου εγώ πληρώνω και τους 2 λογαριασμούς ρεύματος. που σημαίνει ότι θα αναγκάζομαι να πληρώνω το χαράτσι για 2 σπίτια. :mad:

οπότε γιατί να μην πληρώνω μόνο ένα λογαριασμό με 1 πάγιο και λιγότερο φόρο μιας και το παλιό σπίτι είναι λίγων τετραγωνικών.

είναι εφικτό αυτό η θα έχω κάποιο πρόβλημα;

αν ζητήσω αργότερα να γίνει σύνδεση του ρεύματος στο σπίτι θα πληρώσω τίποτα;

υπάρχει περίπτωση να τρέχω;

και κάτι που λίγο με ενδιαφέρει πλέον. είναι αυτό νόμιμο;

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νομιμοτατο,εφοσον ο ιδιοκτητης του παλιου ειναι δικος σου ανθρωπος.αλλα αν εχει χαμηλης εντασης παροχη μπορει να μην σηκωνει τα ρευματα σου.το καλωδιο με το οποιο θα παρεις ρευμα προσεχε να ειναι 3χ1.5 τουλαχιστον,αν αναβεις θερμοσιφωνα καντο 3χ2 ειδικα αν ειναι και μεγαλη η αποσταση.και εγω κατι τετοιο θα κανω.δεν πληρωνω δεν πληρωνω............

Δημοσ.

Όχι δεν είναι νόομιμο. Γι την ακρίβεια είναι καραπαράνομο.

Ίσως να γίνεται αν οι καντανλώσεις σου είναι μικρές.

νομιμοτατο,εφοσον ο ιδιοκτητης του παλιου ειναι δικος σου ανθρωπος.αλλα αν εχει χαμηλης εντασης παροχη μπορει να μην σηκωνει τα ρευματα σου.το καλωδιο με το οποιο θα παρεις ρευμα προσεχε να ειναι 3χ1.5 τουλαχιστον,αν αναβεις θερμοσιφωνα καντο 3χ2 ειδικα αν ειναι και μεγαλη η αποσταση.και εγω κατι τετοιο θα κανω.δεν πληρωνω δεν πληρωνω............

3x2 καλώδιο δεν υπάρχει.

3χ2.5 που ας πούμε σηκώνει ένα aircondition σε καμία περίπτωση δε καλύπτει το σπίτι. Νομίζω ότι μπορέις να καταλαβεις ότι ακόμα και αν γίνεται το καλώδιο θα πρέπει να είναι όσο το παρόχικό σου από το τωρινό ρολόι στον πινακά σου.

Δημοσ.

1) Είσαι σίγουρος ότι με το να διακόψεις το ρεύμα του σπιτιού γλιτώνεις τα δημοτικά τέλη , ΕΡΤ συν το φόρο για τα ακίνητα ; Αν είναι έτσι να κόψουμε το ρεύμα στα εξοχικά τότε να γλιτώσουμε το φόρο. Δε νομίζω ότι θα είναι τόσο απλό...

2) Αυτό που θες να κάνεις δε συνιστά ρευματοκλοπή ;

Πάντως ούτε και αυτά τα χαράτσια τα λες νόμιμα , ούτε το πολιτικό σύστημα ούτε πολλά ακόμα σε αυτή τη χώρα...

Εμείς πάντως οικογενειακώς σταθερά δεν πληρώνουμε όπως δεν πληρώσαμε έκτακτες , τέλη επιτηδεύματος κ.λ.π.

Δημοσ.

ΔΕΝ ειναι παρανομο,απο την στιγμη που ΔΕΝ κλεβεις ρευμα.(περναει απο ρολοι)-και ναι,αν κοψεις ρευμα,δεν πληρωνεις την ερτ,αλλα ο δημος ενημερωνεται και σου στελνει ραβασακια αυτονομα πλεον.γιαυτο δωσανε ρευμα στα καινουρια αυθαιρετα,για να τσιμπισουν τα δημοτικα.

Δημοσ.

ΔΕΝ ειναι παρανομο,απο την στιγμη που ΔΕΝ κλεβεις ρευμα. [...]

Δηλ. αν στην πολυκατοικία μου μένω εγώ με 10 συγγενείς/φίλους/γνωστούς, είναι νόμιμο να κόψουμε τα 9 ρολόγια και να συμφωνήσουμε να παίρνουμε όλοι από 1 ώστε να γλυτώσουμε πάγια, ΕΡΤ κι ένα σωρό άλλα;

Δημοσ.

Δηλ. αν στην πολυκατοικία μου μένω εγώ με 10 συγγενείς/φίλους/γνωστούς, είναι νόμιμο να κόψουμε τα 9 ρολόγια και να συμφωνήσουμε να παίρνουμε όλοι από 1 ώστε να γλυτώσουμε πάγια, ΕΡΤ κι ένα σωρό άλλα;

Θα γράφει τρελή κατανάλωση όμως το ένα αυτό ρόλοι και η τιμή της κιλοβατώρας αυξάνεται κλιμακωτα ανάλογα τις κιλοβατώρες, οπότε δεν ξέρω αν και πόσο συμφαιρει. Θα γλιτώνετε όμως όπως λες από άλλα, οπότε το ζυγιζεις, κάνεις τους υπολογισμούς σου και βλέπεις.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Θα γράφει τρελή κατανάλωση όμως το ένα αυτό ρόλοι και η τιμή της κιλοβατώρας αυξάνεται κλιμακωτα ανάλογα τις κιλοβατώρες, οπότε δεν ξέρω αν και πόσο συμφαιρει. Θα γλιτώνετε όμως όπως λες από άλλα, οπότε το ζυγιζεις, κάνεις τους υπολογισμούς σου και βλέπεις.

Στον τόπο μόνιμης κατοικίας ίσως. Αλλά σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών ή κάτι ανάλογο μια χαρά λύση θα ήταν. Δηλ. είναι νόμιμο αυτό;

Δημοσ.

Αν είναι συγκρότημα όπως το λες, ενός ιδιοκτήτη, νομιμοτατο θα είναι. Αν είναι "συγκρότημα" ανεξάρτητων κατοικιών, πολλών ιδιοκτητών...δεν ξέρω, ας μας πει ο κύριος Γιάννης, λογικα θα ξέρει. Από εξοχικα που ξέρω εγώ όμως που έκαναν κάτι τέτοιο...έχουν πέσει πρόστιμα από τη δεη (ψάχνουν για κάτι τέτοια οι καταμετρητες συνήθως) σε εκείνον που έδινε ρεύμα σε γείτονες του.

Επίσης...ένα ρολόι έχει μέσα μία αλφα ασφάλεια σε αμπερ (40άρα) που καλύπτει μία οικία. Άντε να καλύψει και δεύτερη αν μετριαστούν λίγο οι καταναλώσεις η και τρίτη. Όχι όμως να καλύψει πολλές...τί θα γίνει αν θέλουν air con το καλοκαίρι, θερμοσίφωνο, φούρνο, καλοριφέρ κτλ? Μία (παράνομη λογικα) λύση θα ήταν τριφασικό και να μοιραστεί από μία φάση σε 3 οικίες.

Δημοσ.

ΔΕΝ ειναι παρανομο

Είναι γαμάτο όταν κάποιος είναι καρασίγουρος σκεφτόμενος φανταστικά επιχειρήματα.

«Για κάθε τροποποίηση της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης του ακινήτου σας, πρέπει να ενημερώνετε τη ΔΕΗ υποβάλλοντας κάθε νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου) κατάλληλα θεωρημένο.»

Υπάρχει σχετική νομοθεσία.

Δημοσ.

Πάντως τη ΔΕΗ πολλά διαμερίσματα σε 1 ρολόι την καρασυμφέρει. Για πηγαίνετε να δείτε τα κερατιάτικα που πληρώνεις πάνω απο 3000 κιλοβατώρες.

Δημοσ.

ΔΕΝ ειναι παρανομο,απο την στιγμη που ΔΕΝ κλεβεις ρευμα.(περναει απο ρολοι)-και ναι,αν κοψεις ρευμα,δεν πληρωνεις την ερτ,αλλα ο δημος ενημερωνεται και σου στελνει ραβασακια αυτονομα πλεον.γιαυτο δωσανε ρευμα στα καινουρια αυθαιρετα,για να τσιμπισουν τα δημοτικα.

+1

Έτσι τη πάτησα και εγώ. Έκοψα το ρεύμα και δεν γνωστοποίησα στο δήμο τη διακοπή (δεν το γνώριζα). Με τα πολλά πήγα να κάνω αλλαγή ονόματος και τα πλήρωσα μαζωμένα.

Δημοσ.

Έχω την ίδια απορία. :fear:

Δημοσ.

Έχω την ίδια απορία. :fear:

Υπαρχουν 2 φορεις που λαμβανουν απο το λογαριασμο, η ΔΕΗ και ο Δημος. Οσον αφορα λοιπον τη ΔΕΗ εισαι παρανομος τεχνολογικα, διοτι δεν της καταθετεις το αναλογο σχεδιο ηλεκτρολογου με τις κατανομες των φορτιων. Διοτι στη θεωρια μπορεις να συνδεσεις και εκατο σπιτια σε ενα ρολοι, στην πραξη ομως, ακομη και με 2 σπιτια μπορει να εχεις προβλημα γιατι διπλασιαζονται τα φορτια, οποτε θες αλλα καλωδια, αλλες ασφαλειες, και αλλη κεντρικη ασφαλεια μεσα στο ρολοι (που νομιμα αλλαζεται μονο απο υπαλληλο της ΔΕΗ). Αρα εισαι παρανομος υπο την εννοια οτι δεν τηρεις τους κανονες ασφαλειας, και μπορει να δημιουργηθουν επικινδυνες καταστασεις. Οσον αφορα την καταναλωση, τη ΔΕΗ τη συμφερει γιατι οπως ηδη αναφερθηκε, αλλαζει η κλιμακα στις μεγαλες καταναλωσεις και τσουζει η κιλοβατωρα.

Απο τη μερια του δημου τωρα εισαι παρανομος γιατι δεν αναφερεις τα συνολικα τετραγωνικα στα οποια μενεις. Βαλε εσυ ρευμα απο ενα ρολοι σε 10 σπιτια, αν τους πεις το συνολο των τ.μ. ολων των διαμερισματων, και μπορει να σε χρεωνει για ολα τα τ.μ. κανεις δε θα ασχοληθει με το ποσα ρολογια εχεις.

Προς τον T.S. νομιμος δε θα εισαι, αλλα στις εποχες που ζουμε, κατα τη γνωμη μου καντο, αρκει να εχεις ενα φιλο ηλεκτρολογο, να σου περασει ενα σωστο καλωδιο απο το αλλο ρολοι μεχρι τον πινακα σου. Ο μονος που θα χασει ειναι ο δημος τα εξτρα δημοτικα τελη κλπ, η ΔΕΗ το ποσο που της αναλογει θα το παρει.

Δημοσ.

Έχε υπόψη ότι για μελλοντική επανασύνδεση του ρολογιού, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ θα πρέπει να δουν δεκάρια καλώδια παροχής στον πίνακα, συν καλώδιο νυχτερινού και εγκατάσταση γείωσης.

Αν είναι παλιά κατασκευή το σπίτι σου, τα παραπάνω λογικά δεν θα υπάρχουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...