hammerd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Στην δικια μου περιπτωση συμβαινει το 1 και το 2.. Κανενας συγγενης ομως απο τα αδελφια του που μονο αυτα ζουν με τα παιδια τους δεν εχει πει κατι για αποποιηση η αποδοχη ! πρεπει να τους πουμε εμεις οτι πρεπει να πανε να κανουν αποποιηση ? τα 2α και 2β πρωτη φορα τα ακουω οτι συμβαινουν.. και κατι ακομα αν γινει αποποιηση απο καποιο τεκνο, μπορει να κανει ακυρωση αποποιησης ? και αν ναι ποια διαδικασια ακολουθει ? τελευταια στιγμη αλλαζει γνωμη το 1 απο τα 5 τεκνα και επιμενει να κανει αποδοχη ! τι σημαινει αυτο ? ποσο ποσοστο παιρνει απο την περιουσια+χρεη ? μπορει να κανει αμεσα ρευστοποιηση σε συνενοηση με την μητερα της που θα κανει αποδοχη το 1/4 ? οσον αφορα το σπιτι μπορει να διωξει οποιον θελει ετσι απλα ? προλαβαινουμε να κανουμε ακυρωση αποποιησης αν αυτο ειναι δυνατο ? Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2011 από hammerd
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2011 Στην δικια μου περιπτωση συμβαινει το 1 και το 2.. Κανενας συγγενης ομως απο τα αδελφια του που μονο αυτα ζουν με τα παιδια τους δεν εχει πει κατι για αποποιηση η αποδοχη ! πρεπει να τους πουμε εμεις οτι πρεπει να πανε να κανουν αποποιηση ? Μπορεί να μην το γνωρίζουν ότι έχουν δικαίωμα στην κληρονομία του θανόντος. Οπότε ναι, πρέπει να τους το πείτε εσείς. Γιατί αλλιώς θεωρείται ότι αυτόματα αποδέχονται το μέρος της κληρονομιάς που τους ανήκει και, ως εκ τούτου, πληρώνουν κανονικά φόρο κληρονομίας, αποδέχονται τα χρέη κλπ. και κατι ακομα αν γινει αποποιηση απο καποιο τεκνο, μπορει να κανει ακυρωση αποποιησης ? και αν ναι ποια διαδικασια ακολουθει ? Η αποποίηση γίνεται με δήλωση του κληρονόμου στον Γραμματέα του Πρωτοδικείου. Απλή έγγραφη δήλωση είναι ότι που γράφει "Εγώ ο Τάδε [πλήρη στοιχεία κλπ] αποποιούμαι την κληρονομιά του Δείνα που αποβίωσε στην Αθήνα την Χ ημερομηνία" (υπάρχει σχετικό έντυπο στο Πρωτοδικείο). Αν έχει γίνει αποποίηση, δεν γίνεται ανάκλησή της, το αναφέρει ρητά ο νόμος (άρθρο 1857 του Αστικού Κώδικα). Μπορεί να γίνει μόνο αγωγή για την ακύρωσή της εντός 6 μηνών από την δήλωση αποποίησης, αν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. τελευταια στιγμη αλλαζει γνωμη το 1 απο τα 5 τεκνα και επιμενει να κανει αποδοχη !τι σημαινει αυτο ? ποσο ποσοστο παιρνει απο την περιουσια+χρεη ? Εάν έχουν αποποιηθεί ΟΛΑ τα άλλα πρόσωπα που αναφέρθηκαν (εκτός της συζύγου) και δεν υπάρχουν άλλοι να αποδεχθούν από όσους ανέφερα, το τέκνο που αποδέχεται καλείται να κληρονομήσει το 75% της περιουσίας και είναι υπόλογο για το 75% των χρεών. μπορει να κανει αμεσα ρευστοποιηση σε συνενοηση με την μητερα της που θα κανει αποδοχη το 1/4 ?οσον αφορα το σπιτι μπορει να διωξει οποιον θελει ετσι απλα ? Εδώ αρχίζει να περιπλέκεται και καλύτερα να ερωτηθεί ο δικηγόρος που έχει τον φάκελο και τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης. προλαβαινουμε να κανουμε ακυρωση αποποιησης αν αυτο ειναι δυνατο ? Δεν επιτρέπεται "ακύρωση" ή ανάκληση αποποίησης όπως προανέφερα.
hammerd Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 100000000 thanx ! να σαι καλα φιλε μου..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 100000000 thanx ! να σαι καλα φιλε μου.. Nα'σαι καλά.
hammerd Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Ειδα αυτο εδω και λιγο μπερδευτικα η αληθεια ειναι "Μπορεί να γίνει μόνο αγωγή για την ακύρωσή της εντός 6 μηνών από την δήλωση αποποίησης, αν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις." Αγωγη εννοεις δικαστηριο η απλα συντασσω ενα εγγραφο μεσω δικηγορου το καταθετω οπου πρεπει και περιμενω αποφαση ? Τι εννοεις συγκεκριμενες προϋποθεσεις ? Μπορει να γινει ομαδικα σε ενα εγγραφο απο ολα τα τεκνα που αποποιηθηκαν ? Αυτα και τελος φιλε μου..ελπιζω να μην σε επρηξα πολυ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Ειδα αυτο εδω και λιγο μπερδευτικα η αληθεια ειναι "Μπορεί να γίνει μόνο αγωγή για την ακύρωσή της εντός 6 μηνών από την δήλωση αποποίησης, αν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις." Αγωγη εννοεις δικαστηριο η απλα συντασσω ενα εγγραφο μεσω δικηγορου το καταθετω οπου πρεπει και περιμενω αποφαση ? Τι εννοεις συγκεκριμενες προϋποθεσεις ? Μπορει να γινει ομαδικα σε ενα εγγραφο απο ολα τα τεκνα που αποποιηθηκαν ? Αυτα και τελος φιλε μου..ελπιζω να μην σε επρηξα πολυ 1. Η αγωγή συντάσσεται από δικηγόρο και κατατίθεται στο Δικαστήριο. Δεν είναι απλώς ένα έγγραφο γιατί θα ακολουθήσει κανονικότατη δίκη. Συνεπώς αυτό δεν μπορεί να το κάνει κάποιος μη νομικός. 2. Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις είναι ιδιαίτερα τεχνικές, γι'αυτό όσα τέκνα θέλουν να προχωρήσουν, πρέπει να συμβουλευθούν το δικηγόρο τους. 3. Ναι, μπορεί να γίνει μία αγωγή ακύρωσης από περισσότερους του ενός. 1
hammerd Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 τι να πω ενταξει...εκτος απο καλος δικηγορος φαινεσαι και πολυ σωστος ανθρωπος μακαρι και αλλοι να ακολουθησουν το παραδειγμα σου εδω μεσα.. και παλι 1000 ευχαριστω !
hammerd Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Τελικα αμα ανοιξεις τετοια θεματα δυσκολα κλεινουν... Ερωτησεις που προεκυψαν... 1. Ας πουμε οτι ειμαστε στη φαση που, το μονο τεκνο που δεν εχει κανει αποποιηση, θα κανει αποδοχη και οι υπολοιποι 4 το συζηταμε για αγωγη ακυρωσης αποποιησης.. Πρεπει η αγωγη να γινει εντως 4μηνου η 6μηνου απο την ημερομηνια αποποιησης ? 3. Ποσο θα κοστισει χοντρικα ? εδω αν μπορεις απαντας δεν ξερω αν κανει να το ρωτησω σε φορουμ αυτο..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Τελικα αμα ανοιξεις τετοια θεματα δυσκολα κλεινουν... Ερωτησεις που προεκυψαν... 1. [...] Πρεπει η αγωγη να γινει εντως 4μηνου η 6μηνου απο την ημερομηνια αποποιησης ? Ναι, ο νόμος είναι σαφέστατος: Αστικός Κώδικας - Άρθρο 1857 Η αποδοχή ή η αποποίηση της κληρονομίας είναι αμετάκλητη. Η αποδοχή ή η αποποίηση που οφείλεται σε πλάνη ή απειλή ή απάτη κρίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις για τις δικαιοπραξίες. Η αγωγή για την ακύρωσή τους παραγράφεται μετά ένα εξάμηνο. [...] 3. Ποσο θα κοστισει χοντρικα ? εδω αν μπορεις απαντας δεν ξερω αν κανει να το ρωτησω σε φορουμ αυτο.. Δεν έχω ιδέα, λυπάμαι. 1
spyroskonst Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 respect απο εμένα paredwse για την βοήθεια & τις αναλυτικότατες απαντήσεις που δίνεις. Ούτε αοριστικολογίες, ούτε να τον φέρεις προς το γραφείο σου μεριά. Μπράβο & μακάρι να υπήρχαν και άλλοι σαν εσένα. 1
Lucifer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Ναι, ειδικά άμα τον έχεις κατήγορο. Δέκα χρόνια έκανα στη στενή για το πρόβατο.
athlios Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Ναι, ειδικά άμα τον έχεις κατήγορο. Δέκα χρόνια έκανα στη στενή για το πρόβατο. το ευχαριστηθηκες τουλαχιστον? 1
hammerd Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2011 Επανερχομαι στο θεμα αυτη τη φορα ομως θελω να μου πει οποιος ειχε αναλογη εμπειρια με κληρονομια εκτος της ακινητης περιουσιας, αλλα και ενος αυτοκινητου... Δεν υπηρχε διαθηκη και τωρα εμεις οι κληρονομοι που δεν εχουμε κανει ακομα επισημα αποδοχη κληρονομιας και διαμοιρασμο μεριδιων/ποσοστων, θελουμε ουσιαστικα να κανουμε προσωρινη καταθεση πινακιδων στην εφορια.. Το θεμα ειναι πως την κανουμε αφου ακομα εκρεμει η υποθεση αγωγης ? Ποιος πρεπει να αναλαβει την διαδικασια ? Ο σκοπος ειναι να μην πληρωσουμε τελη κυκλοφοριας και οτι αλλα εξοδα θα ερθουν.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα