Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το δωματιο που κατοικω ειναι ημιυπογειο,επισης εχει αρκετη υγρασια.Το χειμωνα λοιπον οχι απλα ειναι κρυο ,δεν υποφερεται.Θελω λοιπον να βρω θερμανση.Air condition εχω αλλα δε θελω να το αναβω γιατι οταν θα ρθει ο λογαριασμος της Δεη δε ξερω τι θα μου ρθει πρωτο το εγκεφαλικο ή το εμφραγμα.Επισης σομπα πετρελαιου με μπουρια δε θελω να βαλω (οχι οτι το αποκλειω,απλα δε το βρισκω σα πρωτη λυση) επειδη το σπιτι ειναι αρκετα χαμηλοταβανο και θα ειναι αρκετα αντιαισθητικο.Τι εχετε λοιπον να προτενετε ως ΄λυση για θερμανση;

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Σομπα πετρελαιου kerosun

Είχε μια φίλη.Το σπίτι ήταν περίπου 60 τετραγωνικά.

Δεν βγάζει καπνό, δεν μυρίζει και έχει τέλεια απόδοση.

Αν χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο καύσιμο (αν θυμάμαι καλά πετρέλαιο άσπρο ήτανε), δεν μυρίζει καθόλου.

Κάνεις φοβερά κάστανα και πυρώνεις ψωμί στην πάνω επιφάνεια. :-)

c14021-1.jpg

Δημοσ.

η πιο φτηνή προσιτή λύση είναι κλιματιστικό inverter. τα σκας λίγο στην αρχή αλλα περίπου στο λογαριασμό είναι ένα 30 το μήνα....δεν είναι πολλά αν σκεφτείς που είναι το πετρέλαιο. (καμία σχέση σε κατανάλωση με αερόθερμα κτλ)

Δημοσ.

Σομπα πετρελαιου kerosun

Αν χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο καύσιμο (αν θυμάμαι καλά πετρέλαιο άσπρο ήτανε), δεν μυρίζει καθόλου.

c14021-1.jpg

Ξέρουμε τιμή;

Δημοσ.

Το δωματιο για το οποιο τη θελω ειναι δεν ειναι 10 τετραγωνικα.Οποτε για τοσο χρειαζομαι εγω.Το αλλο που με ενδιαφερι πολυ ειναι αν μυριζει.Ειχαμε μια πριν καποια χρονια ,οχι την ιδια ,τετοιο μοντελο εννοω και μυριζε αρκετα.

Δημοσ.

Σκεψου και τις υγραεριου. Η τεχνολογια τους εχει ανεβει πολυ και ο καταλυτης που εχουν δεν αφηνει πλεον καμμια μυρωδια. Περασα ολα τα νιατα μου με σομπες υγραεριου, και τις παλιες κλασσικες, ουτε καταλυτες ουτε τιποτε, και απο θερμοτητα μια χαρα (ασε που ελληνικο καφε καναμε παντα εκει). :rolleyes:

Δημοσ.

φιλε υδραυλικος ειμαι και θα σου ελεγα να αφησεις αυτα να σκασεις καποια χρηματα και μετα θα εισαι αρχοντας....μια τελεια λυση θα ειναι να βαλεις καυστηρα πελετ απαγορευετε στης μεγαλες πολης αλλα οπως ξερουμε δεν εφαρμοζετε κανενας νομος με 3 ευρω εχεις θερμανση τουλαχιστον 20 ωρες οποτε εισαι κομπλε...μετα λυση ειναι το φυσικο αεριο οπου εχουν πεσει οι τιμες για εγκατασταση φυσικου αεριου....απο εκει και περα ειναι αυτα που σου λενε τα παιδια...απο αυτα που σου ειπαν τα παιδια θα σου πρωτεινα την σομπα υγραεριου.....

Δημοσ.

Εγω νομιζω οτι επειδη λες οτι εχεις υγρασια, ενα καλο κλιματιστικο που ξηραινει και την ατμοσφαιρα...και σου μενει και για το καλοκαιρι...ενα καλο inverter δεν θα σου κοστισει πολυ...χωρια που εχεις αλλα πλεονεκτηματα οπως ξερωγω προγραμματισμος...

Δημοσ.

Το δωματιο ειναι μολις 10 τετραγωνικα οποτε ειναι ενας πολυ μικρος χωρος που απαιτει θερμανση.

Σομπες ηλεκτρικες ή ακομα και οι κεροζαν που αναφερθηκε ποιο πανω δεν ειναι ενδεδειγμενες λυσεις αφου οι παραγωμενη θερμοτητα προσδιδεται στο χωρο μεσω ακτινοβολιας κατα κυριο λογο ενω η κεροζαν απαιτει και συχνο αερισμο του χωρου λογω μυρωδιας.

Μια φθηνη ξυλοσομπα θα σου εκανε σιγουρα την δουλεια αλλα χρειαζεται αρκετη ενασχοληση μαζι της και επιπλεον αποθηκευτικο χωρο για τα ξυλα που δεν ξερω αν υπαρχει.

Οποτε το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι η αγορα ενος χιλιαρι θερμοπομπου ο οποιος πλησιαζει πολυ στην ποιοτητας θερμανσης που περνουμε απο τα κλασσικα καλοριφερ δηλαδη αποδιδει μεσω ακτινοβολιας την θερμοτητα μολις κατα 10% ενω μεσω συναγωγης το υπολοιπο 90%.

Υπαρχουν αρκετες μαρκες στην αγορα.Ψαξε για τα ποιο αξιοπιστα και προσπαθησε ν' αποφυγεις τα κινεζικα.

Μια προταση ειναι αυτη

Link

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα πρότεινα κάτι τέτοιο : τζάκι βιοαιθανόλης μονής εστίας Wandkamin

Έχει και με παραπάνω εστίες, αλλά εσένα σου φτάνει αυτό, και το έχουν με μεγάλη έκπτωση

Επεξ/σία από paredwse
αφαίρεση referral link
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σομπα πετρελαιου kerosun

c14021-1.jpg

Απο πρωτη υλη τι κοστος εχει ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...