Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω κάτι περίεργο με το πισί μου. Οταν το ανοίγω μετα από μερικα δευτερόλεπτα και πριν μπεί στα γουιντοους κλείνει. Ενω άνοιξα το καπάκι παρατήρησα ότι ενώ στην αρχή δούλευε το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή στη συνέχεια σταματουσε και μετά έσβηνε. Υπέθεσα ότι χάλασε ο ανεμιστήρας και έσβηνε για να μην καεί ο επεξεργαστής, οπότε και το αντικατέστησα με ενα νεο. Το πρόβλημα είναι ότι κάνει ακριβως το ίδιο με πριν, δηλάδη μετά από λίγο κλείνει το πισί, αφου σταματάει το ανεμιστηράκι. Τι μπορεί να φταίει; Καμιά ιδέα κανεις; Υπαρχει περιπτωση να παιζει κατι με το ρευμα;

Δημοσ.

Καλησπερα,ποια ειναι η συνθεση του υπολογιστη σου?

Φαντάζομαι εννοεις τεχνικά χαρακτηριστικα ε;

motherboard: gigabyte GA-8I945PL-G (Link)

CPU: intel Pentium D 930 3.0ghz

καρτα γραφικών: μια της gigabyte

Ram: 2*512MB ddr2

κατι αλλο ρωτησε με να σου πω

ΥΓ πρόσφατα αλλαξα τροφοδοτικό δεν ξερω αν παιζει ρολο

Δημοσ.

Να ρωτησω,οταν σταματαει το ανεμιστηρακι ο υπολογιστης να φανταστω σβηνει αμεσως?Εννοω δεν παραμενει για καποιο χρονο ανοιχτος χωρις να λειτουργει το ανεμιστηρακι και επειτα να σβηνει?Σε ρωταω γιατι υποψιαζομαι το τροφοδοτικο

Δημοσ.

Να ρωτησω,οταν σταματαει το ανεμιστηρακι ο υπολογιστης να φανταστω σβηνει αμεσως?Εννοω δεν παραμενει για καποιο χρονο ανοιχτος χωρις να λειτουργει το ανεμιστηρακι και επειτα να σβηνει?Σε ρωταω γιατι υποψιαζομαι το τροφοδοτικο

Λοιπον ανοιγω το πισι, δουλευει μερικα δευτερόλεπτα το ανεμιστηράκι και μετα σταματάει, το πισι συνεχίζει να δουλεύει και βλέπω το ανεμιστηράκι να προσπαθει να γυρισει αλλα σταματάει.

Δημοσ.

Κοιταξε αφου λες οτι αλλαξες και ανεμιστηρακι,το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ή το τροφοδοτικο(πες μου ποσα watt και τι μαρκα ειναι,το γραφει στο πλαινο του κουτιου) ή να εχει γινει καποια αλλαγη σε ρυθμιση στα Bios.Επιπλεον δοκιμασε να βαλεις το καλωδιο απο το ανεμιστηρακι σε καποια αλλη υποδοχη στη μητρικη,για να δεις αν γινεται το ιδιο.

Δημοσ.

Κοιταξε αφου λες οτι αλλαξες και ανεμιστηρακι,το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι ή το τροφοδοτικο(πες μου ποσα watt και τι μαρκα ειναι,το γραφει στο πλαινο του κουτιου) ή να εχει γινει καποια αλλαγη σε ρυθμιση στα Bios.Επιπλεον δοκιμασε να βαλεις το καλωδιο απο το ανεμιστηρακι σε καποια αλλη υποδοχη στη μητρικη,για να δεις αν γινεται το ιδιο.

Φίλε μου επειδη με εβαλες σε σκέψεις περι Bios έβγαλα τη μπαταρια και την ξανα εβαλα ωστε να παρει τις αρχικες ρυθμίσεις και βουαλα, όλα φαινεται να λειτουργουν σωστα.Λεω φαινεται γιατι δεν εχω την οθονη μπροστά μου, αλλα φαινομενικα λειτουργει θα συνδεσω αυριο την οθόνη). Το θεμα ειναι:

1) μηπως πηρα αδικα νεο ανεμιστηράκι;

2) εχει ξανασυμβει κατι παρόμοιο απο το Bios αλλα να απενεργοποιηθουν οι θυρες usb, και γιατι μπορει να συμβαινει αυτό; χωρις απο τη μερια μου να βαζω χέρι

Απορία

Οταν λες να δοκιμασω να βαλω το καλωδιο απο το ανεμιστηρακι σε καποια αλλη υποδοχη στη μητρικη τι εννοεις; μια δεν υπαρχει για αυτο το σκοπο;

Δημοσ.

Το οτι σταματαει το ανεμιστηρακι δεν ειναι απαραιτητα προβλημα. Μπορει να το κλεινει η motherboard επειδη κρινει οτι ο επεξεργαστης ειναι αρκετα κρυος (λογικο οταν το αναβεις για πρωτη φορα μετα απο πολλη ωρα) και δε το χρειαζεται.

Δημοσ.

Το οτι σταματαει το ανεμιστηρακι δεν ειναι απαραιτητα προβλημα. Μπορει να το κλεινει η motherboard επειδη κρινει οτι ο επεξεργαστης ειναι αρκετα κρυος (λογικο οταν το αναβεις για πρωτη φορα μετα απο πολλη ωρα) και δε το χρειαζεται.

Αυτό που λες το καταλαβαινω, από τη στιγμή όμως που μετα εκλεινε και το πισι, αυτό ειναι πρόβλημα.

Δημοσ.

Φίλε μου επειδη με εβαλες σε σκέψεις περι Bios έβγαλα τη μπαταρια και την ξανα εβαλα ωστε να παρει τις αρχικες ρυθμίσεις και βουαλα, όλα φαινεται να λειτουργουν σωστα.Λεω φαινεται γιατι δεν εχω την οθονη μπροστά μου, αλλα φαινομενικα λειτουργει θα συνδεσω αυριο την οθόνη). Το θεμα ειναι:

1) μηπως πηρα αδικα νεο ανεμιστηράκι;

2) εχει ξανασυμβει κατι παρόμοιο απο το Bios αλλα να απενεργοποιηθουν οι θυρες usb, και γιατι μπορει να συμβαινει αυτό; χωρις απο τη μερια μου να βαζω χέρι

Απορία

Οταν λες να δοκιμασω να βαλω το καλωδιο απο το ανεμιστηρακι σε καποια αλλη υποδοχη στη μητρικη τι εννοεις; μια δεν υπαρχει για αυτο το σκοπο;

Λοιπον για αρχη οταν συνδεσεις την οθονη μπες στο bios και δες θερμοκρασιες επεξεργαστη και μητρικης και πες μας που κυμαινονται.Οσον αφορα στο ανεμιστηρακι μπορει και να το αγορασες τσαμπα αλλα δεν πειραζει κρατησε το για καβατζα(ουτως η αλλως δεν πρεπει να ειναι πολυ ακριβα).Τωρα για τις θυρες usb ξερω οτι υπαρχει επισης ρυθμιση που τις απενεργοποιει,αλλα ποτε διαπιστωσες οτι δεν λειτουργουν αφου δεν προλαβαινει να κανει boot?ΜΠες στα windows και αν δεις οτι πραγματι δεν λειτουργουν βλεπουμε τι κανουμε.Τελος πανω στη μητρικη υπαρχουν και αλλες υποδοχες για να συνδεεις ανεμιστηρες κα ιεξυπηρετουν ακριβως το ιδιο σκοπο,απλα μπορει να μην εχουν ολες 4pin και να μην αυξομοιωνουν τις στροφες του ανεμιστηρα.

Δημοσ.

Αν εκλεινε αμεσως με το που εκλεινε ο ανεμιστηρας αυτο σημαινει οτι μαλλον δεν εχει πατησει καλα η ψυκτρα σου. Θα επρεπε να μπορουσε να δουλεψει εστω και 1 λεπτο με παθητικη ψυξη (κλειστος ανεμιστηρας) πριν κλεισει λογω θερμοκρασιας. Ασε που αν ηταν ετσι, η mobo δε θα εκλεινε τον ανεμιστηρα γιατι υποτιθεται οτι η θερμοκρασια του επεξεργαστη θα ηταν υψηλη.

Μεσα στο BIOS ποσους βαθμους σου δειχνει για την CPU;

Δημοσ.

Λοιπον για αρχη οταν συνδεσεις την οθονη μπες στο bios και δες θερμοκρασιες επεξεργαστη και μητρικης και πες μας που κυμαινονται.Οσον αφορα στο ανεμιστηρακι μπορει και να το αγορασες τσαμπα αλλα δεν πειραζει κρατησε το για καβατζα(ουτως η αλλως δεν πρεπει να ειναι πολυ ακριβα).Τωρα για τις θυρες usb ξερω οτι υπαρχει επισης ρυθμιση που τις απενεργοποιει,αλλα ποτε διαπιστωσες οτι δεν λειτουργουν αφου δεν προλαβαινει να κανει boot?ΜΠες στα windows και αν δεις οτι πραγματι δεν λειτουργουν βλεπουμε τι κανουμε.Τελος πανω στη μητρικη υπαρχουν και αλλες υποδοχες για να συνδεεις ανεμιστηρες κα ιεξυπηρετουν ακριβως το ιδιο σκοπο,απλα μπορει να μην εχουν ολες 4pin και να μην αυξομοιωνουν τις στροφες του ανεμιστηρα.

Δυστυχως τιποτα, παλι τα ιδια κανει. Απλα τωρα δεν σταματαει το ανεμιστηρακι απο πριν, αλλα κλεινει μαζι ολο το πισι. Εβγαλα ξανα τη μπαταρια αλλα τιποτα. Επισης οταν κλεισει πρεπει να βγαλω το καλωδιο του ρευματος και μετα να το ξανα βαλω, διαφορετικα δεν ανοιγει καθολου. τωρα τι κανω;

ΥΓ οι θυρες usb ηταν παλιο προβλημα

Αν εκλεινε αμεσως με το που εκλεινε ο ανεμιστηρας αυτο σημαινει οτι μαλλον δεν εχει πατησει καλα η ψυκτρα σου. Θα επρεπε να μπορουσε να δουλεψει εστω και 1 λεπτο με παθητικη ψυξη (κλειστος ανεμιστηρας) πριν κλεισει λογω θερμοκρασιας. Ασε που αν ηταν ετσι, η mobo δε θα εκλεινε τον ανεμιστηρα γιατι υποτιθεται οτι η θερμοκρασια του επεξεργαστη θα ηταν υψηλη.

Μεσα στο BIOS ποσους βαθμους σου δειχνει για την CPU;

Πλεον δεν προλαβαινω να μπω στο BIOS κλεινει σχεδον αμεσως

Δημοσ.

για πιο λογο ειχες αλλαξει τροφοδοτικο?το καινουργιο ποσα watt ειναι?

ειχε καει πριν κανενα μηνα από αυξομειωση της τάσης του ρευματος. εβαλα ξανα 400watt. iMEMORY MODEL: DR-8400BTX . 20Ε το ειχα παρει

Δημοσ.

Εβαλα ενα άλλο τροφοδοτικο και προς το παρον άνοιξε κανονικά. Ρε παιδια λετε να ειναι τόσο μουφα το τροφοδοτικό; Και να πω ότι ζήτησα το φθηνότερο..παντως σε σχεση με το άλλο, το κανουργιο ειναι παναλαφρο. Λες και κραταω στα χερια μου ενα φυλλο. Θα παει για επιστροφή..Οσο για τη θερμοκρασια του πισι ειναι στους 32 βαθμους. καλά ειναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...