gpap13 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Ακόμα 2 τελευταίες ερωτήσεις. Εγκατέστησα τα ubuntu τελικα μια χαρά. Αλλά έχω 2 απορίες: 1) πως γραφω ελληνικά??? τα πρόσθεσα στις γλώσσες αλλα δεν ξέρω πως "γυριζω" σε ελληνικά. 2) οταν ξεκινάει ο υπολογιστής μου βγαζει να επιλέξω λειτουργικό. Όμως μοθ βγάζει 6 επιλογές! 2 για τα ubuntu (εδώ λογικό, 1 για τα κανονικά, και αλλη 1 για recovery), 2 για τα Windows 7 (γιατί???), και αλλα 2 για memory test (τί ειναι αυτό???). Και είναι σε περιβάλλον Ubuntu (το κλασσικό μοβ χρώμα...Πως αλλάζει αυτό???).
jim_p Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Οι 2 επιλογες του ubuntu ειναι μια για την κανονικη εκτελεση και μια για την "safe mode" αν ποτε σου χρειαστει. Οι αλλες 2 με τα windows ειναι, λογικα, μια που σε παει στην κανονικη εγκατασταση των windows και μια για στο recovery partition για το recovery. Οι 2 του memtest ειναι... το memtest. μια στοκ και μια με διαφορες παραμετρους. Description: thorough real-mode memory tester Memtest86 scans your RAM for errors. . This tester runs independently of any OS - it is run at computer boot-up, so that it can test *all* of your memory. You may want to look at `memtester', which allows testing your memory within Linux, but this one won't be able to test your whole RAM. . It can output a list of bad RAM regions usable by the BadRAM kernel patch, so that you can still use you old RAM with one or two bad bits. . This software has been forked some time ago as memtest86+, which is also available in Debian. It has sometimes support for more recent hardware than memtest86 has. . Both memtest86 and memtest86+ are being worked on in parallel. . A convenience script is also provided to make a grub-based floppy or image. Homepage: http://www.memtest86.com/
twiner Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 για το 1: ρυθμίσεις συστήματος -> Πληκτρολόγιο -> Διατάτάξεις -> Επιλογές -> συνδυασμοί πλήκτρων για αλλαγή διάταξης είναι bug: που δεν το θυμάται μετά την εγκατάσταση.
kon-man Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Ακόμα 2 τελευταίες ερωτήσεις. Εγκατέστησα τα ubuntu τελικα μια χαρά. Αλλά έχω 2 απορίες: 1) πως γραφω ελληνικά??? τα πρόσθεσα στις γλώσσες αλλα δεν ξέρω πως "γυριζω" σε ελληνικά. 2) οταν ξεκινάει ο υπολογιστής μου βγαζει να επιλέξω λειτουργικό. Όμως μοθ βγάζει 6 επιλογές! 2 για τα ubuntu (εδώ λογικό, 1 για τα κανονικά, και αλλη 1 για recovery), 2 για τα Windows 7 (γιατί???), και αλλα 2 για memory test (τί ειναι αυτό???). Και είναι σε περιβάλλον Ubuntu (το κλασσικό μοβ χρώμα...Πως αλλάζει αυτό???). Πονεμενη ιστορια...! Το πληκτρολογιο αλλαζει απο κει που σου λεει ο twiner αλλα μπορεις να πας και πανω δεξια κατευθειαν στο μενου να μπεις απευθειας πλητρολογιον,διαταξεις,επιλογες,συνδιασμοι πληκτρων για αλλαγη διαταξης, εκει μπορεις να επιλεξεις οπως στα windows συνηθως τοALT+SHIFT για αλλαγη Αγγλικα-Ελληνικα. Αρχισα ηδη να βοηθαω τους linux χρηστες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα