pavlospao13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Πως θα ξερω αν μου εχει καει η motherboard?γιατι μου ειπε καποιος να κοιταξω απο κατω ...αλλα δεν βλεπω τιποτα το παραξενo....:/
SpirtouLisS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 ενδειξεις καμμενης ή ελλατωματικης motherboard -με 2 διαφορετικα τροφοδοτικα βραχυκυκλωνοντας το pin εκκινησης με ενα κατσαβιδι δεν κινειται κανενας ανεμιστηρας και δεν αναβει κανενα λαμπακι(δε σου λεω για κουμπι κουτιου ετσι ωστε να απαλειψουμε την πιθανοτητα χαλασμενου κουμπιου) -η μητρικη δινει κινηση σε ανεμιστηρες αναβει λαμπακια αλλα δεν κανει τιποτα αλλο. δεν δινει το χαρακτηριστικο μονό μπιπ του επιτυχους POST και δεν δινει σημα στην οθονη που εχουμε συνδεσει στην καρτα γραφικων. -αν η μητρικη εχει και onboard γραφικα και παλι δεν περνουμε σημα στην οθονη τοτε ειμαστε ακομα πιο σιγουροι για καμμενη μητρικη γιατι δεν παιζει το ενδεχομενο το προβλημα να ειναι στην καρτα γραφικων σε ολα τα παραπανω τεστ θα εχεις συνδεσει μονο τροφοδοτικο μητρικη-buzzer συστηματος μνημες και καρτα γραφικων. αν η μητρικη εχει onboard γραφικα δε θα συνδεσεις καρτα γραφικων (αλλα φροντισε να εχεις κανει clr cmos πριν) ουτε σκληρο ούτε τιποτα αλλο. βασικο σου αγχος ειναι να δεις τη μητρικη να κανει post επιτυχως και ας σου πει μετα οτι δε βρισκει σκληρο... οπτικα μπορεις να διαπιστωσεις το φουσκωμα καποιου πυκνωτη το οποιο ισως συνοδευεται απο χαρακτηριστικη μυρωδια. επισης αλλοιωσεις στις χαλκινες διαδρομες και ισως χαρακτηριστικη αλλοιωση στην μονωση και εμφανιση καψιματος. φουσκωμενος πυκνωτης καμμενη διαδρομη χαλκου
pavlospao13 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 καταρχιν το δικο μου προβλημα ειναι το δευτερο...η μητρικη δινει κινηση σε ανεμιστηρες αναβει λαμπακια αλλα δεν κανει τιποτα αλλο. δεν δινει το χαρακτηριστικο μονό μπιπ του επιτυχους POST και δεν δινει σημα στην οθονη που εχουμε συνδεσει στην καρτα γραφικων. αλλα δεν εχω onboard γραφικα για να δοκιμασω.....οταν λες μητρικη buzzer τι ενοεις?ευχαριστω...
SpirtouLisS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 καταρχιν το δικο μου προβλημα ειναι το δευτερο...η μητρικη δινει κινηση σε ανεμιστηρες αναβει λαμπακια αλλα δεν κανει τιποτα αλλο. δεν δινει το χαρακτηριστικο μονό μπιπ του επιτυχους POST και δεν δινει σημα στην οθονη που εχουμε συνδεσει στην καρτα γραφικων. αλλα δεν εχω onboard γραφικα για να δοκιμασω.....οταν λες μητρικη buzzer τι ενοεις?ευχαριστω... το buzzer ειναι το μικρο ηχειακι που συνδεεται στη μητρικη και κανει το μπιπ στο επιτυχες post.αν δε το εχεις συνδεσει δε θα ακουσεις το μπιπ.
alximistis_82 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2011 Μπορει να φταιει και το τροφοδοτικο....κατι τετοια μου τα εκανε και μενα το παλιο μου τροφοδοτικο και τελικα εφταιγε αυτο και οχι η μητρικη....εισαι σιγουρος οτι το τροφοδοτικο δουλευει αψογα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα