george888 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 θέλω να κάνω οc αλλά δεν ξέρω αν βάζω τα σωστά τimings.Η μητρική μου έχει στο αυτόματο 8-8-8-24 και αν δεν κάνω λάθος θα το δω και μετά εχω το κιτ κingsτοn hyperx genesis 1600 με cl9 αν δεν κανω λαθος.Τα εχω πανω σε ενα μηχανημα i5 760 με την p7p55d extreme design.Αυτο το κiτ 3χ2g πανω σε mοbο dυαl chαnell μηπως δεν το κανει σταθερο στο οc δηλαδη να αφησω τα 4g και να βγαλω την τριτι;Εχω κανει καποιες αποπηρες για οc αλλα καμια δεν μου ηταν σταθερη.Διαβασα σχεδον τα παντα στο gοοgle θεματα με αλλα ατομα που εχουν κανει,εβαλα τις ρυθμισεις τους επεξα λιγο με τις τασης αλλα κανενα σωστο αποτελεσμα.Οχι ομως οτι εχω καθησει να πιασω το θεμα πολυ ζεστα και να αφιερωσω πολυ χρονο.Αν καπιος εχει να μου προτινει στα 3.8 η και στα 4 οπου αντεχει το κουλερ μου θα του ειμαι υποχρεος πολυ!!
mikevchq Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Πρωτα θα "χαλαρωσεις" τα timings της RAM τελειως, δηλαδη αν εργοστασιακα λενε CL9 βαλτες 10 να εισαι σιγουρος, και θα δεις μεχρι που μπορεις να σηκωσεις το clock του επεξεργαστη και να εισαι σταθερος και ασφαλης απο θερμοκρασιες. Μολις βρεις συχνοτητα επεξεργαστη παιζεις και με τις μνημες, αλλαζεις divider για να τους ανεβασεις τη συχνοτητα και παιζεις με τα timings και το voltage για να δεις μεχρι που ειναι κι αυτες σταθερες. Αποψη μου ειναι να μην βγαλεις το 3o stickακι απο πανω. Δεν επηρεαζει την σταθεροτητα του PC, απλα δεν δουλευει σε dual channel μικρή η απωλεια στην ταχυτητα μπροστα στο ωφωλεος απο παραπανω μνημη.
Thanos1972 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Το θεμα ειναι να εχει και windows 64αρια και οχι 32αρια.
george888 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 λες να εχω τα 32biτ και να εχω 6g πανω;κατι λιγα ξερω απο οc μερια δεν εχω πολυ ασχοληθεί.Κάποια στιγμή τον είχα ανεβάσει στα 3.8 και το δούλευα καμία βδομάδα αλλά διαπίστωσα ότι δεν ήταν σταθερό μετά από κάποιες ώρες bf3.Πιστεύω πανω απο αυτα τα seττings να κινηθω και να το ψαξω.Καποιος που να εχει το cρυ και το εχει ανεβασει στα 3.8 η 4.0 να γραψει το οc του για βοηθεια?ξερω οτι απο υπολογιστή σε υπολογιστή και με τα ίδια πράματα έχουν λίγο διαφορετικές τάσεις αναμεταξύ τους, λόγο το τι cρυ σου εχει κατσει αν θελει περισσοτερο η λιγοτερο ρευμα..
Thanos1972 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Ξερω εγω ρε παιδι μου? Βαλε τα timings χειροκινητα 9-9-9-25-34 και το ρευμα τους 1.65
BigRed Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 λες να εχω τα 32biτ και να εχω 6g πανω;κατι λιγα ξερω απο οc μερια δεν εχω πολυ ασχοληθεί.Κάποια στιγμή τον είχα ανεβάσει στα 3.8 και το δούλευα καμία βδομάδα αλλά διαπίστωσα ότι δεν ήταν σταθερό μετά από κάποιες ώρες bf3.Πιστεύω πανω απο αυτα τα seττings να κινηθω και να το ψαξω.Καποιος που να εχει το cρυ και το εχει ανεβασει στα 3.8 η 4.0 να γραψει το οc του για βοηθεια?ξερω οτι απο υπολογιστή σε υπολογιστή και με τα ίδια πράματα έχουν λίγο διαφορετικές τάσεις αναμεταξύ τους, λόγο το τι cρυ σου εχει κατσει αν θελει περισσοτερο η λιγοτερο ρευμα.. Θα σου πρώτεινα να τρέξεις ένα mem-test για να δείς άν φταίνε οι μνήμες για την αστάθεια... Επίσης, θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα τικ το voltaz σε επεξεργαστή, μνήμες και στο bus της κάρτας γραφικών... ΠΡΟΣΟΧΗ...Δεν φέρω ευθήνη άν αρχίσεις να ψήνεις μπιφτέκια πάνω στον υπολογιστή σου...ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ...
george888 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 υπαρχει λογο να ανεβασω ταση στις rαm ενω θα τρεχουν κατω απο 1600;
mikevchq Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 υπαρχει λογο να ανεβασω ταση στις rαm ενω θα τρεχουν κατω απο 1600; Οχι Η διαδικασια ειναι αυτη που σου ανεφερα και ειναι απλη: 1)Χαλαρωνεις τελειως τις μνημες και τις ριχνεις και 1 κλικ πιο κατω απο την κανονικη τους συχνοτητα 2)Σηκωνεις FSB με μικρα βηματα μεχρι εκει που θα αρχισει να μην κανει boot η θα πεταει BSOD 3)Mολις αρχισει BSOD κτλ ανεβαζεις λιγο το ρευμα στο CPU 4)Παντα κοιτας να μην ξεφευγει η μνημη πανω απο την συχνοτητα της καθως ανεβαζεις συχνοτητα στο FSB 5)Θα σταματησεις να σηκωνεις Voltage και FSB οταν κρινεις οτι η ψυξη σου δεν επαρκει η οταν εχεις ξεπερασει κατα πολυ (>0.3v) το voltage λειτουργιας του CPU 6)Θα τεσταρεις οτι εισαι stable τρεχοντας τουλαχιστον για μια ωρα το OCCT 7)Μολις βρεις stable fsb και voltage, αρχιζεις να ανεβαζεις και τις μνημες και να σφιγγεις τα timing 8)Τεσταρεις παλι με OCCT σταθεροτητα και των μνημων. Αν δεν ειναι stable μπορεις να τους ανεβασεις λιγο το voltage. Καλη επιτυχια
george888 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Η διαδικασια ειναι αυτη που σου ανεφερα και ειναι απλη: 1)Χαλαρωνεις τελειως τις μνημες και τις ριχνεις και 1 κλικ πιο κατω απο την κανονικη τους συχνοτητα 2)Σηκωνεις FSB με μικρα βηματα μεχρι εκει που θα αρχισει να μην κανει boot η θα πεταει BSOD 3)Mολις αρχισει BSOD κτλ ανεβαζεις λιγο το ρευμα στο CPU 4)Παντα κοιτας να μην ξεφευγει η μνημη πανω απο την συχνοτητα της καθως ανεβαζεις συχνοτητα στο FSB 5)Θα σταματησεις να σηκωνεις Voltage και FSB οταν κρινεις οτι η ψυξη σου δεν επαρκει η οταν εχεις ξεπερασει κατα πολυ (>0.3v) το voltage λειτουργιας του CPU 6)Θα τεσταρεις οτι εισαι stable τρεχοντας τουλαχιστον για μια ωρα το OCCT 7)Μολις βρεις stable fsb και voltage, αρχιζεις να ανεβαζεις και τις μνημες και να σφιγγεις τα timing 8)Τεσταρεις παλι με OCCT σταθεροτητα και των μνημων. Αν δεν ειναι stable μπορεις να τους ανεβασεις λιγο το voltage. Καλη επιτυχια λοιπον οι τιμες που ετρεξα και το εβαλα μια ωρα οπως μου ειπες και μου ανεβασε max 51c και δεν κρασαρε ειναι εξης: 21x183 ram:1450 ram timings τα πηγα απο 9-9-9-24 που τα ειχε στο auto στο 8-8-8-24 και εκανα το stress occt vcore:126,4 1,55v ram και κατι αλλες ρυθμισεις που δεν τις θυμαμε τωρα.. τι λετε να αφησω αυτα τα timmings αμα ειναι σταθερος η να τα ανεβασω και ποσο αν τα ανεβασω?
.::NikoS::. Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2013 Να ρωτησω εδώ μιας και φαίνεται λίγο παρόμοιο με αυτό που θέλω. Έχω 4x1gb ddr2 οι οποίες είναι οι 2 στα 800mhz 4-4-4-12 και οι αλλες 2 στα 667 5-5-5-15. Τις ανεβασα στα 1,9βολτ και φαινονται stable με timings 4-4-4-12 στα 853mhz και με timings 5-5-5-15 στα 946mhz. Τι είναι προτειμοτερο; Μικρότερα timings αλλά λιγότερα MHz η μήπως μεγαλύτερα timings αλλά περισσότερα MHz? Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα