Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

σήμερα έλαβα την απόφαση να αναβαθμίσω το pc μου γιατί με τα καινούργια format video (βλέπε avhcd) είδα οτι το 3χρον μηχάνημα μου (core2duo e8400, m/b asus p5k premium, gpu radeon hd4870, ram 4gb) δεν τα πάει καλά.

Το βασικό πρόγραμμα που χρησιμοποιώ είναι το Pinnacle Studio 14HD.

Μετά απο λίγο διάβασμα κατάλαβα οτι το video editing εξαρτάται περισσότερο απο τη cpu...

Για να μην μακρυγορώ,έχω καταλήξει οτι η νέα μου cpu θα είναι η i7-2600k.

Σκέφτομαι για αντικατάσταση των βασικών μερών του pc (λόγω budget) και θέλω την βοήθεια σας στα εξής ερωτήματα:

1) Το τροφοδοτικό μου λέω να το κρατησω (coolermaster 700w). Λογικά θα είμαι μια χαρά.

2) Δεν ξέρω τι είδους motherboard να πάρω (Η61, Η67, P67 ή Ζ68)?

3) Θα χρειαστώ ψύκτρα (αυτή που έχω ήδη είναι της πλάκας) γιατί ενώ δεν έχω ασχοληθεί με το OC ίσως με αυτόν τον επεξεργαστή να αλλάξω γνώμη.

4) Λέω να κρατήσω την κάρτα γραφικών μιας και τα τελευταία παιχνίδια (MW3, BATTLEFIELD 3) παίζουν άψογα στο υπάρχον σύστημα και απο την άλλη έχω την εντύπωση οτι η κάρτα παίζει ρόλο στο preview HD Video και όχι στο Editing.

5) RAM: Λέω να πάω σε 8gb τα οποία φαίνονται ικανοποιητικά. Προτείνεται μου κανα κιτ γιατί δεν σκαμπάζω.

6) Το λειτουργικό μου το έχω σε έναν RAPTOR 150GB. Αξίζει να πάω τώρα σε ssd ή όχι? Αν ναι, ρίχτε καμία ιδέα.

Αυτά σε πρώτη φάση.Παρακαλώ βοηθήστε με γιατί ο χρόνος με πιέζει και καίγομαι....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας...

Δημοσ.

γνώμη μου οτι σε Z68 δεν έχει νόημα να πάς (προς το παρόν έστω). 8gb θα πάς στα corsair vengeance στα 52 ευρώ περιπου, είναι σχετικά μονόδρομος. για τον SSD δεν νομίζω οτι αξίζει αλλα και παλι ειναι η ταπεινή μου γνώμη :P

σε περίπτωση βέβαια που σε ενδιαφέρει το OC και θέλεις μια σταθερή και "όμορφη λύση" στα 170 ευρώ παίρνεις την μητρική μου με Z68. αν και σου λέω την ίδια δουλεια θα κάνεις και με μητρικές των 80 ευρώ.

Δημοσ.

που μενεις?μπορεις να συναρμολογησεις μονος?λειτουργικο εχεις?μεχρ ποσα δινεις?

καλυτερα πανε σε z68.το τροφοδοτικο μια χαρα ειναι.σκληρο αλλο εχεις?για αποθηκευση εννοω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...