Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα εβγαλα βολτα τα σκυλια μου. Στο δρομο το ενα κατι πηρε στο στομα το και το εφαγε (δεν προλαβα να δω ακριβως τι ηταν).

Οταν γυρισα σπιτι αρχισε να βγαζει σαλια απο το στομα, ετρεμε και δεν μπορουσε να σταθει ορθιο (παραπατουσε). Μετα απο λιγο δεν μπορουσε καν να σταθει ορθιο και βαριανασαινε. Προφανως ειχε δηλητηριαστει.

Εστειλα εντωμεταξυ τον αδερφο μου στον κτηνιατρο και του εδωσε κατι ενεσεις. Οταν τελικα ηρθε ο αδερφος μου το σκυλι ψυχοραγουσε. Δεν μπορουσε να κινηθει καθολου και με το ζορι ανασαινε. Του καναμε τις ενεσεις και μετα απο λιγο εκανε εμετο.

Για μια φαση μου φανηκε πως καλυτερεψε λιγο. Δεν ετρεμε τοσο πολυ, καταφερε να σταθει και στα ποδια του για λιγο. Τωρα που πηγα να το ξαναδω ομως μου φαινεται πως δεν θα τα καταφερει. Ειναι ξαπλωμενο, βαριανασαινει και οταν σηκωσα τα βλεφαρα απο τα ματια του, η κορη του ματιου ηταν προς τα κατω και τα ματια ηταν ασπρα.

Πηρα τηλ. τον κτηνιατρο και μου ειπε πως οτι μπορουσαμε να κανουμε το καναμε. Αν ειναι καποιος κτηνιατρος και εχει καποια συμβουλη ας την πει.

ΥΓ. Οταν το σκυλι εκανε εμετο, ενα γατακι πηγε και εφαγε λιγο απο εκει (δεν προλαβα να το διωξω) και μεσα σε μιση ωρα ειχε πεθανει.

Επεξ/σία από CROM271
  • Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορει να συνελθει σε λιγες μερες φιλε μου..μαλλον ηταν γερει η δοση που εφαγε..

Το καλυτερο ηταν να του δωσεις γαλα με ξυδι να πιει ωστε να εκανε εμετο κατευθειαν..

Ελπιζω να ζησει..κριμα..

Δημοσ.

Άνοιξε το χρυσό οδηγό και πάρε άμεσα τηλέφωνο σε άλλον (ή και σε παραπάνω από έναν) κτηνίατρο. Υπάρχουν αρκετοί αλήτες που ίσως και να... βαριούνται να βοηθήσουν.

Δε θέλω να κρίνω τον άνθρωπο, αλλά καλύτερα να πάρεις 2-3 απόψεις ακόμα. Ίσως να μπορεί να γίνει κάτι.

Αλλιώς, πήγαινε τουλάχιστον για ευθανασία.

Δημοσ.

Μπορει να συνελθει σε λιγες μερες φιλε μου..μαλλον ηταν γερει η δοση που εφαγε..

Το καλυτερο ηταν να του δωσεις γαλα με ξυδι να πιει ωστε να εκανε εμετο κατευθειαν..

Ελπιζω να ζησει..κριμα..

Ξυδι του εδωσα (το ειχα ακουσει και εγω αυτο) αν και ο κτηνιατρος μου ειπε πως ηταν αχρηστο μιας και η μια απο τις 3 ενεσεις που του εδωσε ηταν για να κανει εμετο.

Τελοσπαντων. Ημουν αισιοδοξος οταν το ειδα πως ειχε σηκωθει αλλα οπως το βλεπω τωρα, ειδικα τα ματια, πστευω πως δεν θα αντεξει. Μακαρι να κανω λαθος...

Δημοσ.

Δυστυχως δεν τα καταφερε... Πριν απο λιγο ξεψυχησε.

Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.

Γεια σου φιλε...

Δημοσ.

Πολυ λυπαμαι για το σκυλακι.Θελει προσοχη γιατι ειναι πολλοι οι σκατοψυχοι που βαζουν φωλες στους δρομους για τα αδεσποτα.Μαλλον κατι τετοιο εφαγε.Ποτε δεν αφηνω το δικο μου ουτε να γλυψει κατι....

Δημοσ.

Σορυ ρε συ αλλα γιατι το ζωο δε το πηγες σε κτηνιατρο κ απλα εστειλες τον αδερφο σου??? Τρεχοντας σε διανυκτερευον επρεπε να πας.

Λυπαμαι πολυ για την απωλεια, καλο του ταξιδι :(

android.png

Δημοσ.

πρωτού χάσει τις αισθήσεις του , εαν ειναι αυτό δυνατόν , προτιμάται να πινει το ζωο γαλα προκειμένου να κανει εμετό και να μην προλάβει να γίνει η απορόφηση του δηλητηρίου (πιθανότατα στρυχνίνη , το πιο κοινό...)

η ένεση που εδωσε ο κτηνίατρος ήταν απομορφίνη η οποία προκαλεσε και τον εμετό .

Το οτι τα μάτια ήταν άσπρα , είναι φυσιολογικό (αν ηταν κίτρινο θα σημαινε πρόβλημα με το συκώτι -δεν παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια- , δηλαδή ίκτερος)..το οτι κοιτούσε αλλού μάλλον είναι συνέπεια της δράσης της τοξίνης.

Έπρεπε να τρέξεις κατευθείαν στον Κτηνίατρο , λογικά έχασες πολύτιμο χρόνο ...

rest in peace για τον φίλο σου ...

:(

Δημοσ.

Δυστυχως παιδια δεν μενω Αθηνα για να υπαρχει διανυκτερευον. Και το που σηκωθηκε ο κτηνιατρος κυριακατικα για να μου δωσει τις ενεσεις παλι καλα και ευγνωμων του ειμαι...

Δημοσ.

Ωχ καταλαβα....τα καλα της επαρχιας..

Απο δω και περα εχε στο σπιτι σου τις ενεσεις.. Εγω εχω δυο σκυλια, και στις διακοπες, και τωρα, εχω ατροπινη και κορτιζονη σε μια γωνια για καθε ενδεχομενο.

Αυτο με.τον εμμετο δεν ισχυει σε καθε περιπτωση. Δεν ειναι ολες οι.φολες ιδιες κ εχω διαβασει οτι σε καποιες περιπτωσεις μπορει να κανεις τα πραγματα χειροτερα.

android.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...