Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nομιζω οτι η μαγικη λεξη ειναι οτι προκειται για οικιακο ζωο. Κατι που το εχεις στο σπιτι σου, το μεγαλωνεις, το πηγαινεις στον κτηνιατρο για τα εμβολια και τα φαρμακα και οτι χρειαζεται.

Οτι δεν μπορει να μιλησει, δεν σημαινει οτι δεν εχει συναισθηματα, οτι δεν εχει νοημοσυνη.

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο θέμα της υγιεινής αναφέρθηκα σχετικά με τα ποντίκια κτλ. Αν μπουν στο σπίτι σου δεν θα κάτσεις να παίξετε και τάβλι. Ύστερα για εμένα είναι σαφής ο διαχωρισμός του να σκοτώνεις για πλάκα, επειδή σου τη σπάνε οι γάτες κ.ο.κ. από το να σκοτώσεις για να τραφείς. Μην τραβάμε από τα μαλλιά ένα απλό πράγμα. Κατατά προφανώς και δεν θα σκοτώσεις άνθρωπο, δεν ξέρω όμως γιατί είναι λιγότερο προφανές ότι το να υποβάλλεις ένα σκυλί πχ σε βασανιστικό θάνατο είναι ειδεχθές.

Για τον ίδιο λόγο που είναι λιγότερο προφανές πως όταν σκοτώνεις έναν ποντικό που ξετομαριάζεται σε ένα κομμάτι χαρτιού με κόλλα, ένα ψάρι που είναι πιασμένο για ώρα σε ένα αγκίστρι είναι ειδεχθές.

Δεν θα στείλουμε στο απόσπασμα κάποιον που σκότωσέ έναν σκύλο έστω και για πλάκα. Όσο σκατόψυχος και βλαμμένος να είναι.

Και αν εμένα στο σπίτι μου με ενοχλούν τα ποντίκια τον γείτονα τον ενοχλούν τα σκυλιά και έχει την αυλή του γεμάτη φόλες. Πως μπορώ εγώ να ζητήσω να τιμωρήσουν με σκληρό τρόπο τον γείτονα;

Αυτά από εμένα.

Δημοσ.

Για τον ίδιο λόγο που είναι λιγότερο προφανές πως όταν σκοτώνεις έναν ποντικό που ξετομαριάζεται σε ένα κομμάτι χαρτιού με κόλλα, ένα ψάρι που είναι πιασμένο για ώρα σε ένα αγκίστρι είναι ειδεχθές.

Δεν θα στείλουμε στο απόσπασμα κάποιον που σκότωσέ έναν σκύλο έστω και για πλάκα. Όσο σκατόψυχος και βλαμμένος να είναι.

Και αν εμένα στο σπίτι μου με ενοχλούν τα ποντίκια τον γείτονα τον ενοχλούν τα σκυλιά και έχει την αυλή του γεμάτη φόλες. Πως μπορώ εγώ να ζητήσω να τιμωρήσουν με σκληρό τρόπο τον γείτονα;

Αυτά από εμένα.

Καλά, να το θέσω αλλιώς: Προσωπικά λυπάμαι ΚΑΙ το ποντίκι - τη μία φορά που είχα στο σπίτι το έπιασα με παγίδα που τα παγιδεύει και μετά τα αφήνεις έξω ελεύθερα. Κατά τα λοιπά, τι διαχωρισμό κάνω τον εξήγησα. Και γενικότερα υπάρχουν νόμοι όσον αφορά τη θανάτωση ζώων για τροφή που υποτίθεται ότι διασφαλίζουν το να μην υποφέρουν τουλάχιστον.

Πέραν αυτού, τα ποντίκια τα διώχνεις από το σπίτι σου με όποιον τρόπο θεωρείς εσύ πρέπων (εγώ ή ο καθένας ας έχει τις απόψεις του γι'αυτό), τα σκυλιά του γείτονα όμως ούτε στο σπίτι σου είναι ΚΑΙ ανήκουν σε κάποιον. Ως εκ τούτου, όπως δεν θα σκοτώσεις το παιδί του επειδή πχ τσιρίζει και σου ξύνει τα νεύρα - ε μην σκοτώνεις και το σκυλί του. Κρίμα είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Επισης αλλη περιπτωση το να παγιδευεις/εξολοθρευεις ζωο επειδη μπορει να ειναι επιβλαβες για την υγεια σου και αλλο να αμολας φολες να πηγαινει το καθε ξεμπαρκο αθωο τετραποδο να τρωει και να θανατωνεται. Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω , με τη λογικη οτι και γω αν παω σε μια "φωλια/εστια/πως το λενε" που μενει μια γατα , θα βγαλει νυχια και θα προσπαθησει να μου επιτεθει να με διωξει κτλ , αλλα δε θα μου επιτεθει μια γατα ετσι στο ακυρο. Το οτι ειμαστε νοημων διποδα ζωα δεν σημαινει οτι πρεπει να ριχνουμε φολες σε αθωα άλλου ειδους ζωα ....

Δημοσ.

Το "Επειδή έτσι" δεν το ξέρουμε.

Και αν είναι το ίδιο όλα τα αθώα πλάσματα τι είναι αυτό που με νομιμοποιεί να σκοτώσω με αισχρό τρόπο έναν αρουραίο που απειλεί την υγιεινή μου; Και ένα "γυφτάκι" στον ΗΣΑΠ, οι 15 Πακιστανοί στο διπλανό σπιτάκι που μένουν χωρίς τουαλέτα; Μπορεί να απειλεί την υγιεινή μου. Να τους δώσουμε υδροκυάνιο;

Τις ίδιες τιμωρίες θα έπρεπε να επιβάλουμε στον χομπίστα ψαρά και κυνηγό; Επειδή έτσι, για το κέφι τους σκοτώνουν.

Για μέναν είναι άλλο το αθώο πλάσμα σκυλί, γατί, ποντίκι, σκουλήκι και άλλο το αθώο πράγμα παιδί.

Όχι. Σόρρυ. Τα σκυλιά σκυλιά και τα παιδιά παιδιά.

Τοτε να μην περπαταμε καν για να μη πατησουμε κανα σκαθαρι ή κανα μικροοργανισμο ξερω γω.

Δεν ξερω αν εχεις σκυλι, γατι ή καποιο αλλο ζωο αλλα η αποψη μου ειναι οτι δεν εχεις δικιο..

Προφανως και αυτα που λεμε περι κρεμασματος κλπ τα λεμε πανω στα νευρα μας και πανω στη στιγμη, αλλα δεν νομιζω πως δεν του αξιζει αυτου του ανευθυνου "ανθρωπου" μια τιμωρια..

Και μην μου πεις οτι εχει σχεση το ποντικι ή η συλλογη απο ταραντουλες με ενα σκύλο ο οποιος κοιμαται μαζι σου, τρωει μαζι σου, σε περιμενει να γυρισεις σπιτι, χαιρεσαι να τον βλεπεις, παιζετε μαζι, και γενικα ειναι μελος της οικογενειας σου ενδεχομενως για χρονια.

Καμια σχεση.

Και δεν δεχομαι καποιοι που ποτε τους δεν ειχαν ζωο, απο παραξενιά, απο μαλακία στον εγκεφαλο, ή επειδη καποτε ενας σκυλος του εχεσε το πεζοδρομιο, να μοιραζει φολες στη γειτονιά φερνοντας σε κινδυνο σκυλους και αλλα αθωα ζωα.

Φιλικά.

Δημοσ.
τη μία φορά που είχα στο σπίτι το έπιασα με παγίδα που τα παγιδεύει και μετά τα αφήνεις έξω ελεύθερα.

Οι χοντρόγατές σου ούτε που κουνήθηκαν ε;

Δημοσ.

Φίλε CROM αφου παίζουν τέτοιοι άχρηστοι τύποι στην περιοχή σου, γιατί δεν βάζεις μάσκα;

Την ίδια που χρησιμοποιήτε για να μην δαγκώνουν τον κόσμο, η ίδια μάσκα δεν επιτρέπει στον σκύλο να τρώει ό,τι βρει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...