LongTom Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δηλητηριάζεις ένα αθώο πλάσμα. Παιδί, σκυλί what have you. Όχι για να τραφείς, όχι γιατί με κάποιο τρόπο επηρεάζει την υγιεινή του χώρου σου. Επειδή έτσι. Όχι. Σόρρυ. Συγνώμη κιόλας συγκρίνεις ένα ζώο με έναν άνθρωπο; Και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο; Είπαμε να σεβόμαστε τα ζώα αλλά αυτό είναι πάνω από τα εσκαμμένα, τουλάχιστον. 1
kuzko21 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 τελικά τι έγινε ο σκύλος ? Δυστυχως δεν τα καταφερε... Πριν απο λιγο ξεψυχησε. Ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον. Γεια σου φιλε...
Lucifer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Συγνώμη κιόλας συγκρίνεις ένα ζώο με έναν άνθρωπο; Συγκρίνει δύο ζώα.
YiN Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Συγνώμη κιόλας συγκρίνεις ένα ζώο με έναν άνθρωπο; Και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο; Είπαμε να σεβόμαστε τα ζώα αλλά αυτό είναι πάνω από τα εσκαμμένα, τουλάχιστον. Τα ζώα μου πάντως είναι πιο έξυπνα από πολλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Στην αμερική τις τρώνε τις γάτες. Έχουν όπλα μαζικής καταστροφής γι αυτό. Γελάστε. Αλήθεια προσπαθώ. Αλλά δεν καταλαβαίνω.
slygeo87 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Συγνώμη κιόλας συγκρίνεις ένα ζώο με έναν άνθρωπο; Και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο; Είπαμε να σεβόμαστε τα ζώα αλλά αυτό είναι πάνω από τα εσκαμμένα, τουλάχιστον. Το ζώο έχει ένστικτα, ο άνθρωπος έχει και σκέψη. Ωραία μαζί σου αλλά η επιθετικότητα προς τα ζώα είναι ανεύθυνη συμπεριφορά, μη την δικαιολογείς επειδή είσαι άνθρωπος.
Sellers Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Συγνώμη κιόλας συγκρίνεις ένα ζώο με έναν άνθρωπο; Και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο; Είπαμε να σεβόμαστε τα ζώα αλλά αυτό είναι πάνω από τα εσκαμμένα, τουλάχιστον. Γιατί να μην το κάνει? Εγω τουλάχιστον το σκύλο μου τον βάζω πολύ πιο πάνω απο πολλούς ''ανθρώπους'' που γνωρίζω.
LongTom Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Συγκρίνει δύο ζώα. Μάλλον εξισώνει 2 διαφορετικά πράγματα(κοινωνικά μιλώντας, όχι βιολογικά πάντα). Τα ζώα μου πάντως είναι πιο έξυπνα από πολλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Τι σχέση έχει με το πόσο έξυπνα είναι τα ζωντανά σου με το να τα εξισώνεις με τα παιδιά;
Lucifer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μάλλον εξισώνει 2 διαφορετικά πράγματα(κοινωνικά μιλώντας, όχι βιολογικά πάντα). Προσπαθείς να κάνεις μετρήσιμη την αγάπη προς ένα ον και να την συγκρίνεις με την αγάπη προς ένα άλλο. Το επόμενο στάδιο είναι οι Εβραίοι.
YiN Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μα σοβαρά δεν λέω κάτι υπερβολικά πολύπλοκο. Λέω ότι δεν θεωρώ ότι εμείς έχουμε παραπάνω δικαίωμα στη ζωή από ένα ζώο. Ειδικά όταν δεν τίθεται θέμα ιεραρχίας στην τροφική αλυσίδα. Προφανώς δεν θα αφήσεις το ποντίκι που προαναφέρθηκε να ζει μέσα στο σπίτι σου - είναι survival instinct, κινδυνεύεις από τις ασθένειες που κουβαλάει. Προφανώς δεν θα αφήσεις την κατσαρίδα να σουλατσάρει στον πάγκο της κουζίνας για να μην έχεις εσανς υπόνομου στο φαϊ σου. Εντάξει, να το πω και πιο γλαφυρά: Όσοι δεν αντέχετε μην το ανοίξετε: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/315013_279709135382228_100000294322769_1063785_1820012861_n.jpg Είτε παιδιά είτε σκυλιά, μακάρι να υπήρχε κόλαση μόνο και μόνο για τον κ@ργιόλη που το έκανε. Ειδικά εφ'όσον έχει το "χάρισμα" της λογικής που δεν έχουν τα υπόλοιπα ζώα αλλά ο υπεράνω όλων άνθρωπος έχει. Πέραν αυτού, θα έπρεπε να σεβόμαστε τα ζώα περισσότερο απ'όσο ίσως μπορούμε να αναλογιστούμε. Έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν οι κτηνίατροι χωρίς σύνορα; Γιατί στην Αφρική όταν αρρωσταίνει η αγελάδα πεθαίνει το χωριό. 1
firewalker Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μα σοβαρά δεν λέω κάτι υπερβολικά πολύπλοκο. Λέω ότι δεν θεωρώ ότι εμείς έχουμε παραπάνω δικαίωμα στη ζωή από ένα ζώο. Και όμως από την στιγμή που είμαστε το κυρίαρχο είδος/στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (αν εξαιρέσουμε τα μικρόβια) λειτουργούμε με το "αξίωμα" αυτό. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Όταν σκοτώνω/καταστρέφω κάτι για επιβιώσω εγώ δεν σημαίνει αυτόματα πως η δική μου επιβίωση έχει μεγαλύτερη σημασία; Και δεν λειτουργούμε πάντα έτσι με βάση την επιβίωση αλλά και για να έχουμε τις ανέσεις μας.
Lucifer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δηλαδή ας πούμε αν σε δείρει ο σφίχτης, όλα κομπλέ.
YiN Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Και όμως από την στιγμή που είμαστε το κυρίαρχο είδος/στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (αν εξαιρέσουμε τα μικρόβια) λειτουργούμε με το "αξίωμα" αυτό. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Τα σκυλιά στη σακούλα ούτε απειλή είναι για το κυρίαρχο είδος ούτε τροφή. Όπως φαίνεται από το όνομα της μετριέται σε τερμς επιβίωσης, όχι σκληρότητας.
Tilemaxx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Λέω ότι δεν θεωρώ ότι εμείς έχουμε παραπάνω δικαίωμα στη ζωή από ένα ζώο. Ετοιμάσου. Έρχομαι να σε φάω.
KilliK Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Όταν σκοτώνω/καταστρέφω κάτι για επιβιώσω εγώ δεν σημαίνει αυτόματα πως η δική μου επιβίωση έχει μεγαλύτερη σημασία;
slygeo87 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Και όμως από την στιγμή που είμαστε το κυρίαρχο είδος/στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (αν εξαιρέσουμε τα μικρόβια) λειτουργούμε με το "αξίωμα" αυτό. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. O Lion King έχει διαφορετική άποψη στα λημέρια του. =ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις