Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετοιμάσου. Έρχομαι να σε φάω.

Ειδικά εφ'όσον έχει το "χάρισμα" της λογικής που δεν έχουν τα υπόλοιπα ζώα αλλά ο υπεράνω όλων άνθρωπος έχει.

• Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα σκυλιά στη σακούλα ούτε απειλή είναι για το κυρίαρχο είδος ούτε τροφή.

Εννοείτε.

Αυτό που λέω είναι πως δεν είναι το ίδιο με το να είχε 5 ανθρώπινα μωρά ο σάκος.

Διαφορετική πρέπει να είναι η αντιμετώπιση αυτού που σκότωσε με βάναυσο τρόπο 5 γατάκια από 5 παιδάκια. Έτσι λειτουργούμε σαν είδος, αυτό κάνουμε καθημερινά όλοι.

Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει αν το άλλο ον είναι γατάκι σκυλάκι ή κάτι που απειλεί τον τρόπο ζωής μου.

Δημοσ.

Προσπαθείς να κάνεις μετρήσιμη την αγάπη προς ένα ον και να την συγκρίνεις με την αγάπη προς ένα άλλο.

Το επόμενο στάδιο είναι οι Εβραίοι.

Έτσι,

ο ναζισμός και ο αντισημιτισμός είναι το ίδιο με το να λες ότι αγαπάω και νοιάζομαι περισσότερο για τον συνάνθρωπο μου(ιδιαίτερα για ένα παιδί)παρά για τον σκύλο μου.

Μα σοβαρά δεν λέω κάτι υπερβολικά πολύπλοκο. Λέω ότι δεν θεωρώ ότι εμείς έχουμε παραπάνω δικαίωμα στη ζωή από ένα ζώο. Ειδικά όταν δεν τίθεται θέμα ιεραρχίας στην τροφική αλυσίδα. Προφανώς δεν θα αφήσεις το ποντίκι που προαναφέρθηκε να ζει μέσα στο σπίτι σου - είναι survival instinct, κινδυνεύεις από τις ασθένειες που κουβαλάει. Προφανώς δεν θα αφήσεις την κατσαρίδα να σουλατσάρει στον πάγκο της κουζίνας για να μην έχεις εσανς υπόνομου στο φαϊ σου.

Εντάξει, να το πω και πιο γλαφυρά:

Όσοι δεν αντέχετε μην το ανοίξετε:

Είτε παιδιά είτε σκυλιά, μακάρι να υπήρχε κόλαση μόνο και μόνο για τον κ@ργιόλη που το έκανε. Ειδικά εφ'όσον έχει το "χάρισμα" της λογικής που δεν έχουν τα υπόλοιπα ζώα αλλά ο υπεράνω όλων άνθρωπος έχει.

Πέραν αυτού, θα έπρεπε να σεβόμαστε τα ζώα περισσότερο απ'όσο ίσως μπορούμε να αναλογιστούμε. Έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν οι κτηνίατροι χωρίς σύνορα; Γιατί στην Αφρική όταν αρρωσταίνει η αγελάδα πεθαίνει το χωριό.

Δεν είπα να βασανίζεις ζώα ή να μπαταριάζεις τα αδέσποτα,αλλά για το θέμα της εξίσωσης.

Το να θεωρώ το παιδί μου ίσο με το σκυλί μου λυπάμαι αλλά δεν το θεωρώ λογικό.

Καθένας βέβαια ζει την ζωή του όπως θέλει.

Δημοσ.

Καθένας βέβαια ζει την ζωή του όπως θέλει.

Δεν ετέθη τέτοιο θέμα. Ούτε θεωρώ τη σύγκριση βάσιμη. Το παιδί σου θα είναι εκ των πραγμάτων και δεδομένα πάνω από οτιδήποτε.

Από την άλλη, αν το παιδί σου βασανίζει ζώα ή πετάει φόλες, για εσένα εξακολουθεί να είναι πάνω από όλα, για εμένα πάλι not so much.

Δημοσ.

θεμα perspective ειναι και αυτο.

οταν φτασεις τα 70 και ζεις ολομοναχος στο αδειο σπιτι σου,σκυλο θα εχεις για συντροφια.

το παιδι σου εντωμεταξυ θα σε εχει παρατησει προ πολλου για να ζησει με την δικια του οικογενεια.

μαντεψε ποιον θα αγαπας περισσότερο τοτε.

Δημοσ.

Γιατί; Επειδή έχεις λογική σαν άνθρωπος θα με εμποδίσει αυτό; Αφού δηλώνεις ότι άνθρωποι-ζώα έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή. Άρα είναι το ίδιο ηθικό να σφάξω και να φάω εσένα, όσο ηθικό δηλαδή είναι το να φάω ένα κατσικάκι.

Απο την στιγμή που και οι δύο έχετε το ίδιο δικαίωμα τη ζωή, άρα είναι νομοτελειακά το ίδιο.

Δημοσ.

Εννοείτε.

Αυτό που λέω είναι πως δεν είναι το ίδιο με το να είχε 5 ανθρώπινα μωρά ο σάκος.

Ρε παιδί μου, πώς αλλιώς να στο πω, εγώ στο ίδιο καζάνι θα τους έβαζα.

Δημοσ.

Από την άλλη, αν το παιδί σου βασανίζει ζώα

Χμ εχει σημασια το τι ζωα βασανιζει? (Παλι δεν μιλαω για θεμα επιβιωσης/τροφης ή ασθενειων!!! Μιλαω για βασανισμα ζωου καθαρα απο περιεργεια. Ενας φιλος ειχε καψει μια κατσαριδα για τον χαβαλε και καποιοι 'πρασινοι' αντι-σπισιστες αναρχικοι των παρομοιασαν με ναζι. και το εννουσαν.)

Δημοσ.

Δεν ετέθη τέτοιο θέμα. Ούτε θεωρώ τη σύγκριση βάσιμη. Το παιδί σου θα είναι εκ των πραγμάτων και δεδομένα πάνω από οτιδήποτε.

Από την άλλη, αν το παιδί σου βασανίζει ζώα ή πετάει φόλες, για εσένα εξακολουθεί να είναι πάνω από όλα, για εμένα πάλι not so much.

Μα αυτό είπες:

Δηλητηριάζεις ένα αθώο πλάσμα. Παιδί, σκυλί what have you.

Εκτός εάν εννοούσες άλλο στο παραπάνω.

οταν φτασεις τα 70 και ζεις ολομοναχος στο αδειο σπιτι σου,σκυλο θα εχεις για συντροφια.

το παιδι σου ενωτεμαξυ θα σε εχει παρατησει προ πολλου για να ζησει με την δικια του οικογενεια.

μαντεψε ποιον θα αγαπας περισσοτερ.

Αυτό είναι θέμα δικής σου συμπεριφοράς.Με το να δίνεις την σωστή ανατροφή στο παιδί σου.

Δημοσ.
Αυτό είναι θέμα δικής σου συμπεριφοράς.Με το να δίνεις την σωστή ανατροφή στο παιδί σου.

ε ενταξει.εσυ που θα του δωσεις σωστη ανατροφη,δεν θα σε παρατησει μονο σου οταν γερασεις.θα σε κλεισει σε γηροκομειο.

κατι ειναι και αυτο.

Δημοσ.

το παιδι σου εντωμεταξυ θα σε εχει παρατησει προ πολλου για να ζησει με την δικια του οικογενεια.

μαντεψε ποιον θα αγαπας περισσότερο τοτε.

Η ηλικία σου (61) ισχύει; Αν ναι, λυπάμαι που στο λέω αλλά δεν κάνεις παιδιά για να σε φροντίσουν στα γεράματα σου, ούτε ξαφνικά στα 70 σου αγαπάς τον σκύλο που σου κάνει συντροφιά.

Κατανοώ ότι τα γεράματα φέρνουν αρνητικά συναισθήματα σε έναν άνθρωπο, ειδικά όταν είναι μόνος του αλλά...θα σου πω όταν και αν γεράσω.

Δημοσ.

Ρε παιδί μου, πώς αλλιώς να στο πω, εγώ στο ίδιο καζάνι θα τους έβαζα.

Και εγώ σου λέω αν το κάνεις για τα σκυλάκια πρέπει να κάνεις το ίδιο για όλα τα ζωντανά.

Για τα σκυλάκια θα το έκανες/το κάνεις από συναισθηματική άποψη όμως, όχι επειδή έχουμε το ίδιο δικαίωμα ύπαρξης. Αν πιστεύω το δεύτερο το κάνω για όλα τα όντα. Θα έπρεπε να σε ενοχλεί το ίδιο αν ο σάκος είχε μύγες ξέρω 'γω.

Δημοσ.

Γιατί; Επειδή έχεις λογική σαν άνθρωπος θα με εμποδίσει αυτό; Αφού δηλώνεις ότι άνθρωποι-ζώα έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή. Άρα είναι το ίδιο ηθικό να σφάξω και να φάω εσένα, όσο ηθικό δηλαδή είναι το να φάω ένα κατσικάκι.

Απο την στιγμή που και οι δύο έχετε το ίδιο δικαίωμα τη ζωή, άρα είναι νομοτελειακά το ίδιο.

Ναι, από τη μία ισχυεί αυτό και από την άλλη επειδή ως είδος έχουμε ανάγκη να ζούμε σε κοινωνίες όπου η (σχετική) συλλογικότητα μας κάνει μέσα σε αιώνες να προχωράμε, έχουμε θεσπίσει νόμους για να αποτρέπουμε μεταξύ άλλων αυτό ακριβώς που λες. Έχεις την εντύπωση ότι οι πρωτόγονες φυλές δεν κάνουν/έκαναν ποτέ τέτοια πράγματα ξέρω 'γω; Ή μήπως οι νεωτερικές κάργα προχώ κοινωνίες δεν έχουν διαπράξει κάτι ψιλά μωρε, να δεις πώς τα λένε, α ναι. Γενοκτονίες. Το πρόβλημα είναι ποιος θα φάει το κρεατάκι;

Παρεμπιπτόντως το κατσικάκι δεν θα σφάξει να φάει άλλο κατσικάκι, αντίθετα θα ζήσει στο κοπάδι χωρίς πολλές πολλές αντιρήσεις γιατί αυτό το βοηθά να επιβιώσει - αλλά δε γαμείς. Γι'αυτό δεν είναι πάντα χάρισμα η λογική, γιατί αφ'ενός υπολειτουργεί συχνότερα απ'ότι το ανάποδο και αφ'ετέρου είναι πολύ εύκολο να γίνει αντικείμενο κατάχρησης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...