Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενω εχω σταματησει απο καιρο να γραφω greeklish γιατι ολα τα φορουμ το εχουν απαγορευσει, για καποιο λογο οταν ποσταρω βρισκω παιδαριωδη λαθη. Γραφω ουσιαστικα και τα τελιωνω σε ωμεγα, "ή" διαζευτικο μερικες φορες το γραφω "οι", αρθρα "η" και "οι" τυχαιως εναλλασονται και αλλα πολλα! Το παρατηρειτε και εσεις στις δικες σας αναρτησεις? Παντως και αλλους πολλους βρισκω με παρομοια λαθη σε φορουμ, ειδησεις κτλ. Μαλλον ειναι γενικοτερο και δεν καταλαβαινω πως προκυπτει...

Α και για καποιο λογο μερικες φορες βλεπω να γραφω τριτο προσωπο! "Πηγα να ..." μπορει να το γραψω "πηγε να..."

Δεν ειναι απαραιτητα κια σφαλμα στο greeklish. Στην γραφη περα απο την νοηση υπαρχει και η συνηθεια. Στο σχολειο που γραφαμε το χερι πηγαινε μονο του. Αλλα αμα καποιος σε ρωτησει πως γραφεται μια λεξη σκαλωνες, και προσπαθουσε να την σπασεις σε συνθετικα μερη και να την ορθογραφησει αποσπασματικα για να καταληξεις σε σωστο αποτελεσμα. Οποτε σιγουρα εχει να κανει με συνηθεια πληκτρολογια, στην μεθοδο της ψηφιακης δακτυλογραφησης.

Δημοσ.

Ότι είσαι ανορθόγραφος, σημαίνει ότι γράφεις Αλβανικά; Άλλαξε τίτλο ρε φίλε. Για όνομα του Δία δηλαδή.

Δημοσ.

Το ότι τα greeklish κάνουν κάποιον ανορθόγραφο είναι γνωστό. Το ότι τον κάνουν και γνώστη ξένων γλωσσών, ε, πρώτη φορά το ακούω.

Δημοσ.

Ενω εχω σταματησει απο καιρο να γραφω greeklish γιατι ολα τα φορουμ το εχουν απαγορευσει, για καποιο λογο οταν ποσταρω βρισκω παιδαριωδη λαθη. Γραφω ουσιαστικα και τα τελιωνω σε ωμεγα, "ή" διαζευτικο μερικες φορες το γραφω "οι", αρθρα "η" και "οι" τυχαιως εναλλασονται και αλλα πολλα! Το παρατηρειτε και εσεις στις δικες σας αναρτησεις? Παντως και αλλους πολλους βρισκω με παρομοια λαθη σε φορουμ, ειδησεις κτλ. Μαλλον ειναι γενικοτερο και δεν καταλαβαινω πως προκυπτει...

Α και για καποιο λογο μερικες φορες βλεπω να γραφω τριτο προσωπο! "Πηγα να ..." μπορει να το γραψω "πηγε να..."

Δεν ειναι απαραιτητα κια σφαλμα στο greeklish. Στην γραφη περα απο την νοηση υπαρχει και η συνηθεια. Στο σχολειο που γραφαμε το χερι πηγαινε μονο του. Αλλα αμα καποιος σε ρωτησει πως γραφεται μια λεξη σκαλωνες, και προσπαθουσε να την σπασεις σε συνθετικα μερη και να την ορθογραφησει αποσπασματικα για να καταληξεις σε σωστο αποτελεσμα. Οποτε σιγουρα εχει να κανει με συνηθεια πληκτρολογια, στην μεθοδο της ψηφιακης δακτυλογραφησης.

Αυτα δεν ειναι ορθογραφικα λαθη, ειναι σχιζοφρενεια (να γραφεις αντι για πρωτο σε τριτο προσωπο και να το θεωρεις ορθογραφικο λαθος... τι αλλο θα δουμε).

Δημοσ.

Προτιμώ να γίνονται ορθογραφικά παρά να γράφουν πολλοί κάτι αγγλικούρες ενδιάμεσα.

Και εγώ γνωρίζω λίγα γερμανικά.

Δεν κάνω όμως έτσι.

Δημοσ.

Δεν θα διαφοροποιηθώ από τους προηγούμενους, αλλά θα επικεντρωθώ σε ένα σημείο: τα Αλβανικά στον τίτλο που δι@ολο κολλάνε ρε συ TS;

Δημοσ.

Τα γκρικλις σε φέρνουν σε επαφή με ξένες γλώσσες,με τα ενγκρικ ομως έρχεσαι σε επαφή με θεό,αφου χρειάζεται η επιφοίτηση του αγίου πνεύματος για να διαβάσεις τι λέει ο άλλος.

οου γες εχω καεί στο στο σταρ γουορς ναιτς οφ δι ολντ ρεπαμπιλκ!!

Δημοσ.

καλά καλά το καταλάβαμε παιδιά δεν είστε ρατσιστές και ο τίτλος είναι κάπως ρατσιστικός lol όμως φτάνει με τα off topic :P (ούτε λευκοί αμερικανοι που μιλάμε για τους μαύρους να ήμασταν..)

Αυτό που έχεις φιλε μου therock είναι αρκετά καμένα εγκεφαλικά κύτταρα από pc (η και από άλλα πράματα όπως πχ μπάφο) δυσλεξία και μερικές άλλες μαθησιακές παθήσεις.. γιατρεύονται αλλα είναι δύσκολο θέλει μεγάλη επιμονη και δουλειά (μερικές φορες και φαρμακευτική αγωγή)

σου προτείνω να κανεις μια επίσκεψη σε παθολόγο και αυτός με την σειρά του θα σου πει που να πας

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...