-nick- Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αρκετά προτιμότερο από το να του πληρώνουν τα τσιγάρα. Γιατι ξερω γω δεν εχει το δικαιωμα να διαχειριστει το χαρτζιλικι του, σε φαση να τα πιει μπυρες,να παιξει μπιλιαρδο,να καπνισει, να αγορασει σιντι ξερω γω?
Lucifer Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Γιατί, δεν έχουν το δικαίωμα να του το κόψουν;
scullyist Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 ρε παιδιά αχαχαχαχ το κάνατε λες και δεν μπορω χωρις τσιγάρα λες και κανω 2-3 πακέτα την ημέρα... 4-5 τσιγάρα κάνω με την παρεα τιποτα αλλο..! Tα 'πανε κι άλλοι αυτά, όλοι έτσι αρχίσανε/με. Είσαι στον σωστό δρόμο για το πακέτο/α, don't worry, στανταράκι.
-nick- Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Γιατί, δεν έχουν το δικαίωμα να του το κόψουν; Προφανως, μαχαιρι και καρπουζι, απλα λεω οτι προσωπικα το βρισκω τραγικο και ασχημο σαν κινηση.
nicoc89 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 εγω οτι στραβή (για αυτούς) και αν έκανα όταν πήγαιναν να μου κόψουν τα φράγκα τους έλεγα οτι δεν τους έχω ανάγκη κ οτι άμα το έκαναν θα άρχιζα τα βέρια και θα έβρισκα φράγκα και δεν το έκαναν ποτέ. οταν μεγάλωσα άρχισα να βγάζω χρήμα και απο τότε είχα την ελευθερία ότι κάνω που δεν το εγκρίνουν να το κάνω οχι μόνο χωρις φόβο μην με πιάσουν αλλα και να μην κρύβομε καν. είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σκεφτείς να βγάζεις μόνος σου φράγκα, θα νιώσεις ελεύθερος γιατι απ ότι καταλαβαίνω πέφτει η κλασική οικογενειακή καταπίεση σε κάποια θέματα που δεν θα έπρεπε να έχουν λόγο σύμφωνα με την ηλικία σου ..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Προφανως, μαχαιρι και καρπουζι, απλα λεω οτι προσωπικα το βρισκω τραγικο και ασχημο σαν κινηση. -nick- επειδη οι γονεις ειναι γονεις και επειδη ο ρολος τους δεν ειναι να παριστανουν το θεατη σε διαφορες αλλαγες του παιδιου τους, το τσιγαρο περα απο τα θεματα υγειας, εκτροχιασμενης/λαθος φιλοσοφιας παιδιου κλπ κλπ (στυλ σημερα που μαι 17 χρονων σπορος αρχιζω το καπνισμα για μοστρα και για να ειμαι αντρας-μαγκας και για να μην διαφερω απο την παρεα μου), ειναι μια πολυ καλη αφορμη για αυτους να τραβηξουν λιγο το λουρι. Διοτι, ακομα και στην ηλικια των 18 ακομα και στην ηλικια των 20 και 21 υπαρχουν παιδια πολυ ανωριμα η αν θες που παρασυρονται πολυ ευκολα, και που οσο οι γονεις δεν τραβουν το λουρι οταν το παιδι κανει λαθος επιλογες, τοσο το παιδι παει ενα βημα παρακατω. Δεν ειναι παντα καλη λυση η αδιαφορια απεναντι στις λαθος επιλογες του παιδιου για να το παιζουν ανοιχτομυαλοι. Ετσι λοιπον το τσιγαρο ειναι μια καλη και σωστη αφορμη για το γονεα να τραβηξει το αυτι. Γιατι και το ιδιο το παιδι κατα βαθος γνωριζει οτι ειναι μαλακια που αρχιζει το τσιγαρο, ασχετα αν το ξεκινα για τους δικους του λογους. Αρα θα δεχτει κατα καποιο τροπο, εστω και μεσα του, την παρατηρηση. Θα την επεξεργαστει εστω και για λιγο, οσο αντιδραστικο και να ειναι. Αν το παιδι θελει να καπνιζει να πινει και να μαγκοφερνει γενικως, δικαιωμα του αλλα ας αναλαβει τις ευθυνες του, πχ τις οικονομικες. Αν δε μπορει να το κανει, θελει δε θελει πρεπει να ειναι ετοιμο να ακουσει την οποιαδηποτε επεμβαση των γονιων του σε λαθος/κακες επιλογες του. Και για να στο πω πιο απλα. Ετσι απλοικα που το σκεφτομαι τωρα, αν ο υποθετικος 18χρονος γιος μου, μαθαινα οτι καπνιζει θα του κοβα το χαρτζιλικι με το αιτιολογικο οτι "δεν αγοραζω θανατο στο γιο μου". Να μου πει οτι εχω αδικο, ποιος? Γενικα οι ισοροπιες ειναι λεπτες
-nick- Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Τοσο το τραβηγμα του αυτιου, οσο και η πληρης αποστασιοποιηση του γονεα μπορει να εχουν αρνητικα ή θετικα αποτελεσματα. Εξαρταται απο το παιδι, απο τους γονεις, απο πολλα τελοσπαντων. Γιατι ξερεις τι εμενα με ενοχλει παρα πολυ να βλεπω ατομα στα 25 τους (θυληκαι και αρσενικα) να ειναι εξαρτημενα (συναισθηματικα, οχι οικονομικα, την οποια συναισθηματικη εξαρτηση τη θεωρω πολυ χειροτερη και καταστροφικη για την ψυχολογια του ατομου) απο τους γονεις.
FilipposMD Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 E, αν οι γονείς δεν κάνουν κάποια δραστική παρέμβαση για το τσιγάρο, για ποιο πράγμα θα κάνουν; Το κάπνισμα κόβει κατά μέσο όρο 10 χρόνια ζωής από τον καπνιστή. Ε, τι στο διάολο, 10 χρόνια ζωής είναι κάπως σημαντικό θέμα.
-nick- Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Σε ποια ηλικια ρε παιδια? Γιατι υποτιμαμε τη νοημοσυνη των 'πιτσιρικαδων' ? Επισης μιντι το να κοψεις το χαρτζιλικι σημαινει οτι μπορει να τον ωθησεις να κανει χειροτερα πραγματα για να βρει τα φραγκα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Σε ποια ηλικια ρε παιδια? Γιατι υποτιμαμε τη νοημοσυνη των 'πιτσιρικαδων' ? Ο πιτσιρικα που ξεκιναει το τσιγαρο εχει υποτιμησει μονος του τη νοημοσυνη του. Εκτος αν αυτο αποτελει δειγμα ωριμοτητας. Επισης μιντι το να κοψεις το χαρτζιλικι σημαινει οτι μπορει να τον ωθησεις να κανει χειροτερα πραγματα για να βρει τα φραγκα. Νταξει, αξιολογω τις καταστασεις. Αν ξερω οτι εχω κανα κοπριτη γιο που ειναι ικανος να αρχισει να κλεβει για να παρει ενα πακετο τσιγαρα θα δρουσα διαφορετικα. Βασικα χωρις να εισαι γονεας ειναι λιγακι δυσκολο και ακυρο να λες τι θα εκανες ΑΝ, οποτε η αποψη μου ας μη μετρησει και πολυ πανω σε αυτο το θεμα γιατι ειναι εκ του ασφαλους. Οπως και να χει δε θα το αφηνα ετσι. Ειναι σοβαρο θεμα.
-nick- Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ναι οκ δεν μπορεις να εισαι σιγουρος εκ των προτερων, αλλα εχω δει διαφορες αντιμετωπισεις επι του θεματος ... απο την πιο υστερικη μεχρι την πιο αδιαφορη. Ο πιτσιρικα που ξεκιναει το τσιγαρο εχει υποτιμησει μονος του τη νοημοσυνη του. Εκτος αν αυτο αποτελει δειγμα ωριμοτητας. Trade-off αυτο-καταστροφης και ηδονης. Δεν βλεπω καποιον ξεκαθαρα συσχετισμο με τη νοημοσυνη
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Trade-off αυτο-καταστροφης και ηδονης. Δεν βλεπω καποιον ξεκαθαρα συσχετισμο με τη νοημοσυνη Δε νομιζω οτι ο εφηβος ξεκινα το τσιγαρο επειδη περιμενει ηδονη απο αυτο... Πανω κατω ξερουμε τους λογους που αρχιζουν το τσιγαρο οι εφηβοι, σιγουρα το μεγαλυτερο ποσοστο τους. Και δεν εχει να κανει με προσμονη ηδονης η απολαυσης απο αυτο. Ασε που ακομα και αυτο το trade off, αν ισχυε, δεν ειναι ωριμο.
-nick- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Καλα οι λογοι ειναι πολλοι και οχι μονο ενας Εγω ποτε δεν εχω αρχισει το καπνισμα, γιατι δεν μ'αρεσει ιδιαιτερα, αλλα οποιαδηποτε επιλογη μας ενεχει καποια Trade-off, στο θεμα ουσιων ειναι κυριως τι κερδιζεις σε σχεση με το ρισκο που παιρνεις ή με το τι μπορει να χασεις. Τελοσπαντων ξεφευγουμε
saya Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δε νομιζω οτι ο εφηβος ξεκινα το τσιγαρο επειδη περιμενει ηδονη απο αυτο... Πανω κατω ξερουμε τους λογους που αρχιζουν το τσιγαρο οι εφηβοι, σιγουρα το μεγαλυτερο ποσοστο τους. Και δεν εχει να κανει με προσμονη ηδονης η απολαυσης απο αυτο. Ασε που ακομα και αυτο το trade off, αν ισχυε, δεν ειναι ωριμο. E, καλα, εισαι σε φορουμ με πιο νεους ανθρωπους, μην εμφανιζεις τοσο σκουριασμενα μυαλα. Οκ αρχισε το παιδι σου στα 16 το καπνισμα. Τιου λες δεν θελω να καπνιζεις. Του παιρνεις τα τσιγαρα , το μαλωνεις. Μετα τι? το δερνεις; Πως να το επιβαλλεις. ενα παιδι ειναια υτονομη οντοτητα. Δεν ειναι ρομποτακι
-nick- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 E, καλα, εισαι σε φορουμ με πιο νεους ανθρωπους, μην εμφανιζεις τοσο σκουριασμενα μυαλα. Οκ αρχισε το παιδι σου στα 16 το καπνισμα. Τιου λες δεν θελω να καπνιζεις. Του παιρνεις τα τσιγαρα , το μαλωνεις. Μετα τι? το δερνεις; Πως να το επιβαλλεις. ενα παιδι ειναια υτονομη οντοτητα. Δεν ειναι ρομποτακι Πεστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις