MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Και καπου εδω το thread πηγε υπερ πιστεως πατριδος. Πεστα Νταξει αυτη ξερουμε τι ρολο βαραει. Εσυ τι πεστα της λε ρε hah. Βλεπεις στο ποστ μου που κανει quote και απανταει να εχω πει το παραμικρο απο αυτα που φανταζεται οτι ειπα και απανταει κιολας?
saya Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Και καπου εδω το thread πηγε υπερ πιστεως πατριδος. Νταξει αυτη ξερουμε τι ρολο βαραει. Εσυ τι πεστα της λε ρε hah. Βλεπεις στο ποστ μου που κανει quote και απανταει να εχω πει το παραμικρο απο αυτα που φανταζεται οτι ειπα και απανταει κιολας? Νομιζω οτι ειναι χασμα γενεων τελικα. Πολυ σκουριασμενα μυαλα εχεις για την εποχη μας..
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Νομιζω οτι ειναι χασμα γενεων τελικα. Πολυ σκουριασμενα μυαλα εχεις για την εποχη μας.. Αντε! Γαμωτο ΥΓ. Αντε να δουμε ποσα thread ακομα θα βιαστουν απο το ιδιο ατομο:> Καλο βραδυ
-nick- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Αλλο σου λεει , αυτο που σου πα κ εγω οτι ο πιτσιρικας μετα απο τα 16-18 ειναι αυτονομο ον και δεν μπορεις να του τραβας το αυτακι επειδη καπνιζει/πινει πχ
green gordon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Αλλο σου λεει , αυτο που σου πα κ εγω οτι ο πιτσιρικας μετα απο τα 16-18 ειναι αυτονομο ον και δεν μπορεις να του τραβας το αυτακι επειδη καπνιζει/πινει πχ Π@π@ρια αυτονομο ον ειναι.Με ποιανου χρημα θα καπνισει και θα πιει? Δηλαδη αν εχεις εσυ ενα 16 παιδι και σου γυρναει κοκκαλο 6 το πρωι εχοντας καπνισει σαν τον Τσορτσιλ,θα του ζητησεις και συγνωμη που δεν εχει ετοιμο πρωινο? Αυτες ειναι καταστασεις που πρεπει να ξεκινησουν σε φαση προληψης σε πολυ μικρη ηλικια. Το τσιγαρο ειναι σκατα φιλε.
-nick- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Π@π@ρια αυτονομο ον ειναι.Με ποιανου χρημα θα καπνισει και θα πιει? Δηλαδη αν εχεις εσυ ενα 16 παιδι και σου γυρναει κοκκαλο 6 το πρωι εχοντας καπνισει σαν τον Τσορτσιλ,θα του ζητησεις και συγνωμη που δεν εχει ετοιμο πρωινο? Εξαρταται απο πολλες παραμετρους - σε τι φαση βρισκεται γενικοτερα κλπ. Και οκ στα 16 ας πουμε πως ειναι μικρος ... Στα 18 ? Θα πιουμε μαζι να κοκκαλιασουμε και μαζι να γουσταρουμε Δηλαδη πρεπει να του επιβαλλεις την δικια σου ηθικη? Το μεγαλυτερο σφαλμα των (καποιων) γονιων ειναι οτι νομιζουν οτι μπορουν να καλουπωσουν το παιδι τους οπως θελουν αυτοι
Lucifer Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 E, καλα, εισαι σε φορουμ με πιο νεους ανθρωπους, μην εμφανιζεις τοσο σκουριασμενα μυαλα. Οκ αρχισε το παιδι σου στα 16 το καπνισμα. Τιου λες δεν θελω να καπνιζεις. Του παιρνεις τα τσιγαρα , το μαλωνεις. Μετα τι? το δερνεις; Πως να το επιβαλλεις. ενα παιδι ειναια υτονομη οντοτητα. Δεν ειναι ρομποτακι Οι αυτόνομες οντότητες μένουν σε δικό τους σπίτι και ζούνε με δικά τους έσοδα. Αυτόνομες οντότητες που θεωρούν "ηθικά μεμπτό" να τους κόβεται το χαρτζιλίκι δεν υπάρχουν.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Αλλο σου λεει , αυτο που σου πα κ εγω οτι ο πιτσιρικας μετα απο τα 16-18 ειναι αυτονομο ον και δεν μπορεις να του τραβας το αυτακι επειδη καπνιζει/πινει πχ Πως ειναι αυτονομος αυτος που δεν εχει μια ? Εννοειται οτι εχει αμεση εξαρτηση απο τους γονεις του η οποιον αλλον του τα σταζει χωρις ανταλλαγμα (δλδ εργασια). Περα απο το οικονομικο που ειναι σημαντικοτατο στο θεμα αυτονομιας, ο 16χρονος δεν ειναι αυτονομος ουτε ψυχολογικα/σωματικα. Εξου και τα ψυχολογικης φυσεως προβληματα που προκυπτουν για το παιδι οταν χασει γονεα στα 16 η οταν οι γονεις χωρισουν επισης στην ιδια ηλικια. Αν ηταν αυτονομο δε θα επηρεαζοταν τοσο πολυ. Και σωματικα αμα το 16χρονο μπλεξει σε καμια φασαρια πχ με μεγαλυτερους, το μπαμπα του θα παει να φωναξει να βρει λυση, δεν θα παρει την παρεα του που καπνιζουν με τα παπακια για να πανε να δειρουν τους 25ρηδες. Μιλαμε παντα για τη πλειοψηφια των σημερινων εφηβων. Το μεγαλυτερο σφαλμα των (καποιων) γονιων ειναι οτι νομιζουν οτι μπορουν να καλουπωσουν το παιδι τους οπως θελουν αυτοι Επισης ενα απτα μεγαλυτερα σφαλματα ειναι να βλεπεις το παιδι σου να παιρνει την κατω βολτα και να κανει λαθος επιλογες τη μια πισω απτην αλλη και να εισαι θεατης "επειδη στα 18 του ειναι αυτονομο ον".
saya Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Οι αυτόνομες οντότητες μένουν σε δικό τους σπίτι και ζούνε με δικά τους έσοδα. Αυτόνομες οντότητες που θεωρούν "ηθικά μεμπτό" να τους κόβεται το χαρτζιλίκι δεν υπάρχουν. Nαι και αποκλειεις να βρει λεφτα απο θειους ,θειες, παππου, γιαγια; Η να σου υποσχεθει οτι το εκοψε αλλα να καπνιζει κρυφα απο εσενα; Πως ειναι αυτονομος αυτος που δεν εχει μια ? Εννοειται οτι εχει αμεση εξαρτηση απο τους γονεις του η οποιον αλλον του τα σταζει χωρις ανταλλαγμα (δλδ εργασια). Περα απο το οικονομικο που ειναι σημαντικοτατο στο θεμα αυτονομιας, ο 16χρονος δεν ειναι αυτονομος ουτε ψυχολογικα/σωματικα. Εξου και τα ψυχολογικης φυσεως προβληματα που προκυπτουν για το παιδι οταν χασει γονεα στα 16 η οταν οι γονεις χωρισουν επισης στην ιδια ηλικια. Αν ηταν αυτονομο δε θα επηρεαζοταν τοσο πολυ. Και σωματικα αμα το 16χρονο μπλεξει σε καμια φασαρια πχ με μεγαλυτερους, το μπαμπα του θα παει να φωναξει να βρει λυση. Μιλαμε παντα για τη πλειοψηφια των σημερινων εφηβων. Επισης ενα απτα μεγαλυτερα σφαλματα ειναι να βλεπεις το παιδι σου να παιρνει την κατω βολτα και να κανει λαθος επιλογες τη μια πισω απτην αλλη και να εισαι θεατης "επειδη στα 18 του ειναι αυτονομο ον". Πευματικα ειναι αυτονος. Αλλα παλι επειδη δεν μπορεις να τον σκοτωσεις , μπορει να μαζεψει λεφτα και να καπνιζει η να καπνιζει κρυφα απο εσενα.
Lucifer Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Ας πάει να μείνει στη θεία και ας το ταΐζει ο παππούς, εκεί χέστηκα και ενέσεις να βαράει αν είναι 18 ετών και μιας ώρας. Αν είναι ανήλικο ή/και αν μένει μαζί μου ή/και αν θέλει τα λεφτά μου, θα ζει με τους κανόνες μου.
green gordon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Εξαρταται απο πολλες παραμετρους - σε τι φαση βρισκεται γενικοτερα κλπ. Και οκ στα 16 ας πουμε πως ειναι μικρος ... Στα 18 ? Θα πιουμε μαζι να κοκκαλιασουμε και μαζι να γουσταρουμε Δηλαδη πρεπει να του επιβαλλεις την δικια σου ηθικη? Το μεγαλυτερο σφαλμα των (καποιων) γονιων ειναι οτι νομιζουν οτι μπορουν να καλουπωσουν το παιδι τους οπως θελουν αυτοι Δικια μου ηθικη ειναι να μεινει μακρια απο ποτα και τσιγαρα σε τετοια ηλικια? Νομιζα οτι ειναι το αυτονοητο.
saya Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Ας πάει να μείνει στη θεία και ας το ταΐζει ο παππούς, εκεί χέστηκα και ενέσεις να βαράει αν είναι 18 ετών και μιας ώρας. Αν είναι ανήλικο ή/και αν μένει μαζί μου ή/και αν θέλει τα λεφτά μου, θα ζει με τους κανόνες μου. Καλα , οκ και πως εισαι σιγουρος για αυτο;θα ψαχνεις ολη την μερα στο δωματιο να βρεις τσιγαρα;
Lucifer Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Όχι βέβαια. Άλλο το "αν σε πιάσω να καπνίζεις τη γάμησες" και άλλο η συστηματική παρέμβαση στην προσωπική ζωή. Εξάλλου, αν το κρύβει, σημαίνει πως αναγνωρίζει το ότι πρέπει να σέβεται τις δικές μου απαιτήσεις. Και αν το κρύβει αρκετά καλά ώστε να μη το μάθω, χαλάλι.
-nick- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Τα αυτονοητα μας μαρανανε. Μιντι μιλιζ αλλο το να παιρνει καποιος την κατω βολτα στη ζωη του , και αλλο να καπνιζει και να πινει καμμια μπυριτσα και κανα τσιγαρο στα 18 του. http://www.youtube.c...h?v=xrIPQxrog8M Come gather 'round people Wherever you roam And admit that the waters Around you have grown And accept it that soon You'll be drenched to the bone If your time to you Is worth savin' Then you better start swimmin' Or you'll sink like a stone For the times they are a-changin'. Come writers and critics Who prophesize with your pen And keep your eyes wide The chance won't come again And don't speak too soon For the wheel's still in spin And there's no tellin' who That it's namin' For the loser now Will be later to win For the times they are a-changin'. Come senators, congressmen Please heed the call Don't stand in the doorway Don't block up the hall For he that gets hurt Will be he who has stalled There's a battle outside And it is ragin' It'll soon shake your windows And rattle your walls For the times they are a-changin'. Come mothers and fathers Throughout the land And don't criticize What you can't understand Your sons and your daughters Are beyond your command Your old road is Rapidly agin' Please get out of the new one If you can't lend your hand For the times they are a-changin'. The line it is drawn The curse it is cast The slow one now Will later be fast As the present now Will later be past The order is Rapidly fadin' And the first one now Will later be last For the times they are a-changin'. Σαγια ψηνεσαι να κανουμε 4-5 κουτσουβελα? Λουσιφερ σ'αρεσει να σαι ο πατερας του 'αν σε πιασω να καπνιζεις τη γαμησες' ? Εμενα μου φαινεται πολυ ασχημο και δεν θα θελα το παιδι μου να με βλεπει σαν μπαμπουλα.
FilipposMD Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 nick, η παρέμβαση στη ζωή του παιδιού δεν είναι απαραίτητα αυταρχική. Εγώ αν είχα παιδί και το έπιανα να καπνίζει, δεν θα το άρχιζα στις μπούφλες, αλλά θα προβληματιζόμουν πολύ και θα έκανα το παν για να το κόψει, γιατί αυτά τα 10 χρόνια που είπα πριν ότι θα χάσει, θα με νοιάζουν. Το "παν" σημαίνει να κάτσεις να κουβεντιάσεις, να εξηγήσεις, να αναλύσεις, ενδεχομένως να απειλήσεις λίγο για το χαρτζιλίκι. Σε λογικά πλαίσια. Το "αν σε πιάσω τη γάμησες" υπάρχουν πολλοί τρόποι να ειπωθεί και να υπονοηθεί. Είναι κι αυτά στο παιχνίδι της διαπαιδαγώγησης, η οποία δεν σταματάει στα 14.
Προτεινόμενες αναρτήσεις