slygeo87 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει αυτόνομη οντότητα χωρίς οικονομική ανεξαρτησία είτε μένει μόνος του είτε με τους γονείς του. Εφηβεία -> επανάσταση (τα γαμάμε όλα εννοείται) -> σπουδές -> επαγγελματικός προσανατολισμός-> δημιουργία σταθερής ταυτότητας. Τα του "κόβω τα τσιγάρα" μου ακούγεται σαν έλεγχος, προσωπικά.
panosno1com Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Eφοσον προκειται για ενηλικο ατομο *, κατα την αποψη μου ο γονιος πρεπει να συζητησει με το παιδι και να του δειξει ειτε μεσω προσωπικων βιωματων (αν καπνιζει ο γονιος) ειτε να του πει καποια πραγματα για το τσιγαρο και απο εκει και περα το παιδι ως ενηλικο ατομο αποφασιζει και κανει . Το να του κοψεις χαρτζιλικι,να τον δειρεις,να του φωναξεις κλπ θα κανει κακο στη ψυχολογια του παιδιου και δε θα εχει καποιο διδακτικο αποτελεσμα, ασε που το παιδι θα το κανει σε περισσοτερη ενταση για "σπασιμο" ενω ουτε χρειαζεται η αντιμετωπιση : εεε ασε το παιδι μωρε,μη το στεναχωρησουμε.. * δεν εννοω οτι σαν ανηλικο πρεπει να το βαρας κλπ απλα σαν ενηλικος να του αφησει ο γονιος την αποφαση σε κεινον
Pantelwolf Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Οι γονείς μου, φουγάρα και οι δυο μου είπαν πως δε θελουν να καπνίσω , αλλα αν το κάνω θα μου δινουν λεφτά για να εχω το δικό μου πακέτο (οχι για τη γυφτιά της τράκας, αλλού το πήγαιναν, καθαρα τσιγαρα κιετσι) Δεν κάπνισα, ούτε η αδερφή μου μάλλον γιατι το σιχαθήκαμε σαν παιδιά μεσα στο σπιτι. Αλλα εγω στο παιδι μου -μαλλον- οσο είναι υπο τη στεγη μου, δε θα του πληρωνω τσιγαρα. Τωρα πηπλ τσεηντζ.
FilipposMD Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Εγω παντως θελω το παιδι μου να νιωθει ανετα με μενα. Να μου πει ξερω γω πατερα εκανα αυτο και το αλλο χτες, η , σκεφτομαι / θελωνα κανω το ταδε ξερω γω, τι λες? Ακομα και αν μιλαμε για ταμπου θεματα ( πχ ουσιες) Νομίζω ότι πρακτικά όλοι οι γονείς το θέλουν αυτό. Το δύσκολο είναι να το πετύχεις, χωρίς όμως να αποποιηθείς τον ρόλο σου ως παιδαγωγός-προστάτης. Για παράδειγμα, αν στα 12 δεις τον γιο σου να κάνει μαριχουάνα και του πεις "άραξε φίλε, δώσε μια τζούρα", πιθανότατα θα σου λέει τα πάντα από εκεί και πέρα. Θα έχεις αποτύχει όμως ως γονιός, γιατί δεν θα τον έχεις προστατέψει/αποτρέψει από μια συμπεριφορά που τελος πάντων δεν αρμόζει σε 12χρονο. Αν του πεις ότι δεν πρέπει να το κάνει, όσο καλά κι αν το θέσεις, είναι πιθανό ότι δεν θα σου πει πότε θα δοκιμάσει κοκαΐνη σε ένα παρτυ. Από εκεί και πέρα, με βάση τα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τις συνέπειες του καπνίσματος, ο γονιός που δίνει (επί τούτου) λεφτά στο ανήλικο παιδί του για να αγοράσει τσιγάρα εγκληματεί στην κυριολεξία και θα έπρεπε να τίθεται σε αμφισβήτηση η ικανότητά του να κηδεμονεύει το παιδί του. Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που έκλεψαν ή εκπορνεύτηκαν για να αγοράσουν τσιγάρο. άντε να κάνουν τράκα σε κανέναν γνωστό. Η έλλειψη χρημάτων για αγορά πακέτου όμως (που γενικά επιτυγχάνεται με την βαριά φορολογία στα τσιγάρα) είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των νέων καπνιστών και, ως εκ τούτου, το μακράν πιο αποτελεσματικό μέτρο δημόσιας υγείας. Ο γονιός που το σαμποτάρει εν γνώσει του, θα έπρεπε να υφίσταται κυρώσεις.
-nick- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Νομιζω φερνεις πολυ ακραιο παραδειγμα (κανναβη στα 12). Αυτο θεωρειται καποιου ειδους λογικο σφαλμα, τεσπα ας παρουμε ενα πιο νορμαλ παραδειγμα, στα 18 πχ. Μια φιλη γαλλιδα που ειχα, κανει χορτο μαζι με τον πατερα της απο τα 17-18 και γενικα ειναι πολυ ανετη μαζι του, κατι τετοιο σπανιοτερα το συναντας ελλαδα. Οπως και να χει εγω προτιμω το 'ελευθεριακο' των γαλλων παρα το υποκριτικο εξευγενισμενο ταλιμπαν ελληνα που θα μαθει για χορτο και πχ θα ριξει σφαλιαρα στην κορη του Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2011 από -nick-
pournaras Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μην το λες. Ανάλογα τα δόντια του καθενός. Κι εγώ κάπνιζα 1 πακέτο τη μέρα, καφέδες φουλ και με την οδοντόβουρτσα δεν είχα την καλύτερη σχέση. Και πήγα στον οδοντογιατρό με την αδερφή μου που ούτε κάπνιζε, ούτε καφέδες έπινε, 3 φορές βούρτσισμα τη μέρα και με έκραζε βρωμιάρη κιόλας. Και ο γιατρός μας έκανε ένα τεστ λευκότητας (μια χρωματική κλίμακα του φυσιολογικού χρωματισμού των δοντιών από το 1-5) η αδερφή γέλαγε γιατί πίστευε οτι αυτή θα βγεί 5 κι εγώ 1. Ε και οι δυο βγήκαμε το ίδιο, το 5, δηλαδή τέρμα λευκό. Ακόμα την κοροιδεύω. Τι χρωμα γραβατα σου προτεινε;
De@th L0rd Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 επειδη ειμαι μπαμπας αγοριου σχεδον 5 ετων και τα δυσκολα ακομα ειναι μακρια να πω και γω την αποψη μου??? οταν μεγαλωσει και παει στα 12-13 και το μυαλο του θα μπορει να καταλαβει καποια πραγματα που θα του πω τοτε θα κατσω και θα του μιλησω για ολα τα στραβα και αναποδα της κοινωνιας μας.για τα τσιγαρα τα ναρκωτικα τις πουτανες για τους ανωμαλους και τους gay και γενικα για οσα πιο πολλα μπορω και εχω εμπειριες. θα του δειξω την καταντια της πρεζας και των ναρκωτικων, θα του δειξω τις πουτανες και τους τραβεστι, θα του δειξω ποιους και τι να αποφευγει στην ζωη του και ελπιζω καποια απο αυτα τα πραγματα να του μεινουν οπως εμειναν και σε μενα απο τους δικους μου και ολα τα χρονια που εκανα απειρες μαλακιες στη ζωη μου δεν εμπλεξα σε χοντρομαλακιες... οταν και αν ποτε ερθει στο σπιτι και μου πει οτι καπνιζει τοτε θα του πω απλα οτι κανει μαλακιες και αν πραγματικα θελει να κανει κακο στην υγεια του να το συνεχισει...εγω ειμαι καπνιστης εδω και 16 χρονια και καπνιζω μπροστα του.με βλεπει.ξερει τα τσιγαρα μου και τον αναπτηρα μου. προτιμω να του πληρωνω τα τσιγαρα και τον καφε του παρα να κανει μαλακιες και να τα βρισκει απο αλλους... οπως τα πληρωνε η μανα μου μεχρι να βγαλω δικα μου χρηματα και να αγοραζω οτι γουσταρω... και για να τελειωνω...εγω τις χοντρομαλακιες της εκανα πρωτος και εμαθα 2-3 πραγματα στην μικρη μεχρι τωρα ζωη μου.αν ποτε καταλαβω οτι και ο γιοκας μου ακολουθει τα δικα μου χναρια πιστευω πως ξερω πως να του φερθω.ειτε με το καλο ειτε με το αγριο....αρκει να ειναι παντα σωστος και καλα.το τσιγαρο ειναι το τελευταιο..... Κάκιστα καπνίζεις στον ίδιο χώρο που μεγαλώνει το παιδί σου. Δε σέβεσαι εσύ ο ίδιος την υγεία του, θα περιμένεις να σε πάρει στα σοβαρά όταν μπεί στην εφηβεία; Δε νομίζω να περνάς το παιδί σου για βλάκα, οι έφηβοι μυρίζουν την υποκρισία των γονέων από χιλιόμετρα μακριά... . Αν θες να σε πάρει στα σοβαρά τότε, άρχισε από τώρα να καπνίζεις ΕΚΤΟΣ σπιτιού, ώστε αργότερα να φανείς πιο πειστικός.
CaptainHog Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 εσυ αυτο καταλαβες??για ποια υποκρισια μιλας??οταν θα του λεω για τα σκατα του τσιγαρου θα εχω ενα στο χερι.δεν θα το παιξω καλος μπαμπας.αρχιδια καλος ειμαι.και δεν καπνιζω στον ιδιο χωρο...εχω το γραφειο μου.
-nick- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Που ειναι το -1 να το ριξω σε ολη σχεδον τη σελιδα.
insomniaK Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Συγκρίνουμε το λειτούργημα της πορνείας με το κάπνισμα; Το ρίξαμε στις πίπες;;;
Lucifer Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Να δω ποιος θα προτείνει poll "Καπνιστής ή γκέυ;;;"
freedubus Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 θα του δειξω τις πουτανες και τους τραβεστι στηρίζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις