Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα προβλημα με τους μιγαδικούς και θα ηθελα καποιον να με βοηθησει να καταλαβω πως να λυσω τα παρακατω πρωτα 2 σκελη της ερωτησης

bdw0uc.jpg

μεχρι τωρα εχω λυση εως εδω αλλα κατι μου λεει οτι ουτε σωστο ειναι ουτε εχω καταλαβει πως το κανω

35lrwif.jpg

καμοια βοηθεια?

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για το 1 αντικαθιστας z = x + iy πχ και κανεις πραξεις (πολλαπλασιαζεις με τον συζυγη αριθμ/παρονομαστη κλπ)

στο 2 παιρνεις το z σε εκθετικη μορφη και κανεις το εκθετικο cos και sin βασει τυπου euler

Στο 3 παλι αντικαθιστας και κανεις πραξεις και εξισωνεις αληθινο κια φανταστικο μερος

Ειδικα το 1ο ειναι πολυ απλο και βασικο και μπορεις να βρεις παντου λυμμενα παραδειγματα ... ανοιξε κανα βιβλιο, ψαξε και κανα wiki ...

Δημοσ.

βασικα ειχα πολλα κενα. Αν παρατηρισεις εχω λαθος τον τυπο sqrt(a^2+b^2). Εχω βαλει ενα i και δεν μου εβγαινε με τιποτα κοντευα να τρελαθω :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ορια στα μαθηματικα κατευθυνσης γ λυκειου

Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει με το οριο lim(σφχ/χ)με το χ να τεινει στο μηδεν ???

Δημοσ.

Μπορειτε να με βοηθησεται και εμενα με τα μαθηματικα μου ???

lim(σφχ/χ) με το χ να τεινει στο μηδεν(0)

αν υπαρχει βεβαια γραψτε την λυση !!!

Δημοσ.

Το σφx το γραφεις σφx = ημx/συνx οποτε στο οριο εχεις : lim ( ημχ/χσυνχ ) με χ-->0 και συνεχιζεις

εδιτ:

Λαθος εκανα. :-D συνχ/ημχ κανει σφχ:mrgreen:

Δημοσ.

Το σφx το γραφεις σφx = ημx/συνx οποτε στο οριο εχεις : lim ( ημχ/χσυνχ ) με χ-->0 και συνεχιζεις

εδιτ:

Λαθος εκανα. :-D συνχ/ημχ κανει σφχ:mrgreen:

αυτο και δινει συν απειρο.

Δημοσ.

Οχι ρε παιδια δεν βγαινει ετσι γιατι

σφχ=συνχ/ημχ αλλα lim(συνχ/ημχ)/χ=lim(συνχ)/χ*ημχ που συνεχιζει να ειναι απροσδιοριστη μορφη επειδη ειναι της μορφης(α/0).Ομως αν παρεις τις πλευρικες παραγωγους η' αν δει κανεις την γραφικη παρασταση του σφχ νομιζω οτι το χ->0+ κανει +απειρον ενω το χ->0- κανει -απειρον.Οποτεδεν υπαρχει.Δεν ξερω, αλλα με εχει μπερδεψει παρα πολλη.

Δημοσ.

Οχι ρε παιδια δεν βγαινει ετσι γιατι

σφχ=συνχ/ημχ αλλα lim(συνχ/ημχ)/χ=lim(συνχ)/χ*ημχ που συνεχιζει να ειναι απροσδιοριστη μορφη επειδη ειναι της μορφης(α/0).Ομως αν παρεις τις πλευρικες παραγωγους η' αν δει κανεις την γραφικη παρασταση του σφχ νομιζω οτι το χ->0+ κανει +απειρον ενω το χ->0- κανει -απειρον.Οποτεδεν υπαρχει.Δεν ξερω, αλλα με εχει μπερδεψει παρα πολλη.

μην το πεις πουθενα παραεξω οτι ειναι απροσδιοριστη μορφη το α/0.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...