orlox Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Εχω ενα προβλημα με τους μιγαδικούς και θα ηθελα καποιον να με βοηθησει να καταλαβω πως να λυσω τα παρακατω πρωτα 2 σκελη της ερωτησης μεχρι τωρα εχω λυση εως εδω αλλα κατι μου λεει οτι ουτε σωστο ειναι ουτε εχω καταλαβει πως το κανω καμοια βοηθεια?
-nick- Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Για το 1 αντικαθιστας z = x + iy πχ και κανεις πραξεις (πολλαπλασιαζεις με τον συζυγη αριθμ/παρονομαστη κλπ) στο 2 παιρνεις το z σε εκθετικη μορφη και κανεις το εκθετικο cos και sin βασει τυπου euler Στο 3 παλι αντικαθιστας και κανεις πραξεις και εξισωνεις αληθινο κια φανταστικο μερος Ειδικα το 1ο ειναι πολυ απλο και βασικο και μπορεις να βρεις παντου λυμμενα παραδειγματα ... ανοιξε κανα βιβλιο, ψαξε και κανα wiki ...
orlox Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 βασικα ειχα πολλα κενα. Αν παρατηρισεις εχω λαθος τον τυπο sqrt(a^2+b^2). Εχω βαλει ενα i και δεν μου εβγαινε με τιποτα κοντευα να τρελαθω
pabou13 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Στο Β1 φιλε σου εχει ξεφυγει ενα i^2 που κανει -1, δεν το εχεις συμπεριλαβει, κανε ξανα πραξεις..
rafaelcrete Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Ορια στα μαθηματικα κατευθυνσης γ λυκειου Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει με το οριο lim(σφχ/χ)με το χ να τεινει στο μηδεν ???
rafaelcrete Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Μπορειτε να με βοηθησεται και εμενα με τα μαθηματικα μου ??? lim(σφχ/χ) με το χ να τεινει στο μηδεν(0) αν υπαρχει βεβαια γραψτε την λυση !!!
ChRis6 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Το σφx το γραφεις σφx = ημx/συνx οποτε στο οριο εχεις : lim ( ημχ/χσυνχ ) με χ-->0 και συνεχιζεις εδιτ: Λαθος εκανα. συνχ/ημχ κανει σφχ
evabb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Το σφx το γραφεις σφx = ημx/συνx οποτε στο οριο εχεις : lim ( ημχ/χσυνχ ) με χ-->0 και συνεχιζεις εδιτ: Λαθος εκανα. συνχ/ημχ κανει σφχ αυτο και δινει συν απειρο.
rafaelcrete Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Οχι ρε παιδια δεν βγαινει ετσι γιατι σφχ=συνχ/ημχ αλλα lim(συνχ/ημχ)/χ=lim(συνχ)/χ*ημχ που συνεχιζει να ειναι απροσδιοριστη μορφη επειδη ειναι της μορφης(α/0).Ομως αν παρεις τις πλευρικες παραγωγους η' αν δει κανεις την γραφικη παρασταση του σφχ νομιζω οτι το χ->0+ κανει +απειρον ενω το χ->0- κανει -απειρον.Οποτεδεν υπαρχει.Δεν ξερω, αλλα με εχει μπερδεψει παρα πολλη.
evabb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Οχι ρε παιδια δεν βγαινει ετσι γιατι σφχ=συνχ/ημχ αλλα lim(συνχ/ημχ)/χ=lim(συνχ)/χ*ημχ που συνεχιζει να ειναι απροσδιοριστη μορφη επειδη ειναι της μορφης(α/0).Ομως αν παρεις τις πλευρικες παραγωγους η' αν δει κανεις την γραφικη παρασταση του σφχ νομιζω οτι το χ->0+ κανει +απειρον ενω το χ->0- κανει -απειρον.Οποτεδεν υπαρχει.Δεν ξερω, αλλα με εχει μπερδεψει παρα πολλη. μην το πεις πουθενα παραεξω οτι ειναι απροσδιοριστη μορφη το α/0.
Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 http://www.wolframalpha.com/input/?i=lim+%5Bx-%3E0%5D+cotx%2Fx
evabb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 καλα το ειπα οτι δινει συν απειρο. φτου μου να μην με ματιασω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις