Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Από το 2007 έχω φύγει από το σπίτι που νοίκιαζε ο πατέρας μου και αυτός έφυγε το 2009 , το συμβόλαιο ήταν στο ονομά του, το ένα κλειδί απο τα δύο το ειχα κρατήσει εγώ και πριν λίγες μέρες ένας γνωστός μου μου ζήτησε το κλειδί για να πάει να δει το σπίτι και μου είπε οτί έχει εποικινώνησει με την ιδιοκτήτρια, του το έδωσα και λίγες μέρες μετά με παίρνει τηλέφωνο η ιδιοκτήτρια που είναι και δικηγόρος και μου λέει να πάω να αδιάσω το σπίτι από κάτι παλιά πράγματα που έχει, εγω της είπα οτί δεν έχω καμία δουλειά με το σπίτι και μου λέει οτί θα μου κάνει μύνηση για το οτί έδωσα το κλειδί σε κάποιον άγνωστο και οτί εγώ ημουν υπεύθυνος για το σπίτι εφόσον είχα το κλειδί. Με τον πατέρα μου δεν έχω καλές σχέσεις και δεν μπορώ να επικοινωνήσω, αν και προσπαθησα. Μπορεί η ιδιοκτήτρια να μου κάνει μύνηση για αυτό?? μήπως να βρω έναν δικηγόρο?? η να πάω να καθαρίσω το σπίτι??

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ποιος εκανε-εβαλε ονομα του-υπεγραψε το συμβολαιο δεν μας ειπες.

δηλ το προβλημα της δεν ειναι αν χρωστατε κατι αλλα εδω και 2 χρονια οτι εχετε αφησει πραγματα μεσα?

αν το 2ο τοτε θα μπορουσε δικαστικως να τα βγαλει σε πλειστηριασμο

Δημοσ.

αν έγραφες και με παραγράφους κάπως θα βοηθούσε για να καταλάβει κανείς τι εννοείς .:huh:

σιγά πες της μη σε βάλει και φυλακή..

από τη στιγμή που το συμβόλαιο δεν είναι στο όνομα σου, γράψτην.

δώστης το κλειδί και πες της να κάνει ότι γουστάρει..

Δημοσ.

Nαι τα πράγματα θα βγουν δικαστικώς σε πλειστηριασμο...

Το οτι ειναι φιλος σου δεν σημαινει οτι ειναι αγνωστος (οπότε βλακίες λέει περί κλειδιών)

Αν δεν τα θες τα πράγματα δώσε τα κλειδιά και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ πες της... ( δεν μπορει να σου κανει ΤΙΠΟΤΑ )

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να γραψω εδω την απορια μου,μην ανοιγω αλλο θεμα για ενοικιαστη.εχω νοικιασει το σπιτι σε εναν καλο ειναι η αληθεια νοικιαρη.

αλλα εχω ενα θεμα με τα γ@μισιατικα.δεν θελω να τα πληρωνω.οταν το νοικιασα,του ειπα οτι εχει κα ηλιακο θερμοσιφωνα,και του τον παραχωρω,να τον εκμεταλευτει.αλλα μου ειπαν αλλοι οτι:σε περιπτωση που χαλασει αυτος,την ζημια την πληρωνω εγω...ισχυει κατι τετοιο??

δλδ αλλος εκμεταλευεται το υλικο που του παραχωρω και αν χαλασει το πληρωνω εγω??δλδ δανειζω ενα οχημα σε φιλο και χαλαει στα χερια του,ποιος πληρωνει την ζημια?????

αν ειναι να πληρωνω εγω,τον ακυρωνω και τερμα το ζητημα......

Δημοσ.

Τι εννοεις του παραχωρησες τον ηλιακο? Δεν ηταν ηδη συνδεδεμενος στο διαμερισμα? Ηταν αλλου διαμερισματος/περισευουμενος και του τον εδωσες "χαριστικα"? Υπηρχε επιλογη να μην εχει τον ηλιακο δηλαδη?

Σε καθε περιπτωση, νομικα αν το δουμε, στο συμβολαιο περιγραφεται καθαρα ποιος αναλαμβανει τις βλαβες που προκυπτουν ΚΑΤΑ την ενοικιαση===>ο ενοικιαστης.

Αρα ειτε θερμοσιφωνας, ειτε βρυση, ειτε αποχετευση, ειτε θερμανση, τα αναλαμβανει ο ενοικιαστης θεωρητικα, εκτος αν το συμβολαιο λεει κατι διαφορετικο. Αν φυγει χωρις να τον φτιαξει, κρατας την εγγυηση.

Τελος, προλαβαινω αυτο που θα σου πει καποιος η που θα αναρωτηθεις: Ο ορος "οι φυσικες φθορες δεν αποτελουν λογο παρακρατησης της εγγυησης" αναφερεται πχ σε υγρασιες στους τοιχους, βαψιματα τοιχων κλπ. Οχι σε βλαβες.

Εν ολιγοις το σπιτι ανηκει σε αυτον που το νοικιαζει, σαν να ειναι δικο του. Οτι παθαινει το φτιαχνει ο ιδιος. Τωρα αν ερθει η ωρα να φυγει και εχει υγρασιες ο τοιχος, γρατζουνιες η κουζινα και δαχτυλιες στις πορτες, δεν γινεται να του πεις σου κρατω εγγυηση.

• Moderators
Δημοσ.

να γραψω εδω την απορια μου,μην ανοιγω αλλο θεμα για ενοικιαστη.εχω νοικιασει το σπιτι σε εναν καλο ειναι η αληθεια νοικιαρη.

αλλα εχω ενα θεμα με τα γ@μισιατικα.δεν θελω να τα πληρωνω.οταν το νοικιασα,του ειπα οτι εχει κα ηλιακο θερμοσιφωνα,και του τον παραχωρω,να τον εκμεταλευτει.αλλα μου ειπαν αλλοι οτι:σε περιπτωση που χαλασει αυτος,την ζημια την πληρωνω εγω...ισχυει κατι τετοιο??

δλδ αλλος εκμεταλευεται το υλικο που του παραχωρω και αν χαλασει το πληρωνω εγω??δλδ δανειζω ενα οχημα σε φιλο και χαλαει στα χερια του,ποιος πληρωνει την ζημια?????

αν ειναι να πληρωνω εγω,τον ακυρωνω και τερμα το ζητημα......

Έχεις παρεξηγήσει τι σημαίνει ο όρος "γαμησιάτικα", φίλε μου. Οι μόνιμες αλλαγές που γίνονται στο σπίτι είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, γιατί αυτός θα έχει την αβάντα από αυτές όταν θα φύγει ο ενοικιαστής. Εννοείται ότι αυτό ισχύει στην περίπτωση που η φθορά είναι φυσιολογική και δεν την έχει προκαλέσει ο ενοικιαστής, άθελά του ή οικειοθελώς.

Τώρα στην περίπτωσή σου, δεν βλέπω πως θα μπορεί να ευθύνεται ο ενοικιαστής για ζημιά στο θερμοσίφωνα. Δηλαδή τι θα κάνει, θα πάρει μια βαριά και θα αρχίσει να τον κοπάναει;

Δημοσ.

Καλα μην προτρεχουμε. Ας δει το συμβολαιο του πρωτα τι ορους εχει. Εγω οτι συμβολαια εκανα ειτε οντας στην μια πλευρα ειτε οντας στην αλλη, ο ορος που αναφερω υπηρχε. Και οποτε γινοταν ζημια τετοιου τυπου δεν την αναλαμβανε ο ενοικιαστης, ειτε ημουν εγω ειτε αλλος.

edit: Τωρα βλεπω κατι διαφορετικο εδω, αρα μπορει να εχω και αδικο.

Άρθρο 8: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΡΙΑΣ - ΕΚΜΙΣΘΩΤΡΙΑΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ

Η ΕΚΜΙΣΘΩΤΡΙΑ, ως μόνη ιδιοκτήτρια του ΜΙΣΘΙΟΥ, έχει την ευθύνη και φέρει τις δαπάνες για την αποκατάσταση των μείζονος εκτάσεως ζημιών του ΜΙΣΘΙΟΥ και των πραγμάτων και εγκαταστάσεων του (ως π.χ. εκτεταμένη επισκευή ή αντικατάσταση του μηχανισμού ανύψωσης των ανελκυστήρων, του συστήματος πυρανίχνευσης).

Αν η ΕΚΜΙΣΘΩΤΡΙΑ δεν αποκαταστήσει τυχόν βλάβες, ή ζημίες κ.λπ. των ως άνω εγκαταστάσεων εντός ..... εργάσιμων ημερών από σχετική έγγραφη ειδοποίηση της ΜΙΣΘΩΤΡΙΑΣ η τελευταία δικαιούται, κατά την κρίση της, είτε να προβεί η ίδια στην αποκατάσταση των ως άνω βλαβών, ζημιών κ.λπ. με δαπάνες της ΕΚΜΙΣΘΩΤΡΙΑΣ δικαιούμενη να παρακρατήσει αυτές από τα οφειλόμενα προς την ΕΚΜΙΣΘΩΤΡΙΑ μισθώματα είτε να μην καταβάλει το συμφωνημένο μίσθωμα μέχρι η ΕΚΜΙΣΘΩΤΡΙΑ να αποκαταστήσει τις ως άνω ζημιές, βλάβες κ.λπ., είτε να ασκήσει τα δικαιώματά της που προβλέπονται στο άρθρο 14 του παρόντος.

Η δε ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ έχει την ευθύνη και φέρει τις δαπάνες (κατά το εις τον Κανονισμό ποσοστό του ΜΙΣΘΙΟΥ και των αναλογούντων κοινοχρήστων) για την τρέχουσα συντήρηση του ΜΙΣΘΙΟΥ και των πραγμάτων και εγκαταστάσεων του (ως π.χ. αντικατάσταση τυχόν θραυσθέντων υαλοπινάκων του ΜΙΣΘΙΟΥ, κ.λπ.) και οι οποίες δεν βαρύνουν τους ιδιοκτήτες.

Ειδικώς όσον αφορά το αυτόνομο σύστημα κλιματισμού (θέρμανση-ψύξη) του ΜΙΣΘΙΟΥ για τη λειτουργία του οποίου αποφασίζει η ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ, η ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ φέρει αποκλειστικά όλες τις δαπάνες περιοδικής συντήρησης και επισκευής των κλιματιστικών συσκευών που βρίσκονται στο ΜΙΣΘΙΟ.

Η ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ υποχρεούται να συμμορφώνεται απόλυτα με όλους τους όρους και τις διατάξεις του ως άνω (υπό άρθρο 1) Συμβολαίου Σύστασης Οριζόντιων Ιδιοκτησιών και Κανονισμού Πολυκατοικίας, των οποίων έλαβε πλήρη γνώση και ο οποίος συμφωνείται ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος, ρητά συμφωνουμένου ότι κάθε απαγόρευση ή γενικά διάταξη του Κανονισμού που αφορά του ιδιοκτήτες αφορά και τους μισθωτές.

Βεβαια το point του φιλου ειναι οτι "τον παραχωρησε" τον ηλιακο χωρις, που μου δινει την εντυπωση οτι το εκανε σαν διευκολυνση αλλα χωρις να υποχρεουται. Ειναι σαν να κανεις ενα δωρο εσυ και να χαλαει και να ρχεται ο αλλος να σου ζηταει εγγυηση.

ΑΛλα καλο ειναι να μας διευκρινησει πως ακριβως παραχωρησε τον ηλιακο. Συνηθως ειναι εκ των προτερων ενωμενος με το διαμερισμα, εδω εγινε κατι διαφορετικο?

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχεις παρεξηγήσει τι σημαίνει ο όρος "γαμησιάτικα", φίλε μου. Οι μόνιμες αλλαγές που γίνονται στο σπίτι είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, γιατί αυτός θα έχει την αβάντα από αυτές όταν θα φύγει ο ενοικιαστής. Εννοείται ότι αυτό ισχύει στην περίπτωση που η φθορά είναι φυσιολογική και δεν την έχει προκαλέσει ο ενοικιαστής, άθελά του ή οικειοθελώς.

Τώρα στην περίπτωσή σου, δεν βλέπω πως θα μπορεί να ευθύνεται ο ενοικιαστής για ζημιά στο θερμοσίφωνα. Δηλαδή τι θα κάνει, θα πάρει μια βαριά και θα αρχίσει να τον κοπάναει;

Ακριβώς όπως τα γράφει ο Malthador είναι τα πράγματα. Δεν νοείται ως παραχώρηση ένα παράρτημα του μίσθιου (του ακινήτου που νοικιάζεται) , όπως ο ηλιακός - όπως δεν είναι "παραχώρηση" τα σώματα της κεντρικής θέρμανσης (καλοριφέρ), τα είδη υγιεινής στο μπάνια κλπ.

Γενικώς, οποιαδήποτε μείζονος αξίας ζημία υποστούν οι εγκαταστάσεις του μίσθιου, υπεύθυνος για την αποκατάστασή τους είναι ο εκμισθωτής (ιδιοκτήτης).

Δημοσ.

μαλλον θα τον ακυρωσω...το διαμερισμα δεν ειχε ηλιακο,του συνεδεσα εναν ηλιακο απο το κατω διαμερισμα που δεν το χρησημοποιω,για να μην καθετε και αχρηστευετε τσαμπα......αλλα αν ειναι να το χρησιμοποιει αλλος και να πληρωνω εγω,να παει στο δι@ολο...........

με το σκεπτικο που γραφετε,αν σαπισει ενα σωμα θερμανσης γιατι το δουλευε ο ενοικιαστης,θα το πληρωσω εγω....δλδ αν σαπισει σωληνας στο σπιτι,και σκασει,θα πρεπει να το διωρθωσω εγω.....αρχιζω να ανυπομονω να φυγει,και να διπλασιασω το ενοικιο στον επομενο.....

• Super Moderators
Δημοσ.

μαλλον θα τον ακυρωσω...το διαμερισμα δεν ειχε ηλιακο,του συνεδεσα εναν ηλιακο απο το κατω διαμερισμα που δεν το χρησημοποιω,για να μην καθετε και αχρηστευετε τσαμπα......αλλα αν ειναι να το χρησιμοποιει αλλος και να πληρωνω εγω,να παει στο δι@ολο...........

με το σκεπτικο που γραφετε,αν σαπισει ενα σωμα θερμανσης γιατι το δουλευε ο ενοικιαστης,θα το πληρωσω εγω....δλδ αν σαπισει σωληνας στο σπιτι,και σκασει,θα πρεπει να το διωρθωσω εγω.....αρχιζω να ανυπομονω να φυγει,και να διπλασιασω το ενοικιο στον επομενο.....

Η λογική είναι ότι το διαμέρισμα και ο εξοπλισμός του ανήκουν σε εσένα (ως ιδιοκτήτη) και όχι σε εμένα ως ενοικιαστή. Και θα παραμείνουν στο διαμέρισμα και μετά την δική μου αποχώρηση για να τα εκμεταλλευτείς εσύ ή άλλος ενοικιαστής. Στο κάτω-κάτω, δεν θα προκαλέσω εγώ το σάπισμα ενός σώματος θέρμανσης ή την βλάβη του ηλιακού, προφανώς αυτό οφείλεται στην πολυκαιρία και όχι σε κάποιον μεμονωμένο ενοικιαστή.

Συνεπώς, οι μείζονος σημασίας ζημιές επισκευάζονται με έξοδα του ιδιοκτήτη. Κατά τη γνώμη μου, απόλυτα λογικό.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν το γνώριζες αυτό, μάλλον επειδή δε σου χει τύχει ποτέ. Δεν είναι λογικό να πληρώνει ο νοικάρης τέτοιου είδους ζημιές. Αν το σπίτι πχ έχει υγρασία, μαυρίσουν τα ντουβάρια και σκάσουν τα πλακάκια, θα πρέπει να φτιάξει αυτός και τη μόνωση του σπιτιού; Και αν μετά από 2 μήνες που λήγει το συμβόλαιο τον διώξεις;

Όσο για τον διπλασιασμό του ενοικίου, σε περίπτωση που δεν είναι αρκετά χαμηλό, πολύ πιθανόν είναι να σου μείνει αμανάτι. Τουλάχιστον αν κρίνω απ το τι γίνεται στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο. Αλλά αυτό είναι δικαίωμά σου :)

Δημοσ.

πρωτη φορα νοικιασα ακινητο.το συγκεκριμενο καθοταν 20 χρονια,αλλο που εχω καθεται 30 χρονια.οταν δεν κατοικιται ενα σπιτι,κλεινεις τα ρευματα -νερα και δεν εχει καμια απαιτηση.ουτε χαλαει ουτε ζηταει λ7.αν ειναι να το νοικιασω για 250 ευρω απο τα οποια μετα την φορολογηση και το χαρατσι(το οποιο δεν θα πληρωνα αν δεν το νοικιαζα....) μου μενουν 150-180 ευρω,και να εχω και ζημιες,καλυτερα να καθεται αλλα 30 χρονια......

Δημοσ.

πρωτη φορα νοικιασα ακινητο.το συγκεκριμενο καθοταν 20 χρονια,αλλο που εχω καθεται 30 χρονια.οταν δεν κατοικιται ενα σπιτι,κλεινεις τα ρευματα -νερα και δεν εχει καμια απαιτηση.ουτε χαλαει ουτε ζηταει λ7.αν ειναι να το νοικιασω για 250 ευρω απο τα οποια μετα την φορολογηση και το χαρατσι(το οποιο δεν θα πληρωνα αν δεν το νοικιαζα....) μου μενουν 150-180 ευρω,και να εχω και ζημιες,καλυτερα να καθεται αλλα 30 χρονια......

Τεραστιο λαθος. Κατ αρχην ενα σπιτι που καθεται 20 χρονια...

Σκανε -φουσκωνουν τα χρωματα,

Υγρασια - μουχλα απο την κλεισουρα,

Σωληνες αρχιζουν να σαπιζουν (ειτε ειναι μεσα ο ενοικιαστης, ειτε εσυ, ειτε κανενας),

Τοιχοι - σοβατισματα αρχιζουν να χανουν την αντοχη τους και αρχιζουν να τριβονται,

Και γενικα ενα σπιτι (γενικοτερα ενα ακινητο), εχει ενα οριο ζωης οπως ολα τα πραγματα στον πλανητη, αυτο που θα ανεβασει το οριο ζωης του, ειναι η συντηρηση, και συντηρηση χωρις να μενει κανεις μεσα δε γινεται, οπως και συντηρηση χωρις χρημα δε γινεται.

Επισης λ7 ζηταει και μαλιστα πολλα. Ελπιζω το χαρατσι να μη σε ετσουξε αρκετα, γιατι δυστυχως θα το εχουμε για χρονια.

Αρα ενα σπιτι που το πληρωνεις αδρα μεσα απο φορους (και θα πληρωσεις και αργοτερα για τυχον μεταβιβασεις κλπ), και το οποιο παραλληλα ο χρονος το τρωει και το διαλυει, δε νομιζω να ειναι και οτι καλυτερο να το αφησεις ανοικιαστο επειδη μπορει να χαλασει κατι και να χρειαστει να το φτιαξεις. Χιλιαδες κοσμος νοικιαζει σπιτια, λες να μην εχουν κερδος αυτοι;

Δημοσ.

Φιλε μου νομιζω οτι εισαι λαθος..

Το σωστο ειναι να το ανεβασεις στα 280 π.χ αν το ειχες στα 250 με το επιχειρημα οτι το διαμερισμα εχει ηλιακο θερμοσιφωνα.

Σκεψου οτι τωρα με τον καινουργιο κανονισμο θερμομονωσης το κτηριο σου οσο πιο παλιο ειναι τοσο πεφτει και η αξια του..

Δηλαδη αν χτες εκανε π.χ 180.000 τωρα αν ειναι κατηγοριας Ε ή Ζ βαρια βαρια 100.000..

Τι σημαινει αυτο..Οτι ο ενοικιαστεις/ αγοραστεις μπορει να σου πει οτι θελει να δει το πιστοπιητικο ενεργειακης επιθεωρησης .Του λες δεν εχω σου λεει εγω με βαση την παλαιοτητα του κτηριο το κοστολογω στο 80.000 χιλιαρικα.

Αν του πεις εχω θα σου πει να δω τι κατηγοριας ειναι και αν ειναι κατω απο Β ή Γ θα σου πει παλι εγω σου δινω 90.000 ..

Αρα καλυτερα να το εχει καλοσυντηρημενο με καλα κουφωματα και με καλη μονωση παρα να καθεται και να σαπιζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...