leftermann Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 παίζει αυτό το τελευταίο που είπες. Έχω ένα μικρό διαμερισματάκι, το νοικιάζω. Το είχαν 2 φοιτητές πριν 6-7 χρόνια. Άφησαν 7 μήνες νοίκια τόγκα, και το σπίτι σε άθλια κατάσταση. Μιλάμε για καμένα ηλεκτρικά (καλώδια κλπ), μαυρισμένοι από φωτιά τοίχοι στην κουζίνα, κλπ. Αν ποτέ φύγω στο χωριό, το σπίτι που μένω τώρα δεν το δίνω με καμιά παναγία για ενοικίαση, εκτός κι αν είναι σε κάναν αδερφό μου ξερωγώ.
Love Mac Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους!!! Καλως σας βρήκα-είμαι νέο μέλος!!!επειδη έχω σπίτια κ τα νοικιάζω θα πω κ εγω τη γνώμη μου με βάση την εμπειρία μου:καταρχήν οποιαδήποτε φθορά στο σπίτι που γίνεται λογω της παροδου του χρόνου βαραίνει τον ιδιοκτητη πχ:εάν τρυπησει κάποιο καλοριφέρ καεί ο θερμοσιφωνας κτλ!! Το να διώξεις έναν ενοικιαστή δεν είναι εύκολο -δυστυχώς ακόμα κ εάν δεν πληρώνει!! Για να δηλώσεις ιδιοκατοικιση πρέπει να μην υπαρχει κανένα άλλο ακίνητο στο όνομα του ιδιοκτήτη!!!παντως δεν εύκολο να νοικιαζεις σπίτι κ ο κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να είναι πολυ προσεκτικός γιατι το τι έχω συναντήσει μέχρι τωρα δεν λέγεται!!!! Στον φίλο που ανέφερε ότι του φάγανε 7 μηνιατικα εάν δεν πρόκειται να τα εισπράξει ας τα κάνει παραχώρηση στην εφορία -έτσι ώστε να μην φορολογηθει για εισόδημα που δεν έλαβε!!! Και ας τα βγάλουν μετα περα με το κράτος!!!
LOULATRANS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Αν προβληματιζεται κανενας για το αν θα στεναχωριομουν η οχι, μπορει καλιστα να μου μεταβιβασει οποιοδηποτε ακινητο τον ενοχλει. Τα εξοδα, συμβολαια και 2 δικηγοροι, τα κερναω εγω. Το λεω με καθε σοβαροτητα, οποιος νομιζει οτι το ακινητο του τον βαραινει, εδω ειμαι. (κι ας παιρνω, οχι το 40, αλλα το 20% των συνολικων εσοδων, παλι οταν κοιμαμαι θα τα παιρνω). σοβαροτητα??? απο καποιον που δεν ξερει πως ειναι να χτιζεις το σπιτι σου με χιλια βασανα και κουραση?και να μην ακους και κανενα ευχαριστω???? ασε,δεν θα παρουμε........στο θεμα μας,εχει ζορι ο καυστηρας και καπνιζει,στο σπιτι που νοικιαζω(στην περσινη σεζον τον κλεισαμε εν αριστη λειτουργεια),την συντηρηση του καυστηρα που ζεσταινει τον ενοικιαστη,ποιος την αναλαμβανει???ελπιζω να μην διαβασω κανα κουφο,γιατι θα τον πεταξω απο τον τριτο(ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ,ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΥΣΤΗΡΑ....)
pournaras Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Για να ξεκαθαρισει λιγο η κουβεντα... Μισθωτηριο συμβολαιο: 7. Ο Μισθωτής υποχρεούται να κάνει καλή χρήση του μισθίου, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση για φθορές και βλάβες που προκλήθηκαν στο μίσθιο απ' αυτόν ή την οικογένεια ή το υπηρετικό προσωπικό του και λοιποί προστηθέντες ή βοηθοί εκπληρώσεως, εκτός απ' αυτές που οφείλονται στη συνήθη χρήση. Επιπλέον υποχρεούται να διατηρεί το μίσθιο καθαρό και να το χρησιμοποιεί κατά τέτοιο τρόπον που να μη θίγει την ησυχία, υγεία, εργασία, ασφάλεια και τα χρηστά ήθη των περίοικων. http://www.power-tax.gr/catalognews.asp?catid=742 Οποτε, ειτε ο καυστηρας χαλαει, ειτε ο ηλιακος, ειτε οι σωληνωσεις, ειτε η βρυση, ειτε το παραθυρο, κλπ κλπ. ολα αυτα ειναι απο συνηθη χρηση (εκτος κι εχει παρει τη βαριοπουλα και τα βαραει), οποτε και βαρυνουν τον ιδιοκτητη. Γνωριζω αρκετες περιπτωσεις οπου ο ιδιοκτητης (ως σοφος και γνωριζοντας οτι ολα τα σπιτια εχουν φθορες), εχει κανει απο πριν συνεννοηση (και ισως και ενα εξτρα συμφωνητικο για αυτο) για ενα ποσοστο συμμετοχης του ενοικιαστη στις φθορες (ας πουμε ενα 30% ), αν οχι, με βαση το συμβολαιο που υπογραφηκε οι φθορες απο χρηση βαρυνουν τον ιδιοκτητη.
LOULATRANS Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 δλδ αν ο ενοικιαστης βαζει το χειροτερο πετρελαιο που βρισκει στην αγορα,εγω θα πληρωνω για να καθαριζω τον καυστηρα???δεν παμε καλα....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Γιατί, αν βάζει το καλύτερο, θα του μειώσεις το ενοίκιο επειδή σου παρατείνει τη διάρκεια ζωής του καυστήρα;
Love Mac Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά το κοστοσ της συντήρησης του καυστηρα βαραίνει τους ενοικους μιας πολυκατοικίας είτε είναι ενοικιαστες είτε ιδιοκτήτες!!η συντήρηση γίνεται κάθε χρόνο κ φυσικα είναι υποχρεωτική για να ξεκινήσει η λειτουργία του καλοριφέρ!!!! Οτιδήποτε βλάβη όμως στο καυστηρα η στο κυκλοφοριτη ή στη δεξαμενή του πετρελαίου βαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη!!! Φυσικα αυτο καθορίζεται απο τον κανονισμό της κάθε πολυκατοικίας!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 δλδ αν ο ενοικιαστης βαζει το χειροτερο πετρελαιο που βρισκει στην αγορα,εγω θα πληρωνω για να καθαριζω τον καυστηρα???δεν παμε καλα.... Ξερωγω, μπορεις αν θες να εισαι παρων την ωρα που βαζει πετρελαιο. Η να βαζεις εσυ πετρελαιο και στο τελος της σεζον που θα υπολογιζετε ποσο εκαψε να τον βαζεις να στα πληρωνει με βαση την τιμη ανα λιτρο που ειχες πληρωσει. Υπαρχουν λυσεις αρκει να θελουν και οι 2 πλευρες.
Love Mac Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Πάντα υπάρχουν λύσεις αρκεί να είναι κ οι δυο πλευρές θετικές στη συζήτηση κ στην συνεννόηση κ να ξέρετε με τα δικαστήρια δεν βγαινει άκρη!!η σωστή συμφωνία είναι το παν κ πάντα ότι συμφωνηθει να γίνεται γραπτώς!
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Ε, οταν ομως (ακομη και σημερα), ο ιδιοκτητης ζητησε αερα (ακουσον), εκτος του υπερογκου ενοικιου, ας κλαιει ολη μερα. Ε καλά ζητάνε και μερικοί έρημοι αύξηση ενοικίου εν μέσω κρίσης.....
Haldol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 The bottom line, ακομη και πολυ λιγο να ειναι το ενοικιο, και ισα ισα που να βγαζεις κερδος, ειναι πολυ καλυτερο για ενα κτιριο να ειναι σε λειτουργια, παρα να ειναι κλεισμενο για 10-20 χρονια με το φοβο μη στο χαλασουν (δε χωρα και στον 2χ2 να το παρεις μαζι σου στο μελλον ) Εάν βγάζεις κέρδος είναι καλά, εάν σε ζημιώνει κιόλας; Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι ενοικιαστές δε πληρώνουν, ενώ στη φορολογική δήλωση των ιδιοκτητών φαίνεται να εισπράττουν αυτά τα χρήματα. Και φορολογούνται γι αυτά. Δηλαδή πληρώνουν φόρους και συντηρούν το κτήριο και λεφτά δε βλέπουν. Έξωση; Δικάσιμος του αγίου π****ου ανήμερα, που μέχρι τότε σου έχουν φάει 3 χρόνια ενοίκια. Τα λεφτά σου τα παίρνεις; Όχι, διότι άμα ο άλλος δεν έχει μία, ούτε αυτοκίνητα, ούτε σπίτια, ούτε λεφτά, τίποτα, χάθηκες! Το σπίτι σου μπορείς να το εκμεταλλευτείς αλλιώς; Όχι, γιατί σου κατσικώνεται και μέχρι να βγάλει απόφαση το δικαστήριο... είσαι απλά καταδικασμένος να χάνεις λεφτά. Και πρόσεξε, να χάνεις λεφτά δικά σου, να πληρώνεις, όχι απλά να μην παίρνεις! Ξαναλέω, είναι πάρα πολύ εύκολο να μιλάει κάποιος για τους «έχοντες» τους ιδιοκτήτες ακινήτων όταν αυτός δεν είναι στη θέση τους.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Ε καλά ζητάνε και μερικοί έρημοι αύξηση ενοικίου εν μέσω κρίσης..... Aντιστοιχα καποιοι αλλοι ερημοι ζητανε μειωση του ενοικιου λογω κρισης. Λες και του ιδιοκτητη του τρεχουν απτα πατζακια τα ευρωπουλα με την κριση. Και ενα fix: Δεν ζητανε αυξηση ενοικιου οι ιδιοκτητες. Το συμβολαιο που υπογραφουν οι ιδιοι οι ενοικιαστες το προβλεπει συνηθως, εκτος αν οταν το υπογραφαν δεν ειχαν ακουσει τιποτα περι οικονομικης κρισης.
antonl Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Aντιστοιχα καποιοι αλλοι ερημοι ζητανε μειωση του ενοικιου λογω κρισης. Λες και του ιδιοκτητη του τρεχουν απτα πατζακια τα ευρωπουλα με την κριση. Κι όμως σ όσες περιπτώσεις (3) γνωρίζω που οι ενοικιαστές ζήτησαν μείωση ενοικίου, οι ιδιοκτήτες το έκαναν αρκετά πρόθυμα. Μειώσεις τις τάξης των 30-50-100€ σε ενοίκια 300-600€. Αυτά πριν το χαράτσι για τα σπίτια που μπήκε πρόσφατα. edit: Δε λέω ότι είναι ο κανόνας αλλά ότι δεν είναι ασυνήθιστο. Σε κάθε περίπτωση οι ενοικιαστές ήταν πάντα τυπικοί στις υποχρεώσεις τους.
Haldol Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Αναγκάζονται να το κάνουν, ακόμα και αν δε βγαίνουν. Γιατί; Διότι αν δε το κάνουν, θα χάσουν τον ένοικο και θα περάσουν 2-3 μήνες μέχρι να έρθει το σπίτι σε κατάσταση προς ενοικίαση (επισκευές, βαψίματα) και να δωθεί. Οπότε προτιμούν να χάνουν 50€ × 12 μήνες = 600€ το χρόνο, παρά 1800€ απ' το τρίμηνο που θα είναι ξενοίκιαστο και να σκάσουν και άλλα 2000€ απ' την τσέπη τους για συντήρηση.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2011 Κι όμως σ όσες περιπτώσεις (3) γνωρίζω που οι ενοικιαστές ζήτησαν μείωση ενοικίου, οι ιδιοκτήτες το έκαναν αρκετά πρόθυμα. Μειώσεις τις τάξης των 30-50-100€ σε ενοίκια 300-600€. Αυτά πριν το χαράτσι για τα σπίτια που μπήκε πρόσφατα. edit: Δε λέω ότι είναι ο κανόνας αλλά ότι δεν είναι ασυνήθιστο. Σε κάθε περίπτωση οι ενοικιαστές ήταν πάντα τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Αρκετα σημαντικο το underlined. Διοτι οταν ξερεις οτι υπαρχουν ενα σωρο φρουτα εκει εξω που μπορουν απο το να κατασικωθουν στο σπιτι σου χωρις να πληρωνουν-μεχρι να το σπασουν, ε ειναι προτιμοτερο να κρατησεις αυτον που ξερεις οτι πληρωνει και θα συνεχισει να πληρωνει στην ωρα του κι ας χανεις και ενα ποσο το οποιο ισως να αντεχεις να καλυψεις. Κατα τ'αλλα ο καθε ιδιοκτητης κανει κινησεις αναλογως και την οικονομικη του κατασταση. Περα απτο χαρατσι, υπαρχουν αρκετοι ιδιοκτητες που χρωσταν τα μαλιοκεφαλα τους, διοτι πριν μερικα χρονια αποφασισαν να κανουν μια επενδυση σε ακινητο που θα νοικιαζουν, οταν ακομα αξιζε σαν μακροπροθεσμη επενδυση και τωρα ξαφνικα εχουν βγει οφφσαιντ. Χρωστανε δανεια, χρωστανε χαρατσια, μειωνεται και το εισοδημα τους, αλλοι ειναι ηδη ανεργοι και τα δανεια τρεχουν, ε ειναι λιγο δυσκολο και γιαυτην την κατηγορια να μειωσει ετσι απλα το ενοικιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα