Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά η μονιμότητα είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα της Ελλάδας, δεν πρέπει να την διαγράψουμε έτσι απλά. Παρόλα αυτά, αν είναι να κάνουν κάτι ας στείλουν τους ωρομίσθιους, ημιαπασχολούμενους κλπ και ας κάνουν έλεγχο ποιος κάνει την δουλειά του καλά, και όποιος δεν την κάνει να παίρνει πόδι χωρίς αντικατάσταση, simple as that.

• Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά η μονιμότητα είναι κατοχυρωμένη στο σύνταγμα της Ελλάδας, δεν πρέπει να την διαγράψουμε έτσι απλά. Παρόλα αυτά, αν είναι να κάνουν κάτι ας στείλουν τους ωρομίσθιους, ημιαπασχολούμενους κλπ και ας κάνουν έλεγχο ποιος κάνει την δουλειά του καλά, και όποιος δεν την κάνει να παίρνει πόδι χωρίς αντικατάσταση, simple as that.

τότε να αλλάξει φίλε μου, αυτοί που το κάνανε αυτό το κάνανε για το δικό τους συμφέρων

για πες μου, πως θα μπει κάποιος δημόσιο αφού πρέπει να διώξουν κόσμο, θα προσλάβουν νομίζεις κανονικά?

και άμα περιμένεις συνταξιοδοτήσεις ΄σωθηκες

η λογική αυτή φίλε μου είναι "όσοι είμαστε μέσα ας τα "φάμε" εσείς απέξω το μπούλο"

Δημοσ.

Επίσης η λογική του ότι καταργούμε όλα τα κεκτημένα 100 ετών θα μας στείλει με μισθούς 200 ευρώ.

Προσωπικά απαιχθάνομαι το δημόσιο και κανένας συγγενής μου δεν δουλεύει εκεί.

Παρόλα αυτά, ας διαβάσουμε και λίγη ιστορία γιατί υπάρχει η μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου, και ότι αποτελεί κεκτημένο και για εμάς τους ίδιους καθώς μια αφαίρεση της μονιμότητας θα μας στερήσει και εμάς περισσότερα δικαιώματα στο μέλλον. Καθώς επίσης μια απόλυση 50-100 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων θα έβαζε λουκέτα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και θα μείωνε τα έσοδα των υπολοίπων.

Ναι στην αναδιάρθρωση και στον έλεγχο του δημοσίου, ναι στις απολύσεις υπό όρους (όταν ο άλλος δεν κάνει την δουλειά του), όχι όμως στις μαζικές απολύσεις.

Δημοσ.

δεν έγινε λόγος για μαζικές χωρίς λόγο απολύσεις, λέμε ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής αξιολόγηση και όποιος το αξίζει να μείνει στην θέση του.

αυτά που λες παραπάνω είναι σαν να λες, "οι νέοι δεν κάνουν για το δημόσιο, ας αφήσουμε αυτούς που είναι για να κάνουν την δουλειά"

συμφωνώ σε αυτό που "λες", ότι για να προχωρήσει η χώρα πρέπει να δουλεύουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες άρα να υπάρχουν Δ Υπάλληλοι.

Επικρατεί η λογική του ότι τα νεα άτομα δεν ξέρουν, δεν έχουν εμπειρία, δεν έχουν ζήσει τν ζωή ρε παιδί μου (θα μου πεις 30-35χρονών μικρός είναι???), ε πες το σε αυτούς!

μην φεύγουμε οφφ-τπικ, ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετοί βουλευτές χωρίς γνώσεις-σπουδές στο αντικείμενο, εντάξη νο προμπλεμ, όλοι έχουμε δικαίωμα να γίνουμε βουλευτές-πρωθυπουργοί

θέλω να πω ότι η λογική ότι τα νεα παιδιά δεν είναι ικανά να κυβερνήσουν είναι λίγο λαθος

Δημοσ.

Την λεγόμενη κόκκινη γραμμή του "να μην απολυθεί ούτε ΕΝΑΣ ΔΥ" ειλικρινά δεν μπορώ να την καταλάβω.

Το Κράτος που φτιάξαμε τα τελευταία 30 χρόνια, βασιζόμενο στα δάνεια που πέρναμε, δεν μπορεί πλεον να συντηρηθεί άλλο.

Τόσο απλό είναι.

• Like 5
Δημοσ.

Την λεγόμενη κόκκινη γραμμή του "να μην απολυθεί ούτε ΕΝΑΣ ΔΥ" ειλικρινά δεν μπορώ να την καταλάβω.

Το Κράτος που φτιάξαμε τα τελευταία 30 χρόνια, βασιζόμενο στα δάνεια που πέρναμε, δεν μπορεί πλεον να συντηρηθεί άλλο.

Τόσο απλό είναι.

Όπως τα λες τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως τα λες τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Έτσι εξηγείται γιατί σήμερα δεν έχουμε φράγκο, επειδή είμαστε όλο λόγια

καλό ε? like in my comment!

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ΠΟΤΕ δεν μπόρεσα να χωνέψω στο δημόσιο, είναι το Πρωτόκολλο. Και τον υπάλληλο που κάθεται εκεί.

Κάνεις την δουλειά σου και σου λένε "τράβα τώρα στον τρίτο να πάρεις αριθμό πρωτοκόλλου". Πας στον τρίτο, άλλη σειρά, έρχεται η σειρά σου, παίρνει ένας υπάλληλος τα χαρτιά σου, ανοίγει έναν μεγάλο ντοσιέ, συμπληρώνει κάτι και σου δίνει επιστροφή ένα μικρό άσπρο χαρτάκι με ένα νούμερο.

Γιατί ρε νούμερα, δεν μπορεί τον αριθμό πρωτοκόλλου να μου τον δώσει ο προηγούμενος υπάλληλος και πρέπει να προσλάβετε άλλον για να το κάνει αυτό; Χώρια που, τα κομπιούτερ δεν τα ξέρετε; Να σας το συγχωρήσω, που και πάλι δεν συγχωρείται, εν έτη 1999, αλλά όχι μετά το 2.000.

Ο υπάλληλος του πρωτόκολλου είναι η καθαρή απόδειξη του πόσους άχρηστους έχουμε στο δημόσιο που απλά τους πληρώνουμε να υπάρχουν και πήραν την δουλειά μόνο και μόνο για την ψήφο. Και ακόμα υπάρχουν, αυτή είναι η ειρωνεία και το γελοίο της υπόθεσης.

• Like 7
Δημοσ.

Εγώ αυτό που ΠΟΤΕ δεν μπόρεσα να χωνέψω στο δημόσιο, είναι το Πρωτόκολλο. Και τον υπάλληλο που κάθεται εκεί.

Κάνεις την δουλειά σου και σου λένε "τράβα τώρα στον τρίτο να πάρεις αριθμό πρωτοκόλλου". Πας στον τρίτο, άλλη σειρά, έρχεται η σειρά σου, παίρνει ένας υπάλληλος τα χαρτιά σου, ανοίγει έναν μεγάλο ντοσιέ, συμπληρώνει κάτι και σου δίνει επιστροφή ένα μικρό άσπρο χαρτάκι με ένα νούμερο.

Γιατί ρε νούμερα, δεν μπορεί τον αριθμό πρωτοκόλλου να μου τον δώσει ο προηγούμενος υπάλληλος και πρέπει να προσλάβετε άλλον για να το κάνει αυτό; Χώρια που, τα κομπιούτερ δεν τα ξέρετε; Να σας το συγχωρήσω, που και πάλι δεν συγχωρείται, εν έτη 1999, αλλά όχι μετά το 2.000.

Ο υπάλληλος του πρωτόκολλου είναι η καθαρή απόδειξη του πόσους άχρηστους έχουμε στο δημόσιο που απλά τους πληρώνουμε να υπάρχουν και πήραν την δουλειά μόνο και μόνο για την ψήφο. Και ακόμα υπάρχουν, αυτή είναι η ειρωνεία και το γελοίο της υπόθεσης.

Είναι μέχρι να πεινάσουν καλά το 70-80% του πληθυσμού, μετά δε θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί στους ΔΥ.Οι post-apocalyptic ταινίες θα φαντάζουν παιδικές σειρές.Η βαλβίδα της μετανάστευσης άντε να χωράει κανένα 5% του πληθυσμού. Όλοι οι άλλοι θα ξεσπάσουν στους γραφειοκράτες ΔΥ. Βλέπω να τα καίνε όλα. Μόνο έτσι θα καταργηθεί η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα. Με το κάψιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Μαζι με τα παραπανω δεν καταλαβα επισης γιατι ο μισθος του ΔΥ να ειναι αρκετα αυξημενος σε σχεση με την αντιστοιχη θεση ιδιωτικου και πολυ περισσοτερο στα χαμηλα στρωματα. 400 παιρνει υπαλληλος γραφειου στον ιδιωτικο? 400 θα επρεπε να ειναι η -μεγιστη- αμοιβη για την ιδια θεση στο δημοσιο. 1000 στο ιδιωτικο? 1000 και στο δημοσιο. Εννοειται οτι αυτη η καριολα η μονιμοτητα που στο λαιμο μου καθεται χρονια τωρα πρεπει να τελειωνει. Το παραμυθι (παρα) πολυ κρατησε, καιρος για μια γερη δοση πραγματικοτητας.

• Like 2
Δημοσ.

Αίρεται η μονιμότητα πχ των πυροσβεστών η δική μου για παράδειγμα ,που για να γίνω πυροσβέστης πήγα στην αντίστοιχη σχολή για 4 μήνες ,για να μπει ποιός και με ποιά εκπαίδευση;

Γνωρίζετε κάποιον που να είναι έτοιμος να με αντικαταστήσει αύριο ή θα κάνει σχολή για να πάρει άτομα που θα αντικαταστήσουν όσους απολυθούν ως ακατάλληλοι,και πως το γνωρίζουν ότι οι νεοπροσληφθέντες θα είναι καταλληλότεροι όσων θα απολυθούν;

Η μη μονιμότητα ισχύει και ο οποιοσδήποτε ΔΥ μπορεί να απολυθεί αν υποπέσει σε παραπτώματα που είναι σοβαρά και οι αρμόδιες επιτροπές και τα αρμόδια βύσματα (βουλευτές) το αποφασίσουν, για αυτό ας σταματήσει η συζήτηση για κάτι που δεν ισχύει.

Δημοσ.

Τα επιδόματα για να κάνουν την δουλειά τους που τα πας;

Επίδομα χρήσης υπολογιστή!!! Η δουλειά τους είναι. Αν δεν γουστάρουν η πόρτα είναι εκεί, και να πάει κάποιος άλλος που δεν θα έχει πρόβλημα σχετικά.

Θυμάμαι μετά τον Καποδίστρια το 2001, έβαλαν υπολογιστές σε όλους τους Δήμους, και όλοι οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους χρησιμοποιήσουν, μέχρι να οριστικοποιηθεί το ποσό του επιδόματος μέσω της κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Και έκτοτε συνέχεια έβρισκαν δικαιολογίες 'τα computer' δεν δουλεύουν. Ενώ ήμουν εκεί δίπλα, και συζητούσα με έναν υπάλληλο για μια εφαρμογή που θέλανε, και δούλευαν όλα σωστά. Μιας και η εταιρία που ήμουν Ελλάδα, είχε και τα συμβόλαια συντήρησης.

Γύρισα και ρώτησα την υπάλληλο τί πρόβλημα έχει, μιας και είμαι εκεί να το λύσω. Και απαντά "κανένα, απλά δεν έχω όρεξη τώρα, πρέπει να πεταχτώ στα μαγαζιά". Στις δωδεκάμιση το μεσημέρι ενώ έκλειναν στις μιάμιση.

• Like 3
Δημοσ.

Αίρεται η μονιμότητα πχ των πυροσβεστών η δική μου για παράδειγμα ,που για να γίνω πυροσβέστης πήγα στην αντίστοιχη σχολή για 4 μήνες ,για να μπει ποιός και με ποιά εκπαίδευση;

Γνωρίζετε κάποιον που να είναι έτοιμος να με αντικαταστήσει αύριο ή θα κάνει σχολή για να πάρει άτομα που θα αντικαταστήσουν όσους απολυθούν ως ακατάλληλοι,και πως το γνωρίζουν ότι οι νεοπροσληφθέντες θα είναι καταλληλότεροι όσων θα απολυθούν;

Η μη μονιμότητα ισχύει και ο οποιοσδήποτε ΔΥ μπορεί να απολυθεί αν υποπέσει σε παραπτώματα που είναι σοβαρά και οι αρμόδιες επιτροπές και τα αρμόδια βύσματα (βουλευτές) το αποφασίσουν, για αυτό ας σταματήσει η συζήτηση για κάτι που δεν ισχύει.

Εσυ εισαι σωμα ασφαλειας. Αλλο το ενα και αλλο το αλλο. Δευτερον δεν μιλαμε μονο γι αυτο, μιλαμε καθαρα και για το θεμα της αποδοσης πανω στη δουλεια σου. Αν δεν εισαι αρκουντως καλος τοτε το πουλοπουλο, απο εκει παν' και αλλοι. Οπως εγω σαν σερβιτορος που καθε μηνα ερχεται ο "αφεντικος" μου και μου λεει "αυτον τον μηνα πουλησες προιοντα αξιας 10κ ευρω, πρεπει να ανεβασεις το κασε σου αλλιως θα φερω αλλον" ετσι ακριβως πρεπει να ισχυει και για τους δημοσιους.

Δημοσ.

ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ;;;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...