slygeo87 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μαζί τα φάγαμε τελικά. Μεγάλη κουβέντα και πικρή αλήθεια. Μαζί τα φάγαΝΕ αν δεν είσαι Δ.Υ. και σούπερ ντούπερ μαγαζάτορας με τρύπιες καπότες που φοροδιαφεύγει. Λες και μιλάμε για την πλατεία του χωριού ρε πούστη.
Tilemaxx Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μαζί τα φάγαΝΕ αν δεν είσαι Δ.Υ. και σούπερ ντούπερ μαγαζάτορας με τρύπιες καπότες που φοροδιαφεύγει. Λες και μιλάμε για την πλατεία του χωριού ρε πούστη. Οι κομματικοί στρατοί Δ.Υ που δημιουργήθηκαν για ψηφοθηρικούς σκοπούς, είναι μέσα στους κύριους υπέυθυνους για την κατάσταση της χώρας αυτή την στιγμή. Το θέμα είναι όμως οτι μαζί με το ξερό, θα φύγει και πολύ χλωρό. Θα την πληρώσουν δηλαδή άνθρωποι που μπήκαν με την αξία τους στο δημόσιο. Πάντως το "μαζί τα φάγαμε", είναι μεγάλη αλήθεια. 1
bluesattack Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μα για αυτό είπα ότι είναι αναγκαίο κακό. Η κατάσταση έπρεπε να έχει διορθωθεί έδω και χρόνια, αλλά στο σημείο αυτό που βρισκόμαστε δεν ξέρω αν θα υπάρχει ουσιαστικό όφελος. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι πρέπει να μας αδειάζουν τη γωνιά, και το απόλυτα σιγουρότατο ότι δεν πρέπει να προσληφθούν άλλοι! Έλεος δηλαδή, τόσοι περισσεύουν που ξύνονται. Μηχανοργάνωση επειγόντως, for the love of God. Μα αυτοαναιρεισαι.Πως μπορει να ειναι αναγκαιο κακο αλλα και ολα τα υπολοιπα που λες.Επειδη θα ψωνισουν σημερα και αυριο ? Και εντωμεταξυ θα εχεις γραφειοκρατια, διαφθορα , αλλου ελλειψεις , αλλου περισσευμα και την τροικα να σε πιεζει ? Και μεθαυριο τι θα γινει , θα κλεισεις (οχι εσυ , σαν κρατος)τα ματια και θα ευχεσαι να φτιαξουν ολα μονα τους ?
Lucifer Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δεν θέλω να τραβήξω προς τα κάτω, κάποιον που ειναι σε καλύτερη θέση απο μένα. Δεν με νοιάζει αν ο ΔΥ είναι πολύ πιο χαρούμενος απο εμένα. Με νοιάζει να είμαστε όλοι χαρούμενοι (χωρίς μπάφο). Εγώ δεν είμαι χαρούμενος όταν πληρώνω σα το μαλάκα για να συντηρώ έναν στρατό αργόσχολων, τους οποίους όταν χρειαστώ δε θα με εξυπηρετήσουν και θα μου μιλήσουν και όπως γουστάρουν επειδή δεν μπορούν να απολυθούν. Δε με νοιάζει αν θα πεθάνει από την πείνα, θέλω να μπορεί να απολυθεί για να μάθει να δουλεύει. Επειδή έχουμε κρίση πρέπει να φύγουν τα παράσιτα. 1
arxaggelos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Μα αυτοαναιρεισαι.Πως μπορει να ειναι αναγκαιο κακο αλλα και ολα τα υπολοιπα που λες.Επειδη θα ψωνισουν σημερα και αυριο ? Και εντωμεταξυ θα εχεις γραφειοκρατια, διαφθορα , αλλου ελλειψεις , αλλου περισσευμα και την τροικα να σε πιεζει ? Και μεθαυριο τι θα γινει , θα κλεισεις (οχι εσυ , σαν κρατος)τα ματια και θα ευχεσαι να φτιαξουν ολα μονα τους ? Δεν αυτοαναιρούμαι. Η κατάσταση με το δημόσιο είναι κακή και θέλει συμμάζεμα. Το συμμάζεμα αυτό δεν πρέπει να είναι (εκ)βιαστικό και άναρχο γιατί θα κάνει περισσότερο κακό από καλό, όσο τελικά υποτίθεται ότι θα κάνει. Αυτό είπα μόνο. Το να απολύσεις από τη μια μέρα στην άλλη μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ΔΥ δεν θα εξαφανίσει ούτε τη γραφειοκρατία ούτε τη διαφθορά, για την ακρίβεια μάλλον θα τις επιδεινώσει. Δεν ξέρω τίποτε που να γίνεται βιαστικά και να γίνεται σωστά. Για αυτό είπα για μηχανοργάνωση (που έπρεπε να έίναι ήδη δεδομένη).
headbanger Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 φθάσαμε στο 2011 για να μιλάμε για μηχανοργάνωση στο Ελληνικό Δημόσιο. και μετά ισχυριζόμαστε ότι δεν είμαστε 3rd world country.
pournaras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δεν αυτοαναιρούμαι. Η κατάσταση με το δημόσιο είναι κακή και θέλει συμμάζεμα. Το συμμάζεμα αυτό δεν πρέπει να είναι (εκ)βιαστικό και άναρχο γιατί θα κάνει περισσότερο κακό από καλό, όσο τελικά υποτίθεται ότι θα κάνει. Αυτό είπα μόνο. Το να απολύσεις από τη μια μέρα στην άλλη μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ΔΥ δεν θα εξαφανίσει ούτε τη γραφειοκρατία ούτε τη διαφθορά, για την ακρίβεια μάλλον θα τις επιδεινώσει. Δεν ξέρω τίποτε που να γίνεται βιαστικά και να γίνεται σωστά. Για αυτό είπα για μηχανοργάνωση (που έπρεπε να έίναι ήδη δεδομένη). Μα αυτο ειναι το προβλημα βρε συ. Οτι με προσχημα το "κακο" (εκ)βιαστικο τροπο, δεν ξεκιναμε ποτε. Αυτη την κουβεντα την κανουμε απο το 2008, οταν αρχισαν να σκανε οι κρισεις παγκοσμιως. Απο τοτε δειλα δειλα αρχισε να αχνοφαινεται οτι επρεπε να ξεκινησει κατι. Αλλα δυστυχως δεν εγινε τιποτε. Και αν δε γινει και τωρα κατι, παλι σε 1-2-10 χρονια θα λεμε οτι ναι μεν πρεπει να γινει συμμαζεμα, αλλα οχι εκβιαστικα και αναρχα.
ikaruga24 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Αντε να δεχτω οτι το να απολυσει κατι χιλιαδες ΔΥ αυριο με το ετσι θελω δεν ειναι και οτι καλυτερο. Εγω που πληρωνω σαν το μαλακα απο τη μια μερα στην αλλη οτι τους καυλωσει εχω δεν εχω τι θα κανω κατα τη διαρκεια προκειμενου να μην φυγει αυτος απο τη μια μερα στην αλλη? Με ρωτας εμενα αν εγω θα υπαρχω αυριο για να δωσουμε στον καθενα απο αυτους τους χιλιαδες τον χρονο για να μπορεσει να φυγει ετσι ανωδυνα? Παρτε το χαμπαρι, ομελετα χωρις να σπασεις αυγα δεν γινεται. Καποιοι θα την φανε στο κεφαλι. Καποιοι θα το αξιζουν, καποιοι οχι αλλα ετσι πανε αυτα. Μιας και ο ιδιωτικος τομεας ειναι αυτος που τροφοδοτει το δημοσιο δεν βλεπω λογο να μην γινει το παραπανω. Χεστηκα αν αυτος που πηρε πουλους θα "πεινασει". Αν θελει να δουλεψει ΔΕΝ θα πεινασει. 1
deesnider Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 "δε θα με εξυπηρετήσουν και θα μου μιλήσουν και όπως γουστάρουν επειδή δεν μπορούν να απολυθούν."... "να μπορεί να απολυθεί για να μάθει να δουλεύει." Ακριβώς αυτό (και ειδικά το "κόκκινο"...) 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Τιμη και δοξα σε οποιον κανει εν ετει 2011 το αυτονοητο. Να καταργησει δηλαδη την μονιμοτητα αυτων που βραχυπροθεσμα/μεσοπροθεσμα/μακροπροθεσμα αποδεικνυονται αχρηστοι και μη αποδοτικοι στην εργασια τους. Οσοι χαλιουνται απο τουτο, ειτε ειναι απαιδευτοι, ειτε ανηκουν στην κατηγορια που αναφερω (αχρηστοι/τεμπεληδες/κυφηνες), ειτε ειναι αξιοι Δ.Υ. (υπαρχουν και τετοιοι) που φοβουνται οτι δεν εχουν δυνατο βυσμα για να παραμεινουν. Δε πειραζει, δεν γινεται να τους λυπηθω, ισα ισα ολα εδω πληρωνονται. Με βυσμα φαγαν τη θεση αλλου που πειναει, απο βυσμα αλλου θα βγουν στην ανεργια και την πεινα. Και για τους λιγοστους αξιους ΔΥ που μπηκαν στο δημοσιο με την μαγκια τους και αξιοκρατικα να πω οτι το εν λογω μετρο ειναι καλο, αλλα θα ηταν αριστο αν οι απολυσεις γινουν με αξιοκρατικο τροπο. Μπορουν λοιπον να δωσουν την μαχη τους επιδιωκοντας ακριβως αυτο, δηλαδη αξιοκρατικες απολυσεις αχρηστων, αντι να πολεμουν για το να μην απολυθει κανεις. Διοτι ετσι συμψηφιζονται στην μαζα και την πλειοψηφια των αχρηστων ΔΥ που διεκδικει να μη γινουν απολυσεις. Ο σωστος ΔΥ θεωρητικα ΘΕΛΕΙ να απαλλαγει απτους αχρηστους συναδελφους, δε βλεπω λοιπον το λογο να τιθεται κατα των απολυσεων οταν υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες υποψηφιοι για απολυσεις. Πολεμηστε λοιπον για την απολυση των ΑΧΡΗΣΤΩΝ συναδελφων σας, αν ανησυχειτε για το μελλον σας. Κατι που επρεπε να εχετε κανει εδω και δεκαετιες για να μη φτασετε σημερα να κινδυνευετε οι ιδιοι με απολυση επειδη δεν εχετε βυσμα. Μακαρι λοιπον να προχωρησουν οι μαζικες απολυσεις των αχρηστων. 1
KilliK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 τιποτα δεν θα γινει. 2 χρονια εχουν περασει απο τοτε που "ξεκινησε" η κριση,και ουτε καν εχουν ξεκινησει οι εφεδρειες.ολο το ψειριζουν για να κερδιζουν χρονο.πλησιαζουν και οι εκλογες. εντωμεταξυ δεν ξερει κανεις αν οι περικοπες στους μισθους και τα επιδοματα,οπως και η αυξηση του ωραριου εργασιας τους εχει οντως συμβει και σε τι ποσοστο. φυσικα ουτε τον στρατο δεν αγγιζουν γιατι φοβουνται μηπως γινει κανενα πραξικοπημα.οχι οτι δινουν δεκαρα για τον λαο αν συμβει,τον δικο τους τομαρι προσεχουν. το μονο σιγουρο ειναι οτι εχουν φορτωσει με βαρυ φορολογια τον ιδιωτικο τομεα,εχουν εκβιασει ενα αντισυνταγματικο χαρατσι,εχουν κανει περικοπες στις συνταξεις, κοβουν εις βαρος ενος κοινωνικου και ανθρωπινου κρατους οτι "δευτεροντα" κοστη εχουν σχεση με την εκπαιδευση,την υγεια,την εσωτερικη ασφαλεια,κτλ και ολα αυτα για να μπορουν να συνεχισουν να συντηρουν με καθε τροπο,εν μεσω κρισης,ενα εκατομμυριο στρατιωτακια των οποιων ο εκλογικος ψηφος τους στηριζει και διαωνιζει,εδω και 40 χρονια,ενα σαπιο κρατος και μια διεφθαρμενη εξουσια. δεν εχει σημασια αν στις ερχομενες εκλογες,η αποχη του λαου και οι απωλειες στους ψηφους απο τον στρατο τους θα ειναι μεγαλος.οι δημοκρατικοι δικτατορες εχουν φροντισει ετσι ωστε ο εκλογικος νομος να τους δινει την δυνατοτητα να βγαζουν απολυταρχικες κυβερνησεις ακομη και αν το μεγιστο της πλειοψηφιας του λαου δεν τους θελει στην εξουσια.συν τα πολιτικα παιχνιδια που θα παιχθουν παρασκηνιακα και οι κρυφες συμμαχιες που θα εδραιωθουν για να εξασφαλισουν την συνεχιση του status quo,ακομη και αν σημαινει το πληρη ξεπουλημα της πατριδας και την γενοκτονια ενος λαου. εχει πεθανει αυτη η χωρα,παρτε το χαμπαρι.και πεθανε γιατι ο λαος της ειναι να τον φτυνεις,οχι να τον λυπασαι.
slygeo87 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 εχει πεθανει αυτη η χωρα,παρτε το χαμπαρι.και πεθανε γιατι ο λαος της ειναι να τον φτυνεις,οχι να τον λυπασαι. Αυτό ακριβώς. 1
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 γενικά συμφωνώ με αυτά που γράφτηκαν. κάποιες ενστάσεις: φυσικα ουτε τον στρατο δεν αγγιζουν γιατι φοβουνται μηπως γινει κανενα πραξικοπημα. καλά αυτό άκυρο, ξέχνα το το μονο σιγουρο ειναι οτι εχουν φορτωσει με βαρυ φορολογια τον ιδιωτικο τομεα,εχουν εκβιασει ενα αντισυνταγματικο χαρατσι,εχουν κανει περικοπες στις συνταξεις, αυτά όλα αφορούν και τους δ.υ. μην το ξεχνάς, Δεν φορολογούνται μόνο οι ι.υ. κοβουν εις βαρος ενος κοινωνικου και ανθρωπινου κρατους οτι "δευτεροντα" κοστη εχουν σχεση με την εκπαιδευση,την υγεια,την εσωτερικη ασφαλεια,κτλ εσύ ποιούς δ.υ. νομίζεις ότι θα απολύσουν; αυτούς που αποτελούν τα "πρωτεύοντα" κόστη;
tsifotis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Παρτε το χαμπαρι, ομελετα χωρις να σπασεις αυγα δεν γινεται. Σιγουρα! Θελω να πιστευω οτι ΔΕΝ εχεις ζησει ουτε δευτερολεπτο στην Ελλαδα. Γι αυτο θα σου πω πως εχει η κατασταση και γιατι πιστευω οτι δεν πρεπει να σπας αυγα (το ευκολο) αν δεν εισαι ικανος και προετοιμασμενος--> Εδω βγαινει o καποιος και σπαει θριαμβευτικα τα αυγα. Στην συνεχεια ρωταει, τι θα φαμε σημερα; Ο κοσμος ζηταει πιτσα. Καποιος λεει εγω δεν πειναω, καν'τε οτι καταλαβαινετε. Ενας πεινασμενος μεν ψυχραιμος δε, ενημερωνει οτι δεν υπαρχει εστια για μαγειρεμα. Τα αυγα πετιουνται ως αχρηστα. Αποκαλυπτεται οτι μπορουνε να γινουνε σε φουρνο ογκρατεν. Σπαζονται ΝΕΑ αυγα. Ακολουθει ενημερωση οτι ΟΥΤΕ φουρνος υπαρχει. Τα αυγα μπαινουνε στο ψυγειο. Παραγγελνουνε πιτσα απ' εξω. Εντωμεταξυ για να μην πανε χαμενα τα ωμα αυγα ωμα τα ριχνουνε στα σκυλια. Επειδη δεν φτανουνε για ολα αποφασιζουνε να τα ταισουνε και με πιτσες. Ο πιτσαδορος περιμενει να πληρωθει. Αυτος που ειχε πουλησει στα κρυφα τον φουρνο ωρυεται οτι αυτο που εχει σημασια ειναι να αγοραστουνε νεα αυγα. Ο πιτσαδορος φευγει σιχτηριζοντας. Αυτος που ητανε ψυχραιμος βριζει τον πιτσαδορο γιατι εμεινε νηστικος. ...
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2011 Οι ικανοί ΔΥ που λέτε, οι οποίοι ξεσκίστηκαν για να να περάσουν μέσω ΑΣΕΠ (γιατί σε πολλές περιπτώσεις ήταν πολύ γερό πέος ο ΑΣΕΠ) δεν θα έχουν πρόβλημα να ανταπεξέλθουν στις -όποιες- δυσκολίες του ιδιωτικού τομέα και θα επιβιώσουν. Οπότε, κάθε εμπόδιο για καλό, για αυτούς. Για τους υπόλοιπους, who cares? Ξύδι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα