Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο που έχω ακούσει στο φορουμ σε πολιτική συζήτηση, μετά από το ότι "τα ματ πετάνε χημικά για να προστατεύσουν τον κόσμο από τους ταραξίες" :mrgreen:

Η ερώτηση ήταν:

"Βέβαια γιατί ένας ιδιώτης να ενδιαφερθεί για μια ζημιογόνα επιχείρηση; τόσο βλάκας είναι;"

Και εγώ απάντησα:

"Μήπως επειδή πιστεύει ότι στα χέρια του θα γίνει κερδοφόρα ίσως;"

Τι ακριβώς βρίσκεις λάθος στο συλλογισμό μου;

• Απαντ. 674
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η ερώτηση ήταν:

"Βέβαια γιατί ένας ιδιώτης να ενδιαφερθεί για μια ζημιογόνα επιχείρηση; τόσο βλάκας είναι;"

Και εγώ απάντησα:

"Μήπως επειδή πιστεύει ότι στα χέρια του θα γίνει κερδοφόρα ίσως;"

Τι ακριβώς βρίσκεις λάθος στο συλλογισμό μου;

Δεν λέω ότι γενικά είναι λάθος. Συμβαίνει. Είναι όμως λάθος να θεωρείς ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις πωλούνται επειδή είναι ζημιογόνες, και οι ιδιώτες κάνουν ένα ψυχικό και τις παίρνουν, μπας και καταφέρουν να τις αλλάξουν. Εξάλλου, αν είναι εφικτό να φέρουν κέρδη, είναι εξαρχής λάθος να δωθούν σε ιδιώτες.

Δημοσ.

Τολη δεν μου ειπες, τι οφελος εχω απο τις ΔΕΚΟ. Ασε τον ΟΠΑΠ (ο μποιοπουλος εφοσον λεει στο τελος οτι το κρατος εχει το 34% γιατι δεν υπολογιζει το σωστο κερδος; ), απο την φυση του δεν μπορει να ειναι ρουσφετοπαρκινγκ. Για πες για ΟΣΕ, ΔΕΗ κλπ.

Για πες ποσα κεδη πηρε το κρατος απο ΟΣΕ, απο ΔΕΗ; Και γιατι εφοσν εχουμε την πιο φτινη ΔΗΜΟΣΙΑ πηγη ενεργειας εμεις την πληρωνουμε χρησαφι;

ΥΓ: Ο ΟΤΕ γιατι παει καλα; Γιατι εγω παλια εδινα 100ε για τηλ/νετ και τωρα δινω 50ε;

Δημοσ.

Δεν λέω ότι γενικά είναι λάθος. Συμβαίνει. Είναι όμως λάθος να θεωρείς ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις πωλούνται επειδή είναι ζημιογόνες, και οι ιδιώτες κάνουν ένα ψυχικό και τις παίρνουν, μπας και καταφέρουν να τις αλλάξουν. Εξάλλου, αν είναι εφικτό να φέρουν κέρδη, είναι εξαρχής λάθος να δωθούν σε ιδιώτες.

Γιατί το λες αυτό; Είδες πουθενά να ισχυρίστηκα ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις πωλούνται επειδή είναι ζημιογόνες, πως οι ιδιώτες κάνουν ψυχικά κτλπ; Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο.

Δημοσ.

Τολη δεν μου ειπες, τι οφελος εχω απο τις ΔΕΚΟ. Ασε τον ΟΠΑΠ (ο μποιοπουλος εφοσον λεει στο τελος οτι το κρατος εχει το 34% γιατι δεν υπολογιζει το σωστο κερδος; ), απο την φυση του δεν μπορει να ειναι ρουσφετοπαρκινγκ. Για πες για ΟΣΕ, ΔΕΗ κλπ.

Για πες ποσα κεδη πηρε το κρατος απο ΟΣΕ, απο ΔΕΗ; Και γιατι εφοσν εχουμε την πιο φτινη ΔΗΜΟΣΙΑ πηγη ενεργειας εμεις την πληρωνουμε χρησαφι;

ΥΓ: Ο ΟΤΕ γιατι παει καλα; Γιατι εγω παλια εδινα 100ε για τηλ/νετ και τωρα δινω 50ε;

για το ρεύμα:

http://www.insomnia.gr/topic/430029-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CF%89%CE%BD/page__st__330#entry4965383

και για τον σιδηρόδρομο:

http://www.transportforqualityoflife.com/u/files/120630_Rebuilding_Rail_Final_Report_print_version.pdf

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν αυτά που λες με την ιδιωτικοποίηση τους. Δεν υποστήριξα την στασιμότητα. Υποστήριξα πως οι καίριες επιχειρήσεις για τη λειτουργία μιας χώρα είναι καλύτερο να είναι δημόσιες. Στο 100% μάλιστα. Για το τι βγήκε από τις ιδιωτικοποιήσεις του ηλεκτρισμού και του νερού σε διάφορες χώρες μπορείς να το δεις και στο ποστ του Klekor και στο google. Αλλά μάλλον οι ιδιώτες είναι υπεράνω κριτικής.

Γιατί το λες αυτό; Είδες πουθενά να ισχυρίστηκα ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις πωλούνται επειδή είναι ζημιογόνες, πως οι ιδιώτες κάνουν ψυχικά κτλπ; Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο.

Ίσως, λάθος μου :-)

Δημοσ.

Τι ειναι αυτα μωρε; Για Ελλαδα μιλαμε οχι για Αγγλια....

είναι πραγματικά παραδείγματα για αποτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες εν τέλει δεν ήταν σε όφελος ούτε των καταναλωτών ούτε και του κράτους.

αν ψάξεις κιόλας θα βρεις και άλλα πολλά σε άλλες χώρες...

αντιθέτως κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα μάλλον δεν θα βρεις....

αυτά αποδεικνύουν ότι σε κράτη με καλύτερη μάλιστα οργάνωση, λιγότερη διαφθορά και γραφειοκρατία απέτυχαν οι ιδιωτικοποιήσεις....

φαντάσου τι θα γίνει εδώ....

Δημοσ.

Μαλιστα. Πρεπει να εχουμε ΔΕΚΟ γιατι ετσι πρεπει. Κανα πιο σοβαρο επιχειρημα;

Αρχικά να διευκρινήσω ότι έγραψες (misspelled) το "επειδή είναι πολύ καλύτερο για τον πολίτη" λάθος. Πιο σοβαρό επιχείρημα δεν έχω, αν ψάχνεις επιχειρήματα που υπόσχονται ανάπτυξη, μπορείς να κοιτάξεις στα sites των 3 κυβερνόντων κομμάτων, θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάνεις.

Δημοσ.

Μαλιστα. Πρεπει να εχουμε ΔΕΚΟ γιατι ετσι πρεπει. Κανα πιο σοβαρο επιχειρημα;

είμαστε σοβαροί τώρα;

μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις...

σου παρουσιάζουμε αποτυχημένα παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων σε άλλες χώρες... και "σοβαρές" χώρες... και θες επιχειρήματα; δηλαδή αυτά δεν σου κάνουν; δεν σ'αρέσουν;

εσύ που είσαι υπέρ, έχεις επί του πρακτέου κάποιο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης κάπου στον κόσμος που να πέτυχε; και όχι θεωρητικά ευφυολογήματα που θα λένε θα πέσουν οι τιμές, θα γίνει το ένα, θα γίνουν τα άλλα...γιατί η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο...

• Like 1
Δημοσ.

Βρε πάπιε έχουμε κάνει 20 φορές ανταλλαγη επιχειρημάτων για το θέμα των ΔΕΚΟ.

Είπαμε οτι αν κάποιες πρέπει να πωληθούν ειναι αυτές που παρουσιάζουν ζημίες.

Η ΕΥΔΑΠ (εταιρία υδρευσεως Αττικης), δεν ανηκει στις ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΠΑΠ.

Δεν αντιλαμβάνομαι την ουσια της πώλησης μια εταιρίας χωρις ζημία και της παραμονής στο δημόσιο κάποιας με ζημιές. Απλά για να βγάλουμε 5 δεκάρες που θα πάνε στις δόσεις των δανείων? Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από αυτο? Που ειναι η "αναπτυξη" που λένε?

Γιατί δεν βάζουμε ως πωληση τη ΔΕΥΑΠ (Πάτρα), πρώτα, να δουμε τι ψάρια θα πιάσουμε?

Μηπως επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοιες εταιρίες?

Μα εγω θυμάμαι τη Τρόικα να επιμένει πως οι προς πωληση ΔΕΚΟ ειναι οι ζημιογόνες.

Ανάπτυξη είναι να βρεθεί ο τρόπος, η ζημιογόνος εταιρία να γίνει κερδοφόρα προς το δημόσιο.

• Like 1
Δημοσ.

είμαστε σοβαροί τώρα;

μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις...

σου παρουσιάζουμε αποτυχημένα παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων σε άλλες χώρες... και "σοβαρές" χώρες... και θες επιχειρήματα; δηλαδή αυτά δεν σου κάνουν; δεν σ'αρέσουν;

εσύ που είσαι υπέρ, έχεις επί του πρακτέου κάποιο παράδειγμα ιδιωτικοποίησης κάπου στον κόσμος που να πέτυχε; και όχι θεωρητικά ευφυολογήματα που θα λένε θα πέσουν οι τιμές, θα γίνει το ένα, θα γίνουν τα άλλα...γιατί η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο...

+1. Ψαξε και στο Αρη. Τον ΟΤΕ μην τον δεις.

Επιχειρηματα δεν βλεπω. Και στεναχωριεμαι. Αντε αλλη μια φορα. Τι κερδος εχω εγω ο πολιτης απο μια ΔΕΚΟ. Κατσε γιατι απο την μια το κρατος κατεχει τις μεγαλυτερες επιχειρησεις στην Ελλαδα αλλα παλι πρεπει να δωσω το 60% του μισθου μου στο κρατος.

Δημοσ.

Μια και αναφέρθηκε ο ΟΠΑΠ πάντως ας πω και εγώ τη γνώμη μου. Ναι ο ΟΠΑΠ είναι κερδοφόρα επιχείρηση, αλλά αυτό γίνεται όχι γιατί λειτουργεί σωστά σαν επιχείρηση(κάθε άλλο), αλλά επειδή έχει το μονοπώλιο. Τώρα όμως που στο τέλος του χρόνου λόγω μνημονίου θα σταματήσει να έχει το μονοπώλιο και θα έχει άμεσο ανταγωνισμό από ελληνικές και ξένες αντίστοιχες επιχειρήσεις θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα; Οπότε μήπως είναι σωστή κίνηση η πώλησή του;

Δημοσ.

Τελικα το κρατος θα βγει κερδισμενο απο τον ΟΠΑΠ. Θα πουλησει το 29% θα κρατησει το 5% και θα παιρενει το 30% απο τα μικτα κερδη. GG

Κοιτα να δεις... Ηταν αληθης η ειδηση περι 30% φορολογιας... ΜΠΑΝΑΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...