REDODIN7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Θες να σου δείξω τη καρτέλα ενσήμων μου το έτος 1996??? Εν πάση περιπτώσει, εκεί που ήθελα να καταλήξω εγω, πριν γίνει η φασαρία για τους οικοδόμους, είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι που έπαιρναν κάποιες σοβαρές συντάξεις, της τάξεως των 2500-3000 ευρώ, οι οποίες έχουν πέσει κατακόρυφα. Δε θα μου φαινόταν παράλογο, κάποιος που δούλευε 40 χρόνια και έπαιρνε έναν πολύ καλό μισθό, να πάρει τέτοια σύνταξη, ούτε κάποιος που εργαζόταν ως στέλεχος για πολλά έτη, να πάρει μεγάλη σύνταξη. Ουσιαστικά έχει κάθε λόγο να φωνάξει διότι στο φινάλε αυτά τα χρήματα είναι οι κρατήσεις που του κάνανε. Εδώ έχουμε πλέον το φαινόμενο να προσλαμβάνουν κάποιον μέσω ΕΣΠΑ(ειδικά στην εκπαίδευση) και να του μειώνουν τον μισθό. Αδερφέ όπως έχω πει πολλές φορες ζούμε στο κράτος του παραλογου. Η γιαγιά μου κόλλαγε 40 χρονια ένσημα και βγήκε με μειωμένη στα 55 με ανήλικο παιδί με τη προϋπόθεση όταν πάει 65 να την πάρει ολόκληρη ε τελικά άλλαξε ο νομος και έμεινε με μειώνει για πάντα από τα 620 ευρώ που ήταν η σύνταξη τα 380 ήταν αυξήσεις!!!! Από την άλλη ο εργοδηγός μου στον ΟΣΕ που έκανα πρακτική μπήκε στα 25 και βγήκε στα 55 με 2700 σύνταξη και 60 χιλιάδες εφάπαξ!!!! Και μετά απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ. 3
kalogeros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Αδερφέ όπως έχω πει πολλές φορες ζούμε στο κράτος του παραλογου. Η γιαγιά μου κόλλαγε 40 χρονια ένσημα και βγήκε με μειωμένη στα 55 με ανήλικο παιδί με τη προϋπόθεση όταν πάει 65 να την πάρει ολόκληρη ε τελικά άλλαξε ο νομος και έμεινε με μειώνει για πάντα από τα 620 ευρώ που ήταν η σύνταξη τα 380 ήταν αυξήσεις!!!! Από την άλλη ο εργοδηγός μου στον ΟΣΕ που έκανα πρακτική μπήκε στα 25 και βγήκε στα 55 με 2700 σύνταξη και 60 χιλιάδες εφάπαξ!!!! Και μετά απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ. Ποιος απορεί;
kostas_dr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Υπάρχουν πολλοί ακόμα που απορούν και φτιάχνουν με το μυαλό τους ή πιστεύουν σε σενάρια συνομωσιολογίας, δυστυχώς. 3
REDODIN7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Ποιος απορεί; Ενας και δυο ξερεις ποσοι λενε οτι ηταν στημενο
kostas_dr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, για να μας φάνε για ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που δεν έχουμε Είναι που νομίζουμε, ακόμα και τώρα, ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. 1
REDODIN7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, για να μας φάνε για ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που δεν έχουμε Είναι που νομίζουμε, ακόμα και τώρα, ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Κοιτα η αληθεια ηταν οτι μπορουσαμε να αποφυγουμε το ΔΝΤ αλλα οτι ειχαμε προβλημα ειχαμε,
παπι Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Κοιτα η αληθεια ηταν οτι μπορουσαμε να αποφυγουμε το ΔΝΤ αλλα οτι ειχαμε προβλημα ειχαμε, Το 2001-3 1
REDODIN7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Το 2001-3 Και το 2009 μπορουσαμε, αν περναμε τα μετρα που επρεπε
Tenshi Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Βασικά το μεγαλύτερο λάθος evah ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες.Πέρα απο το κόστος (και το ανάλογο φαγοπότι),μπήκαμε στο τρυπάκι της αέναης ανάπτυξης, νομίζοντας οτι και η Αθήνα θα γίνει Βαρκελώνη. Τώρα άντε να πείς στον Έλληνα του 2004 οτι πρέπει να πάρουμε μέτρα για να αποφευχθεί η επερχόμενη οικονομική καταστροφή.Στην καλύτερη θα σε αποκαλούσε σχιζοφρενή,στην χειρότερη θα έτρωγες και ξύλο... 1
REDODIN7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Βασικά το μεγαλύτερο λάθος evah ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες.Πέρα απο το κόστος (και το ανάλογο φαγοπότι),μπήκαμε στο τρυπάκι της αέναης ανάπτυξης, νομίζοντας οτι και η Αθήνα θα γίνει Βαρκελώνη. Τώρα άντε να πείς στον Έλληνα του 2004 οτι πρέπει να πάρουμε μέτρα για να αποφευχθεί η επερχόμενη οικονομική καταστροφή.Στην καλύτερη θα σε αποκαλούσε σχιζοφρενή,στην χειρότερη θα έτρωγες και ξύλο... Μπορουσαμε να εκμεταλευτουμε τα εργα του 2004 αλλα δεν το καναμε.Μην ξεχνας αν δεν υπηρχε το 2004 δεν θα ειχαμε τωρα μετρο 1
sugata Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Είναι που νομίζουμε, ακόμα και τώρα, ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου. >http://www.youtube.com/watch?v=btark5_tnnY&feature=player_detailpage#t=8s Κοιτάς το χάρτη, νταξ, είσαι λίγο δεξιά, δε γαμιέ, κέντρο είναι κι αυτό. Κάτι τέτοιο. 2
παπι Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Και το 2009 μπορουσαμε, αν περναμε τα μετρα που επρεπε Ε καλα, σιγουρα αν επαιρναν σωστα μετρα δεν θα ημασταν σε αυτο το χάλι. Αλλα και παλι θα γινομασταν φτωχοτεροι. Απλα το 2001 και μετα ειχαν τα εργαλεια για να φτιαξουν μια οικωνομια με βασεις. Δεν το εκαναν, προτιμησαν οικωνομια κρεμασμενη σε μια κλωστη (δανεισμος). Το 2009 ηταν πολυ αργα, η οικωνομια προσαρμοστηκε στην αναπτυξη μεσου δανεικων -btw η Ελλαδα ειχε την μεγαλυτερη αναπτυξη στην ΕΕ για τα χρονια 2001-2007-. Και λεω οτι το 2009 ηταν πολυ αργα επειδη η πηγη της αναπτυξης (δανεισμος) ειχε αρχισει να στερευει απο το 2007 λογο της κρισης. Αρα, τι μπορεις να κανεις το 2009; Να ανεβασεις τα εσοδα απο τον τουρισμου απο 10δις σε 30δις ή θα ανεβαζες τις εξαγωγες απο 15δις στα 45δις; Το μονο που μπορουσε να γινει το 2009 ειναι ενας βιαιος ισοσκελισμος του ελλειματος και του ισοζυγιου, που σημαινει τεραστιες περικοπες στις δαπανες του δημοσιου και στην τεραστια μειωση των μισθων στο ιδιωτικο ή απλα "ελεγχομενη" πτωχευση. Και επειτα η βοηθεια της ΕΕ να παει αποκλειστικα στον τουρισμο και στους κλαδους παραγωγης. Ποιος πολιτικος θα το εκανε αυτο; 1
CarbonFibre Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θα πάω καθόλου σε θέματα εσόδων εξόδων.Ολες η αδυναμίες της Ελληνικής οικονομίας υπήρχαν εδώ και χρόνια αλλά μας δάνειζαν.Κατα την άποψή μου ο λόγος που μπήκαμε σε μνημόνιο και καταστραφήκαμε ήταν το έλλειμμα. 1ο τεράστιο λάθος. Απογραφή Αλογοσκούφη το 2004.Πήρε το έλλειμμα κάτω από 3% και το έκανε 8%.Εκεί χτυπάει το πρώτο καμπανάκι στην Ευρώπη και μπαίνουμε στο στόχαστρο τους.Εντωμεταξύ ΟΛΕΣ οι χώρες μαγειρεύουν το έλλειμα τους αλλά εμείς είμασταν οι μόνοι μαλ.... που βγάλαμε τα άπλυτα μας στη φόρα.Κρύψε ρε φίλε το έλλειμμα όπως κάνουν όλοι και απο πίσω πάρε μέτρα. 2ο τεράστιο λάθος. Απογραφή Παπακωνσταντίνου. Πήρε το έλλειμμα απο 6-7% και μετά από 2 απογραφές το έφτασε στο 15% με τρόπους που έχουν βγεί στη δημοσιότητα και οι περισσότεροι ξέρετε.Εκεί μετα χάσαμε εντελώς την αξιοπιστία μας.Ο ΓΑΠ άρχισε νας βρίζει τη χώρα ως διεφθαρμένη, ο Παπακωνσταντίνου μας έλεγε Τιτανικό κλπ. Το επιτόκιο δανεισμού μας ανέβηκε λόγω ελλείμματος και αναξιοπιστίας.Δημόσιο χρέος είχαμε το ίδιο ίσως και λίγο μικρότερο από την Ιταλία όταν μπήκαμε σε μνημόνιο. Δεν είμαι οικονομολόγος βέβαια αλλά από αυτά που έχω διαβάσει αυτά έχω πάρει.Κάποιος οικονομολόγος να μας πεί την αποψή του. 1
kostarika Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Πήγα 3 παντελόνια για στένεμα στην μοδίστρα(18 ευρώ,έλεος) πήγα για καφέ, πήγα για αποτρίχωση- ΑΠΟΔΕΙΞΗ δεν μου δώσαν πουθενά. Μετά σας φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι.Πόσοι επιχειρηματίες μας κλέβουν καθημερινά; Επίσης γιατί τα μηχανήματα στα αστικά δεν δίνουν ρέστα; Γιατί δεν μου δίνουν απόδειξη όταν αγοράζω εισιτήριο σε ΚΤΕΛ, πλοία, λεωφορεία; Στα αεροπορικά γιατί δίνουν δηλαδή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα