Timonkaipumpa Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Ο δημόσιος τομέας υποφέρει από τις επιλογές των πολιτικών. Δεν φταίει ο τάδε κυρ τέτοιος ή δείνα κυρά τέτοια που επειδή κλάφτηκε κάποιος από το σόι της ή ήξερε 5 - 10 ανθρώπους, μπήκε σε μία θέση για να πληρώνεται και να κάθετε. Ούτε φταίνει που δεν υπάρχει κανένας ελεχτικός μηχανισμός για να ελέγχει τους άχρηστους διευθυντάδες που δουλεύουν 5 ώρες από το 8ωρό τους. Όντως, δεν υπάρχει λόγος να για να μην φύγει η μονιμότητα από το δημόσιο. Όμως, εάν φύγει χωρίς να θεσπιστούν κατάλληλοι μηχανισμοί ελέγχου και χωρίς να υπάγονται σε αυτούς και τα υψηλόβαθμα στελέχη τότε κάναμε μία τρύπα στο νερό. Πάλι θα γίνεται της Πόπης. Οι Δ.Υ. είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης που επιβαρύνει την χώρα. Πιο πολύ την επιβαρύνει ο τάδε μεγαλοκαναλάρχης που χρωστάει εκατομύρια στην εφορία ή ο δείνα πολιτικός που τρώει από όπου βρει, π.χ. Τσοχατζόπουλος που αξιώνει και αναδρομικά εκτός από τις μίζες από τα υποβρύχια, παρά ο άχρηστος υπαλλιλίσκος μίας δημόσιας (όχι) υπηρεσίας. Φυσικά να τους ελέγχουν και να μην συμπεριφέρονται σαν να είναι κληρονομικό δικαίωμα η καρέκλα του δημοσίου. Αλλά πρώτα να κοιταχτούν τα "βαριά" θέματα. Π.χ., μισθοί βουλευτών. Φοροδιαφυγές εφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων κτλ.
KilliK Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Πριν χρονια,ειχαν ξεκινησει δυο φιλοι γιατροι ενα ταξιδι απο την Αθηνα προς τα Γιαννενα,με τις μοτοσυκλέτες τους. Λιγο πιο εξω απο την Αρτα,ο ενας απο τους δυο φιλους πεφτει θυμα τροχαιου δυστυχηματος και μενει βαρια τραυματισμενος στο δρομο. Ο φιλος του,του δωσε τις πρωτες βοηθειες αλλα ηξερε οτι η κατασταση του ηταν κρισιμη και χρειαζοταν αμεσα ιατρικη βοηθεια. Επικοινωνησε με το νοσοκομειο της Αρτας και με το νοσοκομειο των Ιωαννινων να στειλουν ασθενοφορο οσο πιο γρηγορα γινοταν,αφου δεν μπορουσε να τον μετακινησει. Το νοσοκομειο της Αρτας ηταν πολυ πιο κοντα στο σημειο οπου εγινε το δυστυχημα απο οτι ηταν το νοσοκομειο των Ιωαννινων,το οποιο ηταν πολυ πιο μακρια. Μετα απο μια ωρα ηρθε το ασθενοφορο απο τα Ιωαννινα και παρελαβε τον τραυματισμενο γιατρο.Δυστυχως ομως ο ιδιος ξεψυχησε στο ασθενοφορο καθως φτανανε στα Γιαννενα. Το ασθενοφορο απο το νοσοκομειο της Αρτας δεν ηρθε ποτε. Τι ειχε συμβει; Ο οδηγος του ασθενοφορου το ειχε παρει και ειχε παει στο καφενειο του χωριου του και επαιζε χαρτια.Δεν ακουσε τις κλησεις απο τον ασυρματο. Το τραγικο γεγονος γραφτηκε στις εφημεριδες,εγινε ΕΔΕ,ο οδηγος βγηκε σε διαθεσιμοτητα. Μετα απο ενα μηνα ξαναγυρισε στην δουλεια του.
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα της γραφειοκρατίας. Να μειώσουμε την πολυπλοκότητα των διαδικασιών στο δημόσιο και ταυτόχρονα να μειώσουμε προσωπικό. Αυτό που κάνει η Ελλάδα τώρα είναι να μη διορίζει, να μειώνει προσωπικό χωρίς να κάνει κάποια άλλη κίνηση, με αποτέλεσμα το δημόσιο να υπολειτουργεί και τα πράγματα να γίνονται χειρότερα για τον πολίτη.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δεν χρειαζεται να εισαι αχρηστος για να θελεις να μπεις στο δημοσιο. Στον ιδιωτικο τομεα αυτης της μη χωρας μπορει να ξεσκιζεσαι και παλι να χασεις τη δουλεια σου την οποια χρειαζεσαι για τα ψιχουλα που παιρνεις. Μπορει να δουλευεις υπερωριες απληρωτες και να λες ευχαριστω. Και αμα εισαι γυναικα ξεχνα την εγκυμοσυνη γιατι θα βρουνε εμμεσο τροπο να σε ξεφορτωθουν. Τουλαχιστον τις παραπανω αθλιοτητες ο ΔΥ ακομα δεν τις εχει υποστει. Το να αναζητας Job security μπορει να μην ακουγεται ως ιδιαιτερη φιλοδοξια αλλα γιατι ειναι κατακριτεο? Θα πρεπει μηπως να νοιωθει ενοχος ο ΔΥ που απλως τηρει το ωραριο του επειδη ο ΙΥ δουλευει απληρωτες υπερωριες?? Η ο νεοδιοριστος πτυχιουχος που πλεον θα παιρνει καμια 800ρα καθαρα αντι για τα 600-700 στον ιδιωτικο τομεα? Πραγματικα δεν καταλαβαινω αυτη τη λογικη. Απ τη μια λεμε σωρρευτικα ολους τους ΔΥ παρασιτα που δεν αξιζουν το μισθο τους και απο την αλλη λεμε οτι πλεον σφιξαν τα πραγματα και μονο αχρηστοι θελουν να μπουν. Τελικα υπαρχει μια κατασταση που θα ικανοποιησει ολους τους αγανακτισμενους, περα της μαζικης απολυσης του 80% του Δημοσιου Τομεα και συρρικνωση του μισθου στο βασικο? Κλασικό επιχείρημα, αλλά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Πλέον εδώ που έχουμε φτάσει, ναι συμφωνώ, ο ιδιωτικός βγάζει χολή εναντίον του δημόσιου, γιατί έχει σιχαθεί αυτά που τραβάει ο ίδιος και νομίζει ότι αυτός είναι τρόπος άμυνας. Που δεν είναι. Εάν όμως, το δούμε αντικειμενικά, αυτό που ζητάω -εγώ τουλάχιστον- σαν ιδιωτικός είναι (εκτός του να αρθεί η μονιμότητα και να μειωθεί η διαφθορά) να κάνει ο random ΔΥ εργασία ανάλογη του μισθού του. Δεν είναι ανώτερα μαθηματικά και δεν είναι φθόνος. Από όποια άποψη και να το εξετάσω μου είναι αδιαννόητο κάποιος να παίρνει 900 ή 1000 ευρώ για να βγάζει 10 φωτοτυπίες τη μέρα. Πως να το κάνουμε, είναι μια εργασία που ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ αυτά τα λεφτά στο 8ωρο της. Δε νομίζω ότι είναι κάτι παράλογο αυτό που λέω.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 νομίζω πως για θέσεις όπως οδηγούς, κλητήρες, καθαρίστριες, καφετζίδες, κτλ δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν θέσεις δημ. υπαλλήλων, μόνο για θέσεις ευθηνης έχει νόημα να υπάρχουν...
Pantelwolf Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 κι εδω ενα μικρο ον-οφ τοπικ πως θα το παρει κανεις. ο προιστάμενός μου για 3η συνεχόμενη παρασκευή δε θα έρθει (ΔΥ). θα μου πεις δεν ηρθε τις προηγούμενες, σήμερα που βρέχει θα ερχόταν; Στατιστικά λείπει μια φορά τη βδομάδα.
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 κι εδω ενα μικρο ον-οφ τοπικ πως θα το παρει κανεις. ο προιστάμενός μου για 3η συνεχόμενη παρασκευή δε θα έρθει (ΔΥ). θα μου πεις δεν ηρθε τις προηγούμενες, σήμερα που βρέχει θα ερχόταν; Στατιστικά λείπει μια φορά τη βδομάδα. Mην βαζιομαστε να τον κατακρινουμε.Μπορει να εχει παει για ψωνια ο ανθρωπος , η για καφε .Και στις δυο περιπτωσεις με τον οβολο του σωζει την ελληνικη οικονομια 1
darklordvader77 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Αντε να δεχτω οτι το να απολυσει κατι χιλιαδες ΔΥ αυριο με το ετσι θελω δεν ειναι και οτι καλυτερο. Εγω που πληρωνω σαν το μαλακα απο τη μια μερα στην αλλη οτι τους καυλωσει εχω δεν εχω τι θα κανω κατα τη διαρκεια προκειμενου να μην φυγει αυτος απο τη μια μερα στην αλλη? Με ρωτας εμενα αν εγω θα υπαρχω αυριο για να δωσουμε στον καθενα απο αυτους τους χιλιαδες τον χρονο για να μπορεσει να φυγει ετσι ανωδυνα? Παρτε το χαμπαρι, ομελετα χωρις να σπασεις αυγα δεν γινεται. Καποιοι θα την φανε στο κεφαλι. Καποιοι θα το αξιζουν, καποιοι οχι αλλα ετσι πανε αυτα. Μιας και ο ιδιωτικος τομεας ειναι αυτος που τροφοδοτει το δημοσιο δεν βλεπω λογο να μην γινει το παραπανω. Χεστηκα αν αυτος που πηρε πουλους θα "πεινασει". Αν θελει να δουλεψει ΔΕΝ θα πεινασει. Πως δε θα πεινασει βρε ikaruga αμα δε προκειται να τον προσλάβει κανείς στο ιδιωτικο?? Οποιος εχει πατησει τα 40 την εχει γ@μησει με την κακη εννοια.. εδώ απολύουν πολυχρονους εργατες και υπαλληλους απ ολες τις εταιρειες, λες να παρουν αυτον του δημοσιου? Εγω πλέν τη βρίσκω τοσο ουτοπικη πλέον αυτην την συζητηση που ειμαι σιγουρος πως οσο υπαρχει λαμογια δε προκειται να αλλαξει τιποτα..μονο να παει προς το χειροτερο..κ αυτο γιατι αν πριν απο χρονια υπηρχε καποια αναπτυξη τωρα δεν υπαρχει καθολου και αυτο διοτι παιζονται συμφεροντα πολλα απο πισω.. Υπαρχουν δημόσιοι που φταινε και δημόσιοι που δεν φταινε σιγουρα. Αν δε σηκωθει ομως ο καθενας μας να παει συνταγμα χωρις καποια ταμπελα να δωσουμε ενα ισχυρο μηνυμα τοτε δε γινεται τιποτα. Τοτε θα ειμαστε ολοι αξιοι της μοιρας μας. Θεωρω πως η "καλυτερη" περιπτωση ειναι να παρουν δρομο ολα τα λαμογια οι πολιτικοι αφου πουν πως δεν ειμαστε ικανοι να σας κυβερνησουμε πια να ερθει κανας ξενος που δε ξερει τι σημαινει λαμογια ουτε θελει να την μαθει και να τα ξεκινησει ολα απ το 0. Μονο ετσι ισως σωθει τιποτα. Αν και αυτο θα χει το τιμημα του οπως καθε τι.
alex_000 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 1. Οι υπεράριθμοι ΔΥ πρέπει να απολυθούν. 2. Ολα τα bonus και επιδόματα πρέπει να κοπούν ειδικότερα από της δημόσιες υπηρεσίες απέτυχαν να εκπληρώσουν σωστά το έργο τους (εφορία, πολεοδομία, τελωνεία κτλ) 3. Οι μισθοί των ΔΥ θα πρέπει να είναι βασικός + επίδομα πτυχίου και ΤΕΛΟΣ. Ούτε ένα σεντ παραπάνω σε κανένα καθώς το κράτος ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ να πληρώσει. Όποιος αισθάνεται ριγμένος κανένα πρόβλημα με τα φοβερά προσόντα του θα βρει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που κανονίζεται απο τις δυνάμεις προσφοράς και ζήτησης δίκαια. /end thread. PS: συνεχίζω να διαβάζω το επιχείρημα ότι αν μειωθούν οι μισθοί των ΔΥ θα μειωθεί η ποσότητα χρήματος στην αγορά και θα έχουμε πρόβλημα. Ελπίζω όσοι το λένε να είναι ΔΥ ή να τρολλάρουν ή να έχουν μόρφωση δημοτικού γιατί αυτό το επιχείρημα προσβάλει την ανθρώπινη ύπαρξη
chill Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Mην βαζιομαστε να τον κατακρινουμε.Μπορει να εχει παει για ψωνια ο ανθρωπος , η για καφε .Και στις δυο περιπτωσεις με τον οβολο του σωζει την ελληνικη οικονομια Μην το γελάς. Και επιτελούν κοινωνικό έργο λόγω της φύσης της εργασίας τους αλλά και συντηρούν όλους εμάς τους υπόλοιπους με τα ΑΞΙΑ κ ΚΑΡΑΔΟΥΛΕΜΕΝΑ χρήματα που κερδίζουν!!! Ζήτω ο Έλληνας ΔΥ!!!!
IOSTEFO Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μην το γελάς. Και επιτελούν κοινωνικό έργο λόγω της φύσης της εργασίας τους αλλά και συντηρούν όλους εμάς τους υπόλοιπους με τα ΑΞΙΑ κ ΚΑΡΑΔΟΥΛΕΜΕΝΑ χρήματα που κερδίζουν!!! Ζήτω ο Έλληνας ΔΥ!!!! Προτείνω να του στίσουμε άγαλμα στο Σύνταγμα.
antonl Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Προτείνω να του στίσουμε άγαλμα στο Σύνταγμα. Βγάζεις την ασπίδα και την περικεφαλαία απ τον άγνωστο στρατιώτη κι έτοιμος.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 PS: συνεχίζω να διαβάζω το επιχείρημα ότι αν μειωθούν οι μισθοί των ΔΥ θα μειωθεί η ποσότητα χρήματος στην αγορά και θα έχουμε πρόβλημα. Ελπίζω όσοι το λένε να είναι ΔΥ ή να τρολλάρουν ή να έχουν μόρφωση δημοτικού γιατί αυτό το επιχείρημα προσβάλει την ανθρώπινη ύπαρξη Μάλλον η δική σου μόρφωση έχει πρόβλημα. Σαφέστατα και θα μειωθεί το χρήμα στην αγορά αφού οι μισθοί που θα πήγαιναν στους Δ.Υ. τώρα θα πάνε στην αποπληρωμή των δανείων. Αν ήμασταν σε πιο φυσιολογικές συνθήκες τότε ναι, τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το Δημόσιο απο εκεί θα σήμαιναν είτε λιγότερες εισφορές, είτε θα επενδύονταν σε κοινωνική πολιτική...άρα θα έμεναν στην αγορά. Σαφώς το παραπάνω δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους κρατάμε τους άχρηστους Δ.Υ. απλά το συγκεκριμένο μέτρο έπρεπε να παρθεί αφού είχαν δημιουργηθεί προϋποθέσεις να ενταχθούν οι απολυμένοι στον Ι.Τ. Όπως και να έχει, εγώ πιστεύω ότι οι ΔΤ ΔΕΝ είναι υπεράριθμοι. Στα σχολεία δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές, ούτε δάσκαλοι στα δημοτικά, δεν υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοι/ψυχολόγοι και νοσοκόμες για πρώτες βοήθειες. Αυτά που είναι αυτονόητα σε σχολεία του εξωτερικού. Στα νοσοκομεία δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό και όπως και σε πολλές άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Σύμφωνοι σε μερικές ίσως να είναι υπεράριθμοι...ε ας τους μεταταξουν εκεί που υπάρχουν ανάγκες! (*Επειδή έχω δει "χαρτάκι" μισθοδοσίας μέσου ΔΥ, θα πάθετε πλάκα: περίπου το 40% από τα μικτά κρατείται για ταμεία, συντάξεις και περίθαλψη που δεν θα λάβουν ποτέ. Δεν το πίστευα μέχρι που το είδα.) Εγώ τα χαρτάκια που βλέπω δείχνουν 50 και 100 Ευρώ μισθοδοσία για τα δάνεια με τα οποία αποπληρώνουν το σπίτι τους. Δεν βλέπω πως έχουν λεφτά για Πράγες και BMW
bluesattack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Μάλλον η δική σου μόρφωση έχει πρόβλημα. Σαφέστατα και θα μειωθεί το χρήμα στην αγορά αφού οι μισθοί που θα πήγαιναν στους Δ.Υ. τώρα θα πάνε στην αποπληρωμή των δανείων. Αν ήμασταν σε πιο φυσιολογικές συνθήκες τότε ναι, τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το Δημόσιο απο εκεί θα σήμαιναν είτε λιγότερες εισφορές, είτε θα επενδύονταν σε κοινωνική πολιτική...άρα θα έμεναν στην αγορά. Και τωρα σε πιεζει η τροικα , αναγκαστικα μπαινουν φοροι (θα φαινοταν απο τα ποσοστα νομιζω αν οι Δ.Υ δεν ηθελαν τον δικομματισμο..) , επιβαρυνεται ο Ι.Τ ,αυξανεται η ανεργια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα